Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

"Meseria" de părinte

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,704
  • Înscris: 21.06.2016
Ast ase poate devreme, chiar si la sub 1 an. Evident depinde cit de departe vrei sa ajungi.

#38
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Post4di, on 17 ianuarie 2020 - 20:58, said:


Dar nu se compara cu nimic. E o experiența cu totul și cu totul aparte... si frumoasa ... chiar dacă e pui de Arnold...

Ia un sfat. Du te la o banca, eu am la. Unicredit și deschide i un cont junior și fa un direct debit de o suma cât mai mare de plata. Sa se strângă bani. Eu as forța 1000 lei minim pe luna. O sa vezi ca o sa prindă bine când are 6 ani și vrei sa ii dai la școală privata dacă asta vrei sau la facultate.
Au am pus putini si tot mi-a prins bine cand am scos și plătit anul 1 integral. Mai iei un 5% discount.. Etc.

View Postvrajitoruldinoz, on 17 ianuarie 2020 - 20:31, said:

Romania e diferita.
Nu stiu daca un doctor vrea un cocalar isteric sa se ia la bataie in timpuil nasterii.

Oamenii sunt diferiți. Eu cred ca puteam sta la Regina maria la naștere. Dar nici nu am vrut. Am rugat un coleg sa se ducă acasă cu soția sa ii ia ce trebuie luat cand doctorul ne a zis ca ar cam trebui sa nască... Ca degeaba întârziem ca nu va naște natural... Și m-am dus la munca. Am ajuns la spital când au scos o din naștere... Ce sa fac eu acolo? Mai mult ma speriam de sânge, urlete. Am ales spitalul la 5 min de munca și sa fie condiții de hotel și aia e. Aveam medicul ales de la început el mi-a zis care sunt opțiunile și aia e. Aveam încredere în el, cu ce putea eu ajuta dacă eram acolo? Mai mult încurcam și nici nu eram în stare sa ma uit...

Când am ajuns m-a pocnit plânsul evident, nu a trebuit sa mi-o arate, am recunoscut o singur. Era acolo în vitrina, totul ok la 20 min după au adus soția... Am stat puțin ma rog câteva ore și am venit acasă. Am știut din momentul ala ca viata mea de pana atunci nu va mai fi la fel, am acceptat cumva schimbarea dar am luat-o pozitiv.

Nimic nu te pregătește pt ce va urma, nimeni nu îți spune exact cum va fi. Toți îți spun partea frumoasa dar de fapt totul e o lupta și mai ales o lupta a nervilor.

La noi de ex a venit acasă și toată lumea inclusiv aici pe forum îți zice ca tre sa ții temperatura jos. Deși dacă te uiți în acvariul ala ei țin 26-27 grade pt nou născuți. Și evident ca eu am zis hai 23. Plângea copilul uneori de nu știam ce are. După câteva zile a apărut soacra mea și s zis ce e cu frigul asta... Noi de obicei stam la. 25-26 grade toți... Și zice măriți temp acum. Am făcut și voila, problem solved. Ceea ce funcționează la unii nu e pt toți. Eu nu funcționez corect la sub 25 grade, copiii mei la fel... Auzi constatare :))))

Edited by MembruAnonim, 18 January 2020 - 04:02.


#39
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,704
  • Înscris: 21.06.2016
Noua ne-a dat copilul din prima (dupa vreo ora). M-am mutat 3 zile in spital si gata.

Ajutorul in operatie e doar in sprijin psihologic. Nici eu nu dadeam 2 bani inainte dar dupa aia imi pare foarte bine ca am facut-o. Dupa aia e si mai important, ca abia se misca si mai e si copilul.

Edited by vrajitoruldinoz, 18 January 2020 - 04:24.


#40
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017
@Cristi La noi, nașterea a fost naturală și nu știam in ce moment o sa nască. Chiar dacă ma duceam acasă nu aveam stare de nimic.

#41
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postvrajitoruldinoz, on 17 ianuarie 2020 - 21:21, said:

Problema cu concediile chiar nu o inteleg.
Eu am vazut mare parte din lume cu copilul de 1-2-3-4-5-... ani etc. Europa, America de Nord, America de Sud, tot felul de insule.
Ar fi doar doua probleme:
1. e mai scump, in special la transport. Asta se poate evita. Cel putin din Romania poti merge cu masina in Europa, exista o multime de zboruri low cost si oferte etc.
2. nu poti sa faci chiar ce vrei. Cind sint copii mici nu e o problema asa mare dar pe masura ce cresc e mai greu. Intre 2 si 5 ani cred ca e cel mai complicat, sint prea mari ca sa ii cari, prea mici ca sa mearga prea mult. Se  plictisec prin restuarnate, nu mai dorm cind vrei tu. Atunci e visrta cind vizitezi orase dar nu poti sa stai in muzeu mai mult de 1-2h si nici sa mergi 20km intr-o zi. In schimb cauti locuri de joaca si locuri care pot fi vizitate si in acelasi timp se poate juca si copilul. Nu e chiar asa greu totusi, nu mi se pae ca trebuie nici o grija deosebita.

Romanii oricum iubesc all inclusive si chestii statice genul statul pe plaja, ori asta merge foarte bine cu copii de orice visrta.



Nu prea am experienta cu copiii mici la frig sub 0 grade dar mi se pare usor daca sta in carut intr-un sac de dormit si cind intri undeva il dezveesti/ii defaci fermoarul.
Eu l-am dus pe al meu intr-o multime de resyarante (inclusiv scumpe), berarii, baruri etc de cind era abia nascut. Cind era mic era usor, parcam carutul intr-un colt si stateam pina tirziu noaptea.
De asemenea conteaza cum ii inveti, cu al meu am batut orasele europene la picior de cind era mic, dupa aia am inceput sa-l iau in padure (de exemplu la 6 ani am facut cu el un traseu in jungla de 17km si ~1500m urcare apoi coborire, prin noroi, trecut riuri, tinut de radacini, urcari aproape verticale etc). Am prieteni ai caror copii nici la 9 ani nu merg 2km fara sa se vaite dupa primele 300m.


Da, pai in primul an am fost cu el de 3 - 4 ori in concediu, si la mare, si la munte. Sta in masina si ii place sa il plimb in carucior prin concediu printre lume, se uita la oameni, striga la ei si rade :) Exact asta vrem si noi, sa se invete cu umblatul, cu concediile, cu altceva. Noua nu ne place deloc ideea de All Inclusive si nu vrem sa mergem in astfel de concedii doar pentru ca avem copil mic. Da, e altfel decat in doi, insa daca din primul an l-am invatat cu umblatul o sa facem treaba asta in continuare.

Vara cand mergem la restaurante pe terasa e chiar ok, si iarna ne descurcam dar in Germania. In Romania am observat ca in toate interioarele e extrem de cald si trebuie sa il scot din sac si sa il dezbrac aproape de tot. Deci doar in RO am problema asta din fericire.

View PostMembruAnonim, on 18 ianuarie 2020 - 04:01, said:


La noi de ex a venit acasă și toată lumea inclusiv aici pe forum îți zice ca tre sa ții temperatura jos. Deși dacă te uiți în acvariul ala ei țin 26-27 grade pt nou născuți. Și evident ca eu am zis hai 23. Plângea copilul uneori de nu știam ce are. După câteva zile a apărut soacra mea și s zis ce e cu frigul asta... Noi de obicei stam la. 25-26 grade toți... Și zice măriți temp acum. Am făcut și voila, problem solved. Ceea ce funcționează la unii nu e pt toți. Eu nu funcționez corect la sub 25 grade, copiii mei la fel... Auzi constatare Posted Image)))


Dupa nastere ne-a dat copilul direct, in DE se pune direct pe corpul mamei, copilul fiind obisnuit cu aceasta apropiere e mai usoara adaptarea in "lumea cea noua". La noi in salonul unde stateau amandoi dupa nastere (mama si copilul) erau cam 18°, l-au invatat din prima cu astfel de temperaturi.

#42
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017
La noi temperatura optima este de 22°-24°, la 26° devine agitat si plange de sare pampersul de pe el.

#43
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
La 37 de ani si dupa multe “crize” ca eu nu vreau copii, am ajuns si eu parinte. Baietel, 3.08kg si 55 cm, nascut semi-natural (forceps ca a fost apa rupta de 24 de ore). Am taiat cordonul, l-am pus la sanul sotiei, am vazut capul iesind si  plangand inainte sa iasa restul corpului. Am fost alaturi de sotie fiecare secunda, fiecare emotie, fiecare urlet si plans. Am stat 5 zile in spital la un tratament cu antibiotice, a fost o perioada de dilatare spatiu-timp cu emotii care nu credeam ca exista. Am participat la ziua 5 de reechilibrare hormonala a sotiei cu plansete non-stop, la dificultatile alaptarii, noptile nedormite cand plangea si mama si bebe. Am slabit 8 kg in cele 2 luni. Zilnic ma plimb cu bebelusul in baby carrier prin parc cate 3-4 ore sa ii dam liber la mama, deoarece sta pe sanul ei la alaptat si dormit aproape non-stop. Suntem doar noi 3, intr-un oras mare si scump (Londra).

Nu as schimba nimic, respectul fata de puterea unei femei a crescut exponential. Respectul fata de viata si cate trebuie sa intre in balanta ca sa se mentina, m-a adus cu picioarele pe pamant, si eu nici nu eram un increzut. Am devenit mai spiritual, ma simt marunt si imi dau seama ca a avea lucrurile sub control, este o iluzie.

Nu imi vine sa cred, dar am ajuns la vorba parintilor mei : nu cunosti viata, pana nu devi parinte !

Multa sanatate colegi de forum, voua si copiilor vostri.

P.S. Temperatura recomandata pentru somn la bebelusi, in UK este intre 16 si 20 grade celsius, daca sta in patut imbract in sleep suit si swaddle . Temperaturile mari pot duce la SIDS (sudden infant death syndrome).

Edited by Catean, 19 September 2022 - 13:41.


#44
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,893
  • Înscris: 21.04.2011
Felicitari! Sa va traiasca!

#45
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008

View Postgiuliani, on 20 ianuarie 2020 - 09:20, said:




Da, pai in primul an am fost cu el de 3 - 4 ori in concediu, si la mare, si la munte. Sta in masina si ii place sa il plimb in carucior prin concediu printre lume, se uita la oameni, striga la ei si rade :) Exact asta vrem si noi, sa se invete cu umblatul, cu concediile, cu altceva. Noua nu ne place deloc ideea de All Inclusive si nu vrem sa mergem in astfel de concedii doar pentru ca avem copil mic. Da, e altfel decat in doi, insa daca din primul an l-am invatat cu umblatul o sa facem treaba asta in continuare.

Vara cand mergem la restaurante pe terasa e chiar ok, si iarna ne descurcam dar in Germania. In Romania am observat ca in toate interioarele e extrem de cald si trebuie sa il scot din sac si sa il dezbrac aproape de tot. Deci doar in RO am problema asta din fericire.




Dupa nastere ne-a dat copilul direct, in DE se pune direct pe corpul mamei, copilul fiind obisnuit cu aceasta apropiere e mai usoara adaptarea in "lumea cea noua". La noi in salonul unde stateau amandoi dupa nastere (mama si copilul) erau cam 18°, l-au invatat din prima cu astfel de temperaturi.

La noi a nascut,eram cu ea,apoi mi l-au dat mie si am mers sus in camera si am stat cu el in brate aproape doua ore pana au adus-o pe ea.

De la 6 luni si pana acum,la un an si 3 luni,a vazut vreo 6 tari,mers la greu cu masina,avion,vreo 10 hoteluri...
Eu abia la 35 de ani am urcat in avion si abia la 25 am iesit prima data din tara-))).

Edited by Groh, 17 October 2022 - 12:43.


#46
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View PostGroh, on 17 octombrie 2022 - 12:42, said:




De la 6 luni si pana acum,la un an si 3 luni,a vazut vreo 6 tari,mers la greu cu masina,avion,vreo 10 hoteluri...
Eu abia la 35 de ani am urcat in avion si abia la 25 am iesit prima data din tara-))).

E alaptat sau pe formula? Cum e cu un sugar in avion? Cu somnul cum este la schimburile de fus orar, locatie? Al nostru are 7 luni si in vara pe la 11-12 luni ne gandeam sa il ducem in tara sa il vada bunicii (2 ore diferenta de fus) dar la ce program strict avem imi este groaza.

#47
Bebestrumf9

Bebestrumf9

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 28.11.2022

View PostCatean, on 27 februarie 2023 - 13:16, said:



E alaptat sau pe formula? Cum e cu un sugar in avion? Cu somnul cum este la schimburile de fus orar, locatie? Al nostru are 7 luni si in vara pe la 11-12 luni ne gandeam sa il ducem in tara sa il vada bunicii (2 ore diferenta de fus) dar la ce program strict avem imi este groaza.

Inca sugar.
In avion este ok per total.Doar de 4 ori a vomitat dar se zgaltaia avionul si el se tot invartea in brate -)).
La decolari si aterizari nu are probleme.
Diferenta de fus orar a fost maxim doua ore.
Seara a fost mai greu deoarece il lua somnul mai devreme -).
Evident,fiecare copil este diferit si reactioneaza in felul lui.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate