Shaorma cu "de toate"
Last Updated: May 10 2022 12:23, Started by
Piscopescu
, May 03 2020 21:57
·
0
#91
Posted 06 May 2020 - 15:21
corinadaniela, on 06 mai 2020 - 15:18, said:
Lipiile se țin la rece, asa le găsești în magazine, în rafturi frigorifice, alături de paste proaspete. Când lipia e rece, devine rigida și sfaramicioasa, de aceea se încălzește înainte de a fi umpluta și rulata, altfel ar crăpa și s-ar împrăștia umplutura. Lipia se face chiar inainte sa iti faca kebabul. Ia bucata de aluat, o intinde si o baga in cuptor 1min pana rade carnea. Asa fac turcii in germania. |
#92
Posted 06 May 2020 - 15:34
Asa o fi în Germania, la noi se folosesc cele gata făcute, e mai ieftin decat sa aibă angajat un om care sa se ocupe doar de preparat și portionat aluat. Plus ca scăpa de problema depozitarii fainii ptr aluat, nu mai trebuie și masa pentru frământat/ malaxor ptr preparat aluat, etc.
Singurii din Ploiești care făceau pe loc chifle (și pide) erau cei de la Dabo Doner, dar s-a închis. Însă la shaorma tot lipii gata făcute foloseau. |
#93
Posted 06 May 2020 - 15:43
Poate la el. Eu nu am vazut sa faca lipia pe loc, insa carnea o taie pe loc cu aparatul electric, astfel e calda si "proaspata".
|
#94
Posted 06 May 2020 - 16:00
#95
Posted 06 May 2020 - 19:43
corinadaniela, on 05 mai 2020 - 21:56, said:
Pentru ca se arde carnea, dacă nu este "tunsa" la timp. Dacă ai pauza de 30 min între 2 comenzi, se face scrum primul strat de carne =paguba/pierdere ptr comerciant. Pt. asta au comenzile de rotire/puterea flacarii. corinadaniela, on 06 mai 2020 - 15:34, said:
Singurii din Ploiești care făceau pe loc chifle (și pide) erau cei de la Dabo Doner, dar s-a închis. Apropo de ei. Am vazut ca in ultimele zile au aparut relativ mult in presa economica din Romania, chiar asa gust deosebit avea?! Edited by Piscopescu, 06 May 2020 - 19:47. |
#96
Posted 06 May 2020 - 20:07
Da. Mi se pare mai gustos decât shaorma, plus ca nu se pun cartofi prajiti în Doner, deci mai puține calorii. În loc de varza se folosește salata eisberg, frageda și crocanta. Iar sosul lor special făcea toți banii.
|
#97
Posted 08 May 2020 - 14:43
Eu vreau cartofi prajiti si in doner. Din alea in Slatina sunt doar la Dabo Doner, care insa s-a inchis total in 16 martie, nu a ramas pe livrari precum Shaorma House. E departe de mine Dabo Doner.
Shaormerii in Slatina: - Shaorma House, number one, in spatele Casei Tineretului, aproape de Scoala 3 si Politia Circulatiei, exista din 2009, din 2018 si shaorma de vita+curcan - Dabo Doner, vis a vis de Prefectura, intr-un fost sediu de partid, au tot 3 aparate ca si Shaorma House - Istanbul, vis a vis de Spital, e un turc ce si-a transformat ambele covrigarii Istanbul in shaormerii si a renuntat la cea de la Fabra, retransformand-o in covrigarie ca nu mergea cu shaorma - Don Papi, tot la Spital, turcul i-a furat toti clientii, au bagat shaorma de vita dupa ce turcul i-a terminat, sunt una langa alta, intre 2003 si 2009, acolo unde din 2009 e Don Papi, era Shaorma House - Gustoss in zona Steaua, statie de autobuz pe Teodoroiu, fast food minima investitie in locul unui fost magazin de haine, doar o plita electrica si o friteuza electrica mica, iti baga produsul si la microunde ca sa fie mai crocant, nu stiu cum, luam doar kebab daca luam de acolo, ca e aproape de birou, acum servesc la geam fara livrari - El Preda, shaormerie fantoma, nu prea stiu despre ea, aveau aparat de kebab dar nu-l foloseau, parca au pornit cand a aparut turcul, e tot la Spital Lipia folosita de Shaorma House este asta: https://www.emag.ro/...3/pd/DGS85GBBM/ Edited by Neaceasca85, 08 May 2020 - 14:46. |
#98
Posted 08 May 2020 - 20:26
Neaceasca, poți sa ne spui mai multe despre carnea folosita?
|
#99
Posted 08 May 2020 - 22:39
In fond, la shaorma carnea este cea mai sensibila.
Intr-o vreme, la Piata Sudului la metrou se vindea shaorma mica la 3 lei, shaorma medie la 5 lei. Doar ma gandeam, oare ce carne (din ce an 1900 toamna) era? Ma tem sa nu aiba ceva contract cu Auchan/Carrefour, etc. iar astia sa cumpere carnea care expira maine cu -80% (de ex. un pui intreg la 2-3 lei). E win-win: supermarket-ul nu arunca la gunoi carnea care expira maine, iar ăștialalți indeasă 15-20 de pui intr-un țap din ăla, le aruncă tone de mirodenii ... Am rețineri în fast-food-uri, chiar dacă ocazional merge o shaorma, un burger ... Edited by Rhesus, 08 May 2020 - 22:42. |
#100
Posted 09 May 2020 - 01:32
Nu-i nici o problema cu carnea care expira, doar nu crezi ca miine va fi toxica si ieri era buna, si la miezul noptii se face transformarea. Termenele sint foarte conservatoare.
Majoritatea oricum nu maninca imediat carnea ci o mai tin prin frigidere, congelatoare, decongelata etc Carnea poate fi strctata dar nu are nici o legatura cu termenul de valabilitate. Edited by vrajitoruldinoz, 09 May 2020 - 01:33. |
|
#101
Posted 09 May 2020 - 04:50
Mi-e pofta de o saorma, pe aici sunt numai cu gyros si nu-s mare fan. Sunt prea mare neam prost sa apreciez numa' 3-4 ingrediente acolo!
|
#102
Posted 09 May 2020 - 23:20
In Timisoara mananc doar din centru, de la Beirut. Stai la coada si 20 de minute cand e pauza de masa pentru corporatisti, si nu numai, pana si sambata la 11-12 am prins coada si prin ianuarie sau februarie, eram in trecere, in jur de 7 seara si nu mai aveau carne la invartit. La cum se vinde de repede, sigur nu e veche, de zile bune tinuta la display.
Cel mai mult imi place lipia fiindca o pune pe cuptor si se face crocanta. Cine trece pe acolo, si nu a incercat, recomand sa o faceti. |
#103
Posted 09 May 2020 - 23:35
Propun sa spuna fiecare cele mai bune 1-2-3 shaormerii de la el din oras.
|
#104
Posted 14 May 2020 - 21:21
DarkEnemy, on 09 mai 2020 - 23:20, said:
In Timisoara mananc doar din centru Eu am mancat ultima oara in Complex, lipit de Borek - de fapt, cred ca e aceeasi firma. Gustul obisnuit si servirea cu zambetul pe buze insa acolo am dat (si) de prostul obicei de a scoate carnea de langa foc, cu mult inainte de servire... Edited by Piscopescu, 14 May 2020 - 21:21. |
#105
Posted 15 May 2020 - 13:48
Jos carantina, se prelungeste programul Shaorma House de la 10-22 la 10-02 vineri si sambata, deci se inchide la 2 in weekend, 00 in celelalte zile, cluburile fiind inchise, nu au deschis pana la 02 in timpul saptamanii si 05 dimineata in weekend. Suficient. Decat 10-22 comunist...
|
|
#106
Posted 15 May 2020 - 17:51
wa, cine mănânca shaorma la ora 3 noaptea? Cred că e arhi-suficient până la 2 ... , dacă fac o raportare la nr. de clienți / personalul necesar noaptea ies pe minus ....
Edited by Rhesus, 15 May 2020 - 17:52. |
#107
Posted 16 May 2020 - 00:24
Inainte de Covid, vinerea si sambata (2 nopti din saptamana) inchideau la 5. Mi s-au plans ca pe la 4, 4 jumate cand se pregateau sa inchida, dadeau navala cei din cluburi, bauti si cu foame de la alcool sa le mai faca shaorme.
Nu e non stop, e aproape non stop. Dimineata nu prea deschid mai devreme de 10 si eu ii inteleg, mie pana dupa ora 12 nu mi-e foame deloc, eu zic cine ar manca shaorma dimineata, nu ar avea niciun gust, eu dimineata dorm daca nu am treaba, pe vremuri mic dejun mancam doar pentru ca apoi la scoala nu mancam nimic. Am mancat acum shaorma luata de mine la geam, excelenta, la inceputul ei au fost castraveti murati si ceapa, apoi carne aromata cu unele bucati crocante, pe urma am dat de maioneza si cartofi prajiti, si la final o combinatie mortala de sosuri, resimtindu-se bine usturoiul din maioneza. Sosurile migreaza in timp ce o mananci inspre coada lipiei si te fac sa iti para rau ca s-a terminat shaorma. Cam nasol cu coada care era afara, dar cum Shaorma House era singura din oras deschisa acum (cica si Mecul era inchis) era de inteles coada. Edited by Neaceasca85, 16 May 2020 - 00:34. |
#108
Posted 16 May 2020 - 13:06
Are încredere cineva in toate shawormeriile astea apărute ca ciupercile după ploaie? Eu ocazional mai mananc, dar tot am dileme in legătură cu calitatea cărnii. Nu mai degrabă îți iei și îți faci acasă un kebab sau shaworma?
Edited by Vlad_22, 16 May 2020 - 13:07. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users