Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema laptop Asus

Probleme mini tractor chinezesc b...

Cand și de unde iau permisul...

Cum functioneaza sistemul audio a...
 cum se foloseste o masina de spal...

Sentința fara precedent: Doi bucu...

Check engine - se stinge la rece

Frecvența redusa Facultate d...
 De unde pot cumpara mai multe car...

Înregistrare sistem multimedia Toy...

LG G6 sau ceva mai nou?

Google nu mai ofera spatiu nelimi...
 Problema laptop

Af la rcd310 oem

Opel Astra J clima in modul AUTO ...

Timp transmisie in standby
 

Nedetectare wi-fi home!

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
djhappy89

djhappy89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 02.01.2011
Salut  ! Am un Laptop mai vechi HP 15-d054sq, si intampin urmatoarea problema. Cand incerc sa ma conectez la reteaua wi-fi de acasa, laptopul nu o gaseste sub nicio forma. Gaseste toate retelele vecinilor mai putin reteaua mea. Mentionez ca Wi-fi-ul meu functioneaza deoarece ma pot conecta la el cu telefonul dar si cu un alt laptop.
De unde sa fie problema din laptop sau din router? modelul de router este : Tp-Link C2, AC750.
Daca ma puteti ajuta ...ca nu stiu ce sa ii mai fac , cred ca il arunc !

#2
ClaudiuRares

ClaudiuRares

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 09.08.2018
Router-ul este pe 5Ghz sau 2,4Ghz?Dispozitivele mai vechi nu suporta 5 Ghz , router-ul si laptopul sunt pe regiunea Romania?Fiindca frecventele difera in unele regiuni si daca acestea difera nu merg,

#3
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,757
  • Înscris: 12.06.2006
In mod evident e de la laptop. Fa-i update la driverul placii wifi.

#4
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018
1. Vezi sa fie activat, din router, 2.4 Ghz, meniul Dual Band Selection
2.  Vezi la Wireless (2.4GHz) > Enable SSID Broadcast sa fie activat
3. Vezi la Wireless (2.4GHz) > Mode, testezi ambele valori
4. Vezi tot la Wireless (2.4GHz) > Channel, iei la rind

#5
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,483
  • Înscris: 06.09.2004
daca placa laptop-ului nu stie ac pe 5 Ghz (si cel mai probabil nu stie), degeaba face update. uita-te in setarile router-ului si porneste wi-fi-ul din router si pe banda de 2.4 Ghz.

#6
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018

View PostdiZy, on 09 august 2018 - 16:13, said:

In mod evident e de la laptop. Fa-i update la driverul placii wifi.
Vede toate / mai multe retele de la vecini, de ce update driver?

#7
menaloty

menaloty

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,527
  • Înscris: 15.11.2016
Poate este oprit pe 2,4GHz.

#8
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,373
  • Înscris: 24.09.2006
unele placi wifi nu se pot conecta la retelele wifi setate pe canal mai mare de 10, din cauza restrictie de regiune (SUA)
seteaza routerul pe canalul 1

Edited by gumball3000, 09 August 2018 - 16:23.


#9
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,757
  • Înscris: 12.06.2006

View Posttrollerul_de_serviciu, on 09 august 2018 - 16:15, said:

Vede toate / mai multe retele de la vecini, de ce update driver?
Invers a zis. Asa erau unele placi wifi de la Atheros.

#10
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018

View Postdjhappy89, on 09 august 2018 - 16:06, said:

Salut  ! Am un Laptop mai vechi HP 15-d054sq, si intampin urmatoarea problema. Cand incerc sa ma conectez la reteaua wi-fi de acasa, laptopul nu o gaseste sub nicio forma. Gaseste toate retelele vecinilor mai putin reteaua mea. Mentionez ca Wi-fi-ul meu functioneaza deoarece ma pot conecta la el cu telefonul dar si cu un alt laptop.
De unde sa fie problema din laptop sau din router? modelul de router este : Tp-Link C2, AC750.
Daca ma puteti ajuta ...ca nu stiu ce sa ii mai fac , cred ca il arunc !

View PostdiZy, on 09 august 2018 - 16:23, said:

Invers a zis. Asa erau unele placi wifi de la Atheros.
Esti sigur ???

#11
djhappy89

djhappy89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 02.01.2011

View PostClaudiuRares, on 09 august 2018 - 16:13, said:

Router-ul este pe 5Ghz sau 2,4Ghz?Dispozitivele mai vechi nu suporta 5 Ghz , router-ul si laptopul sunt pe regiunea Romania?Fiindca frecventele difera in unele regiuni si daca acestea difera nu merg,

Salut, cu respect ! Routerul are doua benzi disponibile si cea de 5 si cea de 2.4 , insa nu vede niciuna. Faza cu regiunea nu am inteleso..

View PostdiZy, on 09 august 2018 - 16:13, said:

In mod evident e de la laptop. Fa-i update la driverul placii wifi.

Am pus si alte versiuni si tot la fel ! Cand dau sa fac update zice ca e ultima versiune cea pe care o am . Eu intru in device manager si dau click dreapta update.

#12
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,373
  • Înscris: 24.09.2006

View Postdjhappy89, on 09 august 2018 - 17:18, said:

Salut, cu respect ! Routerul are doua benzi disponibile si cea de 5 si cea de 2.4 , insa nu vede niciuna. Faza cu regiunea nu am inteleso..
nu-i nimic, poate o intelegi pe cea cu canalul.

Edited by gumball3000, 09 August 2018 - 17:19.


#13
djhappy89

djhappy89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 02.01.2011
Cu privere la trollerul_de_servici. Am un router tare complicat pentru mine. Nu stiu sa intru in setarile lui, a fost nevoie sa mi-l seteze cineva de la altex intrucat pt mine era prea greu..

#14
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018
Nu e deloc complicat, ti-am dat exact meniurile si optiunile unde trebuie sa intri.
Trebuie doar sa citesti manualul si sa intri pe pagina de configurare.
Adica mergis sus la browser, unde scrie adresa, si bagi: 198.168.0.1
Apoi user si parola de administrare: probabil este admin la ambele
Si apoi ce am zis mai sus....

Da, routerul are ambele 2.4 si 5, sint vazute ambele de alte dispozitive ?

#15
djhappy89

djhappy89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 02.01.2011
Da ambele sunt vizibile la alte dispozitive

Hai ca am intrat in setarile wifi:
La dual band selection sunt bifate ambele si 2.4 si 5 ghz.
La wireless 2.4 ghz :regiunea pe Romania. La mode nu am decat 11bgn mizxed.
Channel : auto
Channel width : auto
Este bifata optiunea enable ssid broadcast.
Este nebifata optiunea wds.


#16
ndor

ndor

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,021
  • Înscris: 21.04.2005
Seteaza canal fix la channel, ceva intre 1 si 10 si la channel width pune 20 mhz si vezi daca o vede .

#17
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,296
  • Înscris: 23.03.2018

View Postdjhappy89, on 09 august 2018 - 17:38, said:

Da ambele sunt vizibile la alte dispozitive

Hai ca am intrat in setarile wifi:
La dual band selection sunt bifate ambele si 2.4 si 5 ghz.
La wireless 2.4 ghz :regiunea pe Romania. La mode nu am decat 11bgn mizxed.
Channel : auto
Channel width : auto
Este bifata optiunea enable ssid broadcast.
Este nebifata optiunea wds.
OK, pai modifica ce am spus eu si ceilalti mai sus.

#18
djhappy89

djhappy89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 806
  • Înscris: 02.01.2011

View Postgumball3000, on 09 august 2018 - 16:22, said:

unele placi wifi nu se pot conecta la retelele wifi setate pe canal mai mare de 10, din cauza restrictie de regiune (SUA)
seteaza routerul pe canalul 1


Scuze acum am vazut mesajul tau. Pff daca modific aoci la canale exista posibilitatea sa influentez vuteza routerului?

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate