Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Umplere gol tamplarie-glaf

Produse inapoiate cu zgarieturi

Recomandare laptop cu specificati...

Pareri? Este fiabil?Aer condition...
 1 zi/noapte Gura Portitei

Samsung Galaxy S23 Plus

Recomandare TV Samsung QLED

Cat ar trebui sa ma coste o incar...
 UBB camin

Boxe active pentru terasa

pret manopera

ce acte sunt necesare la inregist...
 stabilizator tensiune problema lu...

Voi raportati undeva tentativele ...

Cat timp se pierde cu fisa medica...

Ce se poate face intr-o balta de ...
 

Intrebare de necunoscator - Ce pot conecta prin HDMI la un TV model din U.S. ?!

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
TzapInferno

TzapInferno

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 21.03.2006
Buna ziua tuturor si multumesc anticipat tuturor celor care vor raspunde si ma vor ajuta in acest sens. Recunosc cu oarecare rusine ca sunt total depasit in ceea ce priveste toate optiunile existente la ora actuala pentru a te uita la TV. Nu ma mai pasioneaza subiectul de multi ani de zile, personal nu mai am cablu TV de 6 ani. Cand inca ma interesa cat de cat despre ce este vorba exista doar cablu analogic, digital si satelit. Dar nu am inteles niciodata cum functioneaza satelitul, nu mi-am batut capul cu asta. Acum vad ca exista o gramada de optiuni, pana si aici pe Softpedia sunt subthread-uri mari cu chestii despre care habar n-am cu ce se mananca... DVB-T / DVB-H, IPTV ?! In fine.

In momentul de fata ma vad pus intr-o situatie complicata in care efectiv nu stiu cum sa fac sa o ajut pe maica-mea sa aibe TV la ea in camera. Pana recent, pentru ca am vrut sa fac o economie la vremea respectiva ( acum multi ani ), combinasem un monitor de 24" cu un tv tuner standalone. A mers ok, doar ca acum cateva zile a crapat monitorul respectiv.

Acum... am un TV Samsung UN32EH4003 care este un Samsung fabricat in U.S. ( de acolo vine acel "UN" de la inceput ). Ma rog si merge doar cu transformator ( irelevant, stiu ), dar eu l-am folosit doar conectat prin HDMI la un laptop pana acum, si asta rar cand am avut nevoie sa fac niste teste. Faza e ca atunci cand l-am luat eu ( de pe OLX ) cel de la care l-am luat, crezand ca-l iau pentru TV, mi-a zis ca astia in US au alte frecvente gen... si ca nu ar prinde posturile TV de la noi pur si simplu bagat cablul TV in el. Ca mufe are doar 2 HDMI-uri si COMPONENT ( AV IN ), atat. Abonamentul pe care-l am la maica-mea este de la Digi, cel digital. Intrebarea mea este cu ce l-as putea imperechea, ce optiuni as avea ?

Ar merge direct cu unul dintre receiverele HD de la Digi, spre exemplu ceva de genul : https://www.olx.ro/o...hd-IDd1LQr.html ? Daca as conecta in schimb acest "Smart TV iptv Box" https://www.olx.ro/o...ll-IDctCe0.html ( care clar habar n-am cu ce se mananca, dar vanzatorul se tot lauda ca vine "gata configurat" ) sa inteleg ca as avea majoritatea posturilor TV + multe alte chestii bonus fara sa mai fie nevoie de abonamentul la Digi, l-as putea inchide si practic in 6-7 Luni deja ar fi amortizata investitia ( e 30 Lei abonamentul ) ?

Intr-un final ceea ce caut este sa am TV printr-o cutiuta care sa fie contectata neaparat prin HDMI si sa fie cea mai rentabila solutie pe termen lung. Astept cu interes pareri, sugestii, sfaturi - MULTUMESC !

#2
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Ai incerdat sa-l conectezi la cablu sau antena, sa vezi daca merge ok? Nu de alta, dar la noi reteaua are 50hz, in sua 60, posibil sa ai dungi pe ecran, dqca tv-ul a fost facut exclusiv pt americani, la 110V. La fel, posibil sa fie doar ntsc. Mai intai vezi daca e functiomal, apoi te gandesti la altele.

#3
iZet

iZet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,500
  • Înscris: 06.11.2014
Ei au alt format pentru ca-tv: Clear QAM, ATSC, asa ca nu va functiona in RO (sau UE). Deci decodor sau tuner extern conectat prin HDMI ramane solutia.

Edited by iZet, 31 July 2020 - 09:29.


#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,900
  • Înscris: 15.06.2004
Mai deschizi multe topice ?
Scrie ceva in regulamentul ala legat de flood -era scris si cand te-ai inscris in 2006.

#5
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,128
  • Înscris: 28.10.2006
Un receptor HD de la Digi iti rezolva problema. Conectat pe HDMI cu TV-ul. N-are treaba cu NTSC, PAL sau SECAM.
Nu stiu, poate este OK si un receptor Digi HD luat de pe OLX, doar daca doresti sa vizionezi canalele necodate. Posibil sa fie receptorul respectiv "hacuit" sa mearga oricum, dar de obicei se autentifica receptorul (cu sau fara card de decriptare) in reteaua DIGI.
Poate ma insel.
Testeaza daca "prinde" ceva direct cu cablul in tunerul TV-ului. Vezi ce optiuni ai in meniul de cautare posturi.
N-are nicio treaba 50/60 Hz, TV-ul are alimentator in comutatie si functioneaza oricum.

#6
anicoara

anicoara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,252
  • Înscris: 28.01.2005
Cu ani in urma un prieten a avut aceeasi problema. I-am rezolvat-o cautand un receptor extern DVB-C care are iesirea HDMI si pe 60 cadre pe secunda. Atunci am gasit unul, sunt modele rare. STB-ul de la digi nu mergea, atunci.

#7
cstrifu

cstrifu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 08.05.2008
Eu atunci cand m am intors din Canada, acum ceva ani, am adus si tv uri d'alea americanesti. Cu decodor de la digi prin hdmi, daca nu m a lasat memoria, nu mergea. Am luat o chestie care mergea de la Elgato HDhomerun se numea, ce mergea bine.
Intre timp am renuntat si am cumparat tv uri cu pal. Tvurile din canada imi mergeau si pe 220V deci nu aveam nevoie de transformator( aia nu inseamn ca nu trebuie sa verifici)

Edited by cstrifu, 31 July 2020 - 19:52.


#8
TzapInferno

TzapInferno

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 21.03.2006

View Postrumegus, on 31 iulie 2020 - 09:23, said:

Ai incerdat sa-l conectezi la cablu sau antena, sa vezi daca merge ok? Nu de alta, dar la noi reteaua are 50hz, in sua 60, posibil sa ai dungi pe ecran, dqca tv-ul a fost facut exclusiv pt americani, la 110V. La fel, posibil sa fie doar ntsc. Mai intai vezi daca e functiomal, apoi te gandesti la altele.

Am incercat direct cu cablu in TV si nu merge. Bine, sincer, era de asteptat, nu-mi faceam sperante.

View PostiZet, on 31 iulie 2020 - 09:28, said:

Ei au alt format pentru ca-tv: Clear QAM, ATSC, asa ca nu va functiona in RO (sau UE). Deci decodor sau tuner extern conectat prin HDMI ramane solutia.

Asa se pare. Si din ce stiam + ce am mai citit acum sunt sigur ca direct nu merge, trebuie un decodor / tuner extern prin HDMI dar acum ramane intrebarea "De care ?!"

View Posteiffel, on 31 iulie 2020 - 09:31, said:

Mai deschizi multe topice ?
Scrie ceva in regulamentul ala legat de flood -era scris si cand te-ai inscris in 2006.

Scuza-ma ca iti spun, chiar daca ai dreptate si scrie intr-adevar in regulament asta, din punctul meu de vedere asta nu justifica atitudinea passive-aggresive cu care mi te-ai adresat. Vad ca si tu esti din 2004, probabil ca nu erai vreun pusti cordit la vremea respectiva, deci se poate concluziona ca in momentul de fata avem amandoi o varsta. Eu lucrez in Customer Support, daca ma adresam in felul asta unui user ( atentie, asa nu presupune o achitizie, altfel spuneam "client" ) primeam warning 100% garantat cand ajungea la QC tichetul respectiv. Ca idee ! In rest, da, o sa tin cont pe viitor.

View Postviceroy56, on 31 iulie 2020 - 09:32, said:

Un receptor HD de la Digi iti rezolva problema. Conectat pe HDMI cu TV-ul. N-are treaba cu NTSC, PAL sau SECAM.
Nu stiu, poate este OK si un receptor Digi HD luat de pe OLX, doar daca doresti sa vizionezi canalele necodate. Posibil sa fie receptorul respectiv "hacuit" sa mearga oricum, dar de obicei se autentifica receptorul (cu sau fara card de decriptare) in reteaua DIGI.
Poate ma insel.
Testeaza daca "prinde" ceva direct cu cablul in tunerul TV-ului. Vezi ce optiuni ai in meniul de cautare posturi.
N-are nicio treaba 50/60 Hz, TV-ul are alimentator in comutatie si functioneaza oricum.

Cu cablu direct in TV nu merge, am incercat. Acum ma tot gandesc la solutii de decodor / tuner  / receiver dar faza e ca la cat de nesigur pare totul nu prea stiu cum sa fac... nu prea pot sa iau totul la ghici si sa ma apuc sa cumpar cate unul pana o nimeresc. Faza e ca TV-tunerul ala standalone despre care spuneam eu, se pare ca nu e chiar o antichitate odioasa care nu stie sa faca mare lucru, de fapt la vremea respectiva cand l-am cumparat ( acum 10 ani, ce-i drept ) era unul dintre cele mai apreciate de pe piata. Concret despre ce vorbesc : https://www.benchmar...v_pro_1920-1434 ( click dreapta, translate to English ). In teorie cu ceva de genul asta : https://www.olx.ro/o...hd-IDdGOdD.html / https://www.olx.ro/o...mi-IDdRx3H.html / https://www.olx.ro/o...mi-IDdmP22.html eu cred ca ar trebui sa mearga combinate cele 2 ( tunerul si TV-ul ) deci momentan spre asta ma indrept, fiindca cea mai ieftina solutie.


View Postanicoara, on 31 iulie 2020 - 12:13, said:

Cu ani in urma un prieten a avut aceeasi problema. I-am rezolvat-o cautand un receptor extern DVB-C care are iesirea HDMI si pe 60 cadre pe secunda. Atunci am gasit unul, sunt modele rare. STB-ul de la digi nu mergea, atunci.

Ma sperie ce-mi spui. Sper sa nu fie necesar neaparat neaparat cu DVB-C.

View Postcstrifu, on 31 iulie 2020 - 19:48, said:

Eu atunci cand m am intors din Canada, acum ceva ani, am adus si tv uri d'alea americanesti. Cu decodor de la digi prin hdmi, daca nu m a lasat memoria, nu mergea. Am luat o chestie care mergea de la Elgato HDhomerun se numea, ce mergea bine.
Intre timp am renuntat si am cumparat tv uri cu pal. Tvurile din canada imi mergeau si pe 220V deci nu aveam nevoie de transformator( aia nu inseamn ca nu trebuie sa verifici)

Am dat un search cu acest Elgato HDhomerun, cutiuta streamuieste prin WiFi, ar presupune ca TV-ul sa fie smart sau conectat la ceva ce are WiFi... in cazul meu nu este o solutie, TV-ul nu este smart.

Edited by TzapInferno, 03 August 2020 - 09:00.


#9
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,128
  • Înscris: 28.10.2006
Din specificatii, vad ca TV-ul are si intrare video compozit. Fiind pentru US, nu cred ca are si SCARTPosted Image
Ce tuner TV extern ai?
Eu am un tuner extern cu iesire video compozit. PAL, nu NTSC.
Chiar zilele trecute l-am scos din cutie si l-am probat, ca nu l-am mai folosit de ani de zile, si functioneaza OK. Este doar analogic, deci nu are posibilitati de HD, dar pe un TV de 80 cm nu cred sa se vada chiar asa prost.
Uite AICI un tuner extern cu HDMI, comentariile zic functionare OK pe RDS-RCS.
Sau ASTA dar daca nu e OK, e mai greu cu returul.
Convertor de la VGA la HDMI, este de probat, nu toate fac treaba buna.

Sau vorbeste cu astia de aici exact despre problema ta

Edited by viceroy56, 04 August 2020 - 09:14.


#10
TzapInferno

TzapInferno

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 21.03.2006
Revin cu o informatie utila, nu stiu poate se vor mai afla si altii in situatia asta ( desi cred ca e destul de rara ), am testat ieri cu un convertor VGA -> HDMI, unul chiar bun dintre cele ieftine, si nu a mers. Nu a mers din cauza tuner-ului, convertorul mergea, l-am conectat la un laptop mai vechi cu iesire VGA si mi-a aparut frumos pe TV si imagine si avea si sunet. Deci cumva, desi jur ca nu inteleg deloc, tuner-ul nu a mers dar laptop-ul a mers...

Ma gandesc sa mai incerc cu inca un convertor dar mi-e frica ca-mi pierd timpul degeaba. Noroc ca exista totusi oameni intelegatori si desi l-am luat de pe OLX, tipul a fost ok sa i-l returnez in aceeasi zi daca ce incerc eu sa fac nu functioneaza ( desi in teorie chiar ar trebui ).

Urmeaza sa iau un receiver HD de pe OLX saptamana asta, cel mai probabil in weekend, o sa postez aici ... pur informativ pentru cine o mai fi interesat, constrans de circumstante similare.

#11
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010
Televizoarele din State vin cu limitarea intrării digitale doar pe 60Hz (moştenire de la NTSC, care mergea tot în 60Hz). În Europa, frecvenţa usială este de 50Hz (moştenire de la PAL, tot în 50Hz).
Avantajul TV-urilor comercializate in Europa e că ştiu şi 50Hz şi 60Hz, nu au o limitare. Dar receptoarele operatorilor pot avea o limitare în configurare, unde să lipsească ieşirea în 60Hz.
Datorită acestui lucru, receptoarele operatorilor europeni nu se pot împerechea cu TV-urile americane. Ai nevoie de un receptor destul de flexibil, care să permită şi ieşiri în 60Hz.
Pe laptop merge pentru că PC-urile furnizează, de obicei, 60Hz la ieşire.
Soluţii există, depinde ce vrei să obţii. Dacă vrei acces la canelele digitale cu plată (deci încriptate), e mai greu, pentru că eşti limitat la ce echipamente compatibile cu sistemul de decriptate oferă operatorul. Altfel, pentru canalele necriptate, poţi folosi un receptor DVB-C, ce permite configurarea ieşirii în 60Hz (ex. Amiko).

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate