Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...
 Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 

Brâul Maicii Domnului

* - - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
23 replies to this topic

#1
un-simplu-om

un-simplu-om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 15.12.2017

[ https://www.crestinortodox.ro/comunitate/uploads_user/35000/34207/105382.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.crestinortodox.ro/comunitate/uploads_user/35000/34207/105383.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Prea Sfântă Curată și Neîntinată Fecioară, urcându-te la ceruri, cu mâna ta ai dăruit Apostolului Toma, Preasfântul tău Brâu”, psalmodiază Biserica în troparul sărbătorii Punerii în raclă a Cinstitului Brâu al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Două femei evlavioase din Ierusalim au făgăduit că vor păstra cinstitul Brâu. Maica Domnului, cu puțin înainte de adormirea sa, i-a cerut Sfântului Evanghelist Ioan să împartă acestora și cele două veșminte ale sale. Misiunea de păstrare, din generație în generație, a continuat-o o fecioară evlavioasă ce provenea din această familie.

Aducerea Sfântului Brâu la Constantinopol

În timpul domniei împăratului Arcadie, fiul lui Teodosie cel Mare, a avut loc mutarea cinstitului Brâu în Constantinopol. Pe 31 august, împăratul a așezat Cinstitul Brâu într-o raclă foarte frumoasă, pe care a numit-o „racla sfântă”, pentru a proteja capitala Imperiului și pe locuitorii acesteia de orice atac ostil, de orice nenorocire și uneltire demonică.

Sfântul Brâu s-a păstrat în racla pecetluită mai întâi în biserica Sfinților Apostoli, apoi în Biserica Preasfintei Născătoare din Vlaherne, ce o ridicase împărăteasa Pulheria. Această raclă nu s-a deschis până în zilele împăratului Leon cel înțelept (886-912). Soția împăratului Leon, Zoe, pe când era foarte bolnavă, a visat-o pe Născătoarea de Dumnezeu, iar Maica Domnului i-a spus împărătesei că trebuie să îl convingă pe Patriarh să scoată Sfântul Brâu din chivotul unde era păstrat încă din secolul al IV-lea. Când au pus Brâul peste împărăteasa bolnavă, ea s-a vindecat îndată. Ca semn de recunoștință și trăind o viață virtuoasă, împărăteasa a împodobit Brâul brodându-l cu fir de aur și l-a reașezat în racla în care-l pusese Arcadie.
Împărțirea Cinstitului Brâu

În a doua parte a secolului al XII-lea, Sfântul Brâu a fost tăiat în fragmente, iar fragmentele au fost dăruite mai multor biserici din Constantinopol.

În veacul al XII-lea, sub împăratul Manuil I Comnenul (1143-1180) s-a stabilit oficial sărbătoarea punerii în raclă a cinstitului Brâu al Maicii Domnului pe 31 august. În vechime, Sfântul Brâu se sărbătorea odată cu Așezarea Veșmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne, pe 2 iulie.

După cucerirea Constantinopolului de către cruciați, în timpul celei de-a patra cruciade, în 1204, unele bucăți au fost furate de cetele de barbari și mutate în Apus. Din fericire, nu s-au pierdut toate.

În urma cruciadei, două bucăți din Cinstitul Brâu a ajuns în Franța și astăzi se păstrează în biserica Le Puy-Notre-Dame.

La Mănăstirea Vatoped din Athos

Conform unei tradiții, Ioniță Caloian, biruind pe Alexios Anghelos al III-lea, ia din Constantinopol ca pradă de război o bucată din Cinstitul Brâu, pentru ca aceasta să fie dăruită în veacul următor mănăstirii Vatoped, de către cneazul sârbilor Lazăr I Hrebeljanoviæ 1372-1389.

Conform unei alte tradiții Împăratul Ioan al VI-lea Cantacuzino (1347-1355), care a avut o dragoste deosebită față de Marea Mănăstire Vatoped, așa cum reiese din mai multe mărturii, a dăruit Mănăstirii o parte din Brâul Maicii Domnului. De atunci Cinstitul Brâu este păstrat în Sfânta Mănăstire Vatoped într-o raclă de argint.

În timpul stăpânirii otomane, părinți din mănăstirea Vatoped au făcut procesiuni cu Cinstitul Brâu în Creta, Macedonia, Tracia, Constantinopol și Asia Mică pentru sfințirea și sprijinul celor înrobiți și izbăvirea de orice boală primejdioasă.

În anul 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Țara Românească pentru îndepărtarea ciumei.
Binecuvântarea Cinstitului Brâu și pentru alte mănăstiri

Mănăstirea Dionisiu deține o mică parte din Sfântul Brâu al Maicii Domnului pe care dionisiații l-au primit de la Mănăstirea Vatoped în schimbul unui deget de la mâna dreaptă al Sfântului Ioan Botezătorul.

O altă mică parte a Cinstitului Brâu se află la Zugdidi, în Georgia adusă de fiica împăratului bizantin Roman, căsătorită cu împăratul georgian Abuchaz. Aceasta, vindecându-se prin atingerea Brâului, a luat cu ea în noua ei patrie o parte din Cinstitul Brâu. La porunca Țarului Rus Alexandru I, la Zugdidi, în Mingrelia, s-a ridicat o frumoasă biserică, în care se păstrează cu evlavie partea din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, spre vindecare de grele suferințe.

Brâul Maicii Domnului de la Kato Xenia

În anul 1522, doua părți ale cinstitului Brâu au fost dăruite mănăstirii de maici Kato Xenia (situată la 50 km de Volos, Grecia) în timpul unei mari epidemii de ciumă. Imediat după aducerea cinstitului Brâu, oamenii s-au însănătoșit.

În perioada 12-15 octombrie 2001, racla cu Brâul Maicii Domnului de la mănăstirea Kato Xenia s-a aflat la Iași cu ocazia hramului Sfintei Parascheva. Peste un milion de credincioși au cinstit atunci Brâul Maicii Domnului, împreuna cu moaștele Sfintei Parascheva.

În perioada 1-10 septembrie 2007, racla cu Brâul Maicii Domnului de la mănăstirea Kato Xenia, s-a aflat și în Arhiepiscopia de Alba Iulia.

Brâul Maicii Domnului de la Kato Xenia a fost adus și la Constanța, pentru prima dată în anul 2002, iar pentru a doua oară în anul 2008.

Sursă : doxologia.ro



#2
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018
Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe Noi,
Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul l-ai nascut,pe tine cea cu Adevarat Nascatoare de Dumnezeu
Te marim.

Edited by WinstonMontana, 06 August 2018 - 20:49.


#3
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 03.02.2007
Ia miluiti-ma si pe mine, ca am o sotie de 48 de ani, psihic, fizic, aproape o leguma. Ce cachat trebuie sa fac?

Edited by Chifteluta, 06 August 2018 - 20:53.


#4
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018

 Chifteluta, on 06 august 2018 - 20:52, said:

Ia miluiti-ma si pe mine, ca am o sotie de 48 de ani, psihic, fizic, aproape o leguma. Ce cachat trebuie sa fac?
Mers la preot si tu si iea sa va spovediti, sa tineti canonul care vi-l da preotul si orice pacat pe care l-ati facut sa nu-l mai faceti niciodata.
de asemeni puteti lua legatura direct cu acest parinte:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Eo_KEmOEnbo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Manastirea Vladiceni Iasi, il gasesti si pe FB:
https://www.facebook...2sOCcSQ&fref=nf

Edited by WinstonMontana, 06 August 2018 - 21:01.


#5
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 03.02.2007

 WinstonMontana, on 06 august 2018 - 20:55, said:

Mers la preot si tu si ia sa va spovediti, sa tineti canonul care vi-l da preotul si orice pacat pe care l-ati facut sa nu-l mai faceti niciodata.

Papagalule, ce n-ai inteles din bolnav psihic si fizic? Cine sa se spovedeasca si cum? E leguma, mai analfabet functional!

#6
diegodanny

diegodanny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,354
  • Înscris: 01.07.2015
Vre-o dovada ca este autentic ? majoritatea sunt falsuri, la datarea cu carbon s-au dovedit a fi mult mai recente.

#7
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 diegodanny, on 06 august 2018 - 21:07, said:

Vre-o dovada ca este autentic ? majoritatea sunt falsuri, la datarea cu carbon s-au dovedit a fi mult mai recente.
datarea cu carbon sax. :)

#8
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018

 Chifteluta, on 06 august 2018 - 20:59, said:

Papagalule, ce n-ai inteles din bolnav psihic si fizic? Cine sa se spovedeasca si cum? E leguma, mai analfabet functional!
O duci la parintele, iar tu ai o mare parte din vina pentru starea ei.
citeste acatistul Sfantului Luca al Crimei, Sfantului Nectarie Taumaturgul, Sfintiilor Mucenicii de la Niculitel:Zotic, Camasie, Atal si Filip,
Paraclisele I si II al Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
Acatistul Domnului Nostru IIsus Hristos

Si dupa ce iti da duhovnicul dezlegare: Psalmii lui David, ii arde pe draci de le sar capacele.( dar numai cu dezlegare de la duhovnicul tau)

Edited by WinstonMontana, 06 August 2018 - 21:45.


#9
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,476
  • Înscris: 04.05.2006
Grija la limbaj, ca va schimb la fata din useri activi in useri suspendați, când va e lumea mai Draga!

#10
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

 Chifteluta, on 06 august 2018 - 20:52, said:

Ia miluiti-ma si pe mine, ca am o sotie de 48 de ani, psihic, fizic, aproape o leguma. Ce cachat trebuie sa fac?
Astea demonstreaza ca ai neglijat-o continuu. Pai a mea cam la aceasi varsta e ca o pustoaica , e sfarleaza, dar o rasfat tot timpul. Din "iubito" nu o scot . Si sa-i vorbesti cu blandete.
Oamenii ajung in asemenea situatii din diverse cauze. probleme din copilarie, conflicte indelungate, "ochiul rau", adica invidia ca altii traiesc in belsug si biunastare , sau chiar teama de moarte vesnica.
Pentru inceput trebuie sa simta ca are pe sot cel mai bun prieten, si apoi sa-ti dai seama ce are pe suflet , dupa aceea sa vezi daca exista solutie de rezolvare.Posted Image

#11
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,532
  • Înscris: 16.03.2007

 Chifteluta, on 06 august 2018 - 20:52, said:

Ia miluiti-ma si pe mine, ca am o sotie de 48 de ani, psihic, fizic, aproape o leguma. Ce cachat trebuie sa fac?


Uite aici:

 un-simplu-om, on 06 august 2018 - 20:36, said:

...Când au pus Brâul peste împărăteasa bolnavă, ea s-a vindecat îndată....


Acum intrebarea e de unde poti face rost de braul ala... si de ce au mai murit oameni de boli daca era atat de simplu? Firar al dracu de brau...

Edited by laffin, 06 August 2018 - 21:53.


#12
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,048
  • Înscris: 23.09.2005
Mai oameni buni! Niciuna din aceste camasi, brâie, chiloți, sulițe sau sule sfinte n-au rezolvat in toate aceste milenii nici o problema majora a omenirii. De ce ne răhățim atata pe noi si ignoram constant faptul ca toate solutiile sunt in fiecare din noi, in interior, nu in tot felul de artefacte-fantoma, la care putem sa belim ochii iar cateva milenii, si tot nu vor rezolva nimic?

#13
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

 Phobos, on 06 august 2018 - 22:02, said:

Mai oameni buni! Niciuna din aceste camasi, brâie, chiloți, sulițe sau sule sfinte n-au rezolvat in toate aceste milenii nici o problema majora a omenirii. De ce ne răhățim atata pe noi si ignoram constant faptul ca toate solutiile sunt in fiecare din noi, in interior, nu in tot felul de artefacte-fantoma, la care putem sa belim ochii iar cateva milenii, si tot nu vor rezolva nimic?
Alegerea e  la noi si solutia ne-a fost data, si se numeste neprihanirea lui isus Hristos. Spune despre sine "Eu sunt bland si smerit cu inima" , deci gandindu-ne la neprihanirea lui imaginandu-ne cum el pe cruce spune "Tata iarta-i caci nu stiu ce fac"  sa intelegem ca ne iubea , era bland, smerit , un invatator bun. Aceasta imagine a Hristosului sa ne fie mereu in minte, si ea va schimba firea razvratita din noi.

#14
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,048
  • Înscris: 23.09.2005
Exista si in prezent miliarde de oameni care nu prea stiu cine e Hristos sau ce-a facut, si nu din vina lor. Cum putem spune atunci ca el e solutia unica fara de care nu exista nimic?

Edited by Phobos, 06 August 2018 - 22:15.


#15
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Evreicele purtau brâu?

#16
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

 Phobos, on 06 august 2018 - 22:02, said:

Mai oameni buni! Niciuna din aceste camasi, brĂąie, chiloți, sulițe sau sule sfinte n-au rezolvat in toate aceste milenii nici o problema majora a omenirii. De ce ne răhățim atata pe noi si ignoram constant faptul ca toate solutiile sunt in fiecare din noi, in interior, nu in tot felul de artefacte-fantoma, la care putem sa belim ochii iar cateva milenii, si tot nu vor rezolva nimic?

Pentru ca asa e firea omului. Omul are nevoie de ceva palpabil, ceva ce poata sa atinga, sa,si aduca destul si sa vada cu ochii lui. Asa a fost mereu. Fie ca s,a numit vitel de aur, chivot sau moaste.
Il ajuta pe om in relatia sa cu divinitatea.

Reale sau nu... sincer nu conteaza. Pentru credinciosul adevarat, zic eu, fiecare cruce e sfanta si adevarata cruce, fiecare icoana a sfintilor e facatoare de minuni. Cei ce se opresc in altele, asta e. Nu,s vinovati si nici credinta nu le e mai mica. Fiecare crede si se mantuie in dreptul lui. Fiecaruia cum ii e drumul.
Pana la urma nici ciolanele, nici textile, nici preputul lui isus (nu e blasfemie, a fost si asta o dataa trecut ca sfinte moaste sa te inchini), nu astea te mantuie si nici nu da socoteala in dreptul tau.
Gresesc ce,i ce merg si se inchina lor, crezand ca le faciliteaza cumva relatia cu dumnezeu? Personal, nu cred. Ce e in inima lor conteaza
Si asta doar ei si dumnezeu cunosc. Mie imi e strain, nu stiu, sunt in afara lor. Nu traiesc in ei, nu pot cunoaste din afara lor.
Deci... cum spuneai? Ca ,,solutiile sunt in fiecare din noi,,?  
Corect, doar ca solutiile pot fi mai multe si poate nu exista una singura si identica pentru toti, oricat ar vrea mintea noastra sa judece in sabloane.

Edited by argentum, 07 August 2018 - 03:30.


#17
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,476
  • Înscris: 04.05.2006

 laffin, on 06 august 2018 - 21:51, said:




Uite aici:




Acum intrebarea e de unde poti face rost de braul ala... si de ce au mai murit oameni de boli daca era atat de simplu? Firar al dracu de brau...
Pentru ca Iisus a zis in diferite situații: “Credința ta te-a vindecat”. Nu Brâul vindeca, ci credința.

 Phobos, on 06 august 2018 - 22:15, said:

Exista si in prezent miliarde de oameni care nu prea stiu cine e Hristos sau ce-a facut, si nu din vina lor. Cum putem spune atunci ca el e solutia unica fara de care nu exista nimic?
Cum nu din vina lor? Dar din a cui?


#18
Ayami

Ayami

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,062
  • Înscris: 08.12.2013

 ericmario, on 06 august 2018 - 22:19, said:

Evreicele purtau brâu?
poate nu le trebuiau

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate