Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

De ce ne place Linux-ul

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
185 replies to this topic

Poll: De ce ne place Linux-ul (43 member(s) have cast votes)

De ce ne place Linux

  1. Fiindca este gratuit (26 votes [60.47%])

    Percentage of vote: 60.47%

  2. Fiindca este UNIX-like (17 votes [39.53%])

    Percentage of vote: 39.53%

Vote Guests cannot vote

#73
gepres

gepres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,951
  • Înscris: 09.04.2005
Topicul ăsta pare creat special pentru generare de flame, de la poll pînă la invazia de nemulțumiți. E plin de masochiști p-aici. Dom'le, nu-ți place nu folosești, ai alternative. Așa cum inițiatorul e admirator de mac-uri (de ce oare mai face poll-uri cu Linux?) iar criticii sînt admiratorii windowsului așa sînt destui perfect mulțumiți de linux. Chestia cu "plăcutul" e subiectivă, poate să-ți placă un sistem chiar dacă ești conștient că are lipsuri, poate că plusurile contează mai mult, poate că minusurile altor sisteme sînt mai deranjante.

Edited by shogun1, 01 April 2019 - 19:40.
Expresie


#74
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Nu pune bre la suflet, nu convinge o tabara pe alta, pana la urma fiecare-si ia jucariile si se muta la scara sa.

#75
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postneagu_laurentiu, on 01 aprilie 2019 - 19:26, said:

Nu pune bre la suflet, nu convinge o tabara pe alta, pana la urma fiecare-si ia jucariile si se muta la scara sa.
Asta-i ideea! Io-s user de Linux, nu m-a convins nimeni să schimb sistemul, doar eu știu ce-mi trebuie/ place. Tot eu știu mai bine punctele slabe... Important e să păstrăm un ton decent și să nu-i jignim pe cei ce-s de altă părere!

#76
trai_av

trai_av

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 26.12.2018

View Postneagu_laurentiu, on 01 aprilie 2019 - 19:26, said:

Nu pune bre la suflet, nu convinge o tabara pe alta, pana la urma fiecare-si ia jucariile si se muta la scara sa.

Nu prea merge in acest caz treaba asta cu scarile, ca la bloc nu exista dual boot. Adica p-aci sunt unii care stau pe amandoua scarile simultan si care nu reusesc sa se lamureasca care scara e mai misto (sau mai proasta) si a caror preferinte oscileaza permanent in functie de ce probleme au avut in ziua aia pe o scara sau alta. Cum sunt eu. Acum scriu din linux (Manjaro Cinnamon) si-mi place f. mult pana dau drumul la Bomi sa vad un film, care aproape de fiecare data cand il pornesc intra in conflict cu Cinnamonul si il face sa se reseteze (o chestie foarte enervanta ca imi omoara si conky lua cu aceasta ocazie, pe care si pe ala trebuie sa-l repornesc). Treaba e ca nici macar nu face asta de fiecare data si nici nu gasesc vreo solutie pentru asta pe net. Si bomi e abandonat de o gramada de ani. Il mai peticesc unii doar ca sa nu-si dea duhul (ceea ce se intampla cu multe aplicatii de linux aparute in acea scurta perioada de efervescenta a linuxul, si care au fost cam singurele care merita folosite ca sunt putin mai sus de cele ce erau prin windows 98/2000 adica cam cum sunt majoritatea celorlalte programe de linux)
Si nici n-am vreo alternativa la playerul video ca antichitatea aia rudimentara de VLC e bun pentru dezvoltatori, dar pe desktop e un dezastru atat timp cat nici macar nu poate sa afiseze subtitrarea sub imagine (ca ar trebui rescris de la zero ca sa poata face asta) iar altenative care sa corespunda cat de cat pretentiilor mele (macar subtitrarea sa se poata pune oriunde si sa poata fi colorata oricum,  si tumbnail de previzualizare in bara de progres) nu sunt. Ar fi cat de cat SMPlayer sau deepin movie dar fiecare din astea au bubele lor si sunt doar pe la glezna lui bomi.

PS
Cand vreodata voi putea sa vad si eu un player de linux care sa fie concurentul potplayerului de windows? Care e tot free si facut de un entuziast. Cum de acolo se poate si aici nu? (si multe alte aplicatii de acest fel pe langa care astea de linux par doar niste gloabe, niste martoage moarte de foame)

Edited by trai_av, 01 April 2019 - 20:01.


#77
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,576
  • Înscris: 10.05.2008
Acolo sa fie problema playerul video de la Linux, la o scurta cautare sunt vre-o 10 playere.
Credeam ca lumea priveste la ora actuala filme pe platforme on line, m-am inselat se pare, intr-un format video cunoscut vlc-ul este the best indiferent de sistemul de operare, nu am avut niciodata probleme.

#78
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,028
  • Înscris: 31.07.2007
Imi place pentru ca:
- programatoarele de uC pe USB se impaca mai bine cu Linuxu' decat cu Win.
- gasesc consola a fi o chestie utila si simpatica.
- ii sistemu' de operare de pe Raspberry Pi.

Mai sunt si altele, da' nu-mi vin in cap.

#79
trai_av

trai_av

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 26.12.2018

View Postiulian_1976, on 01 aprilie 2019 - 20:25, said:

Acolo sa fie problema playerul video de la Linux, la o scurta cautare sunt vre-o vreo 10 playere.
Mă bucur că deții aceste informații. In acest caz recomanda-mi si mie unul care sa corespunda cu criteriile minime enuntate in mesajul la care ai raspuns

View Posttrai_av, on 01 aprilie 2019 - 19:46, said:

(macar subtitrarea sa se poata pune oriunde si sa poata fi colorata oricum,  si tumbnail de previzualizare in bara de progres)
A, da, si fereastra playerului sa nu aiba rama, ca de regula folosesc teme luminoase care, in acest caz, ar deranja. Si sa plece de unde am intrerupt vizionarea filmului (play from the last point) - asta uitasem initial sa enunt ca cerinta esentiala. Toate astea trebuiesc indeplinite.
Pana acum Bomi e singurul pe care l-am gasit si care le indeplineste pe toate (desi tot e mic copil pe langa potplayer)

View Postiulian_1976, on 01 aprilie 2019 - 20:25, said:

intr-un format video cunoscut vlc-ul este the best indiferent de sistemul de operare, nu am avut niciodata probleme.
Din nou ma umplu de incantare ca am intalnit un asemenea fin cunoscator in ale VLC-ului.
Pai in acest caz explica-mi si mie cum pot pozitiona subtitrarea asa in VLC - adica sa nu fie nici pe imagine, ca sa-mi acopere informatia vizuala prea mult, dar nici sub ca sa fac scurta la ceafa ducand capul in sus si jos (captura e cu Bomi)
Attached File  10.Cloverfield.Lane.2016.720p.BluRay.x264-YTS.AG.mp4 - bomi_001.png   433.11K   38 downloads

Edited by trai_av, 01 April 2019 - 20:59.


#80
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Postneagu_laurentiu, on 01 aprilie 2019 - 06:45, said:

Sunt distributii Linux ce contin si asa ceva.


Mac are un sistem grafic propriu ce n-are legatura cu mostenirea Unix.
Iar Linux nu-i Unix (precum macOS) ci Unix-like. E un pic altceva.
de fapt

The origins of Unix date back to the mid-1960s when the Massachusetts Institute of Technology, Bell Labs, and General Electric were developing Multics, a time-sharing operating system for the GE-645 mainframe computer.[14] Multics featured several innovations, but also presented severe problems. Frustrated by the size and complexity of Multics, but not by its goals, individual researchers at Bell Labs started withdrawing from the project. The last to leave were Ken Thompson, Dennis Ritchie, Douglas McIlroy, and Joe Ossanna,[10] who decided to reimplement their experiences in a new project of smaller scale. This new operating system was initially without organizational backing, and also without a name.
The new operating system was a single-tasking system.[10] In 1970, the group coined the name Unics for Uniplexed Information and Computing Service (pronounced "eunuchs"), as a pun on Multics, which stood for Multiplexed Information and Computer Services. Brian Kernighan takes credit for the idea, but adds that "no one can remember" the origin of the final spelling Unix.[15] Dennis Ritchie,[10] Doug McIlroy,[1] and Peter G. Neumann[16] also credit Kernighan.

in fapt apple are elemente din xerox alto

In January 1981, Steve Jobs completely took over the Macintosh project. Jobs and a number of Apple engineers visited Xerox PARC in December 1979, three months after the Lisa and Macintosh projects had begun. After hearing about the pioneering GUI technology being developed at Xerox PARC from former Xerox employees like Raskin, Jobs negotiated a visit to see the Xerox Alto computer and Smalltalk development tools in exchange for Apple stock options.[10] The final Lisa and Macintosh operating systems use concepts from the Xerox Alto, but many elements of the graphical user interface were created by Apple including the menu bar, pull-down menus, and the concepts of drag and drop and direct manipulation.[11]

si culmea sau poate nu, apple si windows au lucrat la inceput impreuna
Windows 1.0 is a graphical personal computer operating environment developed by Microsoft. Microsoft had worked with Apple Computer to develop applications for Apple's January 1984 original Macintosh, the first mass-produced personal computer with a graphical user interface (GUI) that enabled users to see user friendly icons on screen.

Edited by karax, 02 April 2019 - 08:16.


#81
Mr_nobody_

Mr_nobody_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,000
  • Înscris: 03.02.2017

View Posttrai_av, on 01 aprilie 2019 - 19:46, said:

Cand vreodata voi putea sa vad si eu un player de linux care sa fie concurentul potplayerului de windows? Care e tot free si facut de un entuziast. Cum de acolo se poate si aici nu? (si multe alte aplicatii de acest fel pe langa care astea de linux par doar niste gloabe, niste martoage moarte de foame)
Întreabă entuziastul cu potplayerul de ce nu face versiune de Linux. Mie îmi place MPV, chiar nu am nevoie de mai mult.

#82
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostMembruAnonim, on 29 martie 2019 - 17:09, said:

Nu zau. Maqi incearca o data, poate iese cum trebuie.

Nu zau:

Cron? Script? Suntem seriosi sau nu?
Multumesc. Posted Image

View Posttrai_av, on 29 martie 2019 - 17:20, said:

Daca nu ma insel eu, Lubuntu are Power Manager-ul de XFCE. Se putea seta si direct din el (in loc de suspend, shutdown)
Acesta nu are, se pare:

Poate este Lubuntu vechi sau altele.

Attached Files


Edited by poadol, 05 April 2019 - 16:17.


#83
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Posttrai_av, on 01 aprilie 2019 - 20:52, said:




Din nou ma umplu de incantare ca am intalnit un asemenea fin cunoscator in ale VLC-ului.
Pai in acest caz explica-mi si mie cum pot pozitiona subtitrarea asa in VLC - adica sa nu fie nici pe imagine, ca sa-mi acopere informatia vizuala prea mult, dar nici sub ca sa fac scurta la ceafa ducand capul in sus si jos (captura e cu Bomi)
Attachment 10.Cloverfield.Lane.2016.720p.BluRay.x264-YTS.AG.mp4 - bomi_001.png
Vlc>unelte>setari>selectezi afiseaza toate preferintele jos in stanga>video> subtitrari si OSD>randare text si acolo ai dimensiune font in pixeli si culoare implicita text

#84
trai_av

trai_av

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 26.12.2018
Eu ma refeream la pozitie, nu la culoare si dimensiune. Era chiar asa greu de inteles asta? Credeam ca am fost cat se poate de explicit. De aia am si pus o imagine ca sa se vada.

View Postpoadol, on 05 aprilie 2019 - 16:18, said:

Acesta nu are, se pare:

Poate este Lubuntu vechi sau altele.
Serios? Si atunci sagetile alea ce cauta in casuta respectiva daca acolo are doar suspend?

Attached Files


Edited by trai_av, 05 April 2019 - 16:42.


#85
Mr_nobody_

Mr_nobody_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,000
  • Înscris: 03.02.2017

View Posttrai_av, on 05 aprilie 2019 - 16:48, said:

Eu ma refeream la pozitie, nu la culoare si dimensiune. Era chiar asa greu de inteles asta? Credeam ca am fost cat se poate de explicit. De aia am si pus o imagine ca sa se vada.
Ceva de genul ăsta?
Attached File  desktop.png   970.55K   21 downloads

Edit: din nefericire, MPV nu știe de thumbnails în bara de progres, dar se poate cu un script:
https://github.com/T...humbnail_script

Edited by Mr_nobody_, 05 April 2019 - 17:24.


#86
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Posttrai_av, on 05 aprilie 2019 - 16:48, said:

Eu ma refeream la pozitie, nu la culoare si dimensiune. Era chiar asa greu de inteles asta? Credeam ca am fost cat se poate de explicit. De aia am si pus o imagine ca sa se vada.

pai dai click pe subtitluri si OSD si gasesti acolo forteaza pozitia subtitlului si pui ce cifra vrei si iti muta subtitlul

#87
trai_av

trai_av

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 26.12.2018
Vad ca si aici se intampla exact acelasi lucru ca si pe celalalt topic.
Eu nu mai ma exprim corect in romaneste sau sunteti p-aici numai unii care chiar nu mai puteti intelege sensul exprimarii din textele scrise? (ca nu degeaba se tot vehiculeaza in media informatia despre cei 80% de analfabeti functionali)
Repet:

View Posttrai_av, on 01 aprilie 2019 - 20:52, said:

cum pot pozitiona subtitrarea asa in VLC - adica sa nu fie nici pe imagine, ca sa-mi acopere informatia vizuala prea mult, dar nici sub ca sa fac scurta la ceafa ducand capul in sus si jos (captura e cu Bomi)
Attachment 10.Cloverfield.Lane.2016.720p.BluRay.x264-YTS.AG.mp4 - bomi_001.png
Acum ai inteles? Randul de sus pe imagine iar cel de jos dedesubt, pe banda neagra.
Arată-mi cum faci tu asta in VLC. De fapt arata-mi cum poti pune subtitrarea pe banda neagra in VLC.
Pune o captura sa vad si eu.

LE
O sa-ti impartasesc un secret pe care l-am mai comunicat pe aici: pentru ca sa poata asta VLC ar trebui rescris de la zero. Pana atunci...

LLE
Si oricum ii lipsesc multe alte atribute specifice unui player video din 2019.

Edited by trai_av, 05 April 2019 - 21:52.


#88
DemocracySucks

DemocracySucks

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 227
  • Înscris: 06.04.2019

View Posttrai_av, on 05 aprilie 2019 - 21:24, said:

Acum ai inteles? Randul de sus pe imagine iar cel de jos dedesubt, pe banda neagra.
Arată-mi cum faci tu asta in VLC. De fapt arata-mi cum poti pune subtitrarea pe banda neagra in VLC.
Pune o captura sa vad si eu.
vezi aici: https://askubuntu.co...o-in-vlc/304043

#89
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,763
  • Înscris: 09.05.2005
Partea proasta este ca trebuie sa ajustezi la fiecare film...

#90
trai_av

trai_av

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 26.12.2018
Partea proastra e ca VLC e un player primitiv care nu a fost gandit pentru redarea si a subtitrarilor ci doar pentru streaming. Faptul ca in timp au tot fost adaugate module si pluginuri nu schimba cu nimic acest lucru.
o bucata de rahata imbracata in 10 straturi de glazura, chiar daca arata ca un tort, in momentul in care o tai si vrei s-o servesti tot rahat e la mijloc si tot asa pute.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate