Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 

Glutenul si inflamatiile

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,841
  • Înscris: 01.11.2005

View Posttomaso, on 17 noiembrie 2018 - 23:08, said:

Alergia la gluten este o problemă serioasă.
Boala celiacă.

Am printre cunoștințe pe cineva al cărui copil are această boală.
Nu-i deloc ușor, iar alimentele fără gluten (cele cu semnul spicului) sunt scumpe și relativ limitate.

Mama copilului îi face pâine la fiecare două zile,  de exemplu.   Tot fluxul alimentar este separat pentru a nu fi contaminat.
Chiar și ciocolata conține gluten. Este greu și frustrant.
Din pacate la ultimele rezultate si piciul meu cel mare a iesit suspect cu astfel de intoleranta la gluten.
Citind pe net ce poate rezulta din aceasta intoleranta ne-am dat seama ca problemele care le are el sunt fix descrierea problemelor create de aceasta intoleranta.
Asa ca, cei care cred ca e o prostie, din calitate de parinte o spun ca nu e deloc, pana nu ti se intampla sa o ai in familie.

Spre norocul nostru in Norvegia astfel de chestii sunt luate in serios si unele magazine au rafturi special amenajate cu produse fara gluten. Intr-adevar mai scumpe dar nu avem ce face.

Acum a ramas sa mergem la specialist sa ne confirme sau infirme aceasta problema.

Edited by tehnics, 18 November 2018 - 13:19.


#20
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu e de glumit cu afectiunile sau cu bolile. Pana nu esti in situatia respectiva, sau nu ai pe cineva drag in situatia respectiva, nu stii cum e si judeci. Nu e ok o astfel de mentalitate.

#21
epetroiu

epetroiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,530
  • Înscris: 05.08.2016

View Postketa, on 17 noiembrie 2018 - 21:47, said:

Nu ia nimeni si nimic la misto... faptul ca tu esti credul este altceva. incearca sa mergi sa fii de unul singur izolat si sa traiesti din ceea ce gasesti.. Ai o seansa foarte mare sa te imbolnavesti de ceva ....
in zilele noastre nu are nimeni interesul sa te omoare . au nevoie de cei ca tine sa lucreze pe plantatia  lor, trebuie sa te mentina sanatos si cu mancare putina...

Crezi tu ca industria farmaceutica si medicala au interesul sa te mentina sanatos?

#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu zic ca credul e acela care, crede ca industria farmaceutica te vrea sanatos.
Nu, omule, te vrea bolnav, pentru a depinde de medicamentele si de serviciile lor scumpe, care le umfla conturile. (A se vede chimioterapia la pacientii cu cancer, nu fiti naivi sa credeti ca chiar nu exista un tratament pentru cancer. Exista, dar nu se vrea ca el sa apara in spatiul public. E mai usor si mai PROFITABIL pentru industria farmaceutica sa INTRETINA boala, decat sa o VINDECE.) Asadar, sa nu ne imbatam cu apa rece..

Edited by MembruAnonim, 19 November 2018 - 10:30.


#23
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007

View Posttehnics, on 18 noiembrie 2018 - 13:17, said:

Din pacate la ultimele rezultate si piciul meu cel mare a iesit suspect cu astfel de intoleranta la gluten.
Citind pe net ce poate rezulta din aceasta intoleranta ne-am dat seama ca problemele care le are el sunt fix descrierea problemelor create de aceasta intoleranta.
Asa ca, cei care cred ca e o prostie, din calitate de parinte o spun ca nu e deloc, pana nu ti se intampla sa o ai in familie.

Spre norocul nostru in Norvegia astfel de chestii sunt luate in serios si unele magazine au rafturi special amenajate cu produse fara gluten. Intr-adevar mai scumpe dar nu avem ce face.

Acum a ramas sa mergem la specialist sa ne confirme sau infirme aceasta problema.

Problema e alta de fapt: au aparut in ultima vreme tot felul de pseudo doctori, scoliti la scoala google, care tipa peste tot ca glutenul este o problema la modul general si ca nu are ce cauta in alimentatia omului. De aici si isteria cu inflamatiile produse de gluten oricui si oricand.
Boala celiaca este cat se poate de serioasa si este bine ca va aflati intr-o tara care o si ia in serios.

#24
entry

entry

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 19.11.2015
Glutenul e periculos doar pentru cei cu boala celiaca, restul pot manca paine linistiti. S-a creat o isterie din care profita unii smecheri care vand alimente scumpe celor speriati de gluten. Nici graul si nici un alt aliment nu mai e ca acum 100 de ani. Crede cineva ca vacile acum 100 de ani dadeau atat lapte ca acum ? Sau carne ? Ati vazut cat de mari sunt puii din ferme ? Toate fructele si legumele au suferit modificari, dar nu asta e problema, de cand exista agricultura si crestere a animalelor oamenii fac asta. Problema e ca alimentele sunt tot mai rafinate, se indeparteaza nutrienti din ele, se pune in loc zahar, grasimi si calorii, portiile au crescut. Oamenii mananaca mult si prost, nu fac miscare, de aici si explozia de obezitate, diabet, cancer.

#25
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,475
  • Înscris: 04.05.2006
Well, for once we agree :)

#26
takillya

takillya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,121
  • Înscris: 03.12.2005
glutenul e o problema daca esti celiac, iar boala e destul de rara.

pentru restul nu e nici o problema, omenirea mananca cereale de cand am devenit bipezi......
si chiar nu conteaza daca cerealele nu mai sunt cele de acum 4000 de ani, glutenul e tot gluten...

#27
Kriss77

Kriss77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 928
  • Înscris: 01.08.2018

View PostMembruAnonim, on 17 noiembrie 2018 - 21:15, said:

Salut! Este adevarat ce tot se aude in ultima perioada in legatura cu glutenul asta
NU.

Quote

De exemplu, daca nu suferi de boala celiaca, insa observi ca glutenul(adica painea, cerealele, etc) iti provoaca alte afectiuni cum ar fi acneea, inseamna ca ai intoleranta la gluten?
Esti sigur ca acneea e provocata de gluten? In general cauza sunt dereglarile hormonale. Boala celiaca e rara (sub 1% din oameni) si ar trebui confirmata prin analize specifice.

Quote

La alte boli, cum ar fi cancerul sau diabetul e greu de stabilit cum ca fix glutenul a provocat acea boala,
Nu exista nicio legatura intre cele doua, dimpotriva painea integrala,de grau si secara fara aditivi, eventual cu seminte,   e un aliment foarte sanatos,contine fibre, vitamine, proteine, minerale si implicit protejeaza de diabet, cancer etc.Ceea ce s-a dovedit pana acum e legatura intre cancer si excesul de proteine animale deci fii atent in ce club te inscrii. Faptul ca acum a devenit la moda sa incriminezi cerealele cu care omenirea s-a hranit de mii de ani (inclusiv Asia in care boala canceroasa a fost  mult timp cu mult mai rara decat in Occident)  arata in ce hal de prostie si orbire a ajuns sau tinde sa ajunga omenirea in prezent. Cu totul altceva este painea alba, produsele de patiserie cu aditivi, margarina etc. care sunt calorii goale, pot favoriza diabetul, contin e-uri daunatoare si sunt factori inflamatori.
.

Quote

E mai bine sa nu consumi DELOC paine sau produse ce contin gluten?
Nu.Painea integrala e foarte sanatoasa.

Quote

Sau e mai bine sa nu mancam deloc paine? Sunt covrigii sau produsele de patiserie, in general nocive CHIAR DACA sunt mancate nu prea des,
Nu cred ca a murit nimeni de la un covrig din cand in cand.Posted Image

Edited by Kriss77, 30 November 2018 - 18:38.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate