Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Multicooker
Last Updated: Jun 28 2020 06:32, Started by
exydos
, Mar 23 2019 13:42
·
0
#19
Posted 25 March 2019 - 04:51
Sunt mai multe care nu merg
Daca un fel de mancare se concepe din 2 sau mai multe procese independente, nu le poti pune pe toate odata in aceeasi oala |
#20
Posted 25 March 2019 - 05:20
maccip, on 24 martie 2019 - 23:44, said:
Pai tocmai asta e ideea unui slow-cooker. Sa pui chestiile acolo si sa nu-ti pese de timpii de coacere. Un slowcooker coace lent, fara sa fiarba, dar sigur. Nevasta-mea a facut tot felul de chestii la slowcooker, e functia preferata a ei pentru ca nu trebuie sa pui ingredientele pe rand sa-ti pape timpul. Le pui pe toate acolo si... astepti. Nici nu tre sa stii sa bucataresti. Cica! hahaha Multicookerul asta are si slowcooker si cu aburi si sub presiune, si prajeli si tot felul de chestii. Sub presiune a facut friptura de vitel foarte foarte buna. Moale si gustoasa de au putut-o manca si copiii. Aprajit-o un pic si apoi a baga-to la presiune. Singura chestie pe care a ratat-o a fost fasolea. A ratat-o adica nu merge fara sa schimbi apa deoarece dai basini cat sa umpli o butelie, te sparge la burta. Ea e excelenta la gust si arata bine gatita, dar beşi de te rupi. Eu credeam ca prin slow cook se elimina necesitatea de a schimba apa. Dar se pare ca nu-i asa. Si e o mare dezamagire pentru mine. Eu pentru fasole i-am luat multicookerul. Atat sub presiune (fierbe f. repede) cat si slowcook (a stat peste 12 ore), fasolea iese basinoasa. Trebuie schimbate apele alea, deci nu faci o mare afacere cu multicookerul la fasole. De fapt nu sunt sigur, tare mi-as dori sa gasesc o modalitate de a face iahnia de fasole intr-un timp mai scurt fara sa fie basinoasa. Daca schimba 3 ape, dureaza mult procesarea ei si asta-i motivul principal pentru care nu face fasole. Eu si fii-mea suntem mari amatori de fasole. Ea si fii-miu... ceva mai putin. Poate mai intra colegul @richelieu, am vazut ca se pricepe la gatit la modul profesional. Ma gandesc ca poate cunoaste vreo solutie de gatit iahnia mai repede si mai.. safe, fara sa necesite aviz de la ISU. hahaha |
#21
Posted 25 March 2019 - 11:30
Are dreptate bobocul. Fasolea trebuie neaparat pusă la inmuiat si apoi e suficient sa o dai intr-un clocot si sa schimbi apa. Dupa aceea o pui in slow cooker si nu cred ca mai provoaca gaze. Incearca asa, maccip, si sa ne spui daca functioneaza. Eu nu am slow-cooker, fierb fasolea in oala cu presiune si nu imi produce nici un fel de gaze.
|
#22
Posted 25 March 2019 - 13:08
#23
Posted 25 March 2019 - 14:30
bobocul, on 25 martie 2019 - 05:20, said:
Pai nu lăsați fasolea la înmuiat? Eu o las in apa ,12_18 ore, la frigider, schimb apa de câteva ori, și pe urmă o pun la multicooker Și nu mai sunt pe poligonul de la Tuzla. Dar e suficient? Trebuie schimbata apa la inmuiere sau cum? Ceva imi scapa. Cum se face lasatul la inmuiat mai exact? |
#24
Posted 25 March 2019 - 15:37
Speli fasolea seara si o lasi intr-o oala cu apa pana dimineata. O speli din nou si o pui la fiert. Dupa ce da in clocot schimbi apa si o pui din nou la fiert. Cojile se înmoaie in cele 12 ore cat sta fasolea la hidratat si nu mai provoaca gaze.
Conteaza si ce soi de fasole iti cumperi si mai ales cat e de veche. Daca are cativa ani, orice ai face, tot provoaca gaze. Cumpara din piata, nu de la supermarket. Am avut fasole care a fiert in jumatate de ora si nu la oala cu presiune ci in oala obisnuita si am nimerit o fasole care a fiert in 2-3 ore. Aia egipteană fierbe repede dar nu e gustoasa. Cea turcească din care am nimerit o data a fost foarte buna. Scria Samsun pe sac dar cred ca sunt vreo 10 ani de atunci. Oricum, la țărani gasesti fasole mai proaspata decat la hypermarket. Edited by Freddy12, 25 March 2019 - 15:46. |
#25
Posted 25 March 2019 - 16:10
Eu la multicooker, nu o mai dau o data in clocot. Pun seara la inmuiat fasolea cu apa peste ea, o bag la frigider sa nu inceapa sa fermenteze, pana ma culc mai schimb apa o data, de doua ori, dimineata cand ma trezesc mai schimb o data apa. Cand ma apuc de gatit, arunc apa in care a stat fasolea, o pun in multicooker, cu ciolanul si ce "buruieni" mai pun, completez cu apa pana aproape de semn, pun capacul si-l etansez, il pun pe programul de fasole si gata. Cam in 40 de minute este gata.
|
#26
Posted 25 March 2019 - 22:15
#27
Posted 26 March 2019 - 05:46
Am spus în prima postare, nu mai execuți trageri in poligon
|
#28
Posted 28 March 2019 - 17:14
|
#29
Posted 28 March 2019 - 19:46
Isi face treaba, doar ca in realitate nu are 15 programe, are 11 programe. sunt 4 programe identice ca presiune, temperatura si timp de gatire.
|
#30
Posted 05 July 2019 - 15:47
Sunt nou în domeniu, adică vreau să cumpăr un multicooker pentru prima dată, nu am mai folosit înainte şi nici nu am văzut la nimeni aşa ceva. Pe scurt, mi-am stabilit o serie de cerinţe, însă specificatiile tehnice nu sunt aceleaşi la toate mărcile şi modelele şi pot compara pe bune. Practic, doresc un aparat cu vas de 5 litri, funcţie slow cook, gătit la aburi semnal sonor la încheierea programului, gătire la presiune. Din câte am înţeles, multe modele au funcţie slow cook sau la presiune, dar nu se specifică în mod concret. Îmi puteţi recomanda un aparat în limita unui buget de 600 RON care să aibă aceste funcţii?
Mulţumesc |
#31
Posted 06 July 2019 - 09:26
Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se laudă că le știe pe toate, eu l-am prins pe la 600 dacă nu mă înșel. La slow cook nu e fenomenal, mi se pare mai reușit entry levelul cu vas ceramic.
Construcția e cam slăbuta, dar la banii ăștia nu poți cere avioane. Un model care arată bine si mai îngrijit lucrat e Fast Slow Pro de la Sage, dar nu se importă în românia. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pkenUi3DMv8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#32
Posted 06 July 2019 - 11:33
Asta, cel mai bun https://www.amazon.c...s/dp/B00OP26T4K (va fi urmatoarea achizitie) sau pe care il am eu https://www.evomag.r...ri-3673909.html cu bunele si relele lui are 4,5l)
|
#33
Posted 06 July 2019 - 12:16
bobocul, on 06 iulie 2019 - 11:33, said:
sau pe care il am eu https://www.evomag.r...ri-3673909.html cu bunele si relele lui are 4,5l) Ma uiam si eu ka acest model...cuva se poate spala la masina de spalat vase? Care ar fi neajunsurile lui? Mersi |
|
#34
Posted 06 July 2019 - 12:37
Nu merita spălat in msv.
Ca orice oală mai mare e mai eficient să o speli manual. |
#35
Posted 06 July 2019 - 12:44
#36
Posted 06 July 2019 - 14:55
Ocupi inutil msv cu vase mari. În + dacă vasul e de aluminiu sunt unii detergenți prea agresivi pentru aluminiu
Totodată supapele sunt din materiale prea sensibile pentru a fi spălate în msv. Rezistă bine termic dar se pot coroda sub acțiunea mult prea agresivă a detergentilor. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users