Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Facultate sau nu?

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
astf123

astf123

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 11.10.2017

View Postneagu_laurentiu, on 16 iulie 2018 - 10:45, said:


Omenirea asta a ales (nici numai conteaza de ce si cum) niste repere in viata, printre ele se numara si cel de invatamant superior. Si nu-l inlocuieste nimeni.


Te crezi Fat-Frumos, numai el crestea intr-o zi cat altii intr-un an! Dar numai in basme se intampla asta.
Bazele se predau in facultate de catre "idioti" care stiu sa separe o notiune general valabila de una trecatoare (ce tine de lecturarea unui manual tehnic). Daca vrei sa ai studii superioare trebuie si tu sa poti separa/intelege cele doua aspecte fiindca la o schimbare de tehnologie sa nu trebuiasca sa vii iar la "idioti" sa te invete cu creta pe tabla, deja ai cele necesare sa poti pricepe noul manual tehnic.


Nu-i o problema ori rusine. O poti face in tara, e mai ieftin.


Asa si este. Dar tu ai sarit peste talcul ei si ai luat doar ce ti-a convenit. Ia mai pitroceste la ce a vrut sa spuna autorul.
Laurentiu am spus clar ca stiu programare procedurala exact ce te invata profu ala din facultate.Chestile astea pe care tu le numesti un manual tehnic tot tu le inveti.De baze se ocupa profesorul dar aprofundarea care e cea mai esentiala tot tu o faci.Si apropo daca tot bazele ii raman profesorului de predat atunci da asta poate face,dar ca sa fiu si mai altruist de ce sa invat in facultate bazele cand le pot invata singur si apoi sa aprofundez.Numai zic ca n o sa am timp sa aprofundez ca din cate stiu eu la programare web nu mi trebuie cunostiinte despre roboti,inginerie hardware si alte prostii care cu siguranta din experienta le sti.Eventual robotul sa aiba in loc de cap o plasma si sa i fac partea de client side da asta clar merge.Legat de proverbul omului intelept nu i chiar adevarat argumentul tau.Cunosc persoane cu certificari care au inlocuit diplomele de licenta.Oricum sti si tu ca o diploma conteaza poate pana prinzi primul job,dupa aia experienta frate,proiectele,fair play-ul in a negocia si altele.Ca sa ti zic o realitate ce ar fi ca la un interviu sa vin eu si altul,el sa aiba diploma de poli si eu o certificare,dar culmea eu sa fiu mai bun ca el,pai patronul a pierdut din start ca doar nu ar plati din buzunarul sau sa l instruiasca pe respectivul si apoi sa plece la o alta firma pe motiv ca"sti imi convine salariul concurentei".In America sunt si firme care angajeaza fara facultate chiar persoanele astea de pe treehouse si au gasit de lucru,majoritatea spunand"i drop down of college".In Romania da chiar nu ai ce face dar in alte parti se mai joaca si dupa alte reguli.

#20
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Postastf123, on 16 iulie 2018 - 11:32, said:

Laurentiu am spus clar ca stiu programare procedurala exact ce te invata profu ala din facultate.
Nu asta te invata la facultate. Sau asta ai ales tu din aisbergul vazut dar acele lucruri sunt doar instrumente/metode/tehnici de a transpune bazele/teoria in practica. Tie iti lipseste fundamentul (nici n-ai avut cand sa-l asimilezi) dar sunt convins ca stii sa apelezi metoda xyz(). Insa asta te califica doar la munca de jos a domeniului, in multe locuri nici aici.

View Postastf123, on 16 iulie 2018 - 11:32, said:

Chestile astea pe care tu le numesti un manual tehnic tot tu le inveti.De baze se ocupa profesorul dar aprofundarea care e cea mai esentiala tot tu o faci.
Sigur ca tu, nimeni altcineva. Dar daca ai auzit de "code monkey", ei bine fara acele fundamente devii sigur cu reteta ta.

View Postastf123, on 16 iulie 2018 - 11:32, said:

Si apropo daca tot bazele ii raman profesorului de predat atunci da asta poate face,dar ca sa fiu si mai altruist de ce sa invat in facultate bazele cand le pot invata singur si apoi sa aprofundez.
Sigur, ele pot fi asimilate si in afara facultatii dar o faci? Cu siguranta nu ori foarte putini (care au indrumator cu privirea larga). Iar multe din cursurile in voga nu le includ.

View Postastf123, on 16 iulie 2018 - 11:32, said:

Numai zic ca n o sa am timp sa aprofundez ca din cate stiu eu la programare web nu mi trebuie cunostiinte despre roboti,inginerie hardware si alte prostii
Web ori nu, tot programare e. Asta la tine nu cred ca-i clar.
Ok, nu vrei inginerie, exista specializarea Informatica la noi (si nu numai) unde te axezi doar pe software si nu proiectare hardware.

View Postastf123, on 16 iulie 2018 - 11:32, said:

Cunosc persoane cu certificari care au inlocuit diplomele de licenta.Oricum sti si tu ca o diploma conteaza poate pana prinzi primul job,dupa aia experienta frate,proiectele,fair play-ul in a negocia si altele.
Sunt si pozitii conditionate de diploma. Asta nu inseamna ca fara ea nu-ti gasesti un job. Eu tot apas pedala cunostintelor acumulate dintr-un program organizat dupa principii sanatoase ca altfel devii lautar (dupa ureche) si nu profesionist.

Edited by neagu_laurentiu, 16 July 2018 - 12:05.


#21
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Postastf123, on 16 iulie 2018 - 08:17, said:

Voi ce credeti merita sa las facultatea pentru cursuriile de la treehouse?
Nu. Daca vei ajunge coleg cu mine, iti voi spune ca-n aia 4 octeti transmisi prin Ajax gasesti nu stiu ce reprezentare a numerelor si ai sa te uiti lung ca de ce te injur cand eu vorbesc profesional! Asa ca prefer sa nu fim colegi pana nu vorbim aceeasi limba.

Din ce am frunzarit eu pe acolo, un absolvent de facultate ce a inteles rolul acesteia, invata singur acele aspecte cap-coada. Invers as vrea sa vad, un absolvent de treehouse daca intelege ce poate transpune intr-un model matematic studentul nostru (si nu ma refer la matematica ci informatica pentru ca ea nu inseamna doar sa apelezi cutare functie dintr-o biblioteca).

Edited by neagu_laurentiu, 16 July 2018 - 12:29.


#22
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 26.05.2005
Facultatea e bine sa o faci cat esti tanar, ai timp mult si inveti usor prostiile de materii inutile.
Poti trai si fara facultate, dar, e posibil ca la un moment dat sa te trezesti ca iti trebuie sau ai dori sa o ai (cand toti colegii tai ar avea-o sau ti-o cere firma) si o sa te chinui mai mult pentru ea.
Am colegi nostalgici, care, pe la 30-35 de ani se reapuca sa termine facultatea neterminata; si se chinuie aiurea, cand puteau face asta in tinerete.
In plus, oameni cu functii mari ii apreciaza pe cei care au facut o facultate prestigioasa (explica nu stiu ce strainez platit cu milioane pe ani: daca omul a trecut printr-o facultate cu nume, inseamna ca i-a ramas ceva in cap, l-a influentat cumva institutia: stilul profesorilor, colegii etc).
Sfatul meu: lasa prostiile si fa facultatea acuma (bine, ia bacu intai :D); mai inveti lucruri noi, poate ai noroc si nimeresti colegi inteligenti de la care poti invata, daca ai timp, angajeaza-te in timpul facultatii sau profita de timpul liber si distreaza-te, viziteaza etc.

#23
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View Postadisz, on 16 iulie 2018 - 10:01, said:


Asta-i argumentul suprem al capitalismului.

pos.
Intr-adevar,ca sa devii miliardar nu-i nevoie de scoala.Ajunge daca ai tupeu cat cuprinde,esti ipocrit,ai veleitati de delapidator si te incanta hotia.
și mai ales dacă ai părinți miliardari care să-ți dea ”capitalul de pornire”

#24
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
Cand te duci sa te angajezi te va pune sa-i arati ce stii sa faci, nu ce diplome ai...

Edited by YourFan, 16 July 2018 - 18:19.


#25
UltraDD

UltraDD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 840
  • Înscris: 13.04.2018

View Posthvz, on 16 iulie 2018 - 08:36, said:

Dăcât că nu sti sa scri! Posted Image
In aceste conditii, la ce ti-ar trebui (si) facultate? Vrei sa certifici prostia cu diploma?
*stii
*scrii

Interesant. Posted Image Posted Image

#26
inius

inius

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 02.02.2011
Frontend developer.

La 40 de ani vei fi burnout, fără familie și fără perspective să mergi mai departe în carieră, într-un post care să-ți solicite ochii mai puțin (privirea scade cu vârsta, să știi, și dacă vei sta mereu cu ochii într-un monitor o să scadă și mai tare), fiindcă la 20 de ani credeai că lumea va încremeni așa cum e și nu ai nevoie să faci facultate fiindcă o mătură de programator s-o găsi mereu pe undeva și vei da și tu cu ea.

În plus, peste 20 de ani e de așteptat ca inteligența artificială să preia 90% din sarcinile unui programator. În urmă cu 20 de ani toate siturile web se făceau custom. Astăzi toate se fac cu wordpress și orice idiot care nu știe să scrie o etichetă html zice că e webdesigner.

Așa va fi și în coding. Și tu n-o să ai facultate, fiindcă ai fost loază în tinerețe și ți-a fost lene.

De d-ăștia ca tine, carne de tun, are mereu capitalismul nevoie.

Să nu zici că nu te-am avertizat.

#27
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Postinius, on 21 septembrie 2018 - 05:02, said:

într-un post care să-ți solicite ochii mai puțin (privirea scade cu vârsta, să știi, și dacă vei sta mereu cu ochii într-un monitor o să scadă și mai tare)
Ochiul e lasat de la natura sa priveasca, sa capteze ce e imprejur. Nu exista oboseala in activitatea asta. Iar un monitor corect reglat relativ la lumina inconjuratoare nu e diferit de un afis electoral. E irelevanta chestiunea in aria de cuprindere a ochiului.
Da, sunt boli ale ochiului pe lumea asta dar nu de la privit (nu vorbim de ore in punct fix). Niciodata.

Edited by neagu_laurentiu, 21 September 2018 - 06:46.


#28
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,238
  • Înscris: 24.02.2007

View Postinius, on 21 septembrie 2018 - 05:02, said:

În urmă cu 20 de ani toate siturile web se făceau custom. Astăzi toate se fac cu wordpress și orice idiot care nu știe să scrie o etichetă html zice că e webdesigner.

Lumea a mai evoluat de la "situri" ce doar iti prezinta o informatie, la adevarate aplicatii web, una mai complexa ca alta. Netflix sau Youtube, ce transmit continut video la milioane de utilizatori, sunt facut cu wordpress? Sistemul unde ii apare casierului ca n-ai platit curentul de 2 luni e facut cu wordpress?

#29
Ciups

Ciups

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 16.07.2016
Daca crezi ca e mai usor sa faci cursurile(ca timp ma refer) numai face facultate.Te poti uita chiar si pe cursurile care se studiaza la facultate(le gasesti online) si le poti studia individual pe cele care sunt utile.Ai dreptate e pierdere de vreme.In 3 ani de facultate(Informatica)vei face mult prea putine lucruri care iti vor fi necesare pe viitor.Si filozofii astia care sariti pe el ca a gresit nu stiu ce cuvinte mai usor ca nu-i pune nimeni nota la Bac pe ce scrie pe forum,bac-ul este o formalitate.

Edited by Ciups, 21 September 2018 - 21:12.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate