Mikrotik RouterOS - configuratii diverse, tricks, etc
Last Updated: Dec 04 2023 10:57, Started by
Tyby
, Jul 11 2019 16:43
·
17

Posted 27 July 2023 - 12:03

Pai fix acelasi certificat merge de pe telefon Android (ikev2)
Si aceleasi setari la peer (wireguard): gen 0.0.0.0/0, endpoint:port Ca sa elimin eventuale probleme de isp/operator gsm, am scos si sim-ul din tel si l-am bagat in laptop. Edited by kretzu77, 27 July 2023 - 12:05. |
Posted 03 August 2023 - 23:46

Ai preluat setari bulk de la model mai vechi pe model nou? Sau restore la un config cu setari pe Queue de care ai uitat?
Daca ai TXQ Drops cred ca ai setata Queue default la ceva valoare mica; si/sau in Queue/Interface Queue ai altceva decat no-queue si only-hardware-queue pe undeva Eu la interfetele facute de mine (bridge, pppoe, wireguard) am numai no-queue si la cele harware (ether1 ...., sfpplus) am numai only-hardware-queue Edited by kretzu77, 03 August 2023 - 23:48. |
Posted 04 August 2023 - 00:34

ti se intampla in speedtest-e?
"impingi" mai mult decat poate uplink-ul tau? vb de L2 sau L3 ? (switch sau router) |
Posted 04 August 2023 - 20:41

De asta ziceam.
Ai preluat setari bulk de la model mai vechi pe model nou? Sau restore la un config cu setari pe Queue de care ai uitat? Daca ai TXQ Drops cred ca ai setata Queue default la ceva valoare mica; si/sau in Queue/Interface Queue ai altceva decat no-queue si only-hardware-queue pe undeva
ti se intampla in speedtest-e? "impingi" mai mult decat poate uplink-ul tau? vb de L2 sau L3 ? (switch sau router) am undeva pe 850 Mbps maxim, dar folosesc mult wi-fi, deci fizic nu ating viteza maximă. Attached Files |
Posted 09 August 2023 - 21:08

M-am pricopsit si eu cu un hAP AX2 zilele astea. Tin sa precizez ca nu am mai folosit vreun produs MikroTik pana acum si am reusit sa-l "instalez" cat de cat usor. Am conexiune Digi, pe fir e totul ok, in jur de 940Mbps download cu 500 upload, cat e in contract.
Problema este pe partea wireless. Range-ul este bun, acopera cu succes casa unde locuiesc. Problema in schimb este viteza. Am separat retelele de 2.4 si 5, iar pe cea din urma, scot pana in 400Mbps download si aproximativ la fel pe upload. Inafara de country si Skip DFS Channels nu am mai facut nicio schimbare pe partea de wireless. Se mai pot "adjusta" cumva setarile sa scot o viteza mai buna? Multumesc! |
Posted 09 August 2023 - 22:11

Posted 10 August 2023 - 09:08

Mikrotik e cam praf pe wifi in general (AP-uri). F stabile si uiti de ele, dar la viteza .....
|
Posted 23 August 2023 - 15:44

Stie cineva daca router-ul MikroTik Chateau LTE are serviciul de "SMS Forward via Email"?
|
Posted 24 August 2023 - 09:24

Eu stiu ca pe orice MTik LTE poti face asemenea script.
|
|
Posted 04 September 2023 - 13:12

salut, urmeaza sa comand un mikrotik ax2 zilele astea si am o nelamurire legata de firewall: acesta trebuie configurat manual cu ceva filtre inainte de a conecta routerul la internet ca sa nu fiu expus, sau e suficient asa cum e "out of the box"?
configuratia retelei din care urmeaza sa faca parte routerul ar fi asta: autentificare pppoe in mikrotik, server dhcp pentru clienti wired/wireless, guest network (aici partial cam stiu ce am de facut). multumesc. Edited by baicristi, 04 September 2023 - 13:12. |
Posted 04 September 2023 - 16:43

AC2 vine configurat cu un firewall default și suficient ca bază - presupun că și ax este la fel (fiind urmașul ac)...
|
Posted 06 September 2023 - 15:41

Vine configurat ok cat sa te protejeze (e inchis suficient de bine). E bine sa il "aranjezi" putin dupa, dar asta e alta discutie.
|
Posted Yesterday, 00:39

Poate sa explice cineva mai elaborat la wave2 - inter-networking - network type?
Ma intereseaza o retea wifi care sa fi o combinatie intre guest si non-guest, adica cateva device-uri "marcate" sa poata vedea si sa poata comunica < -> cu toate celelalte device-uri; iar cele ne-marcate sa poata comunica doar cu device-urile "marcate" in mod direct, iar altfel cu celelalte doar prin internet. Use-case: ceva de genul "Alexa" sa poata descoperi si comunica cu orice IoT, iar orice IoT sa poata comunica doar cu "Alexa" sau cu internetul. La ei pe wiki am gasit asta: "private-with-guest - same as private, but guest accounts are available;" - cum ar trebui sa procedez daca acest tip e ceea ce imi trebuie pt ce vreau, daca nu acest tip, cum fac asta? |
Posted Yesterday, 10:57

Eu as implementa cam asa:
Edited by cralin, Yesterday, 10:58. |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users