Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 

Problema ciudata cu locuintele din Pripyat Cernobal

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Dupa ce am vazut filmul cu dezastru de la cernobal am fost si eu atras de chestie, nu inteleg ceva:

1 - De ce i-a mintit ca pleaca pentru 3 zile si nu le-a zis ca definitiv, ca mai rau a fost dupa ce au aflat dupa.
2 - Oamenii au inchis geamurile si apartamentele, vad ca sunt praf, nu mai au usi, inauntru nu mai e nimic sau o canapea rasturnata, geamurile majoritatea sunt sparte, eu am geamuri la balcon de 29 ani si sunt intregi, cu tot vantul, ploaia, lifturile in blocul ala de 16 etaje cu stema sus, sunt praf, indoite inauntru, eu stiam ca nu a fost razboi acolo ! Chiar si daca vrei sa iei ceva, nu avea legatura sa arate liftu ca dupa razboi, luai si ramanea intact, usile sunt acolo dar praf si alea, nu luate. Tablourile electrica praf, efectiv peisaj de razboi, bucati de zid pe jos, geamuri, mizerie.
Eu daca inchid geamurile bine si usa, dupa 20 ani cand vin, bag cheile si gasesc totul intact cu covoare si hartia igienica ramasa la baie cu tot. Bine, poate cu ceva praf in casa mai mult.
Sa iei ceva iradiat de acolo iar nu avea sens.
Or mai fi cateva sau macar un ap intact ?!
3 - Desi se zice ca niv de radiatii e foarte mic,  nu reamenajeaza orasul, pot face fabrica de productie si tot ar da de munca la 50000 oameni cat ar incapea, e pacat de zona ca e frumoasa, blocurile sunt acolo, pot fi repede renovate, au si piscina !

Inca o intrebare, bine o parere, ca nu aveti cum sa stiti sigur. Daca cineva nu pleca, cam in cat timp picau utilitatile, deci curent, apa, telefon si tot, ma intreb cat timp dupa evacuare au mai functionat. Ca banui ca la un moment dat au fost oprite. Sa zicem tampiti inconstienti batrani care nu coborau si ramaneau in apartament intr-un bloc. Ca des auzi "nuu maica, nu plec nici moarta", la batranei. Asa cum unii au ramas in zona restrictionata.

Pe vreunul din voi va tenteaza sa mergeti acolo ? Ca sunt multi turisti care se duc. Pe mine m-ar tenta.
S-a auzit ca piscina a mers pana in 1998, ca lichidatorii se lafaiau acolo, si cred ca si-au amenajat si ceva apartamente acolo aia care au mai lucrat la reactor pana in 2000, dar nu-s asa sigur. Deci s-a putut, daca a fost asa nu stiu cum si-au dat drumu la utilitati dar nu ma mira sa fi facut-o, cand se vrea, se face orice !

M-ar tenta sa stau cateva zile intr-un ap complet renovat cu utilitati asa singur in oras, sa vad cum m-as simti. Bine, cu mancare luata ptr 3-4-5 zile, sau poate e ceva normal ptr unii sa gandeasca asa, nu stiu. Sau hai apa stransa in ceva si curent de la niste acumulatori de masina si cu un din ala din UPS care face curent altenativ, sa am TV, sa incarc telefonul macar ptr jocuri.
Nu am multi bani sa fac asta, dar zic ce m-ar tenta.

Edited by MinettoMatoi, 25 April 2020 - 00:58.


#2
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
Offf, doamne... :(

"Turnarea filmului a început în aprilie 2018, în Lituania.[10] Primele filmări au fost demarate pe 13 mai 2018, în Fabijoniąkės, un cartier rezidențial din Vilnius, Lituania, folosit pentru a înfățișa orașul ucrainean Prîpeat, deoarece cartierul încă reda o autentică atmosferă sovietică. O zonă densă de blocuri a fost folosită ca loc pentru filmarea scenelor de evacuare a orașului. Regizorul Johan Renck a criticat puternic numărul mare de ferestre moderne și atrăgătoare ale locuințelor, dar nu a insistat pentru îndepărtarea lor la faza de post-producție. La sfârșitul lunii martie producția s-a mutat la Visaginas, tot în Lituania, pentru a filma scene în interiorul și exteriorul centralei nucleare de la Ignalina, acum scoasă din uz, care este uneori considerată „sora celei din Cernobîl” din cauza asemănării proiectelor reactoarelor folosite la cele două, de tip RBMK. La începutul lunii iunie 2018 producția s-a mutat în Ucraina pentru filmarea unor scene finale minore.[15] Filmările la miniseria Cernobîl au durat 16 săptămâni.[16]"

Dacă isi pun mintea, rusii fac un orășel de 50.000 de oameni intr o lună, de ce să se complice cu ăla unde n ar vrea nimeni să se mute. Mă rog, e in Ucraina, dar tot nu merită.

Utilitățile pică imediat cum pleacă cei care le deservesc.

Nu, nu tentează pe nimeni să stea intr un oras sinistru.


#3
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001
1 daca ar fi spus ca pleaca definitiv reactia oamenilor ar fi fost mult mai exagerata ... ar fi incercar sa plece cu cat mai multe lucruri, ... panica ar fi fost mai mare; asa oamenii sau involonat frumos ... au urcat in autobuze cu hainele de pe ei si cu asta basta;
2 foarte probabil au fost devalizate ulterior ... zona a fost inchisa .... dar sigur au existat pasionati care sa incalce restrictiile;
3 trebuie analizata structura oamenilor care lucrsu acolo ... majoritatea erau venetici ... veniti din alte parti ca sa lucreze ... ptr ei nu era o pba sentimentala sa paraseasca zona. Cei care au ramas erau localnici ... locuiau la case  .. . Mai sumplu de locuut fara utilitari

#4
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Azi 26-04-2020-Duminica ora 1,23 se fac exact 34 ani de cand buuuuuum acolo. mai sunt 18 minute ! Ora lor e aceiasi ca ora noastra.
Si asa...aiurea, poimaine pe 27 la ora 12 sa ma trezesc ca niste unii dau din gura sa plec din casa mea la ora 14, iti dai seama ce era. Cre ca faceam soc psihic instantaneu. Sa lasa eu calcularorul abia cumparat acuma un an, ap abia zugravit de 2 ani, TV si alte aparaturi, cartierul, blocul meu.

Covert

mersi oricum ca mi-ai zis ceva despre film chiar daca nu am intrebat asta, chiar vroiam sa intreb ceva si cu privire la film, a avut un realism super, nu am realizat ferestrele moderne. Nu am realizat nici ca nu erau blocurile altfel decat cele din pripyat, dar mai bine ca nu am realizat, a fost super filmul.
Nu am citit despre realizarea lui insa, adica ce spui tu.
Si ce explozie realista, ma mir cum au facut-o, pompierii aia, cred ca a avut un buget destul de mare.
Ma intreb doar de unde atata lume la scena de evacuare, si atatea autobuze, nu mai realizez cate autobuze se vedeau dar parca erau multe, filmul l-am vazut vara trecuta.

Daca zici tu ca utilitatile au picat imediat, asa o fi, ca totusi reactoare mai functionau si curentul mai putea merge mai departe poate si din nepasare, adica sa nu considere important sa-l opreasca, nu de alta, adica sa nu ia in calcul asta cel putin pe moment. Deci daca niste mosi isi puneau ambitia sa se ascunda si sa ramana, dadeau de dracu rapid si ramaneau fara nimic dupa teoria ta, noroc ca au plecat toti.

Cu formarea unui alt oras ai dreptate pot face oricand, dar na, ziceam ptr oamenii care au fost acolo, unii mai revin in vizita si ii ia plansul cand sunt in fostul lor apartament, unii au avut 10-14-20-25-30 ani cand au plecat, de fapt destui.

De tentatie am zis asa cateva zile de senzatie, nu de tot sa stea in orasul ala pustiu. Asa cum de ex vrei sa traiesti momentul fiind pe cel mai inalt varf de munte, ca si asta aparent pare nonsens.
Asta ptr cine vroia se facea doar la 1-2-3 luni de la evacuare, cand erau toate ap intacte. Am vazut o filmare din vara lui 86 cand era totul parasit dar totul intact.


Tarzy

1 -  ai dreptate, asa e, cred ca panica era mult mai mare. Dar ma gandeam pe de alta parte ca lucrand majoritatea la centrala, stiau ca nu se vor mai intoarce, adica degeaba i-ar fi mintit, ca nu erau pe alta lume, daca au si crezut ca ptr 3 zile, erau chiar batuti in cap. Sau daca capii de fam lucrau acolo si tot stiau ca la faza aia adios intoarcere, de aia ma miram si am intrebat.
2 -  asta banuiam si eu insa totusi, prea toate sunt praf ! Nu e vorba de 10-20 apartamente hai 50, pare o regula. Plus ca furi mobila era imposibil sa te strecori sa nu te vada paza, plus ca era si iradiata, foarte multa mobila lipseste. Lifturile alea par busite si indoite de o forta mult mai mare decat cea umana ! Nu ca au furat doar ceva.
3 - Ma, totusi orasul avea 13 ani de cand era acolo, mai ales copiii, s-au nascut acolo, se nasteau 800 de copii pe an, eu de ex de la 9-10 ani deja eram atasat  tare de cartier, apartamentul meu. Damite la 11-13 ani.
Poate unii au venit deja cu copii de 3-4 ani si au crescut acolo, aveau deja 17-18 ani.
Si oricum, sa stai 13 ani undeva, nu e de colo, de ex mama deja dupa 10 ani de stat in germania cu sotul, nu prea mai vroia sa vina de tot acasa, ca deja ailalta era casa ei !

E interesant unde i-a dus pe aia, ca nimeni nu a vb de asta, unde i-a dus in Kiev ?! In ce locuinte si conditii au stat, nu stiu daca le-a dat ap la toti care aveau dincolo, cu tot atatea camere si conditii. Filmul trebuia sa contina si asta ca ultima parte sa se termine dupa ce se instalau aia in Kiev, sa finalizam povestea.

Edited by MinettoMatoi, 26 April 2020 - 00:06.


#5
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,529
  • Înscris: 20.10.2006
Si eu mi-am pus intrebarea cine, cum si in ce scop a vandalizat atat de mult locuintele acolo? Foarte ciudat. Si unele lucruri ce par a fi stricate/distruse nici vorba sa poata fi furate/refolosite usor.

Cu privire la utilitati sunt convins ca unele au functionat inca o perioada. Nu exclud partial reteaua electrica sa fie inca functionala si acum in unele cladiri, semnalul la telefonia mobila sa fie asigurat oare doar cu generatoare sau antene de mare putere puse in afara zonei de excludere?

Edited by LunaCrystal, 26 April 2020 - 11:23.


#6
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Azi ora 12 gataa, "Vnimanie, Vnimanie...la ora 14 coborati...".

Ceva nu a fost in ordine acolo ! E prea devastat tot, razboi nu a fost, ca, cladirile sunt ok pe dinafara.
Fura tu tot de pe o scara de bloc locuit, sa vedem cum arata ? In nici un caz in halul ala ca acolo, si nu e vb de anul 2019, ci e vb ca si la 10 ani dupa evacuare era la fel de praf totul ca acum, asta e suspect, deci intre 1986 si 1996 era mare dif, dar intre 1996 si 2019 insa nu ! Deci cand chestiile au fost lasate in pace, au ramas cam la fel. Asa ar fi ramas si din 1986 pana in 1996.
Inchide tu geamurile bine si usa la intrare si vino dupa 10-15 ani sa vezi cum e ? E la fel 90 %. O sa vezi ceva praf, miros urat si poate ceva igrasie, in rest nimic nu e luat de la locul lui.

Am zis si la inceput, pentru lichidatori piscina a functionat intacta pana in 1998, in 1996 era 101 % ca in 1986 la evacuare, sa nu zici tu mie ca aveau ala retea de curent dedicata, retea apa dedicata, canalizare si altele, deci au avut toate astea inca 12 ani, si automat si cladirile care erau racordate la reteaua aia aveau utilitati pe care le avea si piscina ! Ca erau inchise la subsol in blocuri, era altceva, dar erau.
Si asa cum am zis, precis aveau si cateva ap pentru ei pastrate super, poate in blocul de langa piscina, cine stie, ca na, aveau baietii bazinel de jucau dar trebuia sa aiba si unde sa stea, nu ?! Adica oamenii aia au plecat ca prostii, si astia s-au lafait ca smecherii, liniste, nu tu masini, nu tu nimic. Mai in gluma mai in serios o zic.
Doar mancarea poate o aduceau asa cum se aducea in oras si inainte ! Evident, ap sa nuuu fie sus la etaj, sa fie la parter ca sa le fie mai comod sa ajunga in ele, si cine nu ajungea la parter, o luau in sus la etaje, asta sa stea toti in acelasi bloc, pai mai jucam table, ne intalnim, ce pana mea, nu ?! HAHA !
Dar na, apa gratis, curent gratis, caldura gratis, mancare gratis, le convenea, ar mai fi stat dar probabil ca au primit ordin sa plece. Erau probabil burlaci fara familii, cine stie.

Adevaru e ca da...si io aveam o senzatie parca misto sa fiu doar cu 30-40 insi singuri in oras, era o senzatie cool, dar nu ani de zile, o luna sa zic. Bine 20 baieti si 20 fete, evident.

Pe 20 aprilie 1996 pe la ora 10,30 s-a facut o vizita acolo, insa nu s-a vizitat si piscina, probabil ca nu s-a vrut sa se afle de ea, ca atunci imi puneam intrebarea "si...de ce a mai plecat lumea daca se poate sta bine mersi aici ?! Ca astia n-ar fi stat 10 ani daca era periculos pentru ei, si sa mai foloseasca si apa care putea fi iradiata la piscina aia".

Am aflat unde i-au dus, in oct 1986 s-a inceput sa se faca un oras numit Slavutych si acolo i-a bagat, dar pana atunci ? Unde au stat toti 50 de mii ?! Ca au plecat pe 27 aprilie. Au fost 1100 autobuze deci cam 45 oameni intr-unul.
Sunt curios la noi, 2 milioane, avea nev de 45000 autobuze sa ne mature de aici din oras.

Edited by MinettoMatoi, 27 April 2020 - 03:07.


#7
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001
Sa nu facem abstractie de cutumele si obiceiurile acelor vremuri .... relocatea in interes de serviciu era frecventa si se practica pe scara larga ... mai ales in acest domeniu care presupunea specializare la un grad mai ridicat (relocarea insemna in majoritatea cazurilor si avansare in cariera). Ori in aceste conditii, cand te muti o data la cativa ani (la fel cum fac si majoritatea cunoscutilor), nu e chiar asa de tragic sa te muti de la o zi la alta .... si nici nu te atasezi de locuri si cu atat mai putin de lucruri.
Tot datorita vremurilor oamenii erau mai ascultatori (obedienti) ... daca sefii spun sa pleci ... te supui ... nu ridicai pretentii de "cetatean european".
Ai mei de exemplu, deoarece tatal meu se muta cu serviciul. In anii 80 avut 3 domicilii ... prima data a fost mai complicat ... apoi ne am obisnuit ... noi scoli ... noi relatii ( pe vremea acceea faceai foamea la propriu daca nu "te stiai" cu cineva care lucra in comert) ... noi prietenii ... etc.

#8
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 16.02.2017
1 dupa plecarea locuitorilor armata si militia au avut ordine directe ca sa faca apartamentele nelocuibile (spate geamuri,aruncat mobilier,debransare de la utilitati)
2 din parcul de utilaje folosite la decontaminare au disparut marea majoritate a pieselor de baza (inclusiv motoare de elicopter) pt ca URSS era in plin razboi in Afganistan si in varful crizei economice.
3 dupa caderea comunismului fiecare a furat ce a putut
4 natura daca este lasata in pace isi face de cap

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sdjwRaLJTps?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Un caz asemanator cu insula Hashima care a fost parasita prin 1976.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/2IabZarg82Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
urmareste incepand cu minutul 42

Edited by Music-Box, 27 April 2020 - 08:14.


#9
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,529
  • Înscris: 20.10.2006

View PostMusic-Box, on 27 aprilie 2020 - 08:02, said:

1 dupa plecarea locuitorilor armata si militia au avut ordine directe ca sa faca apartamentele nelocuibile (spate geamuri,aruncat mobilier,debransare de la utilitati)
Huh, la asta nu ma gandeam. Asa se explica lucrurile daca or fi bagat ceva explozibili de mica putere prin ele.

#10
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Tarzy partial ai dreptate, dar totusi trecusera 16 ani (gresisem cand zisesem 13, in 73 venise Dyatlov acolo), ca in 70 s-a facut orasul, te poti atasa, mai ales copiii cum am zis. Dar da, vorba ta, te obisnuiesti.

Muzic, mersi de al doilea link dar deja il vazusem acum cateva zile intamplator, mi se pare ca era add la bookmarks, dar de la et 10 nu stiu cum aruncau aia canapele pe geam, sau de la 16. Nu am inteles de ce au primit acest ordine ! Deci aaaasta era man, vezi ? Nu imi dadea mie ceva. Nici macar hotii nu au facut chiar asa, ci armata. Ca au mai furat, e altceva, dar nu aia era baza, prea 99,9 % era praf.
Dar si ca armata sa stai tu sa vandalizezi atatea ap, era tare obositor, gandeste-te ca in mod  normal pe o scara la un bloc cu 10 et ai avea 120 oameni, sa zicem 3 ap ci 3 camere si o garsoniera, si un rand cu doua camere. 50000/120 = 417 scari de bloc cam !
Eu conservam 1 bloc 100 % intact, si acuma luam bani ca la muzeu ! Cine vrea sa viziteze, sa plateasca. Sau mai  mult, cine vrea sa stea 2 zile intr-un ap din ala asa cu senzatia aia de singuratate, sa stea, platit. Nu au avut cap deloc.
Sa zic un bloc cu 4 etaje.
Si pe aceiasi parte, aveam la parter doua-patru ap cu varianta


Nu era mare lucru sa tii 1-2 blocuri intacte, ce dracu.
Erau doua variante aici:
1 - Le intretineai gen aeriseai, aveai grija sa fie intacte ca la momentul evacuarii.
2 - Le lasai inchise sa treaca timpul peste ele dar fara sa fie ceva stricat, devastat, rupt, adica lasai geamurile inchise, usa de la ap inchisa ca sa ai si efectul trecerii timpului cand vizitai sau stateai 1-2 zile acolo.
Si pe aceiasi parte a blocului, aveam la parter doua-patru ap cu varianta 1, si la et 1 2-3-4 cu varianta doi, deci deasupra celorlalte sa aiba acelasi format. Daca cererea era mai mare, mai intretineam din ele.

Lasai curent electric doar pe perioada vizitei sau sederii cine dorea, apa. Ca asa cum...ai putut piscina 12 ani sa o tii cu tot, asa puteai si ailalta.

Incepand cu 1996 deci la 10 ani, incepeam turismul, ca 2 zile nu se intampla nimic daca doreai sa traiesti atmosfera, sau pe propria raspundere.

#11
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Uitasem, sunt curios daca centrala era langa Bucuresti cum era aia fata de Pripyat, daca evacua tot Bucurestiu de 2 milioane de oameni ! Ar fi avut nevoie de 46000 de autobuze, penibil, nu stiu daca evacua, ca oricum nu avea unde sa-i duca pe toti, cred ca ar fi musamalizat si ne-ar fi lasat mai departe aici.

#12
Music-Box

Music-Box

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 16.02.2017

View PostMinettoMatoi, on 28 aprilie 2020 - 01:32, said:

Uitasem, sunt curios daca centrala era langa Bucuresti cum era aia fata de Pripyat, daca evacua tot Bucurestiu de 2 milioane de oameni ! Ar fi avut nevoie de 46000 de autobuze, penibil, nu stiu daca evacua, ca oricum nu avea unde sa-i duca pe toti, cred ca ar fi musamalizat si ne-ar fi lasat mai departe aici.
Ca sa ai o astfel de centrala iti trebuie o sursa''uriasa de apa'' fluviu,ocean,mare.
Bucurestiul nu are astfel de sursa.

#13
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001

View PostMinettoMatoi, on 28 aprilie 2020 - 01:32, said:

Uitasem, sunt curios daca centrala era langa Bucuresti cum era aia fata de Pripyat, daca evacua tot Bucurestiu de 2 milioane de oameni ! Ar fi avut nevoie de 46000 de autobuze, penibil, nu stiu daca evacua, ca oricum nu avea unde sa-i duca pe toti, cred ca ar fi musamalizat si ne-ar fi lasat mai departe aici.


cand se alege locatia ptr asa ceva (centrale nucleare, combinate chimice, etc), pe langa criteriile tehnice (acces la apa, conexiuni de transportm, directia vantului, etc) se are in vedere si aspectul sa nu fie langa centre urbane aglomerate ...

Romania nu este deloc straina de supunerea populatie la poluare, doar ca este cea "sistematica" si nu accidentala

Copsa Mica are cateva recorduri in acest sens - cel mai poluat oras din Europa;

https://economie.hot...i-60-65-ani.htm

si nu este singurul .... probleme au fost (si inca mai sunt) la majoritatea mamutilor industriali

#14
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Eu am zis daca sa presupunem ca erau conditiile pentru o centrala si se intampla aia, ne-ar fi evacuat pe toti 2 milioane ?! Sau ne lasau asa, ca eram prea multi si nu aveau unde sa ne duca ?! Logic ca trebe apa, am zis ca idee doar.

Mama ce nesimtit era Dyatlov ala, cum se purta cu ceilalti ingineri, bine din spuse, real nu stie nimeni daca asa era.

#15
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 16.07.2015
Pe scurt:
1. Pentru că "URSS" și pentru că bocancul pe gât. Sovieticii au încercat să mușamalizeze situația, dar le-a funcționat doar pentru o scurtă perioadă;
2. Probabil au fost devalizate, s-a mai ocupat și armata sa le facă nelocuibile etc.
3. Vor mai trece mulți ani până când oamenii vor putea locui și munci acolo, din nou.

Edited by Vlad_22, 24 May 2020 - 00:53.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate