![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Facultate sau nu?

Posted 16 July 2018 - 11:32

Omenirea asta a ales (nici numai conteaza de ce si cum) niste repere in viata, printre ele se numara si cel de invatamant superior. Si nu-l inlocuieste nimeni. Te crezi Fat-Frumos, numai el crestea intr-o zi cat altii intr-un an! Dar numai in basme se intampla asta. Bazele se predau in facultate de catre "idioti" care stiu sa separe o notiune general valabila de una trecatoare (ce tine de lecturarea unui manual tehnic). Daca vrei sa ai studii superioare trebuie si tu sa poti separa/intelege cele doua aspecte fiindca la o schimbare de tehnologie sa nu trebuiasca sa vii iar la "idioti" sa te invete cu creta pe tabla, deja ai cele necesare sa poti pricepe noul manual tehnic. Nu-i o problema ori rusine. O poti face in tara, e mai ieftin. Asa si este. Dar tu ai sarit peste talcul ei si ai luat doar ce ti-a convenit. Ia mai pitroceste la ce a vrut sa spuna autorul. |
Posted 16 July 2018 - 11:58

Laurentiu am spus clar ca stiu programare procedurala exact ce te invata profu ala din facultate.
Chestile astea pe care tu le numesti un manual tehnic tot tu le inveti.De baze se ocupa profesorul dar aprofundarea care e cea mai esentiala tot tu o faci.
Si apropo daca tot bazele ii raman profesorului de predat atunci da asta poate face,dar ca sa fiu si mai altruist de ce sa invat in facultate bazele cand le pot invata singur si apoi sa aprofundez.
Numai zic ca n o sa am timp sa aprofundez ca din cate stiu eu la programare web nu mi trebuie cunostiinte despre roboti,inginerie hardware si alte prostii Ok, nu vrei inginerie, exista specializarea Informatica la noi (si nu numai) unde te axezi doar pe software si nu proiectare hardware.
Cunosc persoane cu certificari care au inlocuit diplomele de licenta.Oricum sti si tu ca o diploma conteaza poate pana prinzi primul job,dupa aia experienta frate,proiectele,fair play-ul in a negocia si altele. Edited by neagu_laurentiu, 16 July 2018 - 12:05. |
Posted 16 July 2018 - 12:18

Voi ce credeti merita sa las facultatea pentru cursuriile de la treehouse? Din ce am frunzarit eu pe acolo, un absolvent de facultate ce a inteles rolul acesteia, invata singur acele aspecte cap-coada. Invers as vrea sa vad, un absolvent de treehouse daca intelege ce poate transpune intr-un model matematic studentul nostru (si nu ma refer la matematica ci informatica pentru ca ea nu inseamna doar sa apelezi cutare functie dintr-o biblioteca). Edited by neagu_laurentiu, 16 July 2018 - 12:29. |
Posted 16 July 2018 - 12:42

Facultatea e bine sa o faci cat esti tanar, ai timp mult si inveti usor prostiile de materii inutile.
Poti trai si fara facultate, dar, e posibil ca la un moment dat sa te trezesti ca iti trebuie sau ai dori sa o ai (cand toti colegii tai ar avea-o sau ti-o cere firma) si o sa te chinui mai mult pentru ea. Am colegi nostalgici, care, pe la 30-35 de ani se reapuca sa termine facultatea neterminata; si se chinuie aiurea, cand puteau face asta in tinerete. In plus, oameni cu functii mari ii apreciaza pe cei care au facut o facultate prestigioasa (explica nu stiu ce strainez platit cu milioane pe ani: daca omul a trecut printr-o facultate cu nume, inseamna ca i-a ramas ceva in cap, l-a influentat cumva institutia: stilul profesorilor, colegii etc). Sfatul meu: lasa prostiile si fa facultatea acuma (bine, ia bacu intai ![]() |
Posted 16 July 2018 - 13:28

Asta-i argumentul suprem al capitalismului. pos. Intr-adevar,ca sa devii miliardar nu-i nevoie de scoala.Ajunge daca ai tupeu cat cuprinde,esti ipocrit,ai veleitati de delapidator si te incanta hotia. |
Posted 16 July 2018 - 18:08

Cand te duci sa te angajezi te va pune sa-i arati ce stii sa faci, nu ce diplome ai...
Edited by YourFan, 16 July 2018 - 18:19. |
Posted 18 July 2018 - 15:31

Posted 21 September 2018 - 05:02

Frontend developer.
La 40 de ani vei fi burnout, fără familie și fără perspective să mergi mai departe în carieră, într-un post care să-ți solicite ochii mai puțin (privirea scade cu vârsta, să știi, și dacă vei sta mereu cu ochii într-un monitor o să scadă și mai tare), fiindcă la 20 de ani credeai că lumea va încremeni așa cum e și nu ai nevoie să faci facultate fiindcă o mătură de programator s-o găsi mereu pe undeva și vei da și tu cu ea. În plus, peste 20 de ani e de așteptat ca inteligența artificială să preia 90% din sarcinile unui programator. În urmă cu 20 de ani toate siturile web se făceau custom. Astăzi toate se fac cu wordpress și orice idiot care nu știe să scrie o etichetă html zice că e webdesigner. Așa va fi și în coding. Și tu n-o să ai facultate, fiindcă ai fost loază în tinerețe și ți-a fost lene. De d-ăștia ca tine, carne de tun, are mereu capitalismul nevoie. Să nu zici că nu te-am avertizat. |
Posted 21 September 2018 - 06:44

într-un post care să-ți solicite ochii mai puțin (privirea scade cu vârsta, să știi, și dacă vei sta mereu cu ochii într-un monitor o să scadă și mai tare) Da, sunt boli ale ochiului pe lumea asta dar nu de la privit (nu vorbim de ore in punct fix). Niciodata. Edited by neagu_laurentiu, 21 September 2018 - 06:46. |
Posted 21 September 2018 - 09:17

În urmă cu 20 de ani toate siturile web se făceau custom. Astăzi toate se fac cu wordpress și orice idiot care nu știe să scrie o etichetă html zice că e webdesigner. Lumea a mai evoluat de la "situri" ce doar iti prezinta o informatie, la adevarate aplicatii web, una mai complexa ca alta. Netflix sau Youtube, ce transmit continut video la milioane de utilizatori, sunt facut cu wordpress? Sistemul unde ii apare casierului ca n-ai platit curentul de 2 luni e facut cu wordpress? |
|
Posted 21 September 2018 - 21:07

Daca crezi ca e mai usor sa faci cursurile(ca timp ma refer) numai face facultate.Te poti uita chiar si pe cursurile care se studiaza la facultate(le gasesti online) si le poti studia individual pe cele care sunt utile.Ai dreptate e pierdere de vreme.In 3 ani de facultate(Informatica)vei face mult prea putine lucruri care iti vor fi necesare pe viitor.Si filozofii astia care sariti pe el ca a gresit nu stiu ce cuvinte mai usor ca nu-i pune nimeni nota la Bac pe ce scrie pe forum,bac-ul este o formalitate.
Edited by Ciups, 21 September 2018 - 21:12. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users