Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Tomatele (partea a II-a)
Last Updated: Apr 11 2024 14:12, Started by
gabiroa
, Jul 02 2019 21:25
·
85
#3619
Posted 07 December 2022 - 12:41
Mi-a venit comanda cu seminte. Pe langa ce am comandat, e si un set de seminte cadou de la Florian. Pachetu cadou contine 5 soiuri de rosii; deja aveam 6 cumparate, mai am trei soiuri seminte proprii, cu astea ar fi 14. Ce sa fac cu 14 feluri de rosii?
|
#3620
Posted 07 December 2022 - 14:25
Câte 10 kg per fir, câte 5 fire per soi, 50x14 fac 700 kg.
La 16 lei kilul 42 000lei. In euro face vreo 8500. Îți mai pui și tu alocația și iei o mașină. Te apuci de uber, câte 1500 lei pe zi profit....în 5 ani ești, teoretic, milionar. Pracric o sa cumperi roșii. |
#3621
Posted 07 December 2022 - 14:50
Sti aia cu 'teoretic avem trei mii de euro .. practic avem trei curve'
Un soi din asta cadou pare identic cu prekosu.. ca tot am uitat sa iau prekos.. Tempos F1.. restu le fac si eu cadou cuiva |
#3622
Posted 15 December 2022 - 16:34
Anul viitor ce mai plantați? Ce va impresionat ca și gust din tomatele experimentate anul acesta?
|
#3623
Posted 15 December 2022 - 17:39
Cel mai bun hibrid că și gust a fost htp 11 dezavantaje au fost puțin mai moi și creapa repede in rest sunt foarte buna mai ales pentru casa
Edited by Alin1me, 15 December 2022 - 17:40. |
#3624
Posted 15 December 2022 - 18:06
Salzi,halesc lejer o tomata de 7-800 gr cu niste branza, urda.
|
#3625
Posted 15 December 2022 - 18:27
Eu pun Klass vreo 40 de fire, Aphen 10 fire si cate 5 din soiurile bulgaresti. In total maxim 70. Restul pana la 120 si inca vreo 12-15 pe araci pun vinete Classic care au mers foarte bine anul trecut, Kaprima vreo 20 de fire, Red Knight si Bihar probabil cate 10 fire fiecare.
|
#3627
Posted 15 December 2022 - 20:01
Si eu sper sa ajung sezonul urmator sa ma bucur de "tomata corsica"
|
#3628
Posted 15 December 2022 - 20:27
Eu in ultimii 2-3 ani am pus majoritar Pera d*Abruzzo si Marbena (Valencia) Pera o cultiv de vreo 10 ani si nu m-au lasat niciodata fara recolta, am descoperit-o la cineva in sat si am luat cateva fire de rasad si de-atunci sunt tot cu ea. Cred ca la fel si Marbena, intr-un singur an mi-a facut figura. In fiecare an am pus cateva fire alte soiuri dar nu am avut 2 ani la rand sa spun ca a mers binisor unul din ele. Asa ca am cam renuntat la toate.
Prin urmare, pe langa astea mai pun ce se mai nimereste sa gasesc seminte, intotdeauna soiuri, niciodata hibrizi. Edited by claudia313, 15 December 2022 - 20:30. |
|
#3629
Posted 15 December 2022 - 22:06
Pera de la dumneata a facut cariera si in gradina mea, multumesc inca o data.
Vestitele marbene, mai putin... |
#3630
Posted 15 December 2022 - 22:21
Ideal Roz, Gargamel. In anumite conditii au o aroma speciala (depinde cred de pamantul unde cresc). Ideal Roz e genul mai zemos, dar compenseaza prin aroma. Gargamel e o planta mai mica, maxim un metru, productie mica, coaja tare, dar are o aroma parca de mirodenii. Mai pun Ilya Muromets pentru ca a fost tomata portocalie care s-a copt prima anul asta. Berwick German Weiss si Cherokee Green pentru bulion colorat altfel. Berwick German Weiss sunt niste inimi desirate si obosite de te miri ca nu se rup sub greutatea fructelor. Din cauza asta le trecusem pe lista neagra. Dar apoi mi-am dat seama ca imi plac si cu branza si a iesit si un bulion bun, fara zahar, asa ca s-au salvat. Mai am unele necunoscute care pentru mine sunt tomatele perfecte. Potrivit de moi, untoase, frumoase, rezista o saptamana. Le-am botezat Rosia Casei. In afara de asta voi mai pune o parte din soiurile despre care nu mi-am facut o parere clara anul asta si cateva soiuri noi. E din ce in ce mai greu, locurile de test se imputineaza si creste lista de pus neaparat si provizia de bulion din beci 😊 . Am incercat si cate un hibrid in fiecare an, dar nu mi-au placut pentru ca sunt foarte tari. HTP11 e buna la gust, insa tot mult prea tare dupa parerea mea. Prekos e bun la gust, l-as fi pastrat, dar e foarte sensibil la mana si oricum nu s-a copt primul. Anul asta am avut Kiveli. Mi-au placut ca plante, dar n-am apucat sa-l gust, a mers la bulion. Altii nu mai tin minte ce am mai incercat. Avantajul la hibrizi e ca au stat neculesi pana s-au plictisit si tot nu s-au stricat. Dar de acum incolo nu cred ca mai pun.
|
#3631
Posted 15 December 2022 - 22:57
nu prea am auzit de Pera d*Abruzzo
unde o gasesc? edit: am gasit, dar informatiile sunt contradictorii; este determinata sau nedeteminata? am gasit ambele variante Edited by hamangia, 15 December 2022 - 23:00. |
#3632
Posted 15 December 2022 - 23:19
Perra d'abruzzo, liguria, inima de albenga sunt similare. Ce am vazut eu, nedeterminate dar nu foarte inalte, destul de productive. La gust peste hibrizi, sub soiurile tip inima bune.
|
#3633
Posted 16 December 2022 - 10:06
|
#3634
Posted 16 December 2022 - 11:20
Cum sunt fata de Albenga? Ca vad ca arata aproape identic
|
#3635
Posted 16 December 2022 - 15:09
Nu ai cumva vreo poza cu pera asta? Pentru ca informatiile pe net sunt confuze. Unii o arata ca pe Albenga si oloaga iar altii nedeterminata si gen prunisoara dar mai mare cumva
|
#3636
Posted 16 December 2022 - 19:10
Ale mele sunt nedeterminate. O sa caut o poza, ar trebui sa am din anii trecuti. Cu siguranta prunisoara. nu e dar nu toate tomatele din ciorchine sunt la fel de mari. Eu nu spun ca e super starul tomatelor dar e pe gustul meu si e si cea care se descurca cel mai bine la conditiile din gradina mea.
Naiba stie, poate sunt Albenga ale mele ))) Arata cam ca astea din link https://gardenseedsm...UhoCi4oQAvD_BwE Edited by claudia313, 16 December 2022 - 19:15. |
Anunturi
▶ 4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users