Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

Recomandari Seminee 2018+

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
921 replies to this topic

#631
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008
Plus ca daca e un focar prea puternic..nu vei putea disipa toata caldura produsa..ceea ce va induce o folosire ineficienta (lemn mai putin per proces de ardere/tiraj obturat) ceea ce de multe ori duce la aburirea/afumarea sticlei...Ca sa se auto-curate sticla trebuie temperaturi ridicate in focar, incarcare peste jumatate a camerei de ardere..ceea ce inseamna si o incalzire masiva..deci disconfort.geamuri deschise..etc.

#632
livyu_s

livyu_s

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 563
  • Înscris: 16.02.2007
Am uitat sa detaliez ca as vrea la acest semineu sa pun si un ventilator (240mc/h , rezistent la 150grade C) in peretele care este comun cu casa scarii care sa transfere aerul pe casa scarii. Apoi aerul va urca singur mai departe la -> etaj -> mansarda.
Semineul va fi amplasat in sufragerie 28mp care are deschidere 2m cu holul 14mp.
Am 75mp parter, 75 etaj , 60mansarda, stiu ca aerul nu se va impartii egal pe toata suprafata dar macar se va duce "mai fortat" si in celelalte spatii cu ajutorul acestui ventilator.

Edited by livyu_s, 04 February 2021 - 12:00.


#633
Bottecchia

Bottecchia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 26.03.2013
1) Se poate monta TV-ul deasupra focarului?
2) Cum este mai bine sa fie facuta priza de aer, drept prin perete, sau prin placa?

Attached Files



#634
danfizesan

danfizesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,930
  • Înscris: 30.01.2008
sunt 2 probleme in a-l monta deasupra focarului:
  • este chiar cald in zona aia
  • nu prea ai de ce sa prinzi tv-ul, hota semineului este facuta de obicei din placi de silicat si alea nu rezista la greutatea tv-ului.
Eu unu nu l-as pune acolo.

PS: daca este acceptabil mai la stanga de hota, go for it, asa il am si eu, sunt 50 cm intre partea laterala a hotei si lateralul tv-ului.

#635
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008
Daca faci o polita care să-l protejeze de caldura "scapata" afară când deschizi usa focarului, nu cred sa ajungă alte temp foarte ridicate la tv. Depinde si de pozitia grilelor de ventilare. Suportul lui se poate pune daca dublezi-triplezi pe spate placa de silicat..Devine destul de rigida mai ales daca le lipesti una de alta pe toată suprafața plus dibluri. Nu stiu insa pe unde duci alimentarea, cablu tv-net-hdmi incat sa fie ascunse.

Eu nu am remarcat temp mari deasupra usii focarului, nici rama aia de imbraca focarul nu pare super fierbinte..desi e metalică. Depinde si de cat il forjezi probabil.

#636
Bottecchia

Bottecchia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 26.03.2013
Ok, o sa dublez-triplez placile de silicat si o sa mai pun si mai multe unde va fi doza de curent, sau doza asta va iesi din cutia de convectie a semineului, pentru ca tv-ul oricum va fi mai mare decat focarul
Cum ramane cu priza de aer? Daca in spatele focarului, afara, va fi cosul ceramic de fum nu pot sa ies direct cu priza prin perete, trebuie sa fac prin placa cu o mica deviatie?

#637
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008
Depinde cat va fi îngropată prin placa..sub pamant..mai bine zis..distanța intre focar si unde intenționezi sa scoți teava.  Daca o scoti prin placa exact pe pereti in exterior nu ajuta cine stie ce la pre-încălzirea aerului ce va ajunge in focar pt ardere-tiraj. Deci daca asta e intenția,  atunci poti s-o scoți direct in spatele focarului prin perete.

Daca insa intentionezi s-o departezi de casa îngropat cativa metri buni,  atunci mai bine o scoti prin placa..prin pamant..poate mai încălzește in pic aerul super rece ce l-ar trage iarna. Asta duce la o amorsare mai rapida a cosului (izolat sper), tiraj mai bun, depuneri mai putine prin angrenajul focar-burlane-cos, poate si un randament mai bun in cele din urma.. etc.

#638
gabrielnic

gabrielnic

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 26.09.2020
Salut,

Am platit avansul pentru o casa noua la cheie cu incalzire prin pardoseala, centrala pe gaze.

Dar vreau sa montez si un semineu pe lemne, am vorbit cu constructorul, este deschis la sugestii dar am nevoie de cineva pentru sfaturi.

Acesta este focarul pe care l-as dorii https://www.pefoc.ro...tangadreapta_25

Tin sa mentionez ca ca evacuarea se face prin perete si prin acoperis pe laterala casei.

Acum dilema:

Constructorul recomanda: https://www.campuscl...67c45fa81_L.jpg adica pe langa acoperis.

Eu vreau https://encrypted-tb...UGzI1w&usqp=CAU adica prin acoperis.

Puteti recomanda pe cineva in Craiova va rog care sa ma ajute cu cele mai bune optiuni/sfaturi?

Multumesc

#639
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 04.12.2009
Pe langa acoperis este mult mai sigur atat ca protectie impotriva incendiului , cat si ca asigurare impotriva infiltratiilor .
Sunt patit . Dupa doi ani au aparut infiltratii  si iar o alta manopera in plus , desi nu s-a facu rabat la calitate .
Alegerea este a d-voastra .

#640
Tuliman

Tuliman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 27.10.2004
Salut,
Am si eu cateva intrebari. Acum ceva vreme am construit acoperisul casei si atunci am montat prima portiune de cos izolat, zona din pod + deasupra casei, atat.
Acum continui cu etajul, adica inca o sectiune de 3m si va urma semineul la parter, deci am luat-o de sus in jos.
Am aflat si eu abia acum ca aceste cosuri, au sisteme de prindere "proprietare", adica sunt obligat sa cumpar de la acelasi producator/importator, desi sunt scuuuuuumpi.

O prima intrebare ar fi asta: chiar nu exista nicio modalitate de a imbina doua sectiuni de cos, de la producatori diferiti? Am vazut la Pefoc sectiuni de 1m la 350 de lei cu tot cu TVA, in timp ce pe mine ma costa cam 100 euro + TVA sectiunea de 1m.

Apoi, o metoda si de-a mai economisi niste bani dar si de a mai recupera caldura, ar fi ca in dreptul etajului, sa pun cos neizolat, sa imbrac in placi de silicat si sa mai recuperez de-acolo ceva caldura printr-o ventilatie, plus poate o economie de 100 de euro la cos. Aici am oarece retineri vizavi de cosul neizolat fix prin centrul casei, fix prin casa scarii, apoi da in pod si trece prin placa izolata cu polistiren si osb si nah, nu-s f confortabil cu ideea de-a avea cosul ala imbracat doar in acele placi de silicat, ar trece prin doua placi de beton, ambele izolate cu polistiren, incalzire in pardoseala, naiba stie ce se incinge pe-acolo si aflu prea tarziu.

Semineul va fi o sursa secundara de incalzire, il voi folosi doar in noptile mai geroase, putere sub 10kW.

Cam ce m-ati sfatui? Am vorbit cu cei care mi-au montat cosul, cand am montat sectiunea din pod mi-au zis ca nu prea are rost sa incerc recuperarea de caldura, pt ca mare parte din caldura oricum iese direct din semineu, semineul fiind montat si-n zona scarii care-i deschisa, in centrul casei, oricum toata caldura se va duce in sus deci n-are rost sa pun guri de ventilatie sau altceva. In total cosul are cam 10m inaltime, 3 la etaj, vreo 4 in pod si cat o mai fi la parter, de la semineu pana in placa.

Edited by Tuliman, 24 March 2021 - 15:32.


#641
fory19

fory19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 19.09.2007
Salutare tuturor!
Revin cu un update.
Am achizitionat focarul semineului de la un magazin de bricolaj din zona, un etna de 13kw, am achizitionat si placile de silicat de calciu + adeziv + suport de focar din metal + gura de admisie aer din exterior cu tot ansamblul de clapeta si reductie de pe un site de specialitate din SB.
Am insa cateva intrebari si dileme.
1. Urmeaza sa achizitionez si cosul de fum izolat insa nu stiu cat de gros sa il iau... iesirea semineului este de 180 si asta inseamna sa iau un cos izolat cu 180 interior / 280 pe exterior...sau sa pun o reductie la iesirea din semineu si sa folosesc un cos izolat de 130/180...voi ce parere aveti?
Cei de la magazinul de bricolaj mi-au recomandat deja un cos din otel de 2-3mm neizolat(pe care l-am si achizitionat insa il voi returna din motive de siguranta).
2.Idea este ca la iesirea din semineu voi folosi un cos de inox neizolat flexibil pana unde se va mufa in cosul iozlat. Aici am nevoie de putin ajutor pentru ca nu stiu daca mufarea tubului flexibil sa fie facuta in interiorul hotei semineului ca sa am cosul izolat si prin perete sau sa o fac la exteriorul casei, aici va trebui sa vad cum izolez peretele pe unde trece cosul flexibil + izolatia de polistiren de la exteriorul peretelui.
3. Admisia de aer din exterior o voi face prin tubulatura de inoz de 100mm folosind acel kit de admisie cu clapeta, din cate am vazut intr-o filmulet de prezentare acest semineu are pe spate doua suruburi si o platbanda unde sper ca voi putea monta gura de admisie. Intrebarea aici este aceasta tubulatura trebuie si ea izolta? se formeaz condens? si daca exista vreun risc sa ajunga scantei sau aer cald pe aceasta tubulatura care sa imi afecteze izolatia de polistiren prin care ies cu ea.

Multumesc!

#642
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 06.01.2014
Nu sunt specialist, iti zic cum as face/cum am facut la mine
1. Daca iesirea din semineu este de 180, atunci hornul sa fie de 180 pe interior si "cat o fi" pe exterior. / eu am avut de 200 iesirea, am pus interior 200 cu, daca bine imi amintesc 250 ext
2. "cos de inox neizolat flexibil pana unde se va mufa in cosul iozlat" , mie nunu-mi suna bine. De ce nu folosesti bucati rigide de cos. /Eu am cos Permeter de la schiedel, se la semineu pana la intrarea in horm am tuburi de metal, groase in carne, de genul https://www.dedeman....negru/p/2014554 , doar ca de 200. Se pot pune in (orice) unghi.
3. ce traseu ai ? / La mine nu a fost cazul trage aer din garajul de la demisol, deci chiar de sub semineu.

#643
fory19

fory19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 19.09.2007
Multumesc pentru raspunsul rapid.
1. OK
2. Exaxt acel cos l-am si achizitionat cu tot cu coturi de 90 cu gura de vizitare insa cineva mi-a zis ca in timp de la condens si de la temperatura acel meta cat de gros ar fi el va ceva si se va gauri si mi-a recomandat cos de inox flexibil ca acesta https://www.dedeman....l-2-m/p/2023236
3. Distanta este de maxim 30cm interior + 30 in perete.

#644
ciockyvisa

ciockyvisa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 17.11.2005
Ce parare aveți de focarul acesta?

https://m.emag.ro/fo...rch-Action=view

#645
meheva

meheva

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.08.2013
Bună ziua! As vrea sa va prezint un caz și sa vă întreb care ar fi soluția potrivită. Am la dispoziție mansarda din fotografie. Are 36m2 și acoperișul va fi izolat cu spumă. Hornul în construcție vine de la o sobă cu grătar. Credeți că s-ar putea construi un șemineu care sa fie sursa principala de căldură a mansardei? Un arhitect a calculat că necesarul de căldură ar fi ~ 13kw in zilele in care temperatura ajunge - 15 grade.  Ar fi poate o sobă de teracotă mai potrivită? Mulțumesc și iertați dacă din lipsă de cunoștințe în domeniu am pus întrebarea prea superficial.

#646
meheva

meheva

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.08.2013
Mansarda de care vorbeam

Attached Files



#647
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Problema o sa fie cosul de fum, care teoretic din locul in care intri in el cu semineul sau teracota, ar cam trebui sa se inalte inca aproximativ 4 metri. Ori in cazul tau, banuiesc ca te poti inalta maxim 2 metri

#648
anduvirgil

anduvirgil

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,363
  • Înscris: 26.12.2009
Hmmm, 13 kw / 36 mp?!

Podeaua suporta greutatea sobei?!
Recomand minim 20 cm izolatie la tavan.

Sunt sobe care pot functiona "fara" cos Posted Image, deci un cos de 2m inaltime putea fi suficient.

Recomand amplasarea sobei intr-o pozitie cat mai centrala.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate