Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Despre vaccinurile anticovid-19

* * * - - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3885 replies to this topic

Poll: Tipuri de vaccin (264 member(s) have cast votes)

Dacă la vaccinare vi se spune că primiți AstraZeneca ce faceți?

  1. Mă vaccinez, nu contează cu ce vaccin. (141 votes [53.41%])

    Percentage of vote: 53.41%

  2. Refuz, vreau doar Pfizer / Moderna. (69 votes [26.14%])

    Percentage of vote: 26.14%

  3. Nu mă vaccinez. (54 votes [20.45%])

    Percentage of vote: 20.45%

Vote

#3475
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
Încep să mă îndoiesc și mai mult de calitatea medicilor de la noi... lucru care mă face să vreau vaccinul și mai mult...

Edited by tavitu, 01 April 2021 - 22:20.


#3476
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Posttavitu, on 01 aprilie 2021 - 22:19, said:

Încep să mă îndoiesc și mai mult de calitatea medicilor de la noi
De parca pana acum erai ignorant Posted Image
O avem pe Grosan si mai ales reactia colegilor ei. Asta spune tot.

Edited by pasilla, 01 April 2021 - 22:28.


#3477
Scurthea211

Scurthea211

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 11.05.2018
Dar de ce medicii nu sunt ca orice alta profesie?  Nu surprinde pe nimeni un instalator care face o lucrare de toata jena. Dar cumva la medici ne asteptam sa fie toti super calificati si procesionisti si sa le stie pe toate. Au si ei varfuri si in sus si in jos.
Tipul respectiv si-a exprimat o parere personala spunand din start ca nu se pricepe si nu intelege. Cred ca problema e la noi cumva. Recunosc ca si la mine prima reactie a fost: ia uite si boul asta, mai e si medic. Dar de fapt eu eram boul. Reactia corecta ar trebui sa fie: OK, intelegi altceva, nu vrei sa faci vaccinul, treaba ta.. Atata timp cat la serviciu porti masca si costum de pinguin iti urez succes. Daca peste 2 luni se confirma ca vaccinatii nu transmit boala, tu iti pastrezi costumul la 35 de grade. Restul sper sa si-l dea jos.

#3478
pstdgt

pstdgt

    Monseurizat

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,849
  • Înscris: 06.02.2002

View PostAstrul, on 01 aprilie 2021 - 13:52, said:

Sa mai incercam o data ca mie nu-mi place sa fiu acuzat pe nedrept, eu nu arunc informatii luate de la tv si din presa sau online, facebook, instagram sau delicii culinare.
......
Acum sa intoarcem pagina si sa vedem ce surse credibile arata ca ceea ce am scris este fals.
Pai ce faci tu este ca arunci niste afirmatii-pareri personale si generalizari in limbajul tipic al propagandei antivax (cobai, nu testez pe mine, vaccinurile nu functioneaza). Iar apoi o dai in semantica si citate din surse oficiale care desi prezinta informatii reale nu "dovedesc" deloc ceea ce spui tu.

View PostAstrul, on 01 aprilie 2021 - 07:56, said:

Mai ales un vaccin netestat suficient incat sa inspire incredere a primi aprobare de la autoritati. Daca ei nu-l autorizează eu de ce l-as testa pe mine? (nota mod: afirmatii false)
Fals pentru ca: fiecare vaccin folosit intr-o tara, inclusiv Romania, ARE aprobare de la autoritatile din tara respectiva. Implicit a inspirat si destula incredere incat sa primeasca acea aprobare. Deasemenea, autorizarea de urgenta este tot autorizare. Strict legat de situatia din Europa, EMA recomanda autoritatilor locale ca pot aproba un vaccin, decizia finala se ia in fiecare tara (de unde si diferenta de comportament intre tari in cazul AstraZeneca, de pilda).

View PostAstrul, on 01 aprilie 2021 - 07:56, said:

Vaccinul e "cica" pentru protectia mea, n-ai fost atent/a, nu devii imun, nu te protejeaza sa nu iei gripa si sa-i infectezi pe ceilalti, e doar ca sa ai anticorpi sa lupti mai bine. (nota mod: afirmatii false)
Vaccinul e pentru protectia ta, in sensul ca nu mai faci boala si nici nu o mai transmiti mai departe. Exista un procent mic de oameni (5% la Pfizer) care nu dezvolta acei anticorpi, dar asta nu inseamna ca putem generaliza cum faci tu. Also, COVID-19 nu este gripa (alta tema de propaganda). Studiile post-vaccinare au aratat ca nu doar "lupti mai bine", ci nu doar ca nu mai faci boala, dar nici nu o mai dai mai departe. Iar in cazurile rare cand o faci, este o forma foarte usoara.

E treaba ta daca nu vrei sa te vaccinezi, dar raspandirea povestilor antivax pe aici nu este permisa.

#3479
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,568
  • Înscris: 15.06.2007

View PostFreak404, on 01 aprilie 2021 - 17:06, said:

A inteles cineva cat dureaza protectia vaccinurilor?
nu conteaza, ca primesti altu, numa sa te vaccinezi

#3480
remvirg

remvirg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,114
  • Înscris: 04.08.2007
https://www.g4media....s-la-rapel.html

Războiul e dur. Credeau ca pot faulta ue fără sa pățească nimic.

#3481
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007

View Postpstdgt, on 02 aprilie 2021 - 09:44, said:

E treaba ta daca nu vrei sa te vaccinezi, dar raspandirea povestilor antivax pe aici nu este permisa.
1. Poll-ul nu este doar un survey, este si un topic de dezbatut decizia personala a fiecaruia. Sau ma insel?
2. Catalogarea unor pareri gen "anti-vaxeri" nu este corecta, nu în cazul asta. Doar pentru ca am o parere diferita nu înseamnă că fac parte dintr-o categorie.
3. Eu doar am scris ceea ce e pe site-urile guvernamentale din tarile unde a fost produs vaccinul, nu este nicio poveste.
4. Exista protocoale internaționale pentru astfel de situații in care se poate trece peste regulile normale de acreditare a unor produse farmaceutice, asta nu înseamnă că sunt 100% sigure asa cum spune media. Abia se fac statistici despre reactiile adverse imediate daramite efectele pe termen lung. Asta e fapt nu poveste.
5. O situatie de urgenta poate fi usor influentata si ma opresc aici. Adevarul nu îl stiu nici eu, nici tu, nici cei care formeaza media, nici macar cei care sunt direct implicati in fenomen.
6. In calitate de cenzori si formatori de opinie trebuie sa existe șansă de a lasa adevarul la suprafata si a nu trata orice opinie diferite drept manipulare. Acelasi lucru se poate contesta si din cealalta parte.
7. Discutiile sunt libere (sau ar trebui) si civilizate, cand e vorba de sanatatea ta personala nu poate nimeni garanta pentru siguranta ta, esti singurul in măsură să iei decizii. Nu o face nici guvernul, nici Softpedia si nici Facebook.
8. Nu incurajez pe nimeni sa riste nevaccinarea (boala produsa de covid) si nici sa se vaccineze.
9. Vaccinul e sigur dar nu ii intreba pe cei cu reacții adverse sau cei care nu mai pot scrie nici daca vor. S-ar putea sa nu fie de acord.
10. Pana sa inceapa razboiul Pfizer-Az in UE din cauza Brexitului toate reactiile adverse erau contestate drept "neconcludent a fi legat de vaccin". După ce raboiul financiar a imceput si s-a dorit scoaterea A-Z din schema s-a inceput cu:
: -Az nu e eficace peste 55 de ani
- Az produce tromboze
- Pfizer are eficacitate mai mare
- Az produce reacții adverse serioase si mai numeroase
Urmareste parcursul stirilor internationale despre vaccin din decembrie si pana acum si ai sa vezi cate schimbări, de fapt stie cineva ceva real despre virus si vaccin sau tot orbecaim in intuneric si speram sa fie bine?

Intrebari normale pe care și le pune un om normal, vreau sa trăiesc,  nu vreau sa ma imbolnavesc, dar vreau sa si trăiesc in acelasi timp.


#3482
pstdgt

pstdgt

    Monseurizat

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,849
  • Înscris: 06.02.2002
1. Bineinteles ca e un topic de dezbatere, altfel nu avea 196 de pagini. Despre decizia personala a ta am spus doar atat, citez: "E treaba ta daca nu vrei sa te vaccinezi"
2. Nu te-am incadrat in nicio categorie, exprimarea mea a fost foarte clara: "arunci afirmatii-pareri personale si generalizari in limbajul tipic al propagandei antivax"
6. Dar nu este tratata orice "opinie diferita" drept manipulare. Doar cele cunoscute/dovedite ca fiind false, in special cele care se inscriu intr-un anume tip de propaganda.
7. Nu vad relevanta acestei afirmatii. Noi nu luam decizii pentru altii, si nu am facut ceva in sensul asta. Nici nu am avea cum. Ce dorim este o informare corecta, fara fake-uri.

#3483
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007
Eu am 4 muncitori spitalizati dupa vaccin. Unul este macaragiu si jumatate de șantier a fost aproape inchis din lipsa unei macarale. Daca ala isi vedea de treaba nu costa firma 30k. Asta e fapt.
Sotia unuia dintre ei este la reanimare dupa vaccin avand un fond imun foarte slab. Asta e fapt.
Fostul meu sef de 65 de ani bolnav de covid din decembrie a dus boala pe picioare pana acum 3 saptamani cand s-a vaccinat. Ieri m-a sunat din spital este de 2 saptamani internat.
Asta e realitatea mea, n-am cum sa iau decizii dupa ce spune media. Si toti acesti oameni nu au intrat la statistici, nimeni nu le-a facut teste sau un assessment ca sa stabileasca relatia dintre vaccin si starea lor.
Asta e de fapt nelinistea mea, clar unii au reacții dar nimeni nici macar nu produce un soi de analiza, sa stie oamenii ce teste sa facă inainte de vaccin ca sa fie 100% sigur, nu 99.9 nu 98 nu 95.
Asta inseamna de fapt clinical trials. De asta scrie pe un prospect a nu se administra persoanelor care: x, y ,z. Abia atunci un produs poate fi considerat sigur.
Nevasta-mea e gravida si moasa si dr au refuzat clar sa o vaccineze. De ce? Ca habar n-au efectele. Sunt ceva femei in linia intai care se vaccineaza de nevoie si acum se fac statisticile sa vada cat de sigur sunt.
La copii nu se stie ca nu au voie sa faca clinical trials pe copii dar media romaneasca deja anunta ca vor incepe vaccinarea copiilor desi vaccinul e acreditat doar 16+.
Eu ce sa mai cred, spune-mi tu ce e adevarat si eu fac ce zici. Dar iti poti asuma viata mea, a nevesti-mii si a viitorului meu copil?

#3484
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 05.06.2009
Cu ce au fost vaccinați cei 4 despre care povestești?

#3485
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,082
  • Înscris: 04.03.2014
@Astrul,

Eu stiu personal cateva zeci de persoane vaccinate si aici si in Romania si cu Pfizer si cu AZ. Am auzit doar de un grad de febra si ceva frisoane doua zile. Vorbim si de persoane din clasele la risc deci nu tineri si in forma.

Sa cunosti 4 persoane in spital de la vaccin si din acelas colectiv, zic ca e o anomalie statistica serioasa.

Edited by ionutzitaly, 02 April 2021 - 13:27.


#3486
unu999

unu999

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,305
  • Înscris: 10.10.2019

View PostAstrul, on 02 aprilie 2021 - 13:21, said:

Eu am 4 muncitori spitalizati dupa vaccin.

Si eu cunosc cel putin 20 de persoane care s-au vaccinat si n-au nimic. Sper ca realizezi ca aceste numere sunt insignifiante.

Dar unii le au cu statistica, in timp ce altii sunt salahori. Asa-i in viata.

#3487
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007
Nici ei nu vred ca stiu cu ce. Englezii precum am zis sunt foarte obedienti cand e vorba de ce le spune guvernul sa facă. Nu pun intrebari. Si aceiasi 4 se duc si la a doua doza.
Stiu doar ca unul a fost vaccinat cu Pfizer. Ei au spiritul asta the greater good pentru societate si sunt de admirat.
Dar in acelasi timp si pun la gura o sticla de orice atâta timp cat eu promisiunea ca o sa ii faca tandari.
Probabil mortalitatea aici are mare legatura si cu stilul de viata, toți peste 40-50 de ani sunt deja cu un picior in groapa dupa atatea abuzuri de alcool si droguri.

#3488
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,436
  • Înscris: 29.04.2008
Sau foarte posibil, in UK este un heirupism legat de vaccinare si ceva, cateodata, nu se face exact asa cum ar trebui.

#3489
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007
4 din 150 sa zicem cati suntem. Si probabil doar jumate vaccinati ca multi sunt tineri sub 40.
Asta e lumea mea ca nu e ca si cum as socializa zilnic in afara locului de munca.


View Postiladi, on 02 aprilie 2021 - 13:39, said:

Sau foarte posibil, in UK este un heirupism legat de vaccinare si ceva, cateodata, nu se face exact asa cum ar trebui.
Miercuri am fost cu nevasta la control de rutina si cat am asteptat sa fim bagati inauntru sa zicem 15 minute parcau mosnegii si plecau, deci undeva sub 5 minute si vorbesc de cei care abia se taraiau.

View Postunu999, on 02 aprilie 2021 - 13:38, said:

Dar unii le au cu statistica, in timp ce altii sunt salahori. Asa-i in viata.
Si ce-ai reusit cu postarea asta? In afara de o jalnica incercare de a jigni gratuit? Salahorii sunt oameni care muncesc din greu, au familii de intretiunut acasa, poti sa te opresti in a te lauda la prieteni cat de zmeu esti online, nu ti-a iesit deloc. Fara ei eu nu mi-as putea face lucrarile.
Ca inginer si project manager statistica face parte din munca mea atata timp cat lucrez cu bugete, termene si resurse umane.

Edited by Astrul, 02 April 2021 - 13:51.


#3490
radumiki

radumiki

    funny content creator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,691
  • Înscris: 13.10.2003
Io miercuri dimineata la ora 8:00 am facut AZ prima doza.
Am completat in prealabil un chestionar, in acelasi timp mi-a luat o asistenta temperatura. Dupa aia am intrat la doctorita care a analizat raspunsurile din chestionar. M-a intrebat ca de ce am raspuns cu ,,nu stiu'' la intrebarea daca cunosc ca am ceva boli i-am zis ca acu' vreo 2 ani cand am facut ultima oara analizele generale au iesit toate bune insa de atunci nu am mai consultat vreun doctor asa ca... nu stiu sigur. Posted Image
In fine, intepatura nici nu am simtit-o cand mi-a facut-o. Spre seara miercuri am avut ceva stari mai ciudate, senzatia de febra, gol in stomac, dureri la articulatii, somnolenta. Am luat paracetamol si vitamina C. Nici joi nu am fost 100%, ba ieri am simtit prima data intepaturi la umarul stang unde am luat injectia. Chiar si asa am fost la job si miercuri si joi. Mi-am zis inainte de a ma vaccina ca ma duc indiferent de reactiile de dupa ptr. ca mai bine ma iau cu lucrul decat sa zac la pat. M-am culcat miercuri si joi mai devreme ca de obicei, si din cauza ca oricum aveam starea aia de somnolenta si cu gandul ca odihna de noapte ajuta.
E, astazi la 48 de ore de la vaccin cand m-am trezit  fresh, odihnit. Nu mai simt nici o problema.

Referitor la vaccinare, eu de la inceput am fost pro. Parca ptr. a-mi intari convingerea ca esta este solutia,  prietenii sau cunostintele mele care sunt medici, unii in tara altii afara, absolut toti s-au vaccinat si m-au sfatuit si pe mine sa o fac.

Edited by radumiki, 02 April 2021 - 13:53.


#3491
pstdgt

pstdgt

    Monseurizat

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,849
  • Înscris: 06.02.2002

View PostAstrul, on 02 aprilie 2021 - 13:21, said:

Eu am 4 muncitori spitalizati dupa vaccin. Unul este macaragiu si jumatate de șantier a fost aproape inchis din lipsa unei macarale. Daca ala isi vedea de treaba nu costa firma 30k. Asta e fapt.
...
Sunt diverse situatii (printre care chiar problemele cu imunitatea) in care vaccinarea (nu doar cu vaccinurile anti-COVID) nu este recomandata  sau se face sub supraveghere stricta. Sunt diverse afectiuni sau comorbiditati care dau contraindicatie la vaccinurile astea in particular. Acestea sunt lucruri cunoscute si pe care nu le contesta nimeni. Dar ele se aplica in cazuri foarte rare si bine delimitate. Nu putem generaliza pornind de la cateva cazuri. Daca s-ar discuta (mediatiza) si tot restul de cazuri in care nu se intampla absolut nimic in neregula probabil ca imaginea ar fi mai relevanta :)

View PostAstrul, on 02 aprilie 2021 - 13:21, said:

La copii nu se stie ca nu au voie sa faca clinical trials pe copii dar media romaneasca deja anunta ca vor incepe vaccinarea copiilor desi vaccinul e acreditat doar 16+.
La noi s-a anuntat ca "probabil" din toamna 2021 vor incepe asta. De ce? Pentru ca asteapta si ei ca datele sa fie prezentate oficial, sa fie verificate, samd. Deocamdata se stie doar ca Pfizer au facut un studiu in US cu rezultate incurajatoare si ca urmeaza sa fie analizate de FDA. Studiul a fost destul de mic dealtfel, deci cu siguranta vor mai urma si altele.

View PostAstrul, on 02 aprilie 2021 - 13:21, said:

Eu ce sa mai cred, spune-mi tu ce e adevarat si eu fac ce zici. Dar iti poti asuma viata mea, a nevesti-mii si a viitorului meu copil?
Nu incerc sa te conving intr-o directie sau alta, interventiile noastre sunt in privinta afirmatiilor false, pentru ca acestea pot influenta persoane sa ajunga la o decizie viciata in loc de una informata.

#3492
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,542
  • Înscris: 10.05.2007
https://m.hotnews.ro/stire/24708228
Incep si britanicii sa-si investigheze propriul vaccin in sfarsit.
Asta cu tromboza e simplu de verificat dar foarte scump.
Boala se numeste trombofilie si poate fi diagnosticata doar prin test Adn la noi nu se face dar sunt teste care se trimit in germania.
Faza naspa e ca o poti avea genetic si poti sa n-ai habar toata viata. Doar in sarcina, la nastere sau in operatii poti sa dezvolti cu adevarat boala care este o problema de coagulare.
Sunt vreo 5 tipuri de trombofilii dintre care factorul 5 Leiden forma homozigota e cea mai grava. Testul se face cu venin de sarpe rezultatul vine dupa 3 saptamani greu de crezut ca va exista un protocol in acest sens.
La noi se face doar homocisteina, proteica C, S si lupicul
Macar acum daca au descoperit o potentiala cauza ce produce fatalitate poate vor avea niste heparina mica la indemana ca sa administreze preventiv la cea mai mica reactie alergica.

Edited by Astrul, 02 April 2021 - 14:23.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate