Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 

Stabiliment / sanatoriu / alta varianta - pentru incercari multiple de sinucidere

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Poata v-ati confruntat sau cunoasteti o astfel de situatie, de asta intreb, in ideea ce a ajuta familia in cauza.
Se au in vedere urmatoarele:
- persoana tanara, sub 25 de ani, cu multiple (4) tentative de suicid
- familie monoparentala + bunica
- fara evenimente deosebite in familie ce ar putea accentua depresia persoanei in cauza (familie alcoolica, substante interzise, lipsa unui trai decent)
- persoana in cauza cu scoala, inceput facultate (renuntat de curand), o persoana extrem de capabila si cu o memorie excelenta
- depresie instalata inca de la aproximativ 14 ani, tulburari de personaliate, diagnostica cu Borderline
- numeroase internari, tratament luat si intrerupt, sau tratament luat si "compensat" cu alcool
- anturaj minim (2 peroane de sex opus celei in cauza), insa extrem de promiscuu - amble persoane din anturaj cu probleme oarecum asemanatoare, dar fara tentative de suicid.

In urma cu 2 zile, o noua tentativa, aproape reusita. Este gasita si salvata dupa 24 de ore de la ingurgitarea unei cantitati mari de medicamente. Actualmente stabilizata, iesita practic din coma. Comunica cu mama, intreaba, isi aduce aminte ce a facut, stie si spune exact cat si ce a inghitit. Intreaba de ce a salvat-o si cine a salvat-o.

Medicul din terapie intensiva lanseaza ideea de a fi dusa intr-o comisie medicala (cum se face asta daca nu accepta!?) si declarata iresponsabila si fara discernamant, ca pericol pentru sine si cei din jurul sau (am uitat sa spun ca in situatii in care se simte extrem de rau, bate familia).
In urma acestei rezolutii a comisiei de evaluare, internata intr-un centru / sabatoriu  / etc, din care sa nu poate parasi incinta si sa-si faca tratamentul.

Familia este ingrozita de ambele situatii - iesirea din spital care se va produce in curand si comisie + internare la "inchisi".

Ce solutii ar mai putea exista? Cum s-ar putea proceda si mai ales convinge persoana ca este in binele ei si se poate vindeca sau cel putin ameliora?

Va rog, cat puteti, luati in foarte serios intrebarea. Nu comentati cu rautate.
Multumesc.

#2
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Cele 2 variante sint bune, cu toata "groaza" familiei.
Ce prefera, sa reuseasca pina la urma ???
Sau consilie psihologica intensa.

#3
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,368
  • Înscris: 11.08.2003
Daca a ajuns la atatea asteptati-va ca la una ulterioara sa reuseasca. Pare destul de clar ca nu are motivatia (inca) de a trai.
Puteti incerca sa-i luati un catel (animal de companie). Trebuie sa fie suficient de mare (adica nu hamster) cat sa o responsabilizeze ca exita cineva care are nevoie de ingrijirea sa, care-i tine mintea si timpul ocupat dar care, la o adica, nu va plange (prea mult) daca reuseste ce si-a propus.
Altele cu prietenii, munca, iubirea pot veni dupa caci, daca sunt aplicate de acum si se loveste de ceva (o cearta, o suparare...) s-ar putea sa revina la ce vrea sa faca.

#4
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,763
  • Înscris: 09.05.2005
Hmmm... prin primavara citeam articolul asta, poate este o varianta.

#5
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014
Nu poti interna o persoana majora fara voia ei, decat daca o comisie stabileste asta.Daca este externata din spital si nu sint fapte care sa necesite o comisie, nu o poti forta sa mearga.In plus, daca nu reprezinta un pericol iminent pentru sine sau alcineva, comisia o va declara ok si nu o va interna, sau o interneaza 1-2 sapt si apoi o externeaza.

Nu inteleg cum poti spune ca familia e ok, daca ea sufera de depresie de la 14 ani, e clar ca ceva nu a fost ok in copilarie, in plus zici ca isi bate familia, deci ii invinovateste pentru situatia ei

Solutia este, in primul rand aflarea problemei, de unde provine depresia.Atat timp cat nu rezolva problema asta, ia tratamentul degeaba.Depresia va revenii, atata timp cat nu rezolva sau accepta problema care o cauzeaza.Faptul ca e desteapta si capabila, nu o ajuta cu nimic, dinpotriva cu cat e mai desteapta, are idealuri si nemultumiri mai mari care sint mai greu de realizat.
Alcoolul, tre sa renunte total la el, are efecte dezastruoase combinat cu depresia.Daca familia o urmareste, sa nu o faca vizibil, sa ii simta mereu in ceafa.
De asemenea, se poate incerca, un concediu, o vacanta undeva mai departe, sau chiar mutarea intr-un alt oras.
Internarea, e o solutie de moment, cand iese revine din nou la gandurile pe care le are daca nu a schimbat nimic.

#6
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 12.10.2005
Foarte multe persoane cu tendinte suicidale au manifestari agresive anterioare tentativei de sinucidere propriu-zise. Personal nu vad cum ai putea convinge o astfel de persoana ca actiunile intreprinse inspre a o ajuta sunt pentru binele ei. Supravegherea medicala e absolut necesara, plus tratament personalizat in functie de afectiunea propriu zisa depistata de catre psihiatrul respectiv.

Totusi la drept vorbind, nu prea inteleg cum dracu' avem adolescenti depresivi cata vreme fac parte din familii normale si in lipsa unor abuzuri, nivel de trai foarte scazut sau a altor factori declansatori. Anturaj? Chiar si in cazul asta, anturajul toxic poate fi evitat printr-o discutie serioasa cu adolescentul in cauza sau mecanic, printr-un bilet one way in jos pe scari pentru respectivul membru din anturaj si avertizare ca daca il/o mai prinzi pe acolo masurile vor fi mai drastice. Acum cateva zeci de ani tratamentul era simplu: un dos de palma vindeca rapid depresia, agresivitatea si alte trairi de genul.

Important: O situatie de genul asta nu apare brusc, e si obligatia familiei sa observe, sa comunice cu copilul respectiv si la primul semn ca ar fi o problema, sa deschida discutia in mod sincer si fara acuze, se poate sa fie o problema ignorata prea mult timp care se agraveaza pentru ca foarte multi parinti sunt de asemenea nepasatori (sau idioti) si considera ca daca ofera copilului acoperis, mancare si bani de buzunar, rolul lor e indeplinit. In cazul de fata avem 9 ani de cand problema asta persista, aia traiesc un vis frumos in care toate chestiile se rezolva daca le dai timp suficient? De ce tratamentul a fost intrerupt sau suplimentat cu alcool? Anturajul ala promiscuu ar trebui indepartat imediat din viata copilului!!!!!

#7
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,244
  • Înscris: 05.06.2002
iti raspund doar la o parte din problema ta: nu o puteti forta sa mearga la comisie. doar organele statului pot. asa ca va trebui sa depuneti (daca n-ati facut-o pana acum) reclamatii la politie de fiecare data cand face scandal ca ulterior sectoristul sa poata face demersurile pt constrangerea ei sa mearga in fata comisiei. oricum, mergeti si vorbiti cu sectoristul si explicati-i situatia. politist de proximitate se numeste acu fostul sectorist.

Edited by Fane, 21 July 2019 - 19:01.


#8
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Multumesc tare mult pentu raspunsuri. In fiecare dintre ele sunt informatii extrem de utile.
Sa nu va suparati ca nu raspund punctual la intrebari, dar asta nu inseamna ca le-am ingnorat.

Totusi.... cand am zis familie ok, am vrut sa spun ca persoanei in cauza nu i-a lipsit nimic, iar cei doi membri ai familiei sunt persoane decente.
Cu animale de companie au fost nenurate incercari reale. Si actualmente exista o pisica, un catel, un papaga.... mici ce-i drept ca marime.

Edited by addumi, 21 July 2019 - 19:01.


#9
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Am trecut prin incercari de suicid alternate cu manii pe durata a 15 ani, care au evoluat până la urmă spre stare psihiatrică acuta, cu frică intensă.
Totul s-a rezolvat printr-o dietă sănătoasă și suplimente, contaminarea accidentală cu gluten producând iar schimbări bruste de dispoziție și simptome neurologice.

A ieșit la iveală importanța crucială a integrității barierelor fiziologice. Glutenul deschide atât bariera intestinală, cât și pe cea hematoencefalică - POARTA CĂTRE BOLILE NEUROPSIHIATRICE.
Asta e doar un caz particular, insa sunt mulți alți factori care pot avea același efect: traversarea barierelor fiziologice de către diverși intruși: antigeni care întrețin inflamația, opioizi, metale grele.

La fel de bine sunt aspecte importante legate de metilare. Homocisteina crescută? Ori este deficit de B12 / folat, sau utilizare ineficientă a folatului din cauza genei MTHFR. Suplimentarea cu B-uri va duce la o îmbunătățire cel puțin parțială a oricăror simptome ar avea acea persoană.

Dacă cineva crede că în cabinetele de psihiatrie din Ro are cineva vreo intenție să practice știință, se înșeală amarnic. Tot ce poți să faci este să mergi SINGUR pe la alte specialități, eventual chiar să faci analizele pe cont propriu dacă nu este găsit un terapeut care știe meserie.
EDIT


Există studii foarte interesante despre toxoplasma, depresie și suicid. la fel trebuie mers la laborator și investigat pe cont propriu.

Edited by NelsonMandela, 21 July 2019 - 19:29.


#10
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,787
  • Înscris: 12.01.2018
trebuie schimbat anturajul.persoanele malefice din jur.nu are prietene sataniste cu parul si ochii negrii,cu unghii negre vopsite ostentativ?

#11
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Problema e complexa, in Romania sistemul nu este bine pus la punct ca sa rezolve aceste cazuri, colegii de forum au dreptate, fara consimtamant nu o interneaza, familia o suporta asa cum e, a avut ghinion. O interneaza involuntar doar daca este in criza psihotice sau face ceva antisocial, chiar si la tentativa dupa ce iesi de la spital adica dupa ce iti revii de la intensiva, te intreaba daca vrei sa te internezi la psihiatrie.
Si nu a intrebat-o nimeni de ce vrea sa se sinucida ?! Care simte ca e motivul ? Poate s-a saturat sa fie bolnava, sa stea prin spitale si nu mai suporta, stie cineva ce e in sufletul ei ? A inteles cineva ? Ii poate cineva rezolva motivul ptr care vrea sa se sincuida ? A intrebat cineva ? Sau doar vede din afara si atat ? Vreau sa aflu ei eu concret de ce tot incearca asta, ca de asta nu ai zis mai nimic. Cand ii aud pe unii "vaaai draga viata e frumoasa", e corect, dar poate omu ala nu vede asa din n cauze care trebuiesc aflate.

Ca pana nu aflam cauza si posibilele solutii, nu se rezolva treaba. Ce faci, o duci in spital si ? Iara tratamente, iara internari, iara boala si suferinta ? Incerc acum sa inteleg motivele.
Depresia nu neaparat are o cauza, a avut un defect genetic si a aparut boala pur si simplu, nu e nevoie neaparat sa ai un  mediu ostil ca sa faci depresie, exista si depresii endogene sau nonreactive ca tot aia e, care nu depind de mediu, este specificat in tipurile de depresie.
Nu te lua dupa neavizati, iti zic eu ca este clasificare de catre medici si poti verifica. De multe ori aici vin persoane si care n-au studiat nici o medicina, dar si care nu au experienta indelungata cu aceste probleme, nu au trecut serios prin asta (nu alea de..zic ca si-au revenit fara tratament, ca ei de fapt au avut o tristete, o frica trecatoare, nicidecum ceva serios), nu au studiat nici individual domeniu, nu le-a mers un trat si i-a zapacit, generalizeaza si induce la toti ca asa e si la ei, si fac orice sa-ti zica ca nu e nevoie de medici, de tratamente, ca nu exista depresii endogene etc etc.

Daca la psiholog nu vrea, internare mai definitiva nu vrea...nu ai ce-i face, se va descurca familia asa cum este, ca vad ca stabilizata nu e, tratamentele nu prea au avut efect, ea trebe sa stea internata cam de tot intr-o institutie specializata sub supraveghere medicala, la noi nu prea exista asa ceva, iar daca ar fi ceva privat, ar costa de ar rupe.

Edited by MinettoMatoi, 19 August 2019 - 03:46.


#12
LOLkekLOL

LOLkekLOL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 29.07.2019

View Postaddumi, on 21 iulie 2019 - 17:53, said:

- depresie instalata inca de la aproximativ 14 ani, tulburari de personaliate, diagnostica cu Borderline
- numeroase internari, tratament luat si intrerupt, sau tratament luat si "compensat" cu alcool
Nu exista nicio diagnostica reala in psihopupu caci nu exista deloc stiinta la baza, idem cu "tratamentul".

#13
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Ca sa nu mai spun ca tratamentele au fost intrerupte sau combinate cu alcool ! Cum sa mearga luandu-le ca pe tic tac ? Trebuia sa le ia ca la carte. Dar nici asta nu poate sa o oblige pe persoana sa faca, deci daca nu vrea sa se trateze, e nasol.
LOLkek, tratamentele merg, la foarte multi merg, sigur ca sunt si cazuri unde nu merg, dar in general un pacient tratat corect devine stabilizat a la long, mai sunt si scapari, dar in general e ok.

Edited by MinettoMatoi, 19 August 2019 - 15:09.


#14
Fuserisk

Fuserisk

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 26.02.2018

View Postaddumi, on 21 iulie 2019 - 17:53, said:

Poata v-ati confruntat sau cunoasteti
Va rog, cat puteti, luati in foarte serios intrebarea. Nu comentati cu rautate.
Multumesc.
Eu nu vad o soluție practică.
In tarile cu apă caldă se discută și chiar se practica (legal!) sinuciderile asistate chiar in cazul depresiilor! Mai bine îi reușește decât să ajungă să fie declarată iresponsabilă! Cum să trăiești declarat iresponsabil?! Așa... ca o simpla viețuitoare?!Nu cred că poate fi moartea mai rea. E trist... LE Își poate lua adio de la memoria excelenta dacă o baga pe bomboanele de "deșteptăciune". Am un prieten care ia un cocktail din ăsta de vreo 15 ani. E un fel de leguma funcțională! Cara apă și da de mâncare la câine... Viețuitoare..
LE
S-a îngrășat; e cat China acum!

Edited by Fuserisk, 19 August 2019 - 15:24.


#15
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Fuserisk, de aia doream si eu sa aflu motivele tentativelor, sa vedem ce se poate face sa umblam la cauze, nu la efect.

#16
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,244
  • Înscris: 05.06.2002
nu-i chiar asa simplu de umblat la cauze. e vorba de o chimie diferita a creierului. nu produce suficienta serotonina. poza de mai jos ilustreaza destul de bine situatia.

Attached File  37397790_1784486498273971_5958386526055301120_n.jpg   61.6K   11 downloads

#17
LOLkekLOL

LOLkekLOL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 29.07.2019

View PostMinettoMatoi, on 19 august 2019 - 15:08, said:

LOLkek, tratamentele merg, la foarte multi merg, sigur ca sunt si cazuri unde nu merg, dar in general un pacient tratat corect devine stabilizat a la long, mai sunt si scapari, dar in general e ok.
Nu exista tratamente in psihopopu! Bagati la cap asta! Exista DOAR DROGARE, daca e necesar pana in punctul in care devii o LEGUMA iar prostalaii sarlatani pot spune ca "simptomele s-au ameliorat" din simplu fapt ca esti prea leguma ca sa mai reactionezi! Asta e tot la ce se rezuma psihiatria!

Insa pe aceasta "logica" putem "trata" absolut orice comportament nedorit... ca de exemplu opozitia fata de viol! O numim "sexfobie" sau poate inventam un termen mai smecher "copulation oppositional disorder" .. luam bolnava cu forta, o drogam, eventual o legam si de pat si ... gata! nu mai isi manifesta disorderul de opozitie la sexare... spunem ca "symptoms are relapsing" dupa administrarea "tratamentului" .... Posted Image nu radeti, asa functioneaza azi toata psihiatria! niste maimute proaste pur si simplu inventeaza, propun si voteaza ce comportamente sa se considere boli, in mod complet arbitrar, fara stiinta fara nimic... fix precum propun parlamentarii legi... si dupa aia se trece la coercitie si drogare pentru a forta oamenii sa nu mai aiba acele comportamente, care cine stie, poate pana mai ieri erau considerate perfect normale...

Edited by LOLkekLOL, 20 August 2019 - 06:31.


#18
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Perfect adevarat. Iar treaba devine si mai evidenta daca unor oameni sanatosi li se administreaza medicamente psihiatrice.
Treptat vor avea comportamente din ce în ce mai bizare, devenind incapabili pentru activitățile de zi cu zi, eventual mai obezi si bolnavi. Iata si un interviu cu un psihiatru care nu mai prescrie buline pacienților, doar ii ajuta sa renunte la ele.


CITAT:

"Si chiar au aparut saptamana aceasta 2 studii care coreleaza fara niciun dubiu benzodiazepinele cu omuciderea si suicidul. Iar un studiu finlandez a demonstrat o creștere cu 223% a riscului de a comite o crima. Si împreuna cu antidepresivele și de fapt și alte psihotrope precum stimulentele, toate cresc riscul pentru suicid.

Cand aud despre atacuri cu arme in scoli, avionul GermanWings, prima intrebare care mi-o pun este: ce tratament foloseau?"

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qKvD3l7p0Qw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by NelsonMandela, 20 August 2019 - 09:37.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate