Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

Rusine Auchan Craiova Mall

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#127
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
cristian_sen - Un om ca tine într-o firmă este imosibil să nu știe de salariile minime care se dau și mai ales motivul.

Când vezi că unii tot angajează îți pui următoarea întrebare - câte magazine noi tot deschid ăștia de angajează în prostie ?

După ce vezi că de fapt nu deschid nici un magazin nou începi să te interesezi de fapt pentru ce le trebuie atâția noi angajați și atunci aflii și de demisiile în masă de la ei.

După ce aflii de demisiile alea cauți și motivul și aflii că este vorba de salariul primit care este minimul pe economie și nu poate fi mărit.

Te interesezi de ce nu poate fi mărit și aflii că nu le mai ies socotelile dacă măresc salariile alea.

Așa trebuie să gândească și să procedeze o persoană ca tine care zice are de peste 20 de ani grijă de firma aia și ar trebui să știi TOT - TOT despre salarizarea personalului și plata taxelor la stat și ce mișcă în domeniul ăsta.

Am plătit pentru alții pe aici (străini) PUNGI întregi cu bani care erau salariile oamenilor acum mulți ani și aveau mulți angajați.

Schimbam pe Moșilor zeci de mii de dolari și a doua zi duceam banii celor care trebuiau să-i primească ca salarii.

Nu eram angajat, nu semnam pentru dolarii ăia când îi primeam să-i schimb și nu aveam nevoie să fug cu banii ăia fiindcă aveam și am destui.

Asta însemna un om de bază pentru unii cu MULȚI bani pe aici și știam TOT ce mișcă în domeniu cum știu și acum.

Edited by MARlNMembruAnonim, 10 June 2019 - 18:55.


#128
cristian_sen

cristian_sen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,194
  • Înscris: 21.08.2003
Acum vin din Mamaia, dupa un gyros stropit cu efes rece parca e sau mi se pare mai consistenta discutia...sau doar se pare?  In fine sa le luam pe rand : aratati-mi unde am zis pe TARA, am zis in Constanta si imprejurimi si am mai zis ca NU stiu sigur situatia de la hypermarketuri ca-s in alta bransa dar la purcoiul de bani care-l fac acolo CRED ca ar trebui sa fie asemanator. In Constanta la orice dugheana se pleca de la 1300 plus 200 bonuri, asta minim de minim, daca nu-ti curge bale din gura si legi doua vorbe deja poti cere de prima oara 1500 plus bonuri plus transport si sunt 99% sanse sa le primesti.

@i2o : daca o dam in telenovele ca finul fratel sotiei a auzit etc deja cadem in ridicol, probabil ori e part time sau incepatoare ori pur si simplu minte, daca nu-i place la cora se poate duce la carfur ca uite ce zic astia https://www.zf.ro/pr...onomie-17480709
E mai vechi articolul dar nu cred ca au scazut asa mult intr-un an, probabil adevarul e la mijloc undeva la 1700-1800 net ptr cineva cu cel putin 2 luni vechime plus ce mai dau ei mancare sau bonuri etc.  Pot afla sigur chiar acum daca as avea si alt interes in afara de castigarea unei discutii pe net.


@marin_ion:
Multumesc, incerc sa fiu pe felie, sa ma dezvolt constant, zilnic, ora de ora minut de minut, sa cad ca o pisica mereu in picioare, sa nu am treaba cu nimeni dar nici altcineva sa aiba treaba cu mine mai nene. Asta e situatia, daca nu tin un ochi deschis mereu apar lupii tineri sa ma muste de fund...si nu mi-ar pare rau daca ar fi buni de ceva, sunt doar niste jigodii dornice de afirmare care in afar de o agresivitate nemotivata nu au nimic in capetele alea seci, pur si simplu ma amuz cand dau de pamant cu cate unul care nu stie cand sa se opreasca.

Si chiar daca plec din firma (putin probabil si nu-i voi santaja vreodata cu asta pe sefi) am pozitie asigurata la concurenta ptr ca stiu chestii, stiu oameni si mai ales stiu clienti, clienti care vor veni dupa mine din propie initiativa ptr ca cica ..."am mana buna!" Vorbesc serios, asa-mi zic machedonii mei dragi... "oriunde te duci sa stii ca la tine venim ca ce luam de la tine se da imediat, am luat din alta parte mai ieftin si ne-am uitat la marfa, mai rau am pierdut bani!"  Explica asta in orice manual de marketing bulshieting dupa care fac economie ciumpalacii in ziua de de azi, inclusiv guvern.  Atentie, aceste vorbe inclusiv oferta de la concurenta mi-au fost facute inclusiv in fata sefilor, adica ne uitam unii la altii dace e gluma si unde ecamera ascunsa.  

Miscarea fortei de munca are  explicatii date de altii mult mai destepti si platiti ptr asta, unii zic ca e angajatorul altii zic ca-s angajatii dar adevarul e pe undeva pe la mijloc cu tendinta din ce in ce mai accentuata spre angajat, pur si simplu pretentiile cresc de multe ori nejustifcat atat de o parte cat si de alta dar mult mai rapid din partea angajatului decat angajatorului. Angajatul se plictiseste repede si tradeaza ptr 50 lei in plus, 50 lei care se traduce prin mai multa munca dincolo sau cu alte pierderi, timp mai mult sau conditii mai rele, foarte rar merita deranjul...angajatorul vrea incet ceva mai mult, o ora azi o ora maine, se aduna...de aia nu trimit pe nimeni sa cumpere hartie inginerica, ptr ca pur si simplu nu de asta s-au angajat, ei au semnat altceva.
Oricum marii angajatori recte hypermarketurile nu ar trebui luate in calcul ptr acolo sunt niste sociopati care ptr 1 ban si-ar vinde si mama ca sa dea bine in fata sefilor ("lupii" dornici de afirmare de care vorbeam) si de aceea renunta la angajat imediat desi cu putin tact ar putea sa-l motiveze sa ramana si sa-l fidelizeze chiar ptr acceasi bani sau doi firfirei in plus, pur si simplu nu stau la discutie ca nu au timp si chef si oricum au de unde alege, la poarta sunt altii. La privat(cel putin la mine) sta altfel discutia, nu-mi place sa formez un om ca apoi altcineva sa se bucure de el dar daca acel om vrea sa plece nu-l pot retine impotriva vointei este? Joc pe sarma nu altceva.

Nu exista o reteta fixa ptr succes decat vigilenta maxima si noroc. Si sanatate, multa sanatate. In rest experientele sunt pur subiective, degeaba stii tu tot ce misca, de fapt crezi ca stii. Idem si la mine. Eu imi stiu socotelile mele, nu ma intereseaza grijile altora.

O chestie de care mi-am adus aminte cu schimbul valutar, acum muuuulti ani erau diferente de curs intr Ct- si Bucuresti, era o mica industrie cu valutisti care luau mai ieftin si vindeau mai scump aici, eram si eu implicat cu altii, cel mai mult am scos 400 parai la un drum dar am imbatranit in ziua aia cat intr-un an, nu mi-a mai trebuit nicidoata mai ales dupa ce niste concurenti au disparut de pe drum, adica pur si simplu nu i-a mai gasit nimeni niciodata, masina era la Lehliu Gara la popas (A2 era in constructie) dar ei disparuti complet fara nici o urma. Cu tot cu bani bineintels.


Am uitat sa zic ca in Mamaia cel putin 50% din terase au afis cu angajez personal. Nu zic 75 % dar 50% sigur.  Salariu, ca cu asta se porneste discutia desi nu intodeauna e criteriul cel mai important, e de la1500 lei plus mancare si eventual un loc de dormit la comun. Plus bacsisuri, au calculat  niste parteneri de ai mei ca media in lunile de vara e 100 lei zilnic. Media, ca joi pot fi 20 lei  sambata e 200.  Deci ai 3100 dintr-un foc plus minim 1500 = 4600 in mana adica iaca mia de euro pragul psihologic care de multe ori  nu ramane in mana multor romani plecati in bejanie. Daca esti tanar mai ales venit de la sau din tara, nu fumezi nu bei starbuck pleci acasa dupa trei luni cu 3000 euro in mana. Si ai si plaja si fete de bulanit. Ahh, de ce nu mai sunt tanar...

Edited by cristian_sen, 10 June 2019 - 22:18.


#129
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,748
  • Înscris: 07.02.2003

View Postcristian_sen, on 10 iunie 2019 - 22:02, said:

Am uitat sa zic ca in Mamaia cel putin 50% din terase au afis cu angajez personal. Nu zic 75 % dar 50% sigur.  Salariu, ca cu asta se porneste discutia desi nu intodeauna e criteriul cel mai important, e de la1500 lei plus mancare si eventual un loc de dormit la comun. Plus bacsisuri, au calculat  niste parteneri de ai mei ca media in lunile de vara e 100 lei zilnic.
In Mamaia se angajeaza sezonieri din oras... ce loc de dormit :)

#130
VIGame

VIGame

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,604
  • Înscris: 24.12.2018
Nu iti dau nici un loc de dormit. Iti zic ca anul trecut la mare povestea un tanar angajat la o terasa de fita, venit din tara la mare si muncea ca sa aiba cu ce se mentine pe litoral, la varsta lor si pedigriul lor era ceva ok sa muncesti ca sa poti sa stai vara pe litoral, ca altfel n-ar fi iesit din sat toata vara.
Era cazat pe cont propriu la ceva camping impreuna cu alti colegi.

#131
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
Ba voi fumati ceva bun tare acolo...deci ala face 1000€ la mare dar pe vorbe,350€ salar si restul povesti cu bacsis. Prag psihologic pe naiba,oare de ce au plecat cateva milioane de romani in occident in loc sa mearga chelneri la Mamaia? Fraieri...
Pai decat sa o frece pe bani putini acolo,pleaca naibii in UK si face de 2-3 ori cat ar face maxim intr-o luna de full sezon in Ro,are de lucru tot anul si nu slugareste ceva patronake roman.Daca e asa de bine in Ro de ce nu ofera patronake direct 1000€ nu sa vina cu povesti de bacsis si alte aberatii? Adevarul e ca tre sa ai doua maini pe stanga daca stai sa accepti 1500 lei/luna,mai ales daca esti tanar ...

#132
VIGame

VIGame

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,604
  • Înscris: 24.12.2018
Asa este, sunt o gramada de tineri plecati in afara si lucreaza la hoteluri, restaurante, baruri, cafenele, vapoare.
Si nu pleaca din cauza ca si la cele din tara fac 1000 euro lejer, adica salariul minim plus bacsis de 3 ori cat salariul. Nu zice nimeni ca sunt cateva locatii pe care le numeri pe degete la care se intampla asta, dar e exagerare sa generalizezi ca si cum toate locatiile sunt frecventate de politicieni si beizadele de infractori cu mana larga ca oricum fura cu milioanele de euro pe an.
E exact ca povestea aia cum ca te angajezi pe minim si promovezi apoi. In realitate cu cat te-ai angajat cu atat iesi la pensie la locurile astea de munca. Poate doar daca te place patronul/patroana si faci si ceva extra sa promovezi Posted Image

Edited by VIGame, 11 June 2019 - 00:58.


#133
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,437
  • Înscris: 05.07.2018
Moama, cat v-ati luptat ca sa boicotati un hipermarket! Incercati sa cumparati de la concurenta. Lidl sau Kaufland. Sau Profi si Mega Image.
Spoiler

Am zis hipermarket? Am vrut sa zic o filiala dintr-un orasel uitat de lume aflat intr-o tara de asemenea uitata de lume.

Edited by Puferiu_, 17 July 2019 - 23:25.


#134
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostPuferiu_, on 17 iulie 2019 - 23:26, said:

Moama, cat v-ati luptat ca sa boicotati un hipermarket! Incercati sa cumparati de la concurenta. Lidl sau Kaufland. Sau Profi si Mega Image.
Spoiler

Am zis hipermarket? Am vrut sa zic o filiala dintr-un orasel uitat de lume aflat intr-o tara de asemenea uitata de lume.
Cu banii vi tu, sau cumpărătorii?

View Postcristian_sen, on 10 iunie 2019 - 22:02, said:

Acum vin din Mamaia, dupa un gyros stropit cu efes rece parca e sau mi se pare mai consistenta discutia...sau doar se pare?  In fine sa le luam pe rand : aratati-mi unde am zis pe TARA, am zis in Constanta si imprejurimi si am mai zis ca NU stiu sigur situatia de la hypermarketuri ca-s in alta bransa dar la purcoiul de bani care-l fac acolo CRED ca ar trebui sa fie asemanator. In Constanta la orice dugheana se pleca de la 1300 plus 200 bonuri, asta minim de minim, daca nu-ti curge bale din gura si legi doua vorbe deja poti cere de prima oara 1500 plus bonuri plus transport si sunt 99% sanse sa le primesti.

@i2o : daca o dam in telenovele ca finul fratel sotiei a auzit etc deja cadem in ridicol, probabil ori e part time sau incepatoare ori pur si simplu minte, daca nu-i place la cora se poate duce la carfur ca uite ce zic astia https://www.zf.ro/pr...onomie-17480709
E mai vechi articolul dar nu cred ca au scazut asa mult intr-un an, probabil adevarul e la mijloc undeva la 1700-1800 net ptr cineva cu cel putin 2 luni vechime plus ce mai dau ei mancare sau bonuri etc.  Pot afla sigur chiar acum daca as avea si alt interes in afara de castigarea unei discutii pe net.


@marin_ion:
Multumesc, incerc sa fiu pe felie, sa ma dezvolt constant, zilnic, ora de ora minut de minut, sa cad ca o pisica mereu in picioare, sa nu am treaba cu nimeni dar nici altcineva sa aiba treaba cu mine mai nene. Asta e situatia, daca nu tin un ochi deschis mereu apar lupii tineri sa ma muste de fund...si nu mi-ar pare rau daca ar fi buni de ceva, sunt doar niste jigodii dornice de afirmare care in afar de o agresivitate nemotivata nu au nimic in capetele alea seci, pur si simplu ma amuz cand dau de pamant cu cate unul care nu stie cand sa se opreasca.

Si chiar daca plec din firma (putin probabil si nu-i voi santaja vreodata cu asta pe sefi) am pozitie asigurata la concurenta ptr ca stiu chestii, stiu oameni si mai ales stiu clienti, clienti care vor veni dupa mine din propie initiativa ptr ca cica ..."am mana buna!" Vorbesc serios, asa-mi zic machedonii mei dragi... "oriunde te duci sa stii ca la tine venim ca ce luam de la tine se da imediat, am luat din alta parte mai ieftin si ne-am uitat la marfa, mai rau am pierdut bani!"  Explica asta in orice manual de marketing bulshieting dupa care fac economie ciumpalacii in ziua de de azi, inclusiv guvern.  Atentie, aceste vorbe inclusiv oferta de la concurenta mi-au fost facute inclusiv in fata sefilor, adica ne uitam unii la altii dace e gluma si unde ecamera ascunsa.  

Miscarea fortei de munca are  explicatii date de altii mult mai destepti si platiti ptr asta, unii zic ca e angajatorul altii zic ca-s angajatii dar adevarul e pe undeva pe la mijloc cu tendinta din ce in ce mai accentuata spre angajat, pur si simplu pretentiile cresc de multe ori nejustifcat atat de o parte cat si de alta dar mult mai rapid din partea angajatului decat angajatorului. Angajatul se plictiseste repede si tradeaza ptr 50 lei in plus, 50 lei care se traduce prin mai multa munca dincolo sau cu alte pierderi, timp mai mult sau conditii mai rele, foarte rar merita deranjul...angajatorul vrea incet ceva mai mult, o ora azi o ora maine, se aduna...de aia nu trimit pe nimeni sa cumpere hartie inginerica, ptr ca pur si simplu nu de asta s-au angajat, ei au semnat altceva.
Oricum marii angajatori recte hypermarketurile nu ar trebui luate in calcul ptr acolo sunt niste sociopati care ptr 1 ban si-ar vinde si mama ca sa dea bine in fata sefilor ("lupii" dornici de afirmare de care vorbeam) si de aceea renunta la angajat imediat desi cu putin tact ar putea sa-l motiveze sa ramana si sa-l fidelizeze chiar ptr acceasi bani sau doi firfirei in plus, pur si simplu nu stau la discutie ca nu au timp si chef si oricum au de unde alege, la poarta sunt altii. La privat(cel putin la mine) sta altfel discutia, nu-mi place sa formez un om ca apoi altcineva sa se bucure de el dar daca acel om vrea sa plece nu-l pot retine impotriva vointei este? Joc pe sarma nu altceva.

Nu exista o reteta fixa ptr succes decat vigilenta maxima si noroc. Si sanatate, multa sanatate. In rest experientele sunt pur subiective, degeaba stii tu tot ce misca, de fapt crezi ca stii. Idem si la mine. Eu imi stiu socotelile mele, nu ma intereseaza grijile altora.

O chestie de care mi-am adus aminte cu schimbul valutar, acum muuuulti ani erau diferente de curs intr Ct- si Bucuresti, era o mica industrie cu valutisti care luau mai ieftin si vindeau mai scump aici, eram si eu implicat cu altii, cel mai mult am scos 400 parai la un drum dar am imbatranit in ziua aia cat intr-un an, nu mi-a mai trebuit nicidoata mai ales dupa ce niste concurenti au disparut de pe drum, adica pur si simplu nu i-a mai gasit nimeni niciodata, masina era la Lehliu Gara la popas (A2 era in constructie) dar ei disparuti complet fara nici o urma. Cu tot cu bani bineintels.


Am uitat sa zic ca in Mamaia cel putin 50% din terase au afis cu angajez personal. Nu zic 75 % dar 50% sigur.  Salariu, ca cu asta se porneste discutia desi nu intodeauna e criteriul cel mai important, e de la1500 lei plus mancare si eventual un loc de dormit la comun. Plus bacsisuri, au calculat  niste parteneri de ai mei ca media in lunile de vara e 100 lei zilnic. Media, ca joi pot fi 20 lei  sambata e 200.  Deci ai 3100 dintr-un foc plus minim 1500 = 4600 in mana adica iaca mia de euro pragul psihologic care de multe ori  nu ramane in mana multor romani plecati in bejanie. Daca esti tanar mai ales venit de la sau din tara, nu fumezi nu bei starbuck pleci acasa dupa trei luni cu 3000 euro in mana. Si ai si plaja si fete de bulanit. Ahh, de ce nu mai sunt tanar...
Stai linisit.
Eu depasesc normele tale...

#135
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,437
  • Înscris: 05.07.2018
Omule, chiar trebuie sa postezi carnatul ala? Eu eram chiar deasupra ta, iar colegului ii puteai sterge continutul. Zici ca esti de ieri pe forumul asta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate