Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Recomandare caine paza

- - - - -
  • Please log in to reply
221 replies to this topic

#163
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostRci, on 05 februarie 2021 - 13:17, said:

Cred ca e un chin pt cainii de talie mare sa stea in apartament cu cateva plimbari pe zi in lesa)

Depinde de mai mulți factori. Câinii se plictisesc cam la fel și într-un apartament de 50 mp, și într-o curte de 2000 mp. Cred că e o falsă liniște asta cu "câine crescut la curte" din punctul ăsta de vedere. Dacă-l lași de capul lui, să se joace singur, e la fel de mizerabil. La curte e mai ușor să îi iei un partener, iar asta ar putea ajuta, dar și aia are limitele ei.
Un câine stimulat corect poate trăi oriunde. Nu are neapărat nevoie de mult spațiu. Contează mai mult ce faci cu el. Că plimbarea în lesă poate fi neinteresantă. Dar dacă te duci și la un țarc, te joci cu el, îl mai lași să se joace și cu alți câini, este mai stimulat decât dacă-l lași în curte de capul lui.

Edited by SmurfK, 05 February 2021 - 14:52.


#164
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Amin!

#165
Rci

Rci

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 16.06.2020
Oare cati la % din proprietarii care cresc caini de talie mare la apartament se implica ca la carte in activitate cum descrii tu ca ar trebui..Probabil procentul este mic,posibil ocazional sa-i duca in spatii de joaca pt caini,zilnic e  mai greu pt persoanele active in viata sociala..Pensionarii avand timp berechet la dispoziție ar putea,dar ma indoiesc ca fac lucrul asta zilnic si ei..E parerea mea.
Din persoanele pe care le cunosc eu lucrul asta il fac la sf saptamanii, in rest plimbari in lesa in jurul blocului sau o strada mai incolo,pt nevoi fiziologice..In restul zilei plimbari prin camere si balcon,iar seara la culcarica..Pt cainii de talie mare,creati in scop utilitar,ma repet,este un chin..Ex uman:Asta ar fi ca si cum tu esti baiat,dar parintii te cresc ca pe o fetita..Sau esti o persoana activa de actiune(munca) dar faci companie si socializare(desi nu e genul tau)😁

#166
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Oricum, mai mulți decât cei care au caini la curte. Majoritatea câinilor ținuți la curte nu văd plimbări mai des de 1-2 ori pe săptămâna...dacă se întâmpla și alea. Sunt mulți care au o curte de 200mp și țin câinii acolo..considerând ca le ajunge. Chiar și dacă are 2000mp curtea, dacă nu îl plimbi suficient in lume, e mai nasol decât sa stea la bloc, pentru ca in general cei care stau la bloc știu ca trebuie sa ii plimbe de cel puțin doua ori pe zi.
Și e posibil ca un câine care sta la bloc, sa facă de fapt mai multă mișcare decât unul de la casa...

#167
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Evident ca baietii de la bloc o sa sustina ca in apartament e raiul cainilor :). Daca are 2000 mp si nu e scos in lume suficient e mai putin nasol decat sa locuiasca in apartament si sa nu fie scos in lume suficient. Viata la apartament e un chin si pentru oameni, ce sa mai vorbim de caini...  Cainele cand e in curte mai alearga, latra la latratul altora ( comununica intre ei) mai miroase ceva, mai latra la gard... nu mai vorbesc despre imunitatea care i se formeaza cand sta mereu afara. Daca-s doi e si mai bine. In plus, cand cainele e in curte pot sa ma joc cu el de fiecare data cand am 10 min libere, pot sa-i arunc mingea, batul, sa-i dau sa apuce de sac... Bineinteles ca astea sunt extra, nu inlocuiesc plimbarile de seara ( fiecare seara) pana in padure si inapoi, vreo 3,5 km intr-o directie.

Inteleg ca unii nu au casa lor si fac cum pot sa fie bine dar cand deja incepi sa zici ca un caine e mai fericit la apartament deja devii obraznic. Si voi din start ati hotarat ca acel de la curte e plimbat o data in saptamana dar acel de la bloc zilnic. Evident ca e o concluzie rau intentionata, sunt in ambele cazuri stapani care ii plimba mai mult si mai putin. Da, sunt caini de curte care se vad scosi doar de doua ori pe saptamana dar sunt si la bloc o buna parte care sunt scosi doar in jurul blocului, tinuti in lesa sa-si faca treaba si inapoi.

View Postrichelieu, on 05 februarie 2021 - 19:45, said:


Și e posibil ca un câine care sta la bloc, sa facă de fapt mai multă mișcare decât unul de la casa...

Desigur, fiindca asa doresti dumneata sa crezi.

#168
Rci

Rci

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 16.06.2020
Parerile la obiect sunt importante,Vinciun a punctat bine,la fel zic si veterinarii,dresorii de caini sau catelarii cu experiență mai mare.
Inteleg si de ce o buna parte din oameni sunt subiectivi cand isi dau cu parerea,dar nu fac altceva decât să se amageasca singuri..Un exemplu subiectiv ar fi intre 2 posesori auto: unul conduce Opel, iar celalalt sa zicem Audi,binenteles ca posesorul masinii Opel,daca este subiectiv, o sa spuna ca masina Opel este de nivelul Audi,sau poate chiar mai buna😁



#169
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Eu zic sa ne măsuram cuvintele și sa ne ținem “obrăznicia” in frâu.
Asta ca sa putem purta un dialog decent.....

După niște scuze, mai vedem...pana atunci...

#170
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Eu știu o treabă. Când am vrut să-mi socializez cățeaua cu lătratul câinilor, am luat-o la plimbări pe străzi cu curți. Câinii ăia, în mare majoritate, rupeau gardul cum o miroseau pe-a mea, fără ca noi să ne oprim în fața curții, să atingem poarta, sau orice altceva, pur și simplu treceam. De asemenea, în proporție covârșitoare, aspectul câinilor era unul neîngrijit. Nu îmi poți spune că oamenii ăia nu curăță câinele, că e tot lățos, are păr năpârlit de acum cinci luni pe el, dar îl scot la plimbare.

Și desigur, generalizez. Că am prieteni care stau la casă și au grijă multă de câinii lor, precum și care stau la bloc și nu au.


Și până să îmi iau câine, aveam aceleași reticențe, de genul "Băi, n-am curte, dacă nu face câinele suficientă mișcare?". Ghici ce, dacă aș scoate-o pe-a mea, aș lăsa-o în țarc, afară, 5-6 ore, ar sta și s-ar uita la mine, probabil ar moțăi pe-acolo, s-ar trezi când ar mai trece un câine pe lângă gard. Câinii nu sunt așa buni în a-și face singuri jocuri, de-asta se apuc să roadă și să distrugă dacă nu sunt stimulați. Arunci un câine în schemă, deja situația se schimbă radical, se joacă ore întregi împreună. N-ai câine, arunci o minge, un frisbee, se joacă pentru că știe ce are de făcut. Par să prefere regulile clare, nu sunt descurcăreți când îi lași să se descurce singuri.


Și chiar vă rog să vă uitați la câinii maidanezi. Dacă vrei un câine echilibrat, te duci într-o zonă populată a orașului, alegi un maidanez. Îți garantez că ăla va fi un câine minunat, echilibrat, nu va zbiera ca nebunul și nu o va lua razna de la diverși stimuli, indiferent că e vorba de alt câine sau o sirenă. Nu a ținut de stăpâni și nici de câini, dar au făcut socializare cu mediul în care trăiesc, de aceea sunt atât de liniștiți.
Momentan vreau să iau un maidanez pe care-l urmăresc de vreun an. E situația mai delicată pentru că, teoretic, are un stăpân. În orice caz, câinele ăla, în perioada de vară, se spală singur. Zilnic, se duce la apă, se aruncă în apă, iese. De mâncare, are o rută pe care o face în fiecare dimineață, pentru că-i dau câțiva de mâncare în traseul lui. Știe foarte bine ora la care acele persoane vin, zona, tot. Coincidență sau nu, mă întâlnesc cu el cam zilnic, excepție făcând zilele în care trec hingherii prin parc (trec săptămânal, dau o raită, de control). Treaba că traversează pe trecerile de pietoni e deja banală. Când vezi genul ăsta de inteligență la un astfel de mamifer, parcă pălește puțin treaba cu "câinele meu latră la oricine intră în curte". Sunt animale mult mai inteligente de-atât, dar inteligența lor e scoasă la iveală când trăiesc în genul ăsta de mediu, care le solicită intelectul. Și asta am observat și la a mea, o pot plimba eu 12-15 km în fiecare zi, dacă nu o fac să se gândească, să facă ceva problem solving, nu obosește.

#171
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015

View Postrichelieu, on 05 februarie 2021 - 06:57, said:

Da....și le taie coada cu toporul sa ii facă rai...

View Postrichelieu, on 05 februarie 2021 - 09:27, said:

Ai dreptate, nu putem generaliza. La oras s-au mutat mulți dintre sălbaticii aia inapoiati....

View Postrichelieu, on 05 februarie 2021 - 22:04, said:

Eu zic sa ne măsuram cuvintele și sa ne ținem “obrăznicia” in frâu.
Asta ca sa putem purta un dialog decent.....

După niște scuze, mai vedem...pana atunci...

Nu stiu ce te-a facut sa devii brusc asa serios. Eu ma intreb de ce era nevoie sa-mi spui mie ca la sat oamenii taie coada la caine cu toporul ca sa-l faca rau. Si ma mai intreb de ce trebuie sa-mi mentionezi mie ca la oras s-au mutat multi dintre salbaticii aia inapoiati de la sat? De parca nu exista si persoane care s-au nascut in oras si-s dereglate un pic. Esti genul de persoane care cred ca li permite orice dar cu ei tre sa te porti ca cu oul :)

Nu se pune problema ca m-am simtit pe undeva. Intrebarea e care a fost scopul acelor replici? La oras nu exista persoane dereglate, proaste, rele? Putini sunt care leaga cainele de un copac pe marginea drumurului sau in padure si-l lasa acolo? Sau indivizi care cresc in apartament caini pentru lupte si-i tin in cele mai mizerabile conditii, ii cresc pana la varsta de 1 an dupa care ii testeaza punandu-i sa se bata cu puii de la alti "crescatori" si cand acestea refuza sa se lupte, fiind inca pui si cauta joaca sarmanii, ii impusca. Exemple proaste sunt peste tot, nu era nevoie sa-mi accentuiezi prostiile pe care stii dumneata ca se practica de unii in sate.  Noi ar fi trebuit sa discutam despre ce e mai bun aici, ce avantaje sunt cand tii cainele la apartament ( chiar si eu spun ca sunt si aici niste avantaje) si ce avantaje au cainii de la curte sau dezavantajele pe care le intalnim in cazurile noastre. Discutiile despre cum s-a imbatat nea Vasile, a pus mana pe topor si i-a dat cainelui in cap nu cred ca interesează pe cineva aici. Dar daca consideri ca TOTI OAMENII care sunt crescuti la sat sunt niste inapoiati care nu pot ingriji un caine atunci eu pot sa ma retrag liniștit de aici.

Edited by vinciun, 06 February 2021 - 12:16.


#172
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Pai știi tu vorba aia...radem, glumim, nu părăsim însă incinta :).
Mai precis chiar radem, glumim, însă nu ne jignim...ca nu e frumos.

Primele doua erau glume. Bineînțeles, in spatele oricărei glume exista și o doza de adevăr, mai precis încă exista destui inapoiati la tara care țin câinii in lanț și ii hrănesc când își aduc aminte și chiar taie cozile câinilor cu toporul.
Majoritatea celor care se muta de la tara la oras, sunt niște inapoiati, pentru ca majoritatea celor care se nasc și cresc la tara sunt așa. Nu e vina lor, e vina comunității din care provin. Când ajung la oras, unii se Actualizează, alții nu. Și cum e o vorba care spune ca nu e vina ta dacă te naști sărac, însă e doar a ta dacă mori sărac...așa e și cu actualizarea asta.
In fine....divagăm. Eu am afirmat ca nu toți cei care au caini la casa se ocupa de ei cum trebuie, ba chiar afirm cu tărie ca majoritatea nu o fac, la fel cum am afirmat ca nu toți câinii de la bloc sunt chinuiți....deși probabil mulți chiar sunt. In privința socializării însă, balanța înclina spre câinii care locuiesc la bloc. Categoric și irefutabil.
Tu ma contrazici și îmi spui ca tu te ocupi de câinele tău. Nu te contrazic, din ce spui chiar așa reiese. Însă tu ești unul....ei...”e” mulți.
Ba mai vii și îmi spui ca și eu ca om sunt chinuit la bloc. 😂😂😂.
Dragule, m-am născut și am crescut la casa. Toată perioada aia mi-am dorit sa ma mut la bloc.
Așa ca...acum locuiesc fix unde imi doresc sa fiu, in concordanța cu stilul meu de viața.
Mai încolo, probabil ma voi muta la casa, la tara. Dar deocamdată nu îmi doresc asta. Însă comparația o am....
Iar de câinele meu, chiar ma ocup. Din 24h, sta cel puțin 6 afara.

Cu alte cuvinte...apologies accepted :)

#173
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Nu esti singurul care are comparatia. Locuiesc la oras de mai bine de 10 ani, la bloc... Daca tie ti se potriveste mai bine locuinta la bloc asta e.

#174
F20

F20

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 05.02.2021
Ia caine din adăpost de talie medie. E gratuit . Faci si un bine si il scapi de la moarte sigura
Eu am doi la lucru care rup tot. De la angajati la boschetari la mistreti. Si sunt cuminti si prietenosi cu cine e prieten cu ei

#175
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Personal, acum nu am niciun caine la mine desi imi doresc. O sa-mi iau unul dupa ce ma mut iar la casa ca sa pot sa ma ocup de el asa cum am facut mereu cand eram in sat. Am tinut si la bloc caine, vreun an. Din pacate nu se putea compara viata lui la bloc cu atunci cand era in sat. Ma trezeam in fiecare dimineata cu cea mai mare placere sa-l scot pe la 6, inainte de a ma duce la universitate, desi ma trezesc greu dimineatq de felul meu. Seara obligatoriu plimbari mai lungi,in timpul zilei il scotea si sora. In week-end alergat si plimbari foarte lungi prin parcuri, terenuri de joaca unde se intalnea cu alti  caini mereu (un foxterier si un bulldog american).  Avantajul era ca petrecea mult timp alaturi de mine, cainele e fericit cand e impreuna cu stapanul si familia nu izolat deoparte. Dezavantajul era ca nu prea avea libertate cu adevarat. In oras plimbatul pitbullilor e obligatoriu cu lesa, nici in parc nu-l poti lasa liber chiar daca  e educat si nu ataca. In sat, in schimb, il tineam in lesa doar vreun km pana ieseam  in camp si il lasam liber. Putea sa alerge in toate directiile, sa miroase urme, sa alerge dupa un soarece, iepure, arici. Intram in padure si acolo se simtea imediat ca era foarte fericit. Lua iar diverse urme, sapa, alerga... cand ajungeam la iaz se arunca in apa in plina viteza si se bolocea. Da, mai erau cazuri ca se mai incaiera cu alti caini de ai ciobenilor, din intamplare, nu o facea  nimeni intentionat. Am mai avut peripetii diverse dar in final toate astea doar i-au facut viata mai interesanta si nu a suferit nimeni. Pitbull-ul nu-i caine de canapea cum cred unii.  

Dupa ce am plecat din tara a ramas in grija parintilor care si ei il scoteau cand se duceau in vizita la bunel zilnic. Il lasau liber in curte cu o femela metis ciobanesc de vreo 35 de kg cu care se jucau foarte bine. Din pacate am primit zilele trecute telefon sa ma anunte ca i s-au sfarsit zilele. Era in forta, sanatos, energic si cica l-au gasit mort dimineata. Greseala mea ca l-am luat cand eram student, viitorul fiind incert. Din pacate asta e. Urmatorul il iau doar dupa ce ma astampar intr-un loc pentru multi ani inainte. Totusi de un lucru sunt sigur, ca a trait bine cat a fost in viata 12 ani.

Probabil ca am facut un pic de confuzie. Ca sa fie clar, in caz ca apar intrebari. Am avut AmStaff care a fost tinut doar la curte si pe care l-am ingrijit eu personal pana la urma. Apoi pitul care s-a plimbat si la oras si la sat.

#176
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Toți învățam din greșeli...sau așa ar trebui. Când ma uit in urma, îmi dau seama câte greșeli am făcut cu ceilalti catei pe care i-am avut....

#177
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006

View PostRci, on 05 februarie 2021 - 22:01, said:

Parerile la obiect sunt importante,Vinciun a punctat bine,la fel zic si veterinarii,dresorii de caini sau catelarii cu experiență mai mare.
Inteleg si de ce o buna parte din oameni sunt subiectivi cand isi dau cu parerea,dar nu fac altceva decât să se amageasca singuri..Un exemplu subiectiv ar fi intre 2 posesori auto: unul conduce Opel, iar celalalt sa zicem Audi,binenteles ca posesorul masinii Opel,daca este subiectiv, o sa spuna ca masina Opel este de nivelul Audi,sau poate chiar mai buna😁
Toți suntem subiectivi intr-o mai mică, sau mai mare masura, Razvan.
Niciunii nu avem suficient de multe date încât sa putem fi pur obiectivi. Ne exprimam părerea raportându-ne la experiențele noastre.
Tu te raportezi la Bistrița, eu la Bucuresti de exemplu. Obiceiurile sunt diferite, oamenii se comporta deci diferit.

#178
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View PostF20, on 06 februarie 2021 - 16:53, said:

Ia caine din adăpost de talie medie. E gratuit . Faci si un bine si il scapi de la moarte sigura
Eu am doi la lucru care rup tot. De la angajati la boschetari la mistreti. Si sunt cuminti si prietenosi cu cine e prieten cu ei
Cum adica rup... pana si angajati?

Sper ca nu-i romanescul tinut maidanezi in curtea unei intreprinderi, cocioaba, ceva - maidanezi care invariabil ajung sa atace tot ce misca. Maidanezi pentru care nimeni nu e responsabil.
Chestia asta nu-i cu nimic diferita de tinutul cainilor in lant si taiatul cozilor cu toporul.

#179
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Ei...nu e așa. Nu ai văzut ca sunt prietenoși cu cine e prieten cu ei? 👀

#180
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012
Cum imi spunea o baba, cand incepuse sa latre un caine de sub o masina - de a carui existenta am aflat abia atunci: "cu siguranta ai gandit tu ceva rau!".

Ii urasc cu patima pe iresponsabilii astia. Pai, ce crezi ca i-ar face un maidanez care rupe angajati, unui Beagle ultra-prietenos ce se plimba la 100-200m distanta?
Apropo, stie cineva ai cui sunt maidanezii de la podul Ciurel?

Edited by TS030, 07 February 2021 - 17:47.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate