Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Solidaritatea socială a angajatului din administrație cu cel din economie

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
167 replies to this topic

Poll: Solidaritatea socială a angajatului din administrație cu cel din economie (65 member(s) have cast votes)

Considerați că ar fi necesară solidaritatea sociala a angajaților de la stat cu cei din privat?

  1. Da (44 votes [67.69%] - View)

    Percentage of vote: 67.69%

  2. Nu (13 votes [20.00%] - View)

    Percentage of vote: 20.00%

  3. Am altă opinie (8 votes [12.31%] - View)

    Percentage of vote: 12.31%

Vote Guests cannot vote

#19
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013

View PostBatranelul, on 06 aprilie 2020 - 22:23, said:

Si, am si eu o intrebare pentru aia care nu mai pot de sectorul rpivat, ca ei produc si bla bla bla.
Daca eu, ca unitate administrativ teritoriala nu imi fac treaba si toate documentatiile sa primesc o finantare pentru o investitie anume, tu, marele operator privat in infrastructura...cu ce te ocupi? Nu poti face drumuri daca eu, prostul asta gras bugetar nu fac documentatiile si nu gasesc finantarea pentru o investitie de constructie/reabilitare drum. Eu as putea sa stau lejer s-o frec la rece..timpul trece, leafa merge. Nu am investivii, nu fac plati, nu ma mai tufe curtea de conturi ca cap.

Neneaca, n-a zis nimeni ca nu faci treaba, ca nu-ti meriti leafa sau ca-i prea mare.
Atata doar ca fa-o-n ..(Doamne iarta-ma)  doar cu cati e nevoie, nu cu sleahta de nepoate, unchi, veri, matusi, neveste, neamuei, neamuri pe care in mod sigur le stii, le vezi da ti-e frica sa recunosti, d-apai sa vorbesti cu voce tare, ca imediat zbori din schema ;)

#20
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,020
  • Înscris: 01.05.2004

View PostBatranelul, on 06 aprilie 2020 - 22:23, said:


Daca aveti pretentia ca bugetarii, functionarii astia imberbi sa fie profesionisti, si amabili, si performanti....de ce ii aliniati, ca salarizare, numai la nivelul salariului minim? Salariul minim este totusi, pentru muncitori necalificati.
Pornești de la o premiză greșită, nu salariul deranjează ci numărul de salariați. Curând trebuie construite sedii noi ca nu mai încăpeți. :D

#21
alexa32

alexa32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,293
  • Înscris: 12.08.2006

View Poststancosty, on 06 aprilie 2020 - 22:25, said:

Si Salubritatea și Renelul, în anii '90,  nu erau bugetari, erau deja societăți pe acțiuni sau cu răspundere limitată. Nu mai aveau nicio treabă cu bugetul...

Societati pe pierdere.
....iar pierderile erau acoperite de la buget.....buget luat din taxe de la privati.

Iar ca orice bugetar nesimtit, sefii lor isi acordau prime, desi societatile conduse de ei erau pe pierdere...ani la rand.

Edited by alexa32, 06 April 2020 - 22:35.


#22
stancosty

stancosty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,091
  • Înscris: 17.03.2009

View Postdcr, on 06 aprilie 2020 - 22:24, said:

Și educatorii la grădinițe tot cursuri online?
Probabil că nu toți, dar, am familie prietenă, cu un băiețel de 4 ani... În fiecare dimineață, trei ore unul din părinți trebuie să stea cu copilul în fața laptopului și să desfășoare programul impus de doamna... :D

#23
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
pana si basescu, satana in persoana, a recunoscut la tv in seara asta (l-am auzit cu urechile mele) ca nu se va taia nimic, din mai multe motive, inclusiv electoral. dar motivul principal este ca acei 150-200k sunt irelevanti pentru a face vreo mare economie, pur si simplu este un non-subiect rostogolit de cei care vor sa traga pe altii in cazanul cu smoala

cum zice colegul, daca erati asa smecheri de ce nu v-ati angajat in sistemul bugetar?
aaa salariul era de 2-3 ori mai mic? noroc cu psd ca le-a marit

#24
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
Degeaba o tot intind astia electoral,trebuie redus la maxim aparatul bugetar.Exista loc berechet de taieri. Sa fim seriosi,politia locala trebuie desfiintata,se consuma bani aiurea pentru fostii gardieni publici. O droaie de servicii.directii,agentii ale statului sunt degeaba. Primarii cred ca se pot desfiinta 50% din cate sunt acum. Se pot reduce numarul de ministere iar la parlamentari sa fim seriosi,mai mult de un senator si doi deputati pe judet nu e nevoie....sincer,mai mult de 50% din bugetari se pot reduce lejer.Se poate umbla bine si la sporuri,ca in mediu  privat nu ai asa ceva.

#25
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,541
  • Înscris: 30.08.2017

View PostFlat, on 06 aprilie 2020 - 22:55, said:


cum zice colegul, daca erati asa smecheri de ce nu v-ati angajat in sistemul bugetar?
aaa salariul era de 2-3 ori mai mic? noroc cu psd ca le-a marit

Pentru ca nu avem rude care "sa ne bage in sistem". In rest ai dreptate, noroc cu PSD, ce partid va mai dădea atâtea pomeni? Ăia de dinaintea lor va plăteau pe măsură valorii muncii voastre.

#26
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
Asta e vrăjeală, strugurii acri, vezi doamne rude pile de aia nu venea lumea. Nu că erau examenele grele si/sau salariile mici.

#27
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013

View PostFlat, on 06 aprilie 2020 - 22:55, said:

pana si basescu, satana in persoana, a recunoscut la tv in seara asta (l-am auzit cu urechile mele) ca nu se va taia nimic, din mai multe motive, inclusiv electoral.

Si asta ca si zevzecul de Catu. Dom' ministru zicea si el ca nu se pune problema de restructurari, obiectivul lor este digitalizarea. Aici se opreste cu logica, nu-i da prin cap ca digitalizarea si mentinerea numarului actual de bugetivori ne va duce pe primul loc in lume la numar record de functionari care sa stearga praful de pe un server.

#28
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,160
  • Înscris: 15.05.2008

View PostFlat, on 06 aprilie 2020 - 23:21, said:

Asta e vrăjeală, strugurii acri, vezi doamne rude pile de aia nu venea lumea. Nu că erau examenele grele si/sau salariile mici.

zice unu pe care l-o dus mamica de mana intr-un birou

mie unu mi-e scarba de birourile lor,stau ca porcii in cotete
mochete jegoase si rupte,peste tot praf si mormanele de dosare,documente pe langa pereti si birouri

#29
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
Exact, Condiții grele. spor de condiții vătămătoare, spor de toxicitate, praf, spor de tulburare a echilibrului zen prin lipsa unor spații adecvate și liniștitoare de serenitate, odihnă

Poate ești prea mic sa știi deși după username nu pari, în anii 90 așa te angajai undeva, se suna un sef pe recomandare. Nu existau concursuri ca acuma și nici internet și nici organigrame foarte clar stabilite. Poate se dădeau la ziar dar alea erau numai posturi de kkt, in general instituțiile își luau oamenii din familie. Că dacă tata lucra la externe îl făcea și pe fi-su diplomat nu se ducea ăla în privat sa facă jurnalism.

Când m-am angajat eu prima data in biroul ăla toți erau fiul sau fiica cuiva. Fara exceptie. Și așa te prezentai, nu ziceai sunt Flat, ziceai sunt a lu doamna x de la arhiva, sunt al lu domnu director de la personal etc  Acum nu mai e așa, se da concurs și poate oricine să vina dacă îl ține.

Edited by Flat, 07 April 2020 - 00:09.


#30
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View Postargonaut, on 06 aprilie 2020 - 22:09, said:

Speri la solidaritate sociala in Romania AD 2020?!

Cu aproape exact 10 ani in urma, daca-ti aduci aminte, unu' Basescu a anuntat exact diminuarea la 75% a lefurilor, nu a celei medii ci a celor de pe state, adica diminuari mai mici decat ce astepti tu sa se "solidarizeze" acum Posted Image
Si acum, dupa 10 ani cicatricile au ramas adacnc sapate, neinchise, purulente si mai erup din cand in cand iar altii au ramas tarati pe viata de ura, cu secretii continue la adresa antenumitului.
N-a contat ca era vorba de intrarea in insolventa a tarii, a contat doar banutul ala care i s-a luat lui bugetache degeaba, din rautatea criminala a lui Basescu ( cu toate ca el doar a anuntat, foarfeca a fost la guvern).
Asa ca atunci, nici acum NIMENI nu va fi de acord cu solidaritatea, doar sa aduci vorba pe caile oficiale de o asemenea solicitare si soarta electorala a anuntatorului e pecetluita ... PMP ajunge, in doi timpi si trei miscari.

Eu personal nu ma astept nici ca pensionarii sa priceapa ca promisii 40% la pensie de catre pupulisii pesedezi nu au de unde sa apara, cel putin anul asta.

Concluzia:  SOLIDARITATE SOCIALA??!! ... Vise maica, vise!

Sper ca funcționarii bine plătiți să realizeze cât de complicat este momentul și să nu protesteze cu agresivitate atunci când vor sta acasă pe 75% din salariul mediu pe economie.
Ar fi un gest de reconciliere cu contribuabilul.  Unul făcut la momentul potrivit.  Măcar să dea impresia că acceptă,  chiar dacă în sufletul lor nu o fac.

Trăim într-o țară unde salariul mediu real -net- este de aproximativ 500-600 euro. Un angajat trimis în șomaj tehnic va trebui să se descurce cu 300-400 euro lunar.   Că-i place sau că nu-i place.
Un  angajat cu 2500 euro lunar (cum este colega noastră C)  se va duce în șomaj tehnic cu cel mult 800 euro,   pentru că indemnizația nu poate depăși limita aceea,  stabilită de stat.   Va avea salariul diminuat la 30%  față de cât lua ea în mod normal.   Și va trebui să se descurce cu banii aceștia.   O lună,  două,  trei,  cât va ține covidul.

În aceste condiții,   mi se pare indecent ca o parte a populației cu salarii mult peste medie,  cu tot felul de avantaje extra salariale,  beneficii ulterioare  etc etc etc,  să fie scutite de efortul colectiv.
Colegii lor bugetari din sănătate, ordine și apărare muncesc în condițiile pe care le știm cu toții,  fără protecția minim necesară,  expuși la contaminare.   Ar fi indecent și față de colegii lor, nu doar față de restul lumii să fie scutiți de efortul colectiv.   Nici nu trebuie să facă prea mari eforturi,  este suficient să considere că timp de una, două, trei luni,  nu au salariul mare.  Și punct.  

Mă uit în jurul meu și descopăr decența unor oameni cu mari probleme, nu doar financiare ci și de sănătate.   Se descurcă cum pot,  își drămuiesc fiecare bănuț,  fără să se plângă.  
Nu ies în stradă,  nu țipă,  nu se tăvălesc.   Se concentrează pe a-și optimiza cheltuielile astfel încât să le ajungă și de mâncare și de electricitate și de,  lux de lux -  internet și tv.

În timpul acesta o mulțime de angajați sub formă de clan,  de familie,  au făcut rădăcini prin instituții și sunt adevărate aspiratoare de bani publici.   Acești oameni pot acum,  au ocazia de a demonstra o solidaritate cu semenii lor. Nu le cere nimeni să dea ceva de la ei,  sau să facă ceva în plus.   Doar să accepte situația cu seninătate,  știind că se vor reîntoarce la traiul de huzur din instituțiile publice după scurt timp.

Înțeleg bine ce spui pentru că amândoi am trăit prea mult în economia românească și știm cum funcționează.   Am văzut cam câtă valoare are ”solidaritatea”  societății cu economia privată și cred că ne-am pierdut virginitatea cu mult înainte de 2009 (anul crizei). Băsescu Satan (Posted Image ) a vrut atunci să facă un gest dar de pe urma căruia suferă mulți în solidar.  
A pus în practică apelul  lui Constantinescu,  citez din memorie  ”a venit momentul ca politicienii să fie cei care se sacrifică,  nu cetățeanul....”    . Orban nu știu dacă va avea puterea să-l repete,  dar, pana mea,  cine poate ști? Însă eu sper ca de data aceasta să vedem o solidarizare a întregii clase politice în această direcție.   Și pe urmă,  sper că și funcționarii cu salariul mare și foarte mare își dau seama că acest moment este MULT mai rău ca cel din 2010,  cu -25%.   Atunci, de bine, de rău,  economia mai putea funcționa.   Nu era nimeni obligat să nu deschidă prăvălia,  ca acum.


Referitor la mărirea cu 40% a pensiilor,   rețin să mai fi scris de  câteva ori,  nu am crezut niciun moment în acea poveste.   Nu am crezut în viabilitate, în sustenabilitate.


Nu-l văd pe Orban îmbrăcând cămașa morții (politice) după care să spună la tv că guvernul a decis ca toată lumea, indiferent de locul de muncă,  odată trimiși în șomaj tehnic să primească doar 70% din salariul mediu pe economie,  pe timp limitat,  doar cât durează restricțiile.

Edited by tomaso, 07 April 2020 - 00:16.


#31
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,035
  • Înscris: 24.02.2006

View Posttomaso, on 06 aprilie 2020 - 20:55, said:

Nu am fost niciodată în pielea unui om care să primească de la stat sume de bani semnificativ peste media veniturilor din țară.
Pe vremea mea de lucrat la stat, acum 30 de ani,  luam un salariu puțin peste medie,  nimic deosebit de restul lumii.

asa gandesc toti. "aia fura milioane, si se uita la mine c-am scos si eu 2000 de masti din gestiune si le-am vandut".

#32
avnero

avnero

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,475
  • Înscris: 10.02.2020

View Posttomaso, on 07 aprilie 2020 - 00:10, said:

Trăim într-o țară unde salariul mediu real -net- este de aproximativ 500-600 euro. Un angajat trimis în șomaj tehnic va trebui să se descurce cu 300-400 euro lunar.   Că-i place sau că nu-i place.

Un  angajat cu 2500 euro lunar (cum este colega noastră C)  se va duce în șomaj tehnic cu cel mult 800 euro,   pentru că indemnizația nu poate depăși limita aceea,  stabilită de stat.   Va avea salariul diminuat la 30%  față de cât lua ea în mod normal.   Și va trebui să se descurce cu banii aceștia.   O lună,  două,  trei,  cât va ține covidul.


Asta e cea mai tare fraza - cineva cu 2500 de euro net trece la 800 de euro net si o va duce rau.

Eu sunt curios cat timp va mai plati angajatorul ala vreo 4300 de euro pentru un angajat dupa ce va trece somajul tehnic.

Edited by avnero, 07 April 2020 - 06:48.


#33
Just_I

Just_I

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 07.12.2019
Nu exista solidaritate sociala, exista solidaritate de casta, cel mult. Daca s-ar taia lefurile bugetarilor, tot aia amarati, aia care duc greul, ar suferi, pentru ca nu toti bugetarii au lefuri mari, cum nici nu sunt toti lepre.
Si inca o chestie: aia cu "sa i se dea fiecaruia dupa importanta muncii" e o chestie utopica, imposibil de realizat in Romania, unde cei care ar cuantifica respectiva importanța ar fi tot cei aflati in functii  de conducere, functii pe care le-au ocupat pe criterii politice. Si nu o sa isi lase ei pilele si amantele sa sufere de neajunsuri in veci, tot prostii care trag precum boul la jug ca sa mearga treaba si ii tin in spate pe pilosii si pe pipite vor fi afectati.
Observ o chestie la romani: daca la un moment dat unei clase sociale ii e mai bine decat le este altora, au tendinta de a da de pamant cu toata clasa respectiva, fara discernamant. De asemenea, in loc sa se lupte ca tuturor claselor sociale sa le fie bine, atunci cand una dintre ele ajunge sa aiba venituri decente  (nu ii pun la socoteala pe maharii imbuibati si nesimtiti care fac parte din respectiva clasa si care habar nu au ce-i aia munca), se lupta sa ii traga in jos si sa ii discrediteze pe apartinatorii clasei care e mai norocoasa la momentul respectiv, pe principiul "Imi merge mie  mai putin bine, altora sa le fie tot asa sau chiar mai rău."

Edited by Just_I, 07 April 2020 - 07:10.


#34
avnero

avnero

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,475
  • Înscris: 10.02.2020
Candva unii castigau la stat cam de 4 ori mai putin decat unii din privat care erau angajati medii.

Unul din privat i-a spus unuia de la stat daca nu vrea sa mai castige si el niste bani in timpul liber.

Privatul ala i-a zis lui ala de la stat ca poate castiga niste bani in plus de o ciorba.

Ala de la stat i-a dat un pumn direct lui privatul ala si i-a dat ciorba pe nas lui privatul ala.

Cam asa oameni de nimic erau vazuti oamenii de la stat care castigau putin de ceilalti din privat care castigau mult fata de ei.

#35
mmcornel

mmcornel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 02.11.2009
o sa fie un haos pe topicu asta ...Posted Image nu exista "solidaritate" in problema asta, cuvantul poate fi folosit doar la misto in situatia de acum. acum e fiecare pentru el, inclusiv tarile isi inchid granitele si le fura unii altora echipamentele Posted Image cat despre bugetari/privati, starea economiei noastre isi va pune amprenta asupra tuturor, oricat de sus am fi, nu va faceti griji. viata oricum nu e in alb si negru, bugetari/privati. sunt firme private multe conectate la bugetul statului si sunt multi bugetari care se "ocupa" de fonduri europene in timp ce noi avem cea mai mica rata de absorbtie a acestor fonduri si ei iau "spor" de lucru cu fonduri europene. asa ca eu va urez sa fiti sanatosi si sa va pastrati mai ales sanatatea mintala in aceste zile de izolare. ca de mancat presupun ca aveti ce manca, inca Posted Image

Edited by mmcornel, 07 April 2020 - 07:30.


#36
Just_I

Just_I

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 07.12.2019
De acord cu tine, mmcornel! As mai adauga doar ca romanii nu sunt solidari pe niciun plan, zero empatie. :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate