Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Reteta coniac
Last Updated: Oct 26 2018 13:14, Started by
richi_e
, Oct 18 2018 17:42
·
0
#20
Posted 18 October 2018 - 19:00
Nu e tescovina, e virars!
Las mustul sa fiarba, pe boasca! cand sta din fiert, teoretic este vin, bag in presa, deoarece la cazan boasca e greu de gestionat! tescovina e practic un alcool din zaharul adaugat la boasca! PS: Metaxa e ..pistol cu apa! |
#21
Posted 18 October 2018 - 19:13
#22
Posted 18 October 2018 - 19:16
da, unii o "gresesc" dindu-i focul mai tare, ori o fac prastina, doar gust de tescovina ca tarie ... alta data. isi bat joc de licoare
|
#23
Posted 18 October 2018 - 19:16
richi_e, on 18 octombrie 2018 - 19:00, said:
Nu e tescovina, e virars! Las mustul sa fiarba, pe boasca! cand sta din fiert, teoretic este vin, bag in presa, deoarece la cazan boasca e greu de gestionat! tescovina e practic un alcool din zaharul adaugat la boasca! PS: Metaxa e ..pistol cu apa! Si coniacul tot vinars este, doar ca este facut in zona aia din Franta. De ce nu lasi licoarea asa cum este si sa o maturezi in butoi de stejar timp de mai multi ani? Sunt sigur ca va iesi mult mai buna decat in reteta data de tine. Poti folosi si aschii de stejar arse pentru asta. |
#24
Posted 18 October 2018 - 19:24
#25
Posted 18 October 2018 - 19:27
Cate grade are?
Cat se poate bea? A doua zi te doare capul? Nu iese RDV? |
#26
Posted 18 October 2018 - 19:41
Piscopescu, on 18 octombrie 2018 - 19:24, said: Pt. comparatie, miros/gust de struguri? In opinia mea, tescovina nu trebuie sa duhneasca. Mirosul su gustul sunt destul de minime, vorbim mai mult de o aroma, decat de un parfum'buchet. Si aceasta nu este numai de struguri este impletita cu aroma caracteristica distilatului, data de cupru. |
#27
Posted 18 October 2018 - 20:11
argentum, on 18 octombrie 2018 - 18:20, said:
hai sa va dau o reteta de pizza: se ia o franzela veche de 2 zile, se taie felii. se indeparteaza coaja de la felii si feliile se aseaza in tava, cat ma uniform si cu cat mai putine spatii ntre ele. se ia o lingura de bulion si se unge cu aceasta feliile. se toaca marunt niste salam de vara si se imprastie cubuletele peste, iarasi, cat ma uniform. se presara pe deasupra cu niste hochland dat pe razatoarea aia mare. se baga la cuptor 20 de minute pe mediu. pofta mare Ontopic: de ce pana mea nu ii zici...lichior de stafide cu vanilie?! O fi bun, nu contest. Da’ cognac nu e. |
#28
Posted 18 October 2018 - 20:21
|
#29
Posted 18 October 2018 - 20:33
Ma gandesc sa fac si eu la anul niste calvados, ca am ceva mere prin gradina, le las la macerat, le fierb si bag niste zahar caramelizat, sa-i dea culoare.
Pfff, mama ce bautura nobila scot! |
#30
Posted 18 October 2018 - 23:09
Care-i varsta de supravietuire dupa ce se bea asemenea bauturi?
Nimeni nu se baga la facut whiskey? se putea prinde reteta deja din filmele unde se prepara alcool ilegal in padure la clar de luna, de unde-i provine si numele de Moonshine. |
#31
Posted 19 October 2018 - 10:18
Ce e whiskey ce e moonshine ( trascau ) pt tine este acelasi lucru
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/V01ME8yNKeY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8rsiupKxPPQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#32
Posted 19 October 2018 - 13:28
Mi-a venit o idee, nu stiu daca e creata, va rog pe voi sa decideti;
Am 2 butelii de 2L cu tuica primita cadou anul trecut. Sta degeaba in dulapul din balcon. Sigur nu e de pruna, mai degraba un rachiu de fructe. Taria e medie, as masura-o dar nu am cu ce. Cum beau foarte putin, prefer vinul,cred ca intr-un an am reusit sa dovedesc 1L de rachiu. Vazand in piata gutui, ma gandesc daca merita sa iau o gutuie, sa o tai fideluta ca sa intre pe gatul buteliilor si sa o las pana imi amintesc iar de ea. Macar pana la Craciun sa stea. Ce parere aveti de "tuningul" asta? Iese ceva mai bun sau o stric? |
#33
Posted 19 October 2018 - 16:30
cred ca ar fi suficient o singura felie de gutuie la 2l de tuica.
o strici sau nu? depinde de ce tuica ai, de gustul tau etc eu as pune'o intr'o damigeana de sticla si as scoate'o din buteliile alea, ca tare mi'e ca alea's din plastic |
|
#34
Posted 19 October 2018 - 17:07
Putin offtopic, tuica buna se poate face din orice fruct, daca stii ce faci. Asta vara am baut o tuica de mandarine, o aroma aparte.
Tuica de mere, la fel, dublu distilata, sau chiar distilata odata si lasta mai tare poate fi f buna. O tescovina dupa regulile artei, la fel nu se poate refuza. Unii zic ca cea de cirese e tata lor, insa cea de pere mi se pare cea mai cea, are o aroma inconfundabila. Insa anul asta a facut un prieten de al meu o tuica de prune de vara, la 40 de grade, incredibila, niciodata nu am baut asa ceva, desi sunt dintro zona unde tuica e la putere. Si a mai facut si multa, citeva sute de litri, daca nu chiar mia. |
#35
Posted 19 October 2018 - 22:03
petit_christian, on 19 octombrie 2018 - 17:07, said:
Putin offtopic, tuica buna se poate face din orice fruct, daca stii ce faci. Asta vara am baut o tuica de mandarine, o aroma aparte. Daca tot e offtopic, mai tii minte "palinca" cu gust de piersici, adusa din Ungaria dupa '89? Ce oroare ... petit_christian, on 19 octombrie 2018 - 17:07, said: O tescovina dupa regulile artei, la fel nu se poate refuza. Tocmai regulile astea le caut eu , daca ai ceva de adaugat aici: https://forum.softpe...u-de-tescovina/ |
#36
Posted 19 October 2018 - 22:37
Piscopescu, on 19 octombrie 2018 - 22:03, said:
Daca tot e offtopic, mai tii minte "palinca" cu gust de piersici, adusa din Ungaria dupa '89? Ce oroare ... Nu este oroare doar pentru cei care nu stiu ca ungurii au ca specialitate de tuica si din pere sau din caise/piersici pe langa prune, visini, gutui, mere si alte fructe, separat fiecare si sticla e marcat si in alta limba decat maghiara sau desenat fructul. Daca este pentru export e mai clar, daca e pentru consumare locala, e deajuns in maghiara denumirea produsului. Barack Palinka, nu e vorba de fostul presedinte american Barack Obama, asa se cheama "caisa" in maghiara, a ras si el cand a auzit ce inseamna numele lui in Ungaria. Google e plin de explicatii daca vrei sa cauti cum se face palinka din toate fructele individual, este si despre gutui. Nu stiu translatarea cum suna ca n-am timp de asa ceva insa vei vedea cate feluri de sticle sint prezentate la fiecare fruct aparte: Barack(Caisa), Meggy(visine), Birs(Gutui), Alma(mere) o sa te pierzi in informatie ca Alice in tara minunilor. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users