Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

USR propune interzicerea prin lege a organizațiilor și propagandei comuniste

* * * - - 10 votes
  • This topic is locked This topic is locked
488 replies to this topic

#1
Louisy

Louisy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 24.02.2014
https://www.g4media....ascismului.html

Quote

Deputații USR Cristian Ghinea și Vlad-Emanuel Duruș au depus o propunere legislativă privind interzicerea organizațiilor și propagandei comuniste în România. [...] Proiectul, [...] vine să repare o injustiție, aplicând în oglindă propagandei și activităților comuniste același regim legal existent pentru propaganda și activitatea fascistă și legionară.

”Este anormal ca România să trateze diferit cele două totalitarisme care au răvășit-o în secolul XX”, precizează USR.

Potrivit inițiatorilor, proiectul este un răspuns la toate atrocitățile care s-au întâmplat în România între anii 1945-1989, perioadă în care un regim totalitar comunist a preluat controlul asupra vieții economice, sociale, politice și culturale a țării, fiind incompatibil cu principiile democratice ale statului de drept.

Sancțiuni propuse prin inișiativa legislativă:
  • Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei la zece ani și interzicerea unor drepturi inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter comunist, aderarea la un astfel de grup sau sprijinirea, sub orice formă a vreunei asocieri de acest fel. Nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele prevăzute la alin 1, dacă denunță autorităților organizația, înainte ca aceasta să fi fost descoperită și să se fi început săvârșirea vreuneia dintre infracțiunile care intră în scopul grupului.
  • confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspunderii de simboluri comuniste se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la trei ani și interzicerea unor drepturi.
  • Tot cu închisoare de la trei luni la zece ani se sancționează utilizarea în public a simbolurilor comuniste.
  • distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, în orice mod, prin intermediul unui sistem informatic, de materiale comuniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la cinci ani
  • de la șase luni până la trei ani de închisoare sau sancționarea cu o amendă pentru negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a crimelor comunismului ori a efectelor acestuia.
  • prin simboluri comuniste se înțelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepțiile sau doctrinele comuniste
Este o initiativa excelenta si care trebuia sa existe din 1990. Iata ca in sfarsit exista acum. Dupa cum au subliniat chiar initiatorii, interdictiile si infractiunile prevazute exista ca atare pentru propaganda fascista. Inclusiv pedepsele. Este doar o inlocuire a termenilor "fascist" cu "comunist" in textul de lege. Nimic anormal, ci ceva ce lipsea din legislatie.

Am observat ca s-a activat corul bocitoarelor de stanga, atat in media cat si chiar la noi pe forum. Se omite in mod convenabil referinta la legislatia pe care o avem deja, de parca ar fi ceva nou si neauzit. Se omite convenabil ca pedeapsa este in intervalul 3-10 ani si toate postarile sunt cu "inchisoare 10 ani". Zici ca e o coordonare.

Pentru cei care ne iau la sufletel si hipstereste ca, stai, bro, ca nu am avut regim comunist si acesta e bun si doar aplicat prost, Ceghevaratralala raspunde mult mai bine decat mine un membru USR, Andrei Caramitru:

Quote

Lecția de istorie – de ce comunismul este o ideologie criminală

Aud mulți tineri educați și cu bani – de prin zonele creative ale Bucureștiului sau Clujului – care se oripilează de fiecare dată când comunismul este atacat. Care ne spun (copiind discursul colegilor lor din Vest) : comunismul e bun in teorie, crimele au fost făcute (vreo 100m de morți!) de niște demenți care s-au folosit de o ideologie bună ca să preia puterea.

Problema lor este că – deși se cred “intelectuali” – nu sunt capabili să citească. Așa că o să le explic mai jos cu câteva citate ca să înțeleagă. Pe scurt – ideologia comunistă militează clar pentru o perioadă (lungă) de “dictatură a proletariatului” în care dușmanul de clasă este eliminat fizic. Este similar cu ce spunea Hitler – doar că pentru el inamicul erau evreii. Pentru comuniști inamicul este “burghezul” – inclusiv toți cei care se opun comuniștilor. Toți trebuie omorâți pentru ca “omul nou” să apară. Metoda pe care o susțineau explicit era cea a Revoluției Franceze și teroarea ghilotinelor.
Câteva citate pentru cârcotași:
– Marx, 1848: “singura modalitate prin care tranziția spre noua societate poate fi scurtată, simplificată și concentrată este prin TEROARE revoluționară”
– Engels, 1877: “FORȚA are un rol revoluționar în societate. Cum a spus și Marx, este instrumentul prin care mișcarea socială își forțează drumul și DISTRUGE forțele politice MOARTE și fosilizate”
– Engels. 1872: “O revoluție este actul prin care o parte a societății își IMPUNE voința împotriva celeilalte părți prin PUȘTI, BAIONETE ȘI TUNURI. Dacă cei care au câștigat nu vor să fi luptat degeaba, trebuie să își mențină puterea prin TEROAREA ARMELOR lor împotriva forțelor reacționare”.
Sunt doar 3 citate din zeci și zeci. Crima este fundamentul teoriei comuniste. Cei 100 milioane de morți sunt rezultatul acestei ideologii criminale. 800’000 morți în România și milioane care au suferit in temnițele comuniste.
Atenție – social-democrația vestică este OK. Profund democratică. Comunismul este însă altceva. Este crimă.
https://www.facebook...216885542144671

#2
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
O parere excelenta .

#3
zartdato1-0

zartdato1-0

    Contondent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,401
  • Înscris: 28.11.2017
Daca-l declara si pe ilicescu, la pachet cu legea asta, simbol si relicva a comunismului, eu sustin acest proiect de lege.

Altfel este o foarte buna ideea electorala ca sa sublinieze ipocrizia multora.  

Dupa ce enumeri toate cazurile cu condamnati pentru propaganda fascista sau legionara (si se gaseste destul pe net asa ceva) iti spun si cat de utila este legea.  


In schimb, aplicarea punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara, chiar si acum ar fi ceva util. Daca s-ar fi aplicat in 1990 cred ca Romania ar fi fost foarte, foarte, foarte diferita. In bine!

Edited by zartdato1-0, 24 March 2019 - 19:40.


#4
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
am vzut stirea, chiar voiam sa postez in topicul cu tricoul comunist

Edited by gumball3000, 24 March 2019 - 19:35.


#5
Louisy

Louisy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 24.02.2014

 zartdato1-0, on 24 martie 2019 - 19:32, said:

Daca-l declara si pe ilicescu, la pachet cu legea asta, simbol si relicva a comunismului, eu sustin acest proiect de lege. In schimb, aplicarea punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara, chiar si acum ar fi ceva util. Daca s-ar fi aplicat in 1990 cred ca Romania ar fi fost foarte, foarte, foarte diferita. In bine!
Ce am invatat si eu in viata asta este ca lucrurile se fac treptat. Sa iti propui sa obtii din prima 100% din rezultat e o fantezie naiva. Mai ales in politica. In conditiile in care societatea e intesata de persoane care ar fi afectate de o lustratie precum pct. 8, persoane aflate in pozitii de decizie sau de putere, inseamna ca acum nu se poate. Mai intai ne obisnuim ca si comunismul e un regim criminal. Daca e nevoie de o lege care sa ne spuna, asta, atunci o lege sa fie.

 zartdato1-0, on 24 martie 2019 - 19:32, said:

Dupa ce enumeri toate cazurile cu condamnati pentru propaganda fascista sau legionara (si se gaseste destul pe net asa ceva) iti spun si cat de utila este legea.  
Mai bine spune-mi ce e cu freamatul subit prin SM printre toti cu simpatii de stanga. Daca tot zici ca e lipsit de consecinte...

#6
Patefon

Patefon

    Out

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,641
  • Înscris: 26.03.2008
O lege ar fi utila. Dar absolut necesar ar fi prezentarea adevarului despre crimele comunismului. Mai ales tinerei generatii. Si educarea acesteia in scopul prezervarii drepturilor fundamentale.

#7
Mr_nobody_

Mr_nobody_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,000
  • Înscris: 03.02.2017
Eu zic să interzică orice nu le convine, e mai simplu așa, educația e pentru...cine?

#8
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007
Nu stiu sa existe pe undeva prin ideologia oficiala a PCR vreo mentiune despre eliminarea fizica a elementelor "burgheze". Doar pentru ca s-a ajuns si la asa ceva, nu inseamna ca trebuie interzis comunismul. Mai mult, unde tragi linia? PSD sunt comunisti sau nu? Oricat de mult nu ne-ar placea PSD, nu inseamna ca trebuie interzisi.

#9
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,629
  • Înscris: 15.01.2017
In schimb promoveaza socialismul... rahat pentru ochii fraierilor.

#10
zartdato1-0

zartdato1-0

    Contondent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,401
  • Înscris: 28.11.2017

 Patefon, on 24 martie 2019 - 19:38, said:

O lege ar fi utila. Dar absolut necesar ar fi prezentarea adevarului despre crimele comunismului. Mai ales tinerei generatii. Si educarea acesteia in scopul prezervarii drepturilor fundamentale.


Exact, muzee ale comunismului si coruptiei in fiecare judet!

#11
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,629
  • Înscris: 15.01.2017

 Patefon, on 24 martie 2019 - 19:38, said:

Si educarea acesteia in scopul prezervarii drepturilor fundamentale.
Si incepem asta prin limitarea libertatii de exprimare. Bun asa.

#12
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Îmi pare rău nu am încredere în usr

Mă uit și eu ce spun și ce propun consilieri usr de la mine din sector.

Azi spun una peste 3 zile spun altceva
Și când îi întreb pe.facebook cică e alt context



#13
EMotanuIO

EMotanuIO

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,497
  • Înscris: 05.07.2018
"Radu Herjeu
2 hrs ·
Nu vă supărați, dacă afirm că, înainte de '89, absolvenții de liceu erau mult mai bine pregătiți și aveau o cultură generală solidă, se cheamă că fac apologia comunismului și mă bagă USR la pușcărie 10 ani?"

 utopium, on 24 martie 2019 - 19:44, said:

Nu stiu sa existe pe undeva prin ideologia oficiala a PCR vreo mentiune despre eliminarea fizica a elementelor "burgheze". Doar pentru ca s-a ajuns si la asa ceva, nu inseamna ca trebuie interzis comunismul. Mai mult, unde tragi linia? PSD sunt comunisti sau nu? Oricat de mult nu ne-ar placea PSD, nu inseamna ca trebuie interzisi.
vai vai esti cu ciuma rosie? :D

#14
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 04.05.2008
- Un proces al comunismului este imposibil, fiind nedorit de către clasa burgheză aflată acum la putere pentru că acuzatul s-ar transforma în acuzator, fiind persoane documentate care ar vorbi pentru apărare și demontînd minciunile și exagerările propagandei anti-comuniste actuale. La următorul vot după acest proces s-ar obține un scor uriaș pentru partidele comuniste datorită reclamei care s-a dorit negativă.

Edited by silverflower, 24 March 2019 - 19:53.


#15
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,030
  • Înscris: 07.11.2006

 GingisHan2015, on 24 martie 2019 - 19:31, said:

O parere excelenta .

De ce?
Un partid democartic care se respecta,nu interzice,combate.De asememea,prin interzicerea PC se va reveni la perioada interbelica,cand PC a aluat avant in ilegalitate?Pentru ca acolo se va ajunge,PC va functiona totusi,chiar daca in ilegalitate.
De ce sa nu se aplice metoda prin care au disparut PNT,de exemplu.Cand spun disparut,inseamna nesemnificativ in viata politica.Cum s-a ajuns aici?Prin inapetenta membrilor de partid,a fostilor si mai ales a viitorilor memebri care nu prea mai exista.
Intr-o alta ordine de idei,un partid este comunist doar daca are in titulatura cuvantul "comunist"?Cine si cum are caderea sa hotarasca daca o formatiune politica este de sorginte comunista sau nu?
E greu de raspuns.
USR ar trebui sa aibe alte prioritati,acum cand lupta in draci pentru a nu disparea definitiv de pe esichierul politic dupa gafele fara numar emanate de "celebrii" ei membri guristi.
Nu PC este problema numarul unu a Romaniei.
Chiar prin abordarea acestui subiect,acest partid de (dreapta-stanga-centru), nu se stie exact ce,adica USR, isi demonstreaza micimea in viziunile politice de viitor si diletantismul conducatorilor ei.
PC nu trebuie interzis.Va muri de moarte naturala,pe mana lui.

#16
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Si daca v-as spune ca imbecilul kgb-ist de Ilici a cerut ajutorul Moscovei in data de 27 Dec.1989 sub pretextul ca URSS trebuie sa ajute RO sa nu devieze de la principiile socialiste poate nu m-ati crede....cu specimene d-astea am inceput noi democratia in RO si uite ca traieste licheaua asta si astazi...

#17
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Este ceea ce a facut Ucraina inca din 2015 interzicand la pachet simbolurile comuniste și propaganda nazistă

Romania are probleme si cu propganda si simbolurile  legionare tot asa zis interzise, dar care esre ca la ea acasa....

 silverflower, on 24 martie 2019 - 19:50, said:

- Un proces al comunismului este imposibil, fiind nedorit de către clasa burgheză aflată acum la putere pentru că acuzatul s-ar transforma în acuzator, fiind persoane documentate care ar vorbi pentru apărare și demontînd minciunile și exagerările propagandei anti-comuniste actuale.

Dece nu ?Totul se poate
Se poate....dar cei "revoltati" sa dea inapoi apartamentele casele primite de la comunisti, sau daca nu, contravaloarea lor la valoarea de azi.......fata de mizilicul cu care le-a vandut iliescu ca mita electorala....

Edited by vio69a, 24 March 2019 - 19:55.


#18
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,264
  • Înscris: 06.01.2007

 zartdato1-0, on 24 martie 2019 - 19:45, said:

Exact, muzee ale comunismului si coruptiei in fiecare judet!
Pai traim intr-un astfel de muzeu cu exponate vii.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate