Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schema statie auto Renegade REN 1...

Magazine IT de incredere

Parere SKODA Octavia 3 2.0TDI 150CP

Achizitie telefon 1000-1200lei
 Unde gasesc o lampa buna pe gaz?

Consulta specialiștii... Und...

Fostul director al Frontex: Comis...

Construire anexa lipita de casa
 Ce folositi pentru urina mirosito...

Socializare in prezenta copiilor

Cont Samsung A32

Hotarare definitiva a instantei, ...
 Laptop office 2500 lei

un ceai bun

sugerarea bacsisului de catre pat...

Bara Golf 7 Variant
 

variabila text multi-linie

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#19
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,768
  • Înscris: 24.04.2013
Probabil acel text mutilinie e in $list["obs"]. In acel sir de caractere faci urmatoarele substitutii, in aceasta ordine:
  • &’ -> ‘&
  • <’ -> ‘&lt;
  • >’ -> ‘&gt;
  • "’ -> ‘&quot;
  • \n’ -> ‘<BR>
Ultima substitutie este cea pentru a rezolva cu newline, dar celelalte sunt necesare si ele ca sa nu ai diverse alte efecte nedorite printre care ditamai gaura de securitate. De notat ca primele sunt necesare oricum: ce se intampla de exemplu daca introduci un ‘<’ intr-unul din celelale campuri? Probabil PHP o fi avand si o functie dedica pentru aceste substitutii (mai putin ultima), nu stiu ca nu folosesc.

#20
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,137
  • Înscris: 24.02.2007
Ai invatat <table>, <tr>, <td>, etc... relativ complicate dar refuzi sa citesti 5 minute baza bazelor despre afisarea pe mai multe linii... paragrafe si line breaks.

nicsor inca ti-a dat inca si exemple de cod pe care-l apelezi pentru a beneficia de ele.

Edited by dani.user, 05 April 2020 - 11:02.


#21
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008

 sags, on 05 aprilie 2020 - 10:58, said:

Probabil acel text mutilinie e in $list["obs"]. In acel sir de caractere faci urmatoarele substitutii, in aceasta ordine:
‘&’ -> ‘&amp;’
‘<’ -> ‘&lt;’
‘>’ -> ‘&gt;’
‘"’ -> ‘&quot;’
‘\n’ -> ‘<BR>’
Ultima substitutie este cea pentru a rezolva cu newline, dar celelalte sunt necesare si ele ca sa nu ai diverse alte efecte nedorite printre care ditamai gaura de securitate. De notat ca primele sunt necesare oricum: ce se intampla de exemplu daca introduci un ‘<’ intr-unul din celelale campuri? Probabil PHP o fi avand si o functie dedica pentru aceste substitutii (mai putin ultima), nu stiu ca nu folosesc.
mersi! da, variabila este aceea specificata. Am cunostinta de aceste caractere dar probabil nici eu nu stiu sa explic foarte bine.
Intr-adevar e un sir de caractere intr-o variabila $lista, ceea ce nu inteleg eu cum sa modific acestecaractere din variabila $list["obs"]

 dani.user, on 05 aprilie 2020 - 11:01, said:

Ai invatat <table>, <tr>, <td>, etc... relativ complicate dar refuzi sa citesti 5 minute baza bazelor despre afisarea pe mai multe linii... paragrafe si line breaks.

nicsor inca ti-a dat inca si exemple de cod pe care-l apelezi pentru a beneficia de ele.
Nu refuz sa citesc crede-ma, am facut-o, doar ca problema mea este cum am spus mai sus, ca nu inteleg cum sa aplic IN variabila mea acele combinatii speciale.
In variabila mea sir $lista, pun la un moment dat continutul variabilei $list["obs"]. In aceasta ultima variabila nu stiu cum sa aplica acele new line.
Nu este buna citirea cu TEXTAREA?

#22
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
cred ca am reusit folosind taguriele <pre></pre>.
Ciudat ca mai incercasem cu ele cand mi-a trimis linkul @dani.user si nu a mers.
Ce-i drept acum sunt acasa, atunci eram la servici. Poate imi scapa ceva la servici.
Mersi de sfaturi tuturor

Edited by dcrst755, 05 April 2020 - 12:05.


#23
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,768
  • Înscris: 24.04.2013

 dcrst755, on 05 aprilie 2020 - 11:37, said:

… Nu este buna citirea cu TEXTAREA?
Citirea cu TEXTAREA’ este buna, numai ca obtii textul ‘brut’. Tu ai nevoie sa trasformi acest text ‘brut’ in cod HTML, adica un alt sir de caractere care intrepretat de browser sa afiseze pe ecran acelasi lucru care era afisat in TEXTAREA. Ca exemplu, daca tastezi < in TEXAREA, in sirul obtinut va fi exact un caracter si anume <. In HTML insa un asemena caracter are o semnificatie speciala, deci inserat ca atare el e considerat delimitator pentru tag/ sfarsit tag si NU va fi afisat. In HTML pentru a afisa un < trebuie sa inserezi 4 caractere si anume & l t ;. La fel newline (‘\n’) trebuie trasformat in <BR>. Deci in codul tau PHP trebuie sa faci astfel de inlocuiri.

$lista .= '<td style="text-align: center;">' . nl2br(htmlspecialchars($list["obs"])) . '</td>';
Apelul de htmlspecialchars() e necesar si in restul de campuri, nu pentru newline ci din motivul pe care l-am invocat deja.

Edited by sags, 05 April 2020 - 12:08.


#24
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008

 sags, on 05 aprilie 2020 - 12:04, said:

Citirea cu TEXTAREA’ este buna, numai ca obtii textul ‘brut’. Tu ai nevoie sa trasformi acest text ‘brut’ in cod HTML, adica un alt sir de caractere care intrepretat de browser sa afiseze pe ecran acelasi lucru care era afisat in TEXTAREA. Ca exemplu, daca tastezi < in TEXAREA, in sirul obtinut va fi exact un caracter si anume <. In HTML insa un asemena caracter are o semnificatie speciala, deci inserat ca atare el e considerat delimitator pentru tag/ sfarsit tag si NU va fi afisat. In HTML pentru a afisa un < trebuie sa inserezi 4 caractere si anume & l t ;. La fel newline (‘\n’) trebuie trasformat in <BR>. Deci in codul tau PHP trebuie sa faci astfel de inlocuiri.

$lista .= '<td style="text-align: center;">' . nl2br(htmlspecialchars($list["obs"])) . '</td>';
Apelul de htmlspecialchars() e necesar si in restul de campuri, nu pentru newline ci din motivul pe care l-am invocat deja.

foarte buna explicatia. MERSI. Acum am de unde sa "prind" problema.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate