Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
1 capatana de usturoi pe zi, pune...

Latenta uriasa la laptop cu i7-12...

Unde se afla acest local ?

Activitați extracurriculare ...
 Sprayul de muste RAID nu mai func...

Baterie termica cu acetat de sodi...

Branza maturata/betonata

Imagine ecran laptop tremura si e...
 Hamsie si Capelin prajiti in tiga...

Seat Leon FR !

faculatea potrivita

Upgrade CPU --> upgrade RAM?
 Parchet care se lasa

feedback-ul detinatorilor MG HS?

Rezistența jacuzzi gonflabil

Hai sa compunem o manea pentru tr...
 

Culori gresite LG

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Am cumparat ieri un televizor LG 43UK6470PLC si de atunci ma chinui sa-i setez culorile si nu i-am dat de cap, poate gasesc aici vreo solutie. Pe TV si playere Blu-ray externe culorile par ok, dar pe calculator si in special pe desktop, galbenul e un ocru, iar rosu un caramiziu spalacit. Am reinstalat driverele placii video (GeForce Nvidia GTX 1060), am umblat prin setarile din NVIDIA Control Panel fara niciun succes. Orice as face, nu pot avea culorile corecte pe PC. In filmele vazute pe PC pare ok, nu pot sa-mi dau seama prea bine, pentru ca e totul in miscare, dar par in regula. In modul full screen, Windows-ul foloseste accelerare video, DirectX si mai stiu eu ce. La fel, pe TV si playere externe, culorile par ok. Dar in modul desktop nu e in regula. Poate nu sint nici in rest, dar cu imagini in miscare, e greu sa-mi dau seama. Inainte am avut tot un LG, modelul 32LA620S si nu aveam problema asta. Ceva idei, sfaturi ? Atat poate televizorul sau trebuie ceva setari prin drivere ? Multumesc.

In plus, si cursorul de la mouse uneori dispare in navigare. Dupa ce il misc vreo cateva secunde, reapare. Pe vechiul TV nu aveam problema asta.

Am uitat sa precizez, rezolutia nativa e 3840 X 2160p si asa e setat in Windows 10. Televizorul vechi era 1920 x 1080p.

Edited by Ion_de_la_Raion, 27 April 2019 - 12:47.


#2
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Cât a fost halatul?

#3
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
1600 lei.

#4
cbz

cbz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 03.02.2007
Salut, verifica in Nvidia Control Panel ca Output color format sa fie RGB, Output dynamic range sa fie FULL.

Attached Files



#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,349
  • Înscris: 07.02.2003

View PostIon_de_la_Raion, on 27 aprilie 2019 - 12:44, said:

Atat poate televizorul sau trebuie ceva setari prin drivere ? Multumesc.
Nu umbla la drivere, umbla in tv la profilurile video, scoate prostiile de imbunatatire contrast si culori, seteaza corect temepratura de culoare (6500 e fain), verifica video contrast (nu contrastul normal) pe mira (pe de pe lcdtest de pe net).
In mod sigur prelucreaza prost semnalul si are contrastul aiurea iar asta afecteaza si saturatia culorilor.
La nVidia singurul lucru util pe video mode e sa te asiguri ca spatiul de culoare e cel corect, video control settings, with nvidia settings, advanced, full range 0-256.

View Postcbz, on 27 aprilie 2019 - 13:19, said:

Salut, verifica in Nvidia Control Panel ca Output color format sa fie RGB, Output dynamic range sa fie FULL.
Gand la gand.

Edited by andreic, 27 April 2019 - 13:25.


#6
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Multumesc pentru sfaturi. cbz si andreic, nu pot seta iesirea decat pe YCbCr420. E singura optiune pe care o am. Color depth 32-bit (singura optiune), iesire YCbCr420 (singura optiune), output color depth 8 bpc si output dynamic range Limited (astea doua din urma sint shaded si nu pot fi modificate).

andreic, tv-ul e pus pe GAME, cu toate optiunile de TrueMotion si alte dracii disable.

M-am gandit si eu ca e ceva de la cum ii livreaza placa video culorile, dar nu stiu ce pot face. Cum spuneam, pe restul intrarilor pare ok. Trebuie sa incerc sa ii dau cumva fortat un galben aprins si sa rulez de pe un player DVD ceva, sa vad daca il afiseaza corect. Pentru ca pe PC oricat as incerca galben, iese un fel de mustar sau ocru.

Nu gasesc optiunea cu spatiul de culoare.

#7
coricom

coricom

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 486
  • Înscris: 30.03.2010
Cand selectezi input/sursa din tv sa iti apara ceva cu "pc". Daca default nu ai nimic cu "pc" se poate modifica denumirea uneia deja existente. Nu stiu cum e pe LG, eu la un Samsung am avut imaginea aiurea pana am setat ca sursa de intrare "hdmi pc"

#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,317
  • Înscris: 24.02.2007
A iincercat o rezolutie mai redusa?

#9
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,412
  • Înscris: 22.10.2007

View PostIon_de_la_Raion, on 27 aprilie 2019 - 13:56, said:

Multumesc pentru sfaturi. cbz si andreic, nu pot seta iesirea decat pe YCbCr420. E singura optiune pe care o am. Color depth 32-bit (singura optiune), iesire YCbCr420 (singura optiune), output color depth 8 bpc si output dynamic range Limited (astea doua din urma sint shaded si nu pot fi modificate).

andreic, tv-ul e pus pe GAME, cu toate optiunile de TrueMotion si alte dracii disable.

M-am gandit si eu ca e ceva de la cum ii livreaza placa video culorile, dar nu stiu ce pot face. Cum spuneam, pe restul intrarilor pare ok. Trebuie sa incerc sa ii dau cumva fortat un galben aprins si sa rulez de pe un player DVD ceva, sa vad daca il afiseaza corect. Pentru ca pe PC oricat as incerca galben, iese un fel de mustar sau ocru.

Nu gasesc optiunea cu spatiul de culoare.

vezi pe la setarile porturilor hdmi daca ai ceva legat de dynamic range, posibil sa fie setat pe limitat si de aici sa nu te lase nici placa sa alegi altceva.
arunca un ochi si pe aici https://www.reddit.c...20444_question/

Edited by _-livio-_, 27 April 2019 - 14:39.


#10
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014
In pc, seteaza ca placa video default pe cea dedicata!

#11
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View Postcoricom, on 27 aprilie 2019 - 14:32, said:

Cand selectezi input/sursa din tv sa iti apara ceva cu "pc". Daca default nu ai nimic cu "pc" se poate modifica denumirea uneia deja existente. Nu stiu cum e pe LG, eu la un Samsung am avut imaginea aiurea pana am setat ca sursa de intrare "hdmi pc"

Nu am intrare PC, dar am pus setarile de GAME pe intrarea HDMI unde e legat PC-ul.

View Postdani.user, on 27 aprilie 2019 - 14:35, said:

A iincercat o rezolutie mai redusa?

Da. La fel e.

View Post_-livio-_, on 27 aprilie 2019 - 14:38, said:

vezi pe la setarile porturilor hdmi daca ai ceva legat de dynamic range, posibil sa fie setat pe limitat si de aici sa nu te lase nici placa sa alegi altceva.
arunca un ochi si pe aici https://www.reddit.c...20444_question/

Nu gasesc optiunea.

View Postwb626ek, on 27 aprilie 2019 - 15:37, said:

In pc, seteaza ca placa video default pe cea dedicata!

Nu am decat o singura placa video.

Edited by Ion_de_la_Raion, 27 April 2019 - 18:11.


#12
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Alt cablu HDMI ?
Alte setari, in loc de Game, cum se vad ?
Windows e setat pe clone / estend ?

Edited by buyonevideo, 27 April 2019 - 18:33.


#13
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
La fel face pe orice cablu. Cu alte setari se vede "diferit", dar GAME trebuie folosit, pentru ca are cel mai mic lag.

#14
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016
Se vede "diferit" - ok, ce inseamna asta ?

Nu TREBUIE folosit Posted Image
Este recomandat.
Dar poate, uite, ai si dezavantaje.

Edited by buyonevideo, 27 April 2019 - 19:16.


#15
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,380
  • Înscris: 07.11.2006
Am si eu doua LG-uri,dar nu le-am folosit niciodata setarile presetate.
Si eu m-am chinuit cam doua zile de TV pana am gasit culorile optime.Ideea este sa stabilesti culoarea pielii,sa fie cat mai naturala.Apoi urmeaza luminozitatea si contrastul.La mine astea stau la un nivel redus.

#16
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View Postbuyonevideo, on 27 aprilie 2019 - 19:13, said:

Se vede "diferit" - ok, ce inseamna asta ?
Posted Image
Este recomandat.
Ce culoare are la tine emoticonul de mai sus ? Pentru ca la mine se vede mustar, cu margini rosii.

View Postadisz, on 27 aprilie 2019 - 20:05, said:

Ideea este sa stabilesti culoarea pielii,sa fie cat mai naturala.Apoi urmeaza luminozitatea si contrastul.
Greu asta. La 32LA620S nu a trebuit sa fac asta.

#17
iZet

iZet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,502
  • Înscris: 06.11.2014
43UK6470PLC are panou RGBW. Din cauza subpixelilor albi, culorile o iau razna.

#18
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
A-ha. Deci nu e nimic de facut ? Ce panel ar trebui sa am pentru a avea culori bune ? Si, mai ales, de la ce preturi pleaca televizoarele cu paneluri bune ? Am nevoie de maxim 43 inci si cu picior pe mijloc, datorita spatiului limitat.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate