Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Suma trebuie declarata la ANAF?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1
asdfa34

asdfa34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 14.01.2014
Salutari!

Am 21 de ani, sunt student si am card la Transilvania.
De aproximativ 6 luni folosesc o platforma pentru advertising, mai exact - aceasta.
Ideea este ca in aceste 6 luni am scos undeva la 3.500 de euro doar din reclame, click-uri pe reclame, lucrand doar de acasa.
Ca sa fiu mai explicit, eu promovez ofertele celor de pe platforma, iar fiecare click imi aduce mie o anumita suma.


Nelamurirea mea este urmatoarea.
Trebuie sa declar la ANAF, banii pe care i-am facut? Din ce m-am interesat pe internet, sunt pareri care spun ca nu trebuie declarati, deoarece banii care vin din strainatate, nu se declara.
Pana in data de 7 mai, banii mi-au fost virati in contul de paypal de catre: ADVERTISING SOLUTIONS ONLINE LTD, iar din ce am vazut pe internet, firma era din Londra (sper ca m-am uitat bine).
Doar ca de pe data de 7 mai, s-a schimbat firma, acum fiind DIGITAL MEDIA AGENCY SRL, iar din cate am vazut, aceasta este din Iasi.

Din ce mai citisem pe internet, am inteles ca si youtuberii care primesc donatii pe live-uri sau care primesc bani din youtube, trebuie sa declare banii. Iar pe alte topicuri am aflat ca daca suma nu depaseste 10.000 de euro, cei de la ANAF nu vor sta sa verifice conturile care nu au declarat acei bani sub.


Traseul banilor.
1. Mi-am facut cont pe platforma.
2. Am adus trafic site-ului si am incasat bani virtuali pe contul de pe platforma.
3. I-am transferat pe contul meu de paypal (100-300 de euro saptamanal).
4. Dupa ce banii ajungeau pe paypal, ii transferam direct pe card si intrau instant.

!!!Rezumatul intrebarilor, in caz ca nu doriti sa va pierdeti timpul citind toate amanuntele!!!
1. Am facut in jur de 3.500 de euro pe internet, bani care au avut urmatorul traseu: PLATFORMA --> CONTUL MEU DE PAYPAL --> CARDUL MEU. Trebuie sa-i declar la ANAF si sa imi impoziteze banii?
2. Ce se intampla daca, de exemplu, nu voi declara banii facuti de mine? Cam ce inseamna 'amenda'?
3. Daca voi declara acei 3.500 de euro, statul imi va impozita 19%?
4. Cum ar trebui sa procedez ca sa aflu cat trebuie sa platesc statului? Sa merg si sa le fac o cerere?

In mod normal, as vrea sa fie totul legal, sa nu am probleme pe mai tarziu, deci merg spre 80% sa fac totul legal, dar daca este vreo metoda prin care statul sa nu imi ia banii munciti de mine, as fi dispus sa o aplic.
Am lucrat de la 16 ani si am platit taxe si impozite la stat pana acum si as vrea sa cred ca macar banii acestia ii merit.

Va multumesc enorm ca ati citit nelamuririle mele si v-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde. O seara buna!

Edited by asdfa34, 17 August 2020 - 23:19.


#2
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Eu îl scriam mai bine  :)

#3
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
nu gasesc linkul de referal

#4
asdfa34

asdfa34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 14.01.2014

View Posttomaso, on 17 august 2020 - 23:33, said:

Eu îl scriam mai bine  Posted Image
Poftim?

View Postgumball3000, on 17 august 2020 - 23:40, said:

nu gasesc linkul de referal
Despre ce link vorbesti?

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ma intereseaza si pe mine sa am un castig lunar, chiar daca nu suma asta. Vreau sa stiu cum ai facut. Si nu, nu glumesc.

#6
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008
3500 de euro în 6 luni e penibil de puțin pentru a-ți bate capul cu anaf. Părerea mea avizată este să nu-ți bați capul, nu ți se va întâmpla absolut nimic..

E interesantă platforma folosită de tine, o să mă uit și eu peste ea. Merci pentru pont.

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Normal ar fi sa fi notificat si , daca nu te conformezi , sanctionat.
Daca spui ca te plateste un SRL din Romania nu prea e legal din partea lor sa te plateasca fara a fi salariatul lor sau fara a fi PFA , SRL etc.
Intreaba-i in baza carui document iti trimit platile.

#8
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Evident ca suma trebuie declarata. Este un venit pe care-l obtii.

Quote

SECȚIUNEA a 4-a - Venituri obținute din străinătate

45. (1) În aplicarea prevederilor art. 130 din Codul fiscal contribuabilii care obțin venituri din străinătate au obligația declarării acestora.
(2) Pentru veniturile din pensii și sume asimilate acestora, obținute din străinătate, pentru care România are drept de impunere, contribuabilii au obligația să completeze și să depună declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.
(3) Impozitul datorat în România se determină prin aplicarea cotei de impunere asupra venitului brut anual diminuat cu suma lunară neimpozabilă, stabilită potrivit prevederilor art. 100 din Codul fiscal, calculată la nivelul anului. Suma lunară neimpozabilă se acordă pentru fiecare sursă de venit din pensii.
(4) Contribuabilii care obțin venituri din străinătate de aceeași natură cu cele obținute din România și pentru care contribuabilii pot dispune asupra destinației sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul pe venitul realizat din România au dreptul să dispună asupra destinației unei sume reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul datorat în România pe venitul realizat din străinătate, după deducerea creditului fiscal astfel:
a) în cotă de 2% pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult; sau
b) în cotă de 2% pentru acordarea de burse private, conform legii; sau
c) în cotă de 3,5% pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.
(5) Opțiunea se exercită pentru susținerea entităților prevăzute la alin. (4) lit. a) și c) sau acordarea de burse private.
(6) În situația în care se acordă burse private contribuabilii vor prezenta organului fiscal competent, în copie cu mențiunea "conform cu originalul", contractul privind bursa privată, precum și documentele de plată pentru aceste burse.
(7) Sfera de cuprindere a entităților nonprofit este cea prevăzută la pct. 15.
(8) Dreptul de a dispune asupra destinației unei sume din impozitul pe venit se exercită prin depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, respectiv până la data de 15 martie, inclusiv, a anului următor celui de realizare a veniturilor.
(9) Obligația calculării și plății sumei prevăzute la alin. (4) revine organului fiscal competent.


Quote

ART. 130 - Venituri obținute din străinătate
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) și cele care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 59 alin. (2) datorează impozit pentru veniturile obținute din străinătate. Norme metodologice
(2) Veniturile realizate din străinătate se supun impozitării prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate după regulile proprii fiecărei categorii de venit, în funcție de natura acestuia.
(3) Pentru veniturile obținute din străinătate de natura celor obținute din România și neimpozabile/scutite în conformitate cu prevederile prezentului titlu se aplică același tratament fiscal ca și pentru cele obținute din România.
(4) Contribuabilii care obțin venituri din străinătate conform alin. (1) au obligația să le declare în declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului, precum și să efectueze calculul și plata impozitului datorat, în cadrul aceluiași termen, cu luarea în considerare a metodei de evitare a dublei impuneri, prevăzută de convenția de evitare a dublei impuneri.
(5) - *** A B R O G A T ***
(6) - *** A B R O G A T ***
Conform prevederilor Legii nr.30/2019 pentru aprobarea OUG nr.25/2018, la articolul 130, se introduc alineatele (7) - (10), cu aplicare începând cu impozitul pe venit datorat pentru veniturile realizate în anul 2019, astfel :
(7) Contribuabilii care obțin venituri din străinătate de aceeași natură cu cele obținute din România pentru care există dreptul de a dispune asupra destinației sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat, prevăzute la art. 1231 alin. (1), pot dispune și asupra destinației sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul realizat în străinătate, datorat în România, după deducerea creditului fiscal.
(8) Opțiunea se exercită pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii/unităților de cult, care figurează în Registrul entităților/unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii.
(9) Pentru contribuabilii prevăzuți la alin. (7), obligația calculării și plății sumei prevăzute reprezentând până la 3,5% din impozit pe venit datorat în România, după deducerea creditului fiscal, revine organului fiscal competent, pe baza declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, depuse de aceștia până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor, sub sancțiunea decăderii.
(10) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (9) se stabilește prin ordin al președintelui A.N.A.F.

In principiu scapi de impozitu-n Romania doar daca exista o conventie de evitare a dublei impozitari. Ca de obicei, sfatul meu e sa te consulti cu un contabil specializat in PFA-uri/persoane fizice.. el te poate lamuri cel mai bine.

Iar dupa 7 mai situatia e clara ca buna ziua. Ala-i, dpmdv, venit obtinut in Romania. Prestezi servicii pentru o companie romaneasca. Si aici dezbaterea ar fi daca intri pe activitate dependenta sau esti pe activitate independenta.

Edited by Alecsandru010, 18 August 2020 - 05:54.


#9
Romi_

Romi_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 286
  • Înscris: 01.05.2020
Este clar ca va trebui sa platesti impozit. Mai ales ca ne asteptam ca veniturile tale sa creasca in viitor. Colegul Alecsandru ti-a spus ce este de facut.

#10
ioana1973

ioana1973

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 16.03.2014
La pctul 2: in caz de inspectie fiscala ti se da o amenda 300-500 ron si apoi se fac imputari la sumele neplatite + dobanzi penalitati.
Pct 3: trebuie sa platesti 10% din venitul net obtinut (nu venitul brut, doar mai ai cheltuieli cu intretinerea net-ului, comisioane banca, curent electric, amortizarea calculatorului.............) cheltuieli la care legea iti da voie sa le deduci. Citeste OMFP 170/2015
Pct 1: Daca nu esti PFA, II, IF......stai in banca ta. Daca esti PFA, II,.......relax sumele sunt mici, nu-si bat aia capul cu tine.

Io indraznesc sa cred ca te cauta de pe la venituri brute DECLARATE de 300000 ron/an. Atunci este clar ca ai o activitate economica constanta si se poate mulge ceva.
PS Io is actual in cursul unei inspectii de fond.

#11
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,042
  • Înscris: 09.08.2005
Admițînd că nu e reclamă mascată - 600 euro pe lună din clicuri? mare minune... - da, trebuie să declari.
Nu aștepți notificări. La anul declari și plătești.
Convențiile de evitare a dublei impozitări funcționează doar dacă se reține impozit în țara de unde se plătesc banii și oricum trebuie să declari.
Nu vei deduce nimic. Se pot deduce doar cheltuielile făcute pentru exercitarea unei profesii ceea ce nu e cazul la tine.

#12
mberila

mberila

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,664
  • Înscris: 20.11.2005
In mod normal, da, trebuie declarati.
Nedumerirea mea e alta, si anume daca banii castigati astfel de o persoana fizica se incadreaza ca venituri realizate din activitati independente.

#13
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,192
  • Înscris: 05.06.2006

View Postasdfa34, on 17 august 2020 - 23:16, said:

Salutari!

Doar ca de pe data de 7 mai, s-a schimbat firma, acum fiind DIGITAL MEDIA AGENCY SRL, iar din cate am vazut, aceasta este din Iasi.

DIGITAL MEDIA AGENCY SRL a legal entity existing under the laws of Bulgaria, with its head office located at:
POP BOGOMIL NO. 1, ENTRATA 3, OFFICE 16, SOFIA, ZIP 1400

#14
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,495
  • Înscris: 22.08.2012
Pe vremuri se facea reclama mai inteligenta.

De unde se da report? Posted Image

#15
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 15.01.2014

View Postasdfa34, on 17 august 2020 - 23:16, said:

Ideea este ca in aceste 6 luni am scos undeva la 3.500 de euro doar din reclame, click-uri pe reclame, lucrand doar de acasa.

Dacă nu lucrai "doar de acasă" câștigai mai puțin?
Mai lucrează la text că-i cam transparent.

#16
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,212
  • Înscris: 26.06.2009
De declarat sigur trebuie sa declari. Nu mai asculta de balarii ca "suma e mica, nu trebuie declarata"; daca ai realizat un venit el treuie declarat! As zice ca te incadrezi la Alte venituri - Venituri din alte surse.

Pentru 2020 pana in limita a 12 salarii minine (adica 26760 RON/an) platesti doar impozit pe venit (10% din venitul efectiv realizat. Ai avut venit de 10000 RON platesti impozit pe venit 1000 RON). Il declari in declaratia unica pe care o depui anul viitor pentru 2020. Daca depasesti suma de 26760 RON pe an o sa trebuiasca sa platesti si CAS (care este plafonat la 25% din 26760 ron = 6690 RON. Suma asta e fixa indiferent de cat de mult depasesti plafonul celor 12 salarii minime).

Spor!

#17
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,402
  • Înscris: 09.08.2006

View Postasdfa34, on 17 august 2020 - 23:16, said:

Salutari!

Am 21 de ani, sunt student si am card la Transilvania.
De aproximativ 6 luni folosesc o platforma pentru advertising, mai exact - aceasta.
Ideea este ca in aceste 6 luni am scos undeva la 3.500 de euro doar din reclame, click-uri pe reclame, lucrand doar de acasa.
Ca sa fiu mai explicit, eu promovez ofertele celor de pe platforma, iar fiecare click imi aduce mie o anumita suma.


Nelamurirea mea este urmatoarea.
Trebuie sa declar la ANAF, banii pe care i-am facut? Din ce m-am interesat pe internet, sunt pareri care spun ca nu trebuie declarati, deoarece banii care vin din strainatate, nu se declara.
Pana in data de 7 mai, banii mi-au fost virati in contul de paypal de catre: ADVERTISING SOLUTIONS ONLINE LTD, iar din ce am vazut pe internet, firma era din Londra (sper ca m-am uitat bine).
Doar ca de pe data de 7 mai, s-a schimbat firma, acum fiind DIGITAL MEDIA AGENCY SRL, iar din cate am vazut, aceasta este din Iasi.

Din ce mai citisem pe internet, am inteles ca si youtuberii care primesc donatii pe live-uri sau care primesc bani din youtube, trebuie sa declare banii. Iar pe alte topicuri am aflat ca daca suma nu depaseste 10.000 de euro, cei de la ANAF nu vor sta sa verifice conturile care nu au declarat acei bani sub.


Traseul banilor.
1. Mi-am facut cont pe platforma.
2. Am adus trafic site-ului si am incasat bani virtuali pe contul de pe platforma.
3. I-am transferat pe contul meu de paypal (100-300 de euro saptamanal).
4. Dupa ce banii ajungeau pe paypal, ii transferam direct pe card si intrau instant.

!!!Rezumatul intrebarilor, in caz ca nu doriti sa va pierdeti timpul citind toate amanuntele!!!
1. Am facut in jur de 3.500 de euro pe internet, bani care au avut urmatorul traseu: PLATFORMA --> CONTUL MEU DE PAYPAL --> CARDUL MEU. Trebuie sa-i declar la ANAF si sa imi impoziteze banii?
2. Ce se intampla daca, de exemplu, nu voi declara banii facuti de mine? Cam ce inseamna 'amenda'?
3. Daca voi declara acei 3.500 de euro, statul imi va impozita 19%?
4. Cum ar trebui sa procedez ca sa aflu cat trebuie sa platesc statului? Sa merg si sa le fac o cerere?

In mod normal, as vrea sa fie totul legal, sa nu am probleme pe mai tarziu, deci merg spre 80% sa fac totul legal, dar daca este vreo metoda prin care statul sa nu imi ia banii munciti de mine, as fi dispus sa o aplic.
Am lucrat de la 16 ani si am platit taxe si impozite la stat pana acum si as vrea sa cred ca macar banii acestia ii merit.

Va multumesc enorm ca ati citit nelamuririle mele si v-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde. O seara buna!
Stai linisitit, nu te verifica nici draq. Fura tot tati ;) Ce plm, politicienii declara tot ?

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Firma aia care s-a schimbat ....probabil se va mai schimba....si ba e din Iasi , ba din Bulgaria...deci clar ca aia nu declara nimic......
Daca firma aia era serioasa si declara cum trebuie erai sigur notificat de ANAF....probabil ca nu se va intampla asta.....
Vad ca nu prea te mai intereseaza subiectul care te stresa initial in miez de noapte....posibil sa aiba dreptate colegii cu reclama mascata Posted Image
Oricum asta se discuta cu un avocat de comercial , nu pe forumuri....

Edited by MembruAnonim, 19 August 2020 - 01:18.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate