Care e logica berii la sticla 330ml?
Last Updated: Apr 04 2020 13:22, Started by
UlrichVans
, Jul 24 2018 23:21
·
0
#19
Posted 24 July 2018 - 23:56
argentum, on 24 iulie 2018 - 23:53, said:
Berea se bea din sapte inghitituri. Asta e lege. Nici daca esti balbait nu te poti intarzia A dreq bere , ai nevoie de studii superioare ca sa o poti bea. De asta toti drojdierii din bar , vorbesc despre cursul vietii si politica dupa cele 7 guri de bere. Acuma totul are sens, ai facut lumina in viata mea. xeleron, on 24 iulie 2018 - 23:53, said:
La 2.5l? Aduni ceata, iei un keg și împrumuți o instalație de dioxid de carbon (un tub de co2 imbată un cartier) iar apoi îi dai din top. Decat sa iei 4 beri de 0.33 , mai bine iei una de 2.5L + o caserola de mici si bagi un gratar |
#20
Posted 24 July 2018 - 23:57
Dar de halba de 0.4 ce ziceti? Eventual un pahar cu un design sa para cat mai mare:)
|
#21
Posted 25 July 2018 - 00:02
TruculMagic, on 24 iulie 2018 - 23:56, said: A dreq bere , ai nevoie de studii superioare ca sa o poti bea. De asta toti drojdierii din bar , vorbesc despre cursul vietii si politica dupa cele 7 guri de bere. Acuma totul are sens, ai facut lumina in viata mea. Decat sa iei 4 beri de 0.33 , mai bine iei una de 2.5L + o caserola de mici si bagi un gratar Aha... bere la 2.5 si vorbesti de altii ca,s drojdieri.... |
#22
Posted 25 July 2018 - 00:04
inteleg ca unii sunt experti in baut, dar de consumul cu moderatie ce stiti ?
|
#23
Posted 25 July 2018 - 00:05
sticla de 0.5 e marimea ideala, sunt fix 2 pahare mai mici, cea de 0.33 sau chiar 0.275 in unele cazuri, e prea mica pt a te satura, cea la 0.66 e prea mare pt cand vrei doar o bere.
prin uk marimile sunt si mai aiurea, cutiile au de multe ori 0.44 sau 0.56 (1 pint), in schimb in orice pub daca iei ceva la draft o sa primesti intotdeauna 1 pint. Edited by _-livio-_, 25 July 2018 - 00:07. |
#24
Posted 25 July 2018 - 00:05
Se gase
UlrichVans, on 24 iulie 2018 - 23:42, said:
Logica consumului de alcool e in general sa bei pana te simti bine(preferabil si ceva bun la gust) - iar la modul ideal sa pastrezi starea aia fara sa te faci manga complet. De la 330ml(si nici de la 500 daca ce sa fim sinceri) nu ai nicio senzatie. Daca nici aia de 500 ml nu te satisface, vezi ca se gaseste si la 2L sau 2,5.... Sau daca nu vrei la PET, comanzi la butoi. Mai greu e daca nu vrei nici butoi/doza de aluminiu ca face transfer ionic si prin lac (si multe nici nu au lac) si aluminiul e toxic si se pune si pe creier. La lemn baga inca un rand de sulfiti, asa ca ramane sa le ceri la damigeana de sticla....pt. ca halba si cornu' se umplu tot din butoiu' de aluminiu.. Logica cu simtitu' bine e gresita, pt . ca pe masura ce bei te faci din ce in ce mai nesimtit... Edited by loock, 25 July 2018 - 00:12. |
#26
Posted 25 July 2018 - 00:13
#27
Posted 25 July 2018 - 00:14
Initiator, da aia de 660 cum ti se pare? OK, sau e prea mare?
|
#28
Posted 25 July 2018 - 00:21
argentum, on 24 iulie 2018 - 23:53, said: De fapt masura e cat se poate de europeana si a fost folosita extensiv de taticii berilor. Doar ca mai tarziu, mult dupa ce berea a intrat in ,,legalitate,, si s,a emis legi, s,a introdus sistemul metric, fapt ce a facut ca cel vechi sa intre in desuetitudine. Asa cum fiecare oras are berea sau vlberile lui, pe vremuri fiecare oras avea propria oca si unitate de masura. Eu doar ma intreb de ce vand unele crasme in special sticle de 330 din moment ce se gasesc si variante de 500ml. |
|
#29
Posted 25 July 2018 - 00:22
Cum adică de ce, să-ți vândă mai puțin la preț mai mare, tu nu vezi că acum e feșhăn cu sticluțele mici? Cola la 0.33 e cool, la jumate e sărăcie.
|
#30
Posted 25 July 2018 - 00:27
Ce subiect...
Nu va mai ajunge bautura? Bautul cu masura, asta e secretul pe care majoritatea romanilor par sa nu-l stie. |
#31
Posted 25 July 2018 - 00:28
E bere pentru bebeluși... Cel puțin așa numesc eu berea la 0.33.
|
#32
Posted 25 July 2018 - 00:30
ionutzitaly, on 24 iulie 2018 - 23:57, said:
Dar de halba de 0.4 ce ziceti? Eventual un pahar cu un design sa para cat mai mare:) loock, on 25 iulie 2018 - 00:05, said:
Daca nici aia de 500 ml nu te satisface, vezi ca se gaseste si la 2L sau 2,5.... Sau daca nu vrei la PET, comanzi la butoi. Mai greu e daca nu vrei nici butoi/doza de aluminiu ca face transfer ionic si prin lac (si multe nici nu au lac) si aluminiul e toxic si se pune si pe creier. loock, on 25 iulie 2018 - 00:05, said:
Logica cu simtitu' bine e gresita, pt . ca pe masura ce bei te faci din ce in ce mai nesimtit... |
#33
Posted 25 July 2018 - 00:49
|
#34
Posted 25 July 2018 - 00:51
UlrichVans, on 24 iulie 2018 - 23:21, said:
so... logica? Mie-mi scapa! E ca si cum ai intreba de ce sa mananci la restaurant o portie de 300 de grame de carne cand poti manca una de 500 de grame de carne ... pentru ca te saturi cu una de 300 de grame si pentru ca nu vrei sa ajungi la 150 de kg, de aia In concluzie, evit sa-mi iau acasa beri de 500 ml ... plus ca imi place de exemplu (dintre blonde) Pilsner Urquell care este oricum doar la 330 ml pe la noi. Brune imi gasesc mai greu la 330 ml pe gustul meu (artizanale mai mult, gen Hophead, dar alea sunt mai greu de gasit in supermarket). Mi-ar placea daca ar fi Paulaner-ul bruna la 330 ml ... sau macar Csiki Barna ... le-as lua mai des daca ar fi la 330. PS: in Grecia am vazut cola la doza de 150 ml ... ar fi fain sa fie si la noi In concluzie, logica ei e ca exista cerere pentru ea, chiar daca tu nu faci parte din publicul tinta. PS2: am acasa si Parmigiano Reggiano impachetat la bucatele de 20 de grame. Pentru ca daca imi iau cuburi la cutie de 200 de grame, se usuca/mucegaieste/etc pana il mananc. Iese mai scump, dar asta e ... Edited by utopium, 25 July 2018 - 01:08. |
#35
Posted 25 July 2018 - 00:57
#36
Posted 25 July 2018 - 01:06
@utopium: Eu am luat cateva brune ,, Sara " de la Carefour si vad ca-s ok la gust. Bere bruna de casa...cica. Facuta undeva prin Caras-Severin .
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users