Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?
 Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou
 Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...
 Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...
 

Rezolutie FHD sau 4K sau ma poate fura firma de service ?

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 16.07.2007

View Postblue-line, on 17 octombrie 2020 - 08:09, said:

Am nevoie de tot, şi de a treia pagină ! Sau, dacă poţi, fă o copie la "Raw Data" de la sfârsitul paginii şi pune-o aici.

[ https://i.postimg.cc/Pv8cmXmL/Screen-Shot637.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#38
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010
După cum bănuiam, nici măcar Monitor Asset Manager nu este actualizat cu ultimele opţiuni EDID, de aceea am cerut Raw Data.
....
VIC  93:  3840x2160   24.000 Hz  16:9    54.000 kHz 297.000 MHz
VIC  94:  3840x2160   25.000 Hz  16:9    56.250 kHz 297.000 MHz
VIC  95:  3840x2160   30.000 Hz  16:9    67.500 kHz 297.000 MHz
VIC  96:  3840x2160   50.000 Hz  16:9   112.500 kHz 594.000 MHz
VIC  97:  3840x2160   60.000 Hz  16:9   135.000 kHz 594.000 MHz
....
Rezoluţiile 4K sunt deci disponibile la negociere prin HDMI, deci cu intrarea UHD nu e o problemă. Din punctul ăsta de vedere pare ok.
Teoretic, ar trebui să-ţi spună informaţia despre imagine când rulezi un conţinut real 4K (Butonul "+ Options" pe telecomandă)
Dacă aplicaţiile spun de 1920x1080, s-ar putea să fie doar rezoluţia OSD-ului în care rulează meniul Android, nu si a imaginii video.

#39
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 16.07.2007

View Postblue-line, on 17 octombrie 2020 - 15:22, said:

După cum bănuiam, nici măcar Monitor Asset Manager nu este actualizat cu ultimele opţiuni EDID, de aceea am cerut Raw Data.
....
VIC  93:  3840x2160   24.000 Hz  16:9 54.000 kHz 297.000 MHz
VIC  94:  3840x2160   25.000 Hz  16:9 56.250 kHz 297.000 MHz
VIC  95:  3840x2160   30.000 Hz  16:9 67.500 kHz 297.000 MHz
VIC  96:  3840x2160   50.000 Hz  16:9   112.500 kHz 594.000 MHz
VIC  97:  3840x2160   60.000 Hz  16:9   135.000 kHz 594.000 MHz
....
Rezoluţiile 4K sunt deci disponibile la negociere prin HDMI, deci cu intrarea UHD nu e o problemă. Din punctul ăsta de vedere pare ok.
Teoretic, ar trebui să-ţi spună informaţia despre imagine când rulezi un conţinut real 4K (Butonul "+ Options" pe telecomandă)
Dacă aplicaţiile spun de 1920x1080, s-ar putea să fie doar rezoluţia OSD-ului în care rulează meniul Android, nu si a imaginii video.

Ok , poate asta mai ajuta la elucidarea misterului . Ma uit pe un video youtube 4K de pe calculator legat prin HDMI la tv (calculator cu placa grafica FulHD) . Si apoi ma uit direct de pe tv la acelasi video 4k . Stats for nerds : La viewport diferenta este ca la TV imi zice 1920/1080p X 2 . ??? Deci asta sa fie 4 K ??

[ https://i.postimg.cc/YLqxrPv8/121784975-706808459937386-7282529888248297088-n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.postimg.cc/jCZXgR11/121803473-3140646776061998-5136395043135753134-n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#40
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,744
  • Înscris: 07.02.2011
Asa, totusi ce placa video este, daca ruleaza fullhd, sigur nu este limitata in afisa rezolutii mai mari, doar daca nu ai monitor sau cablu corespunzator
Care este rezolutia maxima ce o poti seta in Settings - Display - Display resolution?
Dar in control panel la placa video, sau la Display adapter properties - List all modes - ce ai acolo?

#41
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 16.07.2007

View Postcosteld69, on 18 octombrie 2020 - 12:47, said:

Asa, totusi ce placa video este, daca ruleaza fullhd, sigur nu este limitata in afisa rezolutii mai mari, doar daca nu ai monitor sau cablu corespunzator
Care este rezolutia maxima ce o poti seta in Settings - Display - Display resolution?
Dar in control panel la placa video, sau la Display adapter properties - List all modes - ce ai acolo?

Totusi problema mea e cu TV-ul Philips , am exemplificat doar ce arata pe conexiunea cu PC ca si comparatie , pe mine in continuare asta ma nelinisteste , inca nu stiu sigur daca am panelul original schimbat cu panel identic ca si performanta  , sau am ceva mai slab bagat de cei de la service :) . Asta era ideea si cred ca placa video de pe PC ne "deraieaza"  :) Mersi oricum pt interes

#42
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,744
  • Înscris: 07.02.2011
In lipsa altor informatii si posibilitati de a verifica displayul, fara acces la canale sau aplicatii cu continut 4k,
nu-ti ramane decat sa verifici daca sunt disponibile rezolutiile conform specificatiilor, (cand vei avea un pc, laptop cu iesire video 4k).
Rezoluţie de afișare acceptată
•Intrări video pe HDMI1/2: până la 4K UHD 3840 x 2160 la 60 Hz
•Intrări video pe HDMI3/4: până la FHD 1920 x 1080 la 60 Hz, până la 4K UHD 3840 x 2160 la 30 Hz
Intrări pentru computer pe HDMI1/2: până la 4K UHD 3840 x 2160 la 60 Hz
Intrări pentru computer pe HDMI3/4: până la 4K UHD 3840 x 2160 la 30 Hz, până la FHD 1920 x 1080 la 60 Hz


#43
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 16.07.2007

View Postcosteld69, on 18 octombrie 2020 - 16:52, said:

In lipsa altor informatii si posibilitati de a verifica displayul, fara acces la canale sau aplicatii cu continut 4k,
nu-ti ramane decat sa verifici daca sunt disponibile rezolutiile conform specificatiilor, (cand vei avea un pc, laptop cu iesire video 4k).
Rezoluţie de afișare acceptată
•Intrări video pe HDMI1/2: până la 4K UHD 3840 x 2160 la 60 Hz
•Intrări video pe HDMI3/4: până la FHD 1920 x 1080 la 60 Hz, până la 4K UHD 3840 x 2160 la 30 Hz
Intrări pentru computer pe HDMI1/2: până la 4K UHD 3840 x 2160 la 60 Hz
Intrări pentru computer pe HDMI3/4: până la 4K UHD 3840 x 2160 la 30 Hz, până la FHD 1920 x 1080 la 60 Hz


Pai am acces la continut 4K , Netflix , Youtube , si am atasat o poza ce-mi arata la Youtube ca si rezolutie "activa" , 1920/1080 X 2.00 ..Asta de ex nu inteleg.. :)

#44
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010
Pune pe un USB un fişier de test 4K HDR (ex: https://4kmedia.org), de tip TS (Transport Stream), encodat HVEC (numit altfel şi H265), 3840x2160 la 60fps.
Inserează-l în portul TV-ului  şi rulează-l din media player-ul TV-ului. Asta ar trebui să-ţi forţeze display-ul în 4K nativ. Probabil va afişa şi pe ecran rezoluţia folosită.

Cât despre testarea intrărilor TV, ar trebui să testezi cu un box cu ieşire 4K@60Hz (cu suport de HDMI 2.0), cu ar fi un Android Box, PS4, Chromecast Ultra, etc.
Acestea furnizează informaţiile despre formatul acceptat la ieşire.

Edited by blue-line, 18 October 2020 - 17:58.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate