Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tractor Case 4210 fum in radiator

Cazul de la Sp Pantelimon

Recomandare ciclocomputer cu GPS

Pensiune linistita "all inclu...
 recomandare acumulator auto >...

RCCB +RCBO

Importanta numarului de RPM la ma...

Baterii auto recuperare bani
 Vopsele de interior respirabile

Deconectare controller consola PS4

Punte dentara ocluzie deschisa

Izolație coș de fum
 Un imn al iubirii (spirituale)

Depistare cartela ?

TV Samsung nu recepționeaza ...

Reconventionala la apel?
 

Rezolutie FHD sau 4K sau ma poate fura firma de service ?

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.07.2007
Salutare . Am de 3 ani un PHILIPS 55PUS6561/12 . Anul trecut avea ceva probleme la display , era inca in garantie , l-am dus in service in 7 zile au schimbat displayul , totul ok . Nu am observat mare diferenta ca majoritar ma uitam la posturi TV care oricum emit maxim in HD . De cand cu pandemia stau mai mult acasa si observ ca filmele 4K , nu se vad chiar asa de bine cum vad la altii cu tv comparabile . Ma uit la aplicatii gen Aida64 , Rescheck etc si toate imi arata rezolutie 1920/1080 , 50 hz , cu serie display QM16XE_U . Si playere cum e KODI la optiuni imi scriu rezolutie maxima acceptata 1920/1080 la 50hz . Displayul original avea oricum 100/120 hz refresh rate asta fiind una din criteriile de cumparare . E posibil ca la service sa fi schimbat cu un display inferior ? In primul rand este posibil tehnic sau ma rog procedural ca doar primesc oficial displayul de schimb fiind in garantie . Sau eu nu stiu la ce ma uit , si totul e ok ? :) Mersi mult .

#2
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,686
  • Înscris: 17.01.2008
Nu prea are cum sa iti schimbe doar displayul.... trebuie sa schimbe si placa de baza..

#3
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,813
  • Înscris: 10.12.2006
Mie imi pare evident ca au pus un display ieftin, ca altfel ti-ar fi dat alt televizor; dpdv financiar nu merita genul asta de reparatii, display-ul fiind la un pret foarte apropiat de cel al televizorului.
Ce sa faci de aici incolo... dau cuvantul celor de dedesubt :)

#4
mykero

mykero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 09.01.2010
"Kodi has never been able change framerate on Android televisions, also Kodi cannot do 4K on these TVs. The situation exists on Sony, Philips and other manufacturers televisions with all Kodi versions. I haven't heard there will be a fix for this problem."

Testeaza o iesire video 4k pe HDMI si vezi ce rezolutie ai - de pe calculator/laptop sau de pe un Android Box 4k.
YouTube ce zice?

Edited by mykero, 15 October 2020 - 16:21.


#5
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,382
  • Înscris: 08.02.2011
Vezi ca doar pe hdmi 1 si hdmi 2 poti avea 4k la 60 Hz, pe celelalte ai doar 30 Hz maxim ca rezolutie de intrare in 4k sau 60 Hz in full hd.

#6
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Inteleg ca incerci sa vizionezi pe TV filme 4k de pe calculator/laptop prin intermediul unui player(kodi) conectat prin hdmi.
Daca porturile hdmi nu suporta 4k, nu o sa mearga. Sau daca playerul nu stie sa trimita 4k catre tv.

O sugestie - incerca sa faci kodi server media, apoi gasesti cu TV-ul serverul si dai play direct de pe TV, cu playerul acestuia.

Eu am un mini pc cu Kodi configurat ca media server si il accesez direct de pe TV, merge 4k excelent. Pentru configurare, gasesti pe youtube o gramada de tutoriale, practic doar trebuie sa bifezi in Kodi cateva optiuni si sa ii setezi folderul media.

#7
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.07.2007

 modoran, on 15 octombrie 2020 - 16:26, said:

Vezi ca doar pe hdmi 1 si hdmi 2 poti avea 4k la 60 Hz, pe celelalte ai doar 30 Hz maxim ca rezolutie de intrare in 4k sau 60 Hz in full hd.

Este pe HDMI 1 , (UHD 4:4:/4:2:2)

 florinel, on 15 octombrie 2020 - 18:06, said:

Inteleg ca incerci sa vizionezi pe TV filme 4k de pe calculator/laptop prin intermediul unui player(kodi) conectat prin hdmi.
Daca porturile hdmi nu suporta 4k, nu o sa mearga. Sau daca playerul nu stie sa trimita 4k catre tv.

O sugestie - incerca sa faci kodi server media, apoi gasesti cu TV-ul serverul si dai play direct de pe TV, cu playerul acestuia.



Nu folosec Kodi in acest fel  , am dat doar ca exemplu . Folosesc Kodi pt a uita la material video de pe hard extern . Netflix , Youtube , tot ce inseamna continut 4k merge dar daca ma uit la rezolutie arata 1920/1080 . Nu stiu daca e eroare a softului AIDA64 si restul . De aceea ma gandeam ca ceva e necurat ca ma gandesc la refresh rate de 50 hz sau 100 hz vezi o diferenta de calitate  , mai degraba decat la 1920/1080 si 4K . E simplu de zis , merge continut 4K deci e UHD/4K displayul , dar eu tot vad ceva diferenta in minus fata de anul trecut . O fi doar in capul meu , se poate si asta de cand cu pandemia am cei trei neuroni de ai mei in stand by Posted Image

Captura AIDA64 : [ https://ibb.co/YfxqJpj - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
https://ibb.co/YfxqJpj


Edited by Sipos75, 15 October 2020 - 18:37.


#8
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Eu tot n-am inteles problema. Poate sunt eu mai greu de cap.

Tu vrei sa vezi 4K din ce sursa?
De exemplu, daca vrei sa vezi de pe ssd/hdd extern - il conectezi pe acesta la un usb al TV-ului. Playerul TV-ului va sti sa decodeze 4k(cel putin teoretic).
Netflix, la fel - depinde si ce abonament. Daca vorbim de abonamentul maxim, atunci da, ai 4K, daca nu atunci ai full hd sau 720p.

Sau ai toate astea pe un calculator conectat la TV ?

#9
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.07.2007

 florinel, on 15 octombrie 2020 - 18:46, said:

Eu tot n-am inteles problema. Poate sunt eu mai greu de cap.

Tu vrei sa vezi 4K din ce sursa?
De exemplu, daca vrei sa vezi de pe ssd/hdd extern - il conectezi pe acesta la un usb al TV-ului. Playerul TV-ului va sti sa decodeze 4k(cel putin teoretic).
Netflix, la fel - depinde si ce abonament. Daca vorbim de abonamentul maxim, atunci da, ai 4K, daca nu atunci ai full hd sau 720p.

Sau ai toate astea pe un calculator conectat la TV ?

Netflix evident am abonament maxim . Youtube ma uit de pe aplicatia TV ca si HBO GO etc . Hardul extern il conectez evident pe usb . Si da , daca trebuie pot conecta si calculatorul pe HDMI 2 . Nu vad unde e contradictia :) La nici o varianta nu pare ca merge la calitate 4K (sigur , cand e sursa 4k)

#10
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,721
  • Înscris: 07.02.2011
In Aida instalat pe PC (laptop), ce model de display spune că are monitorul (tv-ul)?
Aida - Display - Monitor - Monitor name
- pune un print sau poza cu informatiile de la Monitor name.

Edited by costeld69, 15 October 2020 - 19:47.


#11
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.07.2007

 costeld69, on 15 octombrie 2020 - 19:42, said:

In Aida instalat pe PC (laptop), ce model de display spune că are monitorul (tv-ul)?
Aida - Display - Monitor - Monitor name
- pune un print sau poza cu informatiile de la Monitor name.

[ https://i.postimg.cc/V5dwgNSJ/Screen-Shot629.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#12
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,382
  • Înscris: 08.02.2011
Ai 2 monitoare ? LG-ul ala e full hd si tu vrei sa ai pe unul 4k si pe unul full hd ?  Baga doar tv-ul si atat.

#13
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.07.2007

 modoran, on 15 octombrie 2020 - 20:27, said:

Ai 2 monitoare ? LG-ul ala e full hd si tu vrei sa ai pe unul 4k si pe unul full hd ?  Baga doar tv-ul si atat.

Spune-mi si tu cum sa fac print de pe computer cum m-a rugat colegul fara sa functioneze monitorul de pe computer..Am duplicate display ca setare . Si oricum daca folosesc TV-ul ca si monitor placa grafica de pe computer va da rezolutia care asa va fi evident FullHD , e o placa mai veche . Nu aici e problema eu doar am vrut sa fac ce cerea colegu :)

#14
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,721
  • Înscris: 07.02.2011
Se vede modelul de display - PHL04C4.
Despre display multe informatii nu sunt, s-au n-am gasit eu, sau poate e listat sub alt cod.
Insa sunt cateva despre faptul ca uneori rularea de continut 4k de pe computer este conditionata de driver-ul video,
si in special de lipsa unui decodor HVEC.
...
Nu sunt sigur ca am inteles exact ce sursa video de continut 4k ai:
- extraoptiune canal digital TV 4K
- fisier video rezolutie 4k redat cu player-ul integrat (usb)
- aplicatie instalata pe TV
- media player 4k extern
- pc (laptop) conectat prin cablu (placa video, player, cablu).

#15
Sipos75

Sipos75

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 16.07.2007

 costeld69, on 15 octombrie 2020 - 21:13, said:

Se vede modelul de display - PHL04C4.
Despre display multe informatii nu sunt, s-au n-am gasit eu, sau poate e listat sub alt cod.
Insa sunt cateva despre faptul ca uneori rularea de continut 4k de pe computer este conditionata de driver-ul video,
si in special de lipsa unui decodor HVEC.
...
Nu sunt sigur ca am inteles exact ce sursa video de continut 4k ai:
- extraoptiune canal digital TV 4K
- fisier video rezolutie 4k redat cu player-ul integrat (usb)
- aplicatie instalata pe TV
- media player 4k extern
- pc (laptop) conectat prin cablu (placa video, player, cablu).

Media player extern nu am , PC-ul il conectat la TV dar il folosesc doar pt F1TV ca e unul mai vechi placa grafica nu suporta 4K iar inca nu exista app . De pe hard extern rulez continut 4K , plus Netflix HBO GO si Youtube sunt relevante pt cazul meu , astea sunt care ruleaza 4K de pe aplicatii TV . Ai aici si link pt tv : https://www.displays...n/model/a17f43b

Si asta arata AIDA pe app TV : [ https://i.postimg.cc/Tp6kw7XT/121668624-1045118579259360-9018666993704840772-n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Sipos75, 15 October 2020 - 21:55.


#16
georgica

georgica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,483
  • Înscris: 30.01.2003
Testează cu [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MFeRTxfL5Jg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cam asta e diferența între 4k și 1080p:
Attached File  test_4k.jpg   693.88K   34 downloadsAttached File  test_1080p.jpg   276.01K   32 downloads

Atașez și fișierul cu clipul arhivat, altfel nu mă lasă forumul:
Attached File  4ktest_red_border_loop.zip   222.23K   3 downloads

#17
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,686
  • Înscris: 17.01.2008
@ initiator, daca mai ai factura si garantia in care sa scrie seria aparatului, sa o compari cu cea scrisa pe carcasa si cu cea pe care o "citeste" software-ul (poza pus ade time mai sus).
Probabil poti intra si in menu de service al tv sa vezi si acolo ce zice..
Daca toate astea coincid, adica toate seriile sunt la fel, atunci aparatul este cu display-ul schimbat cu unul la fel.
Restul sunt povesti.

Repet, nu poate sa iti puna panel FHD pe aceiasi placa de baza pe care initial a fost unul UHD...
Nu se poate, decat daca iti schimba si placa de baza, iar asta inseamna sa nu corespunda seria ...
Restul sunt povesti!!

Edited by danutzu_1069, 16 October 2020 - 12:49.


#18
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,813
  • Înscris: 10.12.2006
De ce n-ar fi pe acea placa de baza compatibile mai multe dispay-uri? La laptopuri se practica.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate