Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Pfanner vs. Rauch
#19
Posted 30 April 2019 - 20:42
De mai mult de 20 de ani cele facute pt. Europa de est au gust naspa, dar deja de mai multi ani si in Germania sunt cam la fel.
Prin pasteurizare sucurile isi pierd complet vitaminele naturale, si li se pune acid ascorbic sintetic industrial si ieftin (vitamina C sintetica ieftina) In prima parte a anilor '90 se punea acid ascorbic facut si selectionat sa nu strice gustul. Cum au recomandat si altii, ia portocale si fa fresh acasa. Se face repede, chiar si cu un storcator manual. Daca vrei ceva mai deosebit, poti sa pui accent niste limes, de ex o limeta la 2 portocale. Edited by loock, 30 April 2019 - 20:42. |
#20
Posted 30 April 2019 - 20:48
Pfanner 100% e bun, nu are adaos de zahar si sare de lamaie cum au celelalte marci menționate. Alt suc bun, romanesc, e sucul de mere Parmen. Eu am gastrita si nu suport sarea de lamaie de aceea acestea doua sun singurele sucuri pe care le pot bea fara sa ma usture stomacul.
Attached Files |
#21
Posted 30 April 2019 - 20:54
Freddy12, on 30 aprilie 2019 - 20:48, said:
Pfanner 100% e bun, nu are adaos de zahar si sare de lamaie cum au celelalte marci menționate. Alt suc bun, romanesc, e sucul de mere Parmen. Eu am gastrita si nu suport sarea de lamaie de aceea acestea doua sun singurele sucuri pe care le pot bea fara sa ma usture stomacul. Sarea de lamaie/acidul citric se gaseste natural in portocale, nu au nevoie sa mai adauge altul. Acidul citric se pune in sucurile care nu sunt facute din fructe sau/si care au o cantitate foarte mica de suc de fructe. Merele nu au nici natural vitamine intr-o cantitate semnificativa, deci teoretic nu au de ce sa puna acid ascorbic in cantitate mare ca la cel de portocale. Merele naturale se consuma pt antioxidanti - cele putine care au asa ceva, care nu se inegresc/oxideaza imediat la curatare, apoi pt fibra si in fine pt gust. Un mar are doar ~ 20 miligrame de vitamina C ( acid ascorbic). Deci daca nu incearca sa le puna mai mult decat aveau natural inainte de pasteurizare, e posibil ca sucul de mere sa aiba gust mai putin denaturat. Pe mine ma deranjeaza la stomac sucul de mere, asa ca nu consum. Edited by loock, 30 April 2019 - 21:07. |
#22
Posted 30 April 2019 - 21:13
Fa-le tu un suc natural daca vrei sa-i uimesti:)
c4n1b4lul, on 30 aprilie 2019 - 19:14, said: Consider că e mai bine să le iau prin surprindere, totuși, sunt rude pe care nu le-am mai văzut de ani de zile, iar dacă mă Ă®ntind la sucuri la 4 lei cutia ar fi o lipsă de respect... Sigur daca le cumperi unu' dintre cele mai comerciale branduri de suc iti vor fi recunoscatori si nu te vor uita niciodata:)) Edited by ionutzitaly, 30 April 2019 - 21:14. |
#23
Posted 30 April 2019 - 21:14
Imi place sa dau din cand in cand de cate un post avizat, ca cel al lui loock, ca in rest numa' pareristi
|
#24
Posted 30 April 2019 - 21:26
loock, on 30 aprilie 2019 - 20:54, said: Sarea de lamaie/acidul citric se gaseste natural in portocale, nu au nevoie sa mai adauge altul. Acidul citric se pune in sucurile care nu sunt facute din fructe sau/si care au o cantitate foarte mica de suc de fructe. Merele nu au nici natural vitamine intr-o cantitate semnificativa, deci teoretic nu au de ce sa puna acid ascorbic in cantitate mare ca la cel de portocale. Merele naturale se consuma pt antioxidanti - cele putine care au asa ceva, care nu se inegresc/oxideaza imediat la curatare, apoi pt fibra si in fine pt gust. Un mar are doar ~ 20 miligrame de vitamina C ( acid ascorbic). Deci daca nu incearca sa le puna mai mult decat aveau natural inainte de pasteurizare, e posibil ca sucul de mere sa aiba gust mai putin denaturat. Pe mine ma deranjeaza la stomac sucul de mere, asa ca nu consum. |
#25
Posted 30 April 2019 - 21:45
#26
Posted 30 April 2019 - 21:56
la suc de mere si portocale cele mai bune sunt in lidl la frigidere, sunt cele in sticle de plastic ce trebuie baute in ~3 zile.
bat orice suc la cutie de carton. |
#27
Posted 30 April 2019 - 22:02
vorbim de chestii diferite. alea tinute la vitrina sunt presate, celelalte pasteurizate. normal ca ala fresh e mai bun, de ce crezi ca costa dublu.
Edited by laffin, 30 April 2019 - 22:03. |
#29
Posted 30 April 2019 - 23:01
Daca vrei sa-ti primesti rudele cum se cuvine ia un vin bun ca nu am mai auzit pana acum de aratarea respectului cu Rauch su alte chestii de genul.
|
#30
Posted 30 April 2019 - 23:33
daca sunt rude de la tara, dintr-o zona cu vie s-ar putea sa nu aprecieze asa mult un vin "cu eticheta"
|
#31
Posted 01 May 2019 - 00:03
_-livio-_, on 30 aprilie 2019 - 20:28, said:
this, sunt apa chioara cu gust dubios. santal e mai ok, mai ales ala de caise. c4n1b4lul, on 30 aprilie 2019 - 19:14, said:
Consider că e mai bine să le iau prin surprindere, totuși, sunt rude pe care nu le-am mai văzut de ani de zile, iar dacă mă întind la sucuri la 4 lei cutia ar fi o lipsă de respect... Da, mai cumpăr 5 kile de portocale pentru un litru de suc natural... Edited by Vlad_22, 01 May 2019 - 00:07. |
#32
Posted 01 May 2019 - 00:07
c4n1b4lul, on 30 aprilie 2019 - 19:14, said: Consider că e mai bine să le iau prin surprindere, totuși, sunt rude pe care nu le-am mai văzut de ani de zile, iar dacă mă Ă®ntind la sucuri la 4 lei cutia ar fi o lipsă de respect... Da, mai cumpăr 5 kile de portocale pentru un litru de suc natural... Un pahar de persoana este suficient daca nu sufera de constipatie. Altfel, sa faci si stocuri de hartie igienica. |
#33
Posted 01 May 2019 - 10:46
c4n1b4lul, on 30 aprilie 2019 - 17:56, said:
Ce suc să aleg, Pfanner sau Rauch? Care ar avea gust mai bun, sau o marcă mai serioasă? kopac, on 30 aprilie 2019 - 17:58, said:
lidl e de saraci. nici nu se compara. Vlad_22, on 30 aprilie 2019 - 18:16, said:
Da si la restul platesti brand-ul. Crezi ca Pfanner si Rauch sunt naturale, lol. Sunt pline de prostii. |
|
#34
Posted 01 May 2019 - 14:31
La o adica mai bine le iei sucuri facute de romani decat ce gasesc la ei. Plus ca, probabil, ce gasesc la ei e mai bun decat echivalentul de la noi.
|
#35
Posted 01 May 2019 - 16:57
DemocracySucks, on 01 mai 2019 - 10:46, said:
Gustul nu prea e pe baza de marca, trebuie incercate. Fresh-ul de mere de la lidl e grozav! Santal are ceva chestii exotice si bunisoare la cutiile de 1l. Asta cred doar cocalarii din tarile sarace. Nemtii, inclusiv aia cu venituri peste medie, de la magazine ca lidl si aldi isi fac cumparaturile. Si nu, nu au o gama semnificativ diferita de ce vand in Romania. Da, sunt naturale, la fel cum sunt si celelalte din lidl & co. Doar ca-s pe baza de concentrat de obicei. Pfanner are si ceva fresh, dar costa dublu. La Lidl au si suc din ala la cutie cu buson de curgere, sau cum se numeste, de la Camara Noastra, la 3L. Bine, daca e produs in Romania, cum sustin astia, nu inseamna ca nu are prostioare bagate prin el. Edited by Vlad_22, 01 May 2019 - 17:01. |
#36
Posted 01 May 2019 - 17:25
Mai bine bei o bere decat suc natural , e mai sanatoasa si are mult mai putin zahar.
Sau mananci fructul ca atare si bei apa plata de izvor. Sucul de fructe sau legume (adica renuntarea la fibre) nu prea are sens. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users