Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 

Termostat inteligent PNI CT35 fara fir cu WiFi controlat prin Internet pentru centrale termice - Suport, Testare, Pareri

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
143 replies to this topic

#37
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
Aligatz1989 - Produsul dumneavoastra functioneaza normal.

Tinand cont ca sensibilitatea de masurare/afisare a temperaturii este de 0.5 grade celsius ( specificat in manual ) termostatul va declansa cand temperatura din ambient scade cu 0.5 grade fata de cea setata, si va opri centrala cand temperatura depaseste cu 0.5 grade temperatura setata.
Histerezis-ul este exact cel specificat in manual in sectiunea de parametri tehnici ai sistemului si poate fi reglat de la 0 la 3 grade celsius, daca este cazul.

Acest mod de functionare este considerat in general a fi unul normal care pastreaza o temperatura decenta/normala pentru corpul uman.

Da stiu, exista si dispozitive cu precizii mai mari de masurare, si pasi mai mici de reglare a histerezisului.
Noi  chiar recomand sa studiati documentatia unui produs inainte de achizitie, pentru a decide daca este intr-adevar produsul potrivit pentru dumneavoastra sau nu.
Dupa studiu puteti alege ce produs doriti in functie de specificatiile tehnice si avantajele/dezavantajele fiecaruia dintre ele:
- pret ;
- sensibilitate masurare /afisare, histerezis si reglaj histerezis;
- tehnologie de conectare: fir, radio;
- numar de porniri centrala intr-o perioada de timp;
- conectare/control de la distanta de pe mobil;
etc

#38
nicusan75

nicusan75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.04.2008
Și cum reglez histerezisul să am temperatura constantă? Nu mă refer cum să intru în meniu.

#39
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
LA PNI CT35 histerezisul este reglat la minim din fabrica ( este specificat si in manual 0 grade C).

Deci functionarea normala a termostatului este exact asa cum am descris-o mai sus: cand se inregistreaza o diferenta de temperatura de 0.5 grade fata de temperatura setata, termostatul porneste/opreste centrala.

Daca mariti Histerezisul veti obtine diferenta mai mare intre temperatura setata si temperatura cand va porni/opri centrala. Acest lucru poate ajuta la o pornire mai rara a centralei, respectiv uzura mai mica in timp, si de ce nu si o economie de combustibil ( tot aici pe forum pe topicurile dedicate se aminteste de utilizatori cu experienta in domeniu ca pornirile foarte dese ale unei centrale duc la uzura timpurie, si au ca efect secundar si un consum mai mare de gaz).

Obtinerea unei temperaturi constante intr-o casa depinde de multi alti factori inafara de termostat. Va amintesc aici de inertia termica a casei ( izolare, tip incalzire, tamplarie, Sistem de incalzire utilizat etc) aspect ce este discutat pe larg aici pe Softpedia in alte topicuri despre incalzire. O simpla cautare va va afisa topicurile din domeniul respectiv.

#40
nicusan75

nicusan75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.04.2008
Este o glumă această explicație?

#41
relu11051

relu11051

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,279
  • Înscris: 02.05.2008
@suport_PNI

Numai suport nu oferiti, in postul nr 2 al meu atrageam atentia asupra unor aspecte care NU au fost mentionate de la bun inceput de DVS, ati editat postul nr. 1 la modul grosolan adaugand toate acele informatii pe care eu le mentionam ca lipsesc cu desavarsire.

In continuare va strecurati cu explicatii saracacioase, incercati sa vindeti un produs 100% chinezesc cu pretentii de produs premium.
Va multumesc pentru oferta de testare a produsului dvs numai ca ar insemna sa renunt la confort si sa fac downgrade la sistemul pe care il am, credeti dvs ca puteti sa oferiti macar 50% din ce ofera NETATMO?
Va spun eu ca NU, cateva din ce ofera NETATMO:
- termostat cu sensibilitate comutare (histerzis) 0.1 grade, functie auto adaptiva, invatarea izolatiei casei si necesarul casei ...
- capete termostatate inteligente cu capacitate de pornire centrala, detectie fereastra deschisa, sensibilitate de comutare (histerzis) 0.1 grade, auto adaptiva ..
- posibilitatea de a avea 20 de capete termostat
- control idividual pe fiecare cap in parte
- programare zilnica pe ore la interval de 15 min, posibilitate de a crea mai multe astfel de programe in functie de necesitati
- grafic cu temperatura setata si cea masurata actualizat la fiecare 10 minute
- raport lunar cu numarul de ore in care a functionat incalzirea.

Cand spun histerzis 0.1 inseamna ca eu setez 21 de grade iar termostatul stie sa porneasca centrala la 20.9 grade si sa o opreasca la 21.1.

Mult succes in continuare.

#42
nicusan75

nicusan75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.04.2008
Cum se procedează dacă doresc să renunț la acest produs?

#43
teoalex

teoalex

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.06.2011
Salut.
Am termostatul instalat de cateva zile si pot spune ca este foarte, foarte bun.
Il am instalat intr-o casa, p+1 iar cenrtala este la demisol, adica intre termostat si unitatea centrala se afla un planseu de beton...ceva fiare...etc...si nu sunt una sub cealalta...ci cam la 20m(in diagonala).
Unitatea centrala este un ESP, ceea ce este minunat, am multe "chestii" cu ESP si merg perfect de foarte mult timp. Semnalul WIFI este slab la aceasta distanta in aceste conditii, dar este si functioneaza foarte bine. Si da, comenzile sunt lente, dar asta este ok. Vorbim de incalzirea unei case, temperaturile nu se schimba in secude!!! Aplicatia trimite orice modificare in serv. Tuya, iar unitatea centrala verifica periodic acele setari, de aici apare acea latenta. Dispozitivul nu este controlat LAN!!! si asta este bine. Daca nu are semnal WIFI in momentul cand eu ii schimb o setare, nu e o problema, cand va avea, va actualiza setarile(1..2..5 minute, nu coneaza).Acest lucru nu cred ca este o problema intr-un apartament sau daca distanta este mica intre router si centrala.

Tuya permite 4 comenzi /zi programate. adica poti seta 4 intervale de temperatura/zi....suficient.
Temperatura indicata este corecta, verificata cu alte termometre...

O singura problema nu prea-mi place, si anume termostatul nu este suficient de aerisit, inertia lui termica este putin cam mare, dar la un NEST este si mai mare(verificat). Cu cat este mai mare si mai rubust cu atat inertia termica a termostatului este mai mare....logic...

Pentru cei ce-l compara cu NEST sau alte brand-uri mari, nu aveti decat sa aveti pareri si sa cumparati mult mai scump, in interior sunt cam aceleasi componente made in CHINA plus un ecran OLED si o rama de inox...haha... nu merita.

Per total DA MERITA banutii.

Edited by teoalex, 16 October 2019 - 22:18.


#44
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 relu11051, on 16 octombrie 2019 - 15:24, said:

Va multumesc pentru oferta de testare a produsului dvs numai ca ar insemna sa renunt la confort si sa fac downgrade la sistemul pe care il am, .....


Ce sistem ai ? Ca m-ai facut curios

 relu11051, on 16 octombrie 2019 - 15:24, said:

... credeti dvs ca puteti sa oferiti macar 50% din ce ofera NETATMO?
Va spun eu ca NU, cateva din ce ofera NETATMO:
.....

Cit costa halatul ala care se intinde de zeci de ori mai mult decit ai tu plapuma ?

------
Eu zau daca va inteleg. Ati cumparat un termostat cu net sub 175 lei si aveti si pretentii. Pai a fost mai ieftin decit un banal Computerm q3 RF. Ce preteni aveti ?
Pai voi ati cumparat ceva la pret mai mic decit costa un Trabant si aveti pretentia sa faca ce face un BMW sau chiar un Ferari.
Pai in cazul asta, de ce nu cumparati altceva la aproximativ 600 lei,  adica mult mai mult decit triplu ca si pret, care face acelasi lucru si are acelasi histerezis (nu dau nume pentru ca nu vreau sa fac reclama proasta altei firme).
Sau de ce nu va cumparati un Nemato daca sta doriti ? Este simplu: va vindeti centrala, mai luti un credit si aveti bani de un Nemato.

Uni se pare ca au foarte mari asteptari, de la un termostat cu net, pe care au dat sub pretul unui sac de cartofi si sub pretul oricarui termostat banal RF

#45
relu11051

relu11051

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,279
  • Înscris: 02.05.2008
@florin71_skoda

M-ai citat degeaba, eu am NETATMO, este la a doua iarna, si am si capete termostat 2 bucati (atat se justifica la mine momentan).
Imi pare rau ca m-am bagat in discutia asta, vad ca interesele depasesc ajutorul reciproc si impartialitatea.

#46
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Pai de ce sa-ti para rau ?
Care ajutor si care impatialitate ? Repet: Cit ai dat tu pe Nemato ?
Sau cit costa un Salus IT 500 sau IT 600, care tot +/- 0,5 grd au histerezisul ? Sau numeste tu alt termostat cu net, care sti tu ca-i cel mai ieftin, dar are histerezis mai bun.
Cit costa un banal Computerm Q3 RF ? Pai este mai scump decit PNI-ul asta cu net, vindut la softpedisti. Asa ca intre ce mere si pere facem noi comparatia ?
Simplu: Am de ales intre un banal Computerm Q3RF, sau Division Gaz RF, sau etc, la aproape 200 ron si un PNI la 175 ron cu net. Tu ce ai alege si ce pretenti doresti ?

Sau hai sa o luam si altfel. Cam 99% din termostatele existente pe piata romaneasca au histerezis de +/- 0.5grd. Este plin topicul de termostate (ordinare sau de firme renumite), de povesti legate de achizitia unui termostat "destept" care sa aiba histerezisul mai mic de +/-0,5grd, cum au cam toate termostatele din Ro. In urma cu 2-3 ani nici nu gaseai nimic cu histerezis mai bun.

Asa ca asta de ce nu o fi bun, daca costa un pic mai mult fata de un cacat de termostat cu fir si mai ieftin decit unul RF cu acelasi histerezis ?
Ca sint si altele mai bune, cu histerezis mai bun, ai dreptate. Dar alea sint pe bani. Asta este "gratis".

Cred ca m-am enervat si miine comand si eu unul. Doar ca sa vad cum se comporta, cu toate ca eu sint impotriva termostatelor cu net, pentru ca refuz sa depind de o aplicatie a unei firme care peste 2-3 ani se poate inchide. De altfel am si o jucarie care nu depinde de nici o aplicatie, dar stie de prea multe sonde si deia nu-mi place si intre timp mi-am cumparat si tot ce-mi trebuie ca sa-mi fac eu un termostat cu net, bazat pe Arduino, care nici asta nu depinde de o plicatie a cuiva.
Eu am de peste 10 ani un termostat RF ultradestept, cu 3 temperaturi si posibilitatea de a le regla diferit din 5 in 5 minute, pe zile si cum vrei tu, cu posibilitatea de a regla histerezisul de la +/- 0,2 pina la +/-1,6 grd. pe care-l tin aiurea pe o etajera, pe aceasi temperatura si histerezis de +/-0,4 grd. Nu am nevoie de temperaturi diferite si nici nu ma interseaza histerezisul. Am avut unul si mai destept, cu statie meteo si sonda externa, dar l-am dat cadou, pentru ca mi se parea prea complex pentru mintea mea aia proasta.

Fireste, fiecare are dreptul sa gindeasca diferit. Fireste, ce-mi place mie nu-i obligatoriu sa-ti placa si tie. Drept urmare tu ai Nemato si eu am un Baxi BCT 102 TX de peste 10 ani si am refuzat sa folosesc un Baxi CS101B, care mi sa parut prea complicat. De prea scump nu zic nimic, ca eu nu am dat bani pe ele.

Parerea mea este ca daca vrei sa fi impartial , trebuie sa compari mere cu mere si pere cu pere. Si atita timp cit nu ai cumparat produsul asta, nu prea ai ce compara.
Daca parerea ta este diferita, asta este. Vom avea pareri diferite si nu avem ce sa facem, ca nu ne putem convinge unul pe altul sa ne schimbam parerea.

Edited by florin71_skoda, 17 October 2019 - 01:20.


#47
relu11051

relu11051

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,279
  • Înscris: 02.05.2008
Florin
Poti sa spui ce vrei, am plecat de la un termostat cu fir Viessmann cu sensibilitate 1 grad, setam 21 de grade, pornea centrala cand ajungea la 20 si o oprea la 21 ..., apoi am trecut la computherm Q7 RF, am mers o iarna cu +/- 0.2 deja era super, anul urmator am termostatat toate caloriferele cu capete mecanice ..., dupa am trecut la 0.1 pe Q7 ... confortul s-a imbunatatit ...apoi am descoperit netatmo ... deja e alt nivel, si de confort si de economie.
Cat despre aplicatii si chinezisme... incerc sa fug de no-name, in cativa ani ciuciu suport, ciuciu aplicatie ...totusi nu cred sa dispara prea repede netatmo, mai ales ca acum a fost preluat de legrand
Un singur minus, pretul destul de mare, dar suportul si dezvoltarea nu se pot face pe gratis.

Si inca o chestie, acest termostat, de 175 de lei, a fost aruncat pe piata sub reclama NEST fara specificatii, fara nimic... cand eu am cerut specificatii ... surpriza, postul initial modificat ca si cum toate erau acolo si eu ceream ceva aberant...

Q7 a fost si este un termostat onest, calibrat si precis.

Oamenii trebuie sa inteleaga ca nimic nu e pe gratis, nu poti avea calitate la pret de nimic.

Cumparati cat va tin buzunarele, eu daca cineva imi oferea informatiile de acum in urma cu 10 ani cumparam direct ultimul termostat, asa am platit vreo 2 termostate pe care le-am donat intre timp.

#48
nicusan75

nicusan75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.04.2008
Dacă am avut pretenții la ceva, am avut datorită specificațiilor date eronat de către suport pni. Nu am spus că este un termostat scump (care s-a și ieftinit între timp) ci este unul bun la prețul de sub de 200 lei.

#49
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
Toate informatiile sunt prezente pe topic, si au fost completate ulterior cu informatii suplimentare, tocmai pentru a veni in sprijinul posibililor utilizatori: Deci pasul de masurare/afisare a temperaturii exista, reglajul de histerezis exista si poate fi aplicat. Va rog inca o data sa cititi documentatia completa a produslui.

DA: in topicul initial am adaugate informatii tehnice si utile preluate din manualul acestuia . ( Manual ce poate fi descarcat oricand de pe pagina produsului, si de pe topic )

Da nu suntem perfecti, si ne inbunatatim activitatea, si vom completa topicurile cu toate informatiile solicitate de utilizatori.

Ce ne dorim de aici? Sa testati produsul fizic, sa il comparati cu alte produse similare , si de ce nu chiar si cu produse de 3 ori mai scumpe. Sa trageti concluzii obiective, tehnice cum au facut de altfel cativa utilizatori pana acum, si sa le prezentati intr-un mod obiectiv aici pe Softpedia. Sa ne spuneti ce ati imbunatati la acest produs.

Restul atacurilor nefondate si neargumentate venite de la fanii unui singur model de termostat, nu ne ajuta cu nimic nici pe noi, nici pe alti clienti. Deranjam ? E foarte bine, inseamna ca existam.

Ii multumesc lui Florin pentru parerea obiectiva. Am urmarit si urmaresc cu interes topicurile pe care activeaza, si am invatat si inca invat din experienta lui. Stiu ca prin mana lui au trecut zeci de modele de termostate ( montate, testate), si are un cuvant greu de spus in acesta categorie de produse.

Am retinut si sigur vom aplica si in practica  faptul ca este necesar in aceste vremuri moderne de un pas de masurare/afisare temperatura mai mic, respectiv si de un histerezis mai mic.

Aplicatia Tuya si platforma pe care este dezolvata este una de succes, si are un renume mondial. De succesul, parteneriatele, numarul de produse compatibile si viteza de dezvoltare depinde si viitorul unei platforme de acest gen.  O simpla cautare pe internet va va edifica in aceasta privinta.

#50
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Eu citind manualul, am descoperit si citeva greseli. O sa enumar citeva, din tabelul cu setarile avansate, care mi se par mie mai importante:
La 03 - Setare limita minima temperatuara, zice ca valoarea implicita este 35grd. Ori aici, garantat trebuia sa fie 5grd
La 09 - Histerezis, zice ca plaja de valori este de la 0 la 3 si ca valoarea implicita este 0. Nu prea are nici o logica sa fie valoarea implicita 0. Daca histerezisul este reglabil din 0,5 in 0,5 grd, trebuia sa fie 0,5 valoarea implicita si la plaja de valori sa fie trecut intre 0,5 si 3grd. Astfel dispareau toate povestile si nemultumirile clientilor.

Poate ca cineva care are termostatul, intra in meniu sa vada care este valoarea implicita a histerezisului si intre cit si cit se poate regla, ca sa lamurim treaba.

In opinia mea, oameni cam au dreptate cind spun ca histerezisul este cam mare. Intradevar, pe piata exista foarte multe termostate cu acest histerezis si multe la care nici nu-l poti regla, insa de citiva ani in coace am observat ca tot mai multa lume doreste confort si nu se mai uita la economia de gaz si drept urmare tot mai multi doresc termostate cu histerezis cit mai mic posibil. La fel a fost si cu sonda externa, pe care in urma cu citiva ani nu o monta nimeni si acum tot mai multi o vor montata. In urma cu aproximativ 5 ani, firma la care lucrez dadea sonde externe cadou si nu le lua nimeni si in final ajungeau la gunoi. Acum insa, sa cam schimbat situatia.

Nu stiu cum arata fizic produsul, insa daca vreti sa-l vindeti in cantitati cit mai mari, eu as umbla la acel histerezis. Eu cred ca ar avea mult mai mult succes daca histerezisul ar fi reglabil din 0,1 in 0,1.

Edited by florin71_skoda, 17 October 2019 - 10:24.


#51
nicusan75

nicusan75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.04.2008
Nu îi cunosc postările lui Florin, dar după cum prezintă situația este bine pregătit. Ce nu a înțeles Florin este că noi nu am comentat raportul preț/calitate ci doar informații inexacte ori neînțelese de noi, și dacă ne poate ajuta îl rog să o facă. Văd că iarăși se vorbește despre histerezis de 0-3 grade. Tot nu înțeleg cum poate să realizeze acest lucru, atât timp cât termostatul afișează temperatura din 0,5 în 0,5 grade. Am temperatura setată la 21,5, centrala pornește la 21 și se oprește la 22 de grade. Unde este histerezisul de 0 grade aici? Setarea unității este pe 0 la histerezis. Nu cred că este o nenorocire, după cum spunea Florin, sunt altele mult mai scumpe în aceeași situație.

Ca și recomandare, ar fi super să existe în aplicație un contor zilnic de timp în care a funcționat centrala. Asta ar ridica produsul la 6 stele d.p.m.d.v.

În final, și mă repet,  produsul merită cumpărat în jurul sumei de 200 lei.

#52
Cristi007La

Cristi007La

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.10.2019
Buna ziua. Si eu sunt interesat sã cumpar acest termostat și sã fac un review la el. Astept un msg daca mai e valabila oferta. Multumesc

#53
KpaC

KpaC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 07.09.2005
Cateva pareri dupa cateva zile de utilizare cat sa imi fac o parere minima despe produs :

- instalarea si conectarea la wifi s-a facut rapid
- pus langa alte 2 termometre arata aceeasi temperatura
- chiar daca termostatul se afla la 3 camere distanta fata de receptor semnalul este ok, fara intreruperi de conexiune
- cele 4 intervale orare de programare a temperaturii pt fiecare zi sunt suficiente .. pentru mine sunt chiar multe
- aplicatia Tuya functioneaza super ok si are functii de programare interesante. Pe mine m-au interesat notificarile pe telefon la anumite temperaturi atinse sau cand porneste centrala
- singurul lucru negativ ( dar la pretul care il are era de asteptat ) este precizia de 0.5 gade

#54
nicusan75

nicusan75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 21.04.2008
Cum ai făcut de primești notificare cand se ating anumite temperaturi (și ce temperaturi) și când pornește centrala?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate