Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

The Queen's Gambit(2020)

- - - - -
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#19
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,878
  • Înscris: 15.12.2009

View PostAlbastruIndigo, on 04 noiembrie 2020 - 03:40, said:


Pup ya too.
Dark incepe ok, ma furase. La un moment dat se impleteste prezentul cu trecutul si viitorul incat mama ajunge nevasta fiului, bunica ajunge nepoata... aiuristic, te ameteste de cap. E un exemplu, sa stii la ce te inhami, nu e strict asa cum am scris.

Am vazut primul episod din Queen's Gambit. Da, vreau mai mult!
Da!

Aaaa, daca e doar asta ... poate ma incumet :)

Despre Gambit nu scriu (inca). Un lucru e cert: e palpitant. Acceptat ca ficțiune, desigur (Bobby Fischer ar avea și el motive să se zbârlească la noi că ne lăsăm fascinați de trendul PC).

Dar atmosfera anilor de atunci, jocul ei, toate astea mi s-au părut o reușită. Inclusiv finalul, care n-a căzut în capcana ideologică "must be"

Totuși, n-aș dori un Sezon 2. Ar fi păcat!

#20
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,878
  • Înscris: 15.12.2009
Așa cum e, cele 7 episoade nu trebuie diluate. Sper să reziste tentației succesului imens.

#21
dragos1405

dragos1405

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 24.10.2015
Ce bine ca a ajuns pe locul 1 in top 10 Netflix. Posted Image

#22
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Oki doki... Spoilers

Nu pot sa zic ca m-a dat pe spate, dar nici pe departe sa ma uit cu greata. N-am putut insa sa scap de senzatia ca iar ma uit la un film care incearca sa schimbe istoria bagind la inaintare o femeie care face praf barbatii pe banda rulanta, doar pentru ca e geniala si asa s-a nascut. Dup-aia am vazut ca e dupa o carte scrisa in anii '80 de un barbat, deci de fapt n-are nici o treaba cu actuala tendinta de a baga femei in tot felul de locuri in care n-au fost vreodata, cum ar fi razboinice feroce & shit.

Pe de alta parte, sahul a fost, este si va fi mereu dominat de barbati. In afara de motivul principal, care se pare ca e ala biologic, restul motivelor s-au schimbat de-a lungul timpului. Daca in anii 60 putem spune ca femeile erau considerate bune de cratita, cel putin in SUA, pentru ca URSS avea jucatoare puternice, astazi nimic nu le-ar opri sa se ia la trinta cu barbatii la sah, problema este ca a aparut Instagram si mai nou TikTok.

Judit Polgar, care e de fapt singura exceptie de la regula, in sensul ca a reusit sa invinga jucatori barbati creme de la creme, nu a fost o orfana care a invatat sah prin subsoluri de la batrinei, ci un experiement atent pregatit, prin care a fost pusa sa joace sah de cind s-a nascut. Sigur ca a fost si o chestie de noroc, pentru ca tre sa ai materialul potrivit ca sa faci bijuterii. Intrebarea este daca ar fi fost acelasi succes in ziua de azi, cind sint atit de multe alte chestii pe care le poate face un copil in afara de sah.

O alta problema la povestea asta este ca personajul principal este aproape invincibil. Practic in tot serialul ia bataie de vreo doua ori, iar de remize, care sint foarte intilnite la nivel inalt, nici nu mai zic. Asta transforma eroina intr-o masina de tocat barbati (pentru ca nici macar nu joaca cu femei, in afara de primele meciuri, e prea buna pentru ele), fara nici un fel de suspans. Practic pe partea de sah nu exista nici un fel de indoiala cine va cistiga, singura chestie la care te poti gindi este cum o sa faca scenaristu si regizoru fiecare meci ca sa nu devina plictisitor, iar aici pot spune ca s-au descurcat destul de bine.

Mai mult, lasind sahul la o parte, personajul principal mi s-a parut cit de poate de antipatic, daca e sa ne gindim serios. Avem de-a face cu o alcoolica dependenta de pastile, care se poarta in general ca dracu cu toti care vor s-o ajute, sa nu mai zic de restul lumii. In sapte episoade de aproape o ora, doar in ultima jumatate de ora incepe sa semene a om. Nu stiu ce-or vrut sa transmita cu toata aceasta poveste, ca genialitatea vine la pachet cu dileala? Pentru ca in realitate in marea majoritate a cazurilor nu e nici pe departe asa

Si la sfirsit despre partea cea mai buna... Cred ca serialul asta este foarte bun pentru sah in general, pentru ca poate sa faca mai multa lume curioasa despre jocul real. In plus, cred ca singurul film in care sahul nu este prezentat in cel mai debil mod posibil, desi chiar si aici am de comentat faptul ca nu a suprins suficient de bine tensiunea care apare la nivel inalt in sah, pentru ca de nenumarate ori jucatorii muta mult prea repede, de parca joaca blitz. Au si numit episoadele cu termeni din sah

In concluzie, dpmdv nu este atit de fabulos pe cit este de laudat, dar totusi merita vazut in lipsa de altceva mai bun, desi poate fi putin cam mult pentru cine nu stie nimic despre sah.

Mi s-ar si parut o idee mult mai buna sa mute actiunea in prezent, fara sa schimbe trecutul, care este cum este, si sa gaseasca ceva mai apropiat de vremurile noastre ca teme, decit femeia dependenta de barbat din anii 50 sau inamicul sovietic fara imaginatie. :w00t:

#23
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Și nu te miră că a fost nevoie de 40 de ani? :)
În plus, în carte personajul este mult mai puternic alienat și ajunge ea să ceară ajutor, nu invers. Dar transmitea un mesaj aiurea acum dacă filmau la fel. Filmul încearcă să transmită ideea că personajul beneficiază de susținere și în cele mai dificile momente, într-un mod necondiționat. Ceea ce în viața reală e fals, în carte nu există, dar e o noțiune înaintată în prezent față de femei și problemele lor.
Nu, totul s-a întâmplat și este construit fix pe fondul ăsta al intereselor actuale. Doar au găsit un instrument pe care să-l modifice, în mod convenabil.

#24
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Deci chiar ziceți că merită vizionat?    Posted Image

#25
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Daca n-ai nimic mai bun de vazut, la un moment dat devine plictisitor tot tocanind toti barbatii care-i ies in cale, dpmdv putea fi redus la patru episoade. Se vede ca e facut dupa o carte pentru ca sint chestii care nu prea au sens decit probabil daca e mai elaborat in carte, de exemplu una care fuma la greu (toti fumeaza, peste tot, practic imi aduce aminte de copilarie :lol: ) incepe sa tuseasca si intr-un final moare de... hepatita.

Eu m-am uitat din doua motive, eram curios cum e prezentat sahul si pentru actrita din rolul principal.

#26
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,432
  • Înscris: 29.04.2008

View PostMosotti, on 10 noiembrie 2020 - 11:46, said:

una care fuma la greu (toti fumeaza, peste tot, practic imi aduce aminte de copilarie Posted Image ) incepe sa tuseasca si intr-un final moare de... hepatita.

Poate daca ai fi bagat de seama ca le bea mai dihai cat fuma ti-ai fi dat seama ca a murit de insuficienta hepatica.

View Posttomaso, on 10 noiembrie 2020 - 11:21, said:

Deci chiar ziceți că merită vizionat? Posted Image


Da, merita. In pofida celor care il diseca din tot felul de puncte de vedere e un....film. Din acest punct de vedere e bun.

View PostMosotti, on 10 noiembrie 2020 - 11:46, said:

si pentru actrita din rolul principal.

Cred ca are un viitor luminos in cinematografie.

#27
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
No,  atunci zilele urmatoate ma bag la film.
Dar doar dupa episodul (3) din seara asta (The Undoing).

Revin cu o impresie despre QG.

#28
bullterrorist

bullterrorist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,942
  • Înscris: 18.10.2007
Femeile care joaca sah la nivelul la care ar macelari toata softpedia nu e ceva rar (avem si noi romanii cateva exemple) apoi placa asta cu femeile, biologia, inteligentia and shit sa o spuna Caruana si nu neica nimeni care nu poate anticipa 3 mutari inainte, dar i s-a urcat cromozomul y la cap Posted Image

Daca ignoram sahul din serial si tot iese ceva decent, pentru acel nivel e nevoie de o minte in colturi, un tip de autism mai rar si de aici multi demoni, actrita e buna pentru rolul jucat.

De vazut:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FTwOZGcB_tU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by bullterrorist, 11 November 2020 - 06:56.


#29
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Pe Softpedia nu cred că și-a făcut nimeni un scop din șah. După o pauză de mulți ani, probabil vreo 15, mi-a luat ceva să câștig în aplicația lui Magnus la numai 11 ani.
Problema nu e că există o barieră de inteligență sau de capacitate, ci că nu există un număr suficient de mare de jucătoare, exact ce-am spus de la bun început. Asta se dorește să se întâmple. Din păcate din motive imbecile. Cine a urmărit abordările ăstora, știe că nu se merge pe nicio politică de egalitate.

#30
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018

View PostNaoto, on 02 noiembrie 2020 - 17:39, said:

Mai am unul de văzut, nemţesc (Dark). L-am văzut recomandat tot aici.
Vezi ca nu poti sa te uiti la ala daca nu ai cel putin o facultate. Eu am renuntat dupa 5 episoade.

#31
stericuta

stericuta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 16.03.2005

View PostMosotti, on 10 noiembrie 2020 - 11:46, said:

la un moment dat devine plictisitor tot tocanind toti barbatii care-i ies in cale

Pe vreo 2-3 îi și f..e.Posted Image Inclusiv pentru motiv de antrenament la șah.

Edited by stericuta, 11 November 2020 - 10:25.


#32
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,928
  • Înscris: 12.03.2010
Vazut. Tot nu-mi place sahul, e un joc plin de auto importanta, ca vai, iti dezvolta o minte "strategica", is curios cîți din cei care cred teoria asta ar mai juca sah daca in loc de regina si-ar pierde degetul mijlociu (ca si go-ul, am cumparat jocul asta prin '88 cind se zicea ca e inca si mai destept decit sahul; am jucat vreo 3 jocuri si de-atunci aduna praf pe-un raft in camara). In jocurile astea "de strategie" intotdeauna undeva pe creier STII ca e doar un joc (altfel ai înnebuni) si ca infringerea e intotdeauna o varianta, pe cind intr-o lupta adevarata, ca strateg, daca pleci cu premisa asta atunci deja ai pierdut batalia.

Dar e o buna poveste de viata,  tipa aia cred ca face rolul vietii ei (aud ca nu e debutanta, dar nici n-am mai vazut-o in altceva), ar fi bine daca femeile care dau de gustul bauturii si pastilelor s-ar lasa asa usor de ele, are un mesaj bun, sint un adept al teoriei genurilor (bine, nu aia care include transgenderii si gender fluidity). O femeie chiar poate face cu capul ce poate un barbat face cu capul, in loc sa faca cu ...-rul ce nu pot face 10 barbati cu capul.

#33
bullterrorist

bullterrorist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,942
  • Înscris: 18.10.2007
Daca sahul e plin de autoimportanta, nu te intreb tablele cum sunt.

#34
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,672
  • Înscris: 22.05.2011


My 2 cents- un serial foarte bine facut. Savurat de la un cap la altul. Felul de a spune povestea.
Eu am vazut sahul neimportant, senzatia e ca daca pui echipa aceeasi sa faca un film despre orce ,popice, curling, sau floreta ...  ar scoate un produs la fel de bun.

#35
entwistle

entwistle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 03.11.2008
"The '60s are gone, dope will never be as cheap, sex never as free, and the rock and roll never as great."
Cam despre asta e vorba, plus îmbrăcămintea fabuloasă a epocii. Cât despre șah, odată ce ai învățat cum se mută calul, poți deveni campion mondial - după cum spunea un fost coleg de la Poli.

#36
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
9

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate