Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Laptop 17" - baterie buna

Uree 239 analize catel

Programare Sala Tulcea
 Tensiune mica Smart Forfour 2017

Reglaj a

Desparțire de sotie

Problema combina frigorifica
 Persoanele care nu se scalda (in ...

Redmi K50 in Reteaua Digi

Revolut x Vodafone - Obține ...

Cade internetul la platformele St...
 Rulouri de aluminiu DIY

Despre Monitorizarea Sunetului &#...

Șeful bancii centrale a Polo...

Ac adaptor HKA 12150EC 230
 

AVI DV la calitate maxima!

- - - - -
  • Please log in to reply
129 replies to this topic

#73
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Portiunea intunecoasa o delimitezi cu ochiu'. Mergi cu scroll in VDM si de unde incepe intunericu' bagi trimul. In exemplul meu intunericul este de la frame 1000 la 2000. Daca aveam intuneric si de la 3000 la 4000, mai bagam un trim.

enjoy,
Mtz

#74
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Mai noi ti-am oferit ,totul ,acum trebuie sa pui mana sa experimentezi si tu ,si sa nu pui intrebari stupide de genul

Quote

dar nu stiu cum sa delimitez portiunile intunecate de cele luminoase.
Cat despre documentatia AviSynth as citi-o ,dar ,chiar nu am asa ceva
.Ca sa vezi ca nu am nimic cu tine personal:
-partile intunecate sau luminoase se determina VIZUAL pe filmul tau ,eventual cadru cu cadru in virtualdubmod.
-doc. avisynth vine cu programul avisynth pe care l-ai instalat deja in calculator.
Nici nu stiu de unde sa te iau.Noi totusi vrem sa ridicam nivelul acestui forum,nu sa-l coboram.

Edited by midelic, 25 May 2006 - 18:41.


#75
galbenpal

galbenpal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 26.11.2006
Buna ziua !

Am citit aproape tote topicurile referitoare la "albirea" filmului cu ajutorul AviSynth si virtual dub. Am si eu un film de o ora si jumatate, am facut cred !!! aproape toti pasii referitori la scriptul .avs, dar..., imi da cu "virgula". Adica imi arata ca se incarca avisynth pe baza scriptului introdus in pluggins dar, in cele din urma ma aleg cu urmatoarea eroare pe care o dau in foto. dau mai jos si scriptul pe care l-am introdus pentru a se vedea exact despre ce este vorba:


LoadPlugin("HDRAGC.dll")
AVISource("D:\botez Ovidiu.avi")
#HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=2)

P.S. Sunt interesat doar de "albirea" filmului, si nu de alte efecte care pot fi obtinute (ex. noise) Folosesc Virtual Dub 1.5.1 si am reusit sa fac captura de pe o camera Panasonic NV-GS 17 cu Nero Vision.

#76
galbenpal

galbenpal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 26.11.2006
Nu am reusit sa incarc si imaginea desi o facusem mica dar va atasez exact ce scrie pe acel script de error care mi-a aparut

AviSynth open failure:
AviSource: could'nt locate a decompressor for fourcc MJPG
(C:\Program Files\AviSynth 2.5\Pluggins\hdragc.avs, line 2)

#77
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
1. Ti-ai batut joc de calitatea miniDV facand captura cu VD in loc sa faci transfer prin firewire. Cand vei face transfer prin firewire sa iti instalezi codecul Celocida ca sa nu mai ai eroare in avs. E mic si free.
2. Daca nu vrei sa iti faci transferul prin firewire si vrei sa ramai la acea calitate slaba, instaleaza ffdshow si la video codecs bifeaza suportul pentru mjpg si pentru AviSynth.

enjoy,
Mtz

#78
dreammer54

dreammer54

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 26.11.2006
Pentru cei ce folosesc avisynth:
Am un material filmat din care vreau sa pastrez doar anumite momente.
Dupa selectie imi raman, sa zicem, vreo 5 parti, intre care vreau sa adaug tranzitii si efecte("dissolve" si fade in, fade out), adica ceva de genul:
intre partea 1 si partea 2 sa fie efect de dissolve
intre 2 si 3 sa fie fade out pt.2, respectiv fadein pt.partea a 3-a
intre 3 si 4 nici o tranzitie sau efect
intre 4 si 5 sa fie "dissolve"
Chestia e ca vreau sa fac toate astea numai cu AviSynth, fara softuri de editare de genul PremierePro, Pinnacle, etc.
Adica sa iau toata filmarea, sa fac selectia cu "trim", sa aplic efectele si tranzitiile, toate astea intr-un singur script, pe care sa-l trimit in HCEnc(sau alt compresor MPEG2).
Pot sa fac asta cu avisynth? Eventual cateva sugestii, ca sa stiu macar de unde sa incep, restul ramane sa studiez singur.
Ms.

#79
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Din cate tin eu minte, exista plugin de avisnth pentru asa ceva. Dar nu mai stiu nici macar cum se numeste. Fa si tu un search pe doom9 si sigur vei descoperi detalii.

enjoy,
Mtz

#80
dreammer54

dreammer54

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 26.11.2006
Multumesc.
Am gasit deja "solutia", se numeste avsFilmCutter.
Pot face trim-urile, pot adauga dissolve si fade in/out si cel mai important, imi genereaza scriptul.avs, pe care il folosesc pentru a invata practica mai multe despre posibilitatile AviSynth.
Deci, daca mai intereseaza pe cineva...avsFilmCutter.

#81
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
Stie cineva de ce primesc mesajul din foto dupa ce incarc in virtualdubmod plugin-ul de zgomot?

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   35.82K   38 downloads


#82
The_Stef

The_Stef

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 30.11.2006
Am si eu o mica problema.... scriptul este urmatorul:

=====================================================
LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\AGC.dll")


AviSource("d:\asta.avi")
LanczosResize(320, 240)
ConvertToYUY2()
#HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=2)
=====================================================

vreau sa adaug mai mult britness in filmu meu pt. ca este foarte intunecat...dar nu se vede nici o diferenta



Daca ma poate ajuta cineva ii multumesc

#83
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Incearca sa faci modificatile la tine in PC conform cu asta:

=====================================================
LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\HDRAGC.dll")


AviSource("d:\asta.avi")
LanczosResize(320, 240)
ConvertToYUY2()
HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=2)
=====================================================

Adica si sa stergi acel #. # anuleaza orice linie din script.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 16 April 2007 - 01:05.


#84
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
Mtz, de ce oare primesc mesajul din foto?

Attached Files



#85
smkrez

smkrez

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 02.05.2005
O intrebare existentiala, pentru un incepator.
La ce ajuta codarea in mai multi pasi? Doar la obtinerea unei calitati maxime pastrand aceasi marime a fisierului rezultat? Sau poate ajuta la imbunatatirea calitatii si avand o codare CBR?
De exemplu, daca am un fisier dv de 40 de minute, si tot spatiul de pe DVD , mai are rost sa incerc mai multe treceri, sau e de ajuns sa scot cu o trecere un fisier cu CBR la 8000 si gata? Pe mine ma intereseaza sa se poata vedea la un DVD player la calitate maxima posibila.

#86
robert89

robert89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 06.01.2007

View Postsmkrez, on Jun 7 2007, 13:25, said:

O intrebare existentiala, pentru un incepator.
La ce ajuta codarea in mai multi pasi? Doar la obtinerea unei calitati maxime pastrand aceasi marime a fisierului rezultat? Sau poate ajuta la imbunatatirea calitatii si avand o codare CBR?
De exemplu, daca am un fisier dv de 40 de minute, si tot spatiul de pe DVD , mai are rost sa incerc mai multe treceri, sau e de ajuns sa scot cu o trecere un fisier cu CBR la 8000 si gata? Pe mine ma intereseaza sa se poata vedea la un DVD player la calitate maxima posibila.
- Codarea in mai multi pasi = calitate mai buna = timp de randare mai mare:
- CBR = este bun cand filmarea este constanta si nu sunt alternante de la luminozitate la intunecare la care se pune VBR;
- Cu cat marimea birate este mai mare calitate mai buna (dar nu mai mult de cca 8200) la CBR
- La VBR se alege o marime minima, medie si maxima:

#87
smkrez

smkrez

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 02.05.2005

View Postrobert89, on Jun 7 2007, 13:43, said:

- Codarea in mai multi pasi = calitate mai buna = timp de randare mai mare:
- CBR = este bun cand filmarea este constanta si nu sunt alternante de la luminozitate la intunecare la care se pune VBR;
- Cu cat marimea birate este mai mare calitate mai buna (dar nu mai mult de cca 8200) la CBR
- La VBR se alege o marime minima, medie si maxima:

OK, vreau calitatea cea mai buna, deci ma duc cu bitrate maxim, si constant. La ce mai ajuta  aici  codarea in mai multi pasi?

#88
robert89

robert89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 06.01.2007

View Postsmkrez, on Jun 7 2007, 15:16, said:

OK, vreau calitatea cea mai buna, deci ma duc cu bitrate maxim, si constant. La ce mai ajuta  aici  codarea in mai multi pasi?
   Birate mare (dar nu mai mult de cca 8200 deoarece unele DVD - playere nu citesc) rezulta caliate foarte buna dar mai putin timp pe DVD. Codarea in mai multi pasi face sa iasa si mai bun materialul finit  dar depinde si ce encoder folosesti, despre CBR si VBR am mai discutat .... alte date le mai gasesti pe acest forum...

#89
smkrez

smkrez

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 02.05.2005
In metoda rezentata, sursa DV este exportata de 3 ori din programe inainte de a trece la faza de codare. Sa inteleg ca o recodare din DV in DV nu induce pierderi de calitate?

Edited by smkrez, 12 June 2007 - 22:58.


#90
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

View Postsmkrez, on Jun 12 2007, 23:51, said:

In metoda rezentata, sursa DV este exportata de 3 ori din programe inainte de a trece la faza de codare. Sa inteleg ca o recodare din DV in DV nu induce pierderi de calitate?
Exact!!!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate