Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
5G N38 Digi Mobil

Road trip moto Tunisia

De ce au devenit recenziile Googl...

Mail suspect
 Care adeziv de placi ceramice ii ...

[GAMING PC BUILD] Aprox 12000 lei

Care sint cele mai ieftine mortar...

Ferdinand Residence - Sectorul 2
 programel Win Movie Maker

Meritau ginerii lui Lot sa moara?

Ce credeți ca s-ar intampla ...

Instanta amana sistematic pronunş...
 se poate folosi alt incarcator US...

Parchet impermeabil + fara praguri

Despre prima de activare

One Cotroceni
 

variabila text multi-linie

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
salut. sunt nou in php si in aplicatia care incerc sa o fac am nevoie sa introduca utilizatorul  un text multi-linie
ex:
- linia 1
- linia 2
- linia 3
si afisarea sa o faca la fel.

In loc de INPUT am folosit TEXTAREA unde am preluat in variabila text cele 3 linii de mai sus. Scriu variabila intro BD mysql care arata cele 3 linii exact cum au fost introduse

Problema mea este ca la afisare arata variabila pe o singura linie
ex:
- linia 1- linia 2-linia 3

Attached Files


Edited by dcrst755, 03 April 2020 - 11:53.


#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,077
  • Înscris: 24.02.2007
https://www.tutorial...-paragraphs.php

#3
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
mersi...dar acolo sunt reguli de baza. Nu are legatura cu problema mea

#4
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,077
  • Înscris: 24.02.2007
E fix solutia pentru problema ta.

#5
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Eu zic sa incepi cu inceputul - HTML - ca acolo ai niste probleme. Dupa, te poti distra si in PHP.

#6
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
da...de fapt HTML este codul intr-adevar, In testele care le-am facut cu variabile este ok, afiseaza ce trebuie. Se pare ca dupa ce extrag din BD texul, nu-l mai afiseaza.
speram la niste sugetii mai concrete, nu de citit, ca asta deja o fac de ieri, si fac tot felul de incercari

#7
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Sugestii mai concrete = solutii? Adica sa-ti facem noi treaba sau cum?

Parerea mea e ca nu poti invata HTML in 24 de ore. Asa ca... spor la cetit. :)

#8
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008

 dexterash, on 03 aprilie 2020 - 12:39, said:

Sugestii mai concrete = solutii? Adica sa-ti facem noi treaba sau cum?

Parerea mea e ca nu poti invata HTML in 24 de ore. Asa ca... spor la cetit. Posted Image

ok...scuze....am inteles eu gresit notiunea de forum. Nu stiam ca tine de mistocareala
nu cautam sa-mi faca nimeni treaba, ci asteptam ceva de genul celor de la stackoverflow.com unde nu face nimeni treaba nimanui
Si stai linistit ca nu o sa ajungi tu niciodata sa-mi faci mie treaba.
Dar asa sunt unii rotunzi pe aici pe forum care se cred deasupra tuturor si au sfaturi inteligente din lipsa de atentie din partea altora

Fii sigur ca am sa gasesc solutia, mai greu dar am facut-o intotdeauna. Eu credeam ca un forum inseamna sa intrebi si sa primesti raspunsuri nu mistocareli, sa ajungi la niste solutii mai repede care tie iti scapa in acel moment. Daca chiar esti curios vei vedea ca unde am raspuns eu nu au fost in bataie de joc ca la tine.
Sti celebra vorba: "de te abtineai filozof ajungeai"

Edited by dcrst755, 03 April 2020 - 12:53.


#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,290
  • Înscris: 10.08.2005

 dcrst755, on 03 aprilie 2020 - 12:35, said:

da...de fapt HTML este codul intr-adevar, In testele care le-am facut cu variabile este ok, afiseaza ce trebuie. Se pare ca dupa ce extrag din BD texul, nu-l mai afiseaza.
speram la niste sugetii mai concrete, nu de citit, ca asta deja o fac de ieri, si fac tot felul de incercari
cum afisezi tu CR LF in HTML ca-s tare curios

#10
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Ce's mistocarelile astea cu \r \n??? N'auzi ca omul vrea solutia?

#11
csgabe

csgabe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,512
  • Înscris: 08.12.2009
Incearca cu foreach si in html desparte fiecare linie cu <br>.

#12
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,077
  • Înscris: 24.02.2007
Precum ai observat, HTML nu afiseaza rand nou cand da de \n. Linkul de mai sus iti da solutia, chiar mai multe variante.

#13
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Zici ca in baza de date salveaza corect
Deci, ai salvate inclusiv 1/2 caractere pentru new line, corect ?
Care sint aceste caractere si cum arata salvarea in baza de date ?
Acestea trebuie "traduse" in HTML, cum a zis colegul mai sus.
Si aia e.

#14
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,736
  • Înscris: 24.04.2013
Si pe langa newline, mai trebuie traduse si alte caractere (<>"&) ca altfel iese cu gauri de securitate…

#15
MartinAdelberg

MartinAdelberg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 23.08.2019

 dcrst755, on 03 aprilie 2020 - 12:04, said:

mersi...dar acolo sunt reguli de baza. Nu are legatura cu problema mea
folosesti un framework de UI pt afisarea datelor ?

#16
nicsor

nicsor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 17.01.2007
Ai mai multe optiuni:
- ai putea folosi in php nl2br (new line to break): https://www.php.net/...ction.nl2br.php
- sa folosesti str_replace ca schimbi caracterele terminale: https://www.w3school...str_replace.asp
- in html, sa afisezi rezultatul intre tagul 'pre': https://www.w3school...ags/tag_pre.asp

Depinde ce vrei sa faci cu datele ...

#17
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,569
  • Înscris: 10.05.2008
dcrst755@ posteaza liniile de cod.

#18
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
multumesc de raspunsuri. Asta inteleg eu prin forum nu cum fac altii, ca-mi dau ei solutii. Eu nu sunt soft-ist, sunt hard-ist, ma ocup de servere si retele, de aceea am postat la incepatori. Nu am de gand sa iau cap-coada HTML si programarea PHP, am niste notiuni de baza (nu stiu de framework, etc) si cu ele si prietenul Google am facut 1 -2 programe care sa ma ajute personal la gestionarea hardware si utilizatori. Deci nu iau painea nimanui de la gura. Asta ca sa inteleaga unii.
Si acum cu scuzele de rigoare voi reveni la subiect si imi pare rau ca a trebuit sa "poluez" topicul cu altele decat subiectul lui.
Codul de afisare este
$result = mysqli_query($conn, $sql);
$lista = '';
$lista .= '<table align="center" id="tablelist" width="90%">';
$lista .= '<tr>';
$lista .= '<th><strong>Nr.crt.</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Denumire<br/>echipament</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Utilizator</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Parola</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Persoana</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Nr.Inv.</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Pachet<br/>soft</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Producător</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Tip</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Model</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>S.O.</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Folosit</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>IP</strong></th>';
$lista .= '<th><strong>Obs.</strong></th>';
$lista .= '</tr>';
while ($list = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)) {
$lista .= '<tr>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["nrcrt"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["numechip"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["utiliz"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["pass"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["pers"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["nrinv"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["pachet"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["producator"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["tip"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["model"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["so"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["fol"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["ip"] . '</td>';
$lista .= '<td style="text-align: center;">' . $list["obs"] . '</td>';
$lista .= '</tr>';
}
$lista .= '</table>';
mysqli_close($conn);
echo $lista;

Am inteles ca exista afisare pe o noua linie dar problema mea este ca e o singura variabila care contine toate cele 3 linii. Sa stochez in variabila cand citesc si codurile new line?!
Cum am spus prima data am citit variabila cu TEXTAREA nu cu INPUT

Attached Files


Edited by dcrst755, 05 April 2020 - 10:50.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate