Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 

CIPA : vanzarile de camere in scadere

- - - - -
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#37
edri

edri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,691
  • Înscris: 26.02.2008

View PostTS030, on 05 aprilie 2018 - 09:04, said:

Unde sa puna senzorul de 1", si obiectivul corespunzator?

In celalalt buzunar.

#38
mihnearau1

mihnearau1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,588
  • Înscris: 20.09.2016
eu zic ca incetinirea freneziei foto e un lucru bun

#39
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005

View PostTS030, on 05 aprilie 2018 - 09:04, said:

Unde sa puna senzorul de 1", si obiectivul corespunzator?


Exista deja un telefon cu senzor de 1" facut de Panasonic si obiectiv cu zoom 4x  F/2.8. A fost lansat acum mai bine de 2 ani.
Pentru cine vrea sa vada cum arata un obiectiv pus pe un astfel de telefon, imagini aici:
https://petapixel.co...the-phone-part/

Telefonul asta nu a avut mare succes, probabil din cauza pretului urias (daca imi amintesc bine cam 5000 de Ron la noi). Scrie Leica pe el. Posted Image

Daca ar pune obiectiv fix, probabil ca ar fi mai mic sau ar putea sa-l faca la fel de mare, dar mai luminos (F/1.8...F/2).

Edited by katran, 05 April 2018 - 10:14.


#40
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012
Asteptarile sunt ca un telefon sa aiba sub 10mm grosime.

#41
katran

katran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,978
  • Înscris: 20.01.2005
Hai sa fim seriosi !  Ca si dimensiuni, telefoanele au depasit orice limita. Nu cred ca exista pretentii foarte mari aici sau limitari.

Oricum telefonul ala a fost doar un exemplu care arata ca se poate si ca sunt producatori care se gandesc la asta.
Banuiesc ca se pot face modele si mai inguste de 2cm.

Edited by katran, 05 April 2018 - 14:13.


#42
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012
Degeaba se gandesc, daca nu s-ar vinde.

#43
flor77

flor77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 23.04.2017
Eu nu stiu un studiu despre ce cumpara fotografii de NBC. Nici nu ma intereseaza. Vad insa pe forumuri si grupuri facebuc ca intrebarile si interesele lor sunt doar in zona DSLR. Deci, pt. o categorie de oameni care traiesc din facut poze la evenimente, segmentul ML nu este interesant in acest moment.

Telefoanele au devenit suficient de performante, pozele de concediu, copii, pisici, flori etc sunt ok, nu ai nevoie de mai mult. Pt. cine isi doreste mai mult pt. concediu (si cine isi doreste mai mult in general se informeaza) exista compacte f. bune care sunt cu adevarat portabile. Sau Bridge! Asta-i un aparat care o sa se vanda bine in continuare.

Cred ca a cam trecut vremea cand era cool sa ai aparat mare si negru atarnat la gat, acum tendinta este catre un telefon mai nou si mai destept.

Astfel, cumparatorii de dSLR si ML s-au imputinat.

In afara preferintei personale catre dSLR sau ML exista totusi zone clare in care unul se descurca mai bine decat celalalt. Deocamdata.

Nu am adus degeaba vorba de fotografii de NBC, sunt un procent important. Probabil la fel de important ca foto-hobbystii entuziasti.

Edited by nicolaie, 05 April 2018 - 22:13.
DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR, DSLR


#44
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 02.07.2011

Quote

Eu nu stiu un studiu despre ce cumpara fotografii de NBC. Nici nu ma intereseaza.

Atunci:
1) Foloseste google inainte sa dai reply si sa zici ca nu exita fotografi de nunti cu ML.
2) Abtine-te de la a comenta despre ce cumpara fotografii de NBC.

Orice alta abordare va duce la a fi luat in balon, si pe merit...

In rest... omfg, the sky is falling, the sky is falling.

Telefoane cu senzori mari zoom, samd... hahahaha. Nu. S-a tot incercat treaba asta. Castigul e prea mic fata de costurile de productie si cata piata pierzi datorita celorlalte neajunsuri asociate.
Au scos astia de la Samsung telefon cu diafragma variabila si presa de specialitate preseaza 'turkish delight' in speranta ca mai trag niste click-uri sa manance si gura lor ceva. Cine are curiozitatea, sa isi intrebe colegii de munca daca si-ar lua Samsungul asta nou pentru ca are diafragma Posted Image. Ar fi un sondaj interesant de facut.

ML/DSLR, puii mei... Tot o apa si un pamant. Ce poti face cu unul faci si cu celalalt. Trebuie doar sa iesi din pestera de autosuficienta si sa judeci la rece cat de capabil esti in realitate.
Desigur, daca ai un aparat high end din ultimii 4 ani in stare buna, nu are de ce sa te intereseze treaba asta cu ML/DSLR.
Tot ce se simte e disperarea producatorilor de a inlocui oglinzile scumpe cu electronica ieftina ca sa isi pastreze marja de profit ca altfel ii iau investitorii la ciomege si niste sefi de companii nu or sa isi ia bonusurile mult visate. Bleah.
Cata vreme nu exista producator vestic de aparatura foto (Leica nu se pune.) nu vom vedea inovatie reala in domeniul asta. Asiaticii nu sunt in stare sa inoveze, doar sa rafineze. E dovedit de ~100 de ani de evolutie tehnologica.

Piata foto e in scadere... non-news. E in scadere de 6 ani. Va fi stire cand se va stabiliza. Sau mai bine zis, e in revenire la normal.
Cand telefoanele au inceput sa faca poze decente, don'soarele au descoperit ca primesc la fel de multe like-uri pe facebook la selfie-urile in oglinda si nu a mai fost interes din partea tinerilor imberbi  e a le face "sedinte foto" in speranta ca ... Asa ca no sale de la ei.
Garda veche crescuta cu film a cam ajuns la pensie si nu prea isi mai permite scule noi in fiecare an.
Cei  care au venituri suficiente sa dea pe inutilitati precum aparatura foto fie sunt prea ocupati sa faca acele venituri fie s-au reorientat catre alte hobby-uri (de exemplu, a crescut numarul motociclistilor, biciclistilor si pescarilor). Iar noile generatii sunt din ce in ce mai sarace.
Profesionistii... aia care aveau PCR de calitate au ramas infipti unde erau, NBCistii inca isi recupereaza investitiile (alt experiment: intrebati-va colegii de munca daca stiu unde au albumul de nunta). Iar unii si-au bagat picioarele si s-au reorientat (da chiar, mai stie cineva ce face adipelcz?).
Piata mica, mese putine monsher. Evident ca unii incearca sa mai fraiereasca lumea ca poti compensa mult prea multe beri si mult prea putina miscare cheltuind sume imense pentru a scuti 1 kg...

Si uite asa, treaba asta cu fotografia devine o bula din ce in ce mai mica. Mana de oameni carora le place fotografia de dragul ei isi vad de treaba. Cei carora le place sa se certe pe scule... ori se plictisesc si se muta undeva mai animat ori devin mase de manevra pentru unii mai pe faza care vor sa faca un ban cinstit.

P.S:
Cine se simte deranjat de ce e scris mai sus sa il trateze ca un pamflet menit sa il zguduie putin din bula de autosuficienta in care se afla.

Edited by StefanSC, 06 April 2018 - 01:39.


#45
calexe

calexe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,722
  • Înscris: 21.11.2006
Excelent articol.

#46
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View PostStefanSC, on 06 aprilie 2018 - 01:35, said:

Cata vreme nu exista producator vestic de aparatura foto (Leica nu se pune.) nu vom vedea inovatie reala in domeniul asta. Asiaticii nu sunt in stare sa inoveze, doar sa rafineze. E dovedit de ~100 de ani de evolutie tehnologica.
Aici insa avem exemple de inovatie reala de prin vest... vezi Lytro ;)
If it ain't broke, don't fix it. Sau macar asigura-te ca nu va merge mai prost ca inainte.

#47
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 02.07.2011
Era o vorba care circula pe net de niste ani... Tot ce oamenii is doreau la aparitia automobilului erau cai mai rapizi Posted Image.

Lytro macar au incercat Posted Image. Au facut ceva diferit fata de pelteaua asta reincalzita care vine din Japonia...

Hai sa le luam pe rand (pt cine are timp si vrea sa isi imbunatateasca cultura generala):
Kodak Brownie
Multi-Speed Simplex
Agfa Optima
Leica Correfot
Steven Sasson

Cred ca astea sunt cam toate ingredientele necesare pentru a face un DSLR modern. Iar daca sunteti vreodata prin Berlin, faceti-va timp si treceti pe la muzeul tehnic. Au o expozitie foarte interesanta a cam tuturor tipurilor de obiective si de catre cine au fost inventate... Hint: not made in Asia :D.

Daca adaugam munca de pionierat facuta de Philips si diverse companii elvetiene si germane in anii 70 in domeniul display-urilor LCD.. Avem si ingredientele pt ML.

Ca japonezii au luat ideile de mai sus si le-au rafinat, le-au facut mai rapide, mai eficiente, mai portabile samd. Da, astau au facut in orice domeniu (cautati Lohner-Porsche de exemplu).
Dar, la finalul zilei, toate companiile foto Japoneze au inceput facand copii ieftine dupa camere Germane Posted Image.

Si piata va continua sa scada pana cand vreo companie vestica mai capabila va veni cu ceva nou. Doar ca, pe masura ce piata devine mai mica, interesul altora pentru ea scade... Cel mai probabil se va ajunge la o piata zombie, nu atat de mica incat sa dispara, dar nu atat de mare incat jucatorii din ea sa faca profit real si sa existe motivatie pentru a investi in salturi tehnologice.

Edited by StefanSC, 06 April 2018 - 10:13.


#48
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,907
  • Înscris: 28.12.2006
Vorbim de un senzor si o sticla (de plastic) in fata, si asta de o suta si ceva de ani incoace, restul e detaliu, cateodata de marketing, cateodata e ceva functii utile pe care unii le pun in practica cu cap si coada.

#49
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012

View PostStefanSC, on 06 aprilie 2018 - 10:11, said:

Hai sa le luam pe rand (pt cine are timp si vrea sa isi imbunatateasca cultura generala):
Kodak Brownie
Multi-Speed Simplex
Agfa Optima
Leica Correfot
Steven Sasson

Cred ca astea sunt cam toate ingredientele necesare pentru a face un DSLR modern.
Ha ha, nu faci nimic cu alea; mai ai nevoie de niste japonezi care sa "rafineze" timp de cateva decenii doar ca sa iasa un SLR. Un DSLR e mai complicat.
Sa nu fim partinitori aici, cu totii si-au adus aportul - vechiul si noul continent, si Japonia. Multe din lucrurile esentiale pe care nici nu le mai bagam in seama provin din "rafinamentele" japonezilor... oglinda cu revenire rapida, de exemplu; sau masurarea TTL. De ce oare industria foto este in esenta japoneza?
Retetele optice nu mai seamana nici ele cu cele din muzeuri. Desi, un pic de istorie nu strica!

Lytro au facut ceva inutil - pentru ca nu functioneaza. Mi se pare dubios sa-i apreciezi mai mult decat pe producatorii de aparate care chiar isi fac treaba.

Revenind la automobil - cu o scurta precizare, de fapt citat: "proof by analogy is fraud" (Bjarne Stroustrup) - nu ti se pare interesant cum isi pastreaza forma, deceniu dupa deceniu?
Raspunsul e simplu: automobilul actual rezolva fix aceeasi problema ca automobilul de acum cateva decenii. Nu prea ai loc de revolutii aici.

La fel si aparatele foto actuale: rezolva aceeasi problema ca aparatul lui Niepce.

#50
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 02.07.2011
@TS030:

Legat de design-ul optic din muzeu si legatura lui cu modelel actuale, iti recomand seria asta https://www.lensrent...neology-part-1/ . Pe principiul toate-s noi si vechi is toate :P.

Legat de rezolvat aceeasi problema... cand ai fost in vizita ultima data la un prieten si te-a fortat 2 ore sa te uiti la poze de vacanta? :P

#51
TS030

TS030

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,193
  • Înscris: 25.06.2012
Acum le baga pe facebook :P

#52
mihnearau1

mihnearau1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,588
  • Înscris: 20.09.2016
io zic sa le ia de acolo pana mai are timp

#53
nicolaie

nicolaie

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,158
  • Înscris: 07.03.2006
Ce imi place cand oamenii vorbesc de inovatie si dau exemple de lateral thinking care fac mai mult rau decat bine. Lytro, inovatie ? Adica un scam de kickstarter care lua mai multe cadre de cativa megapixeli focalizate diferit,  le unea in soft si apoi se laudau ca ei captureaza raze, nu megapixeli Posted Image))) Ce usor e sa ii minti pe neinitiati si sa le iei banii.

Cat despre mirorless si "inovatia" pe care o aduce, sa nu uitam de unde provin marile companii mirorless: Sony a incercat sa faca DSLR-uri si apoi SLT-uri si au falimentat, Olympus a incercat sa faca DSLR-uri cu senzor mai mic si evident s-au lovit perpetuu de problema senzorului, Samsung a incercat DSLR-uri rebranduite Pentax, etc
Apoi s-au gandit ca daca scot oglinda si pun un LCD in loc de blocul prismei, si o iau pe calea cu "noi suntem diferiti" si "DSLR-urile sunt dinozauri", vor face cumva aparate mai bune. Normal ca publicul a acceptat sa cumpere senzori mai incapabili pe motiv ca aparatul e mai mic iar obiectivele mai ieftine si mai mici (ceea ce s-a dovedit a fi fals atunci cand senzorii s-au egalizat ca marime), iar oamenii sunt capriciosi si vor mereu ceva nou, vor sa fie facuti sa se simta special stiind ca sunt mai buni decat cei care folosesc uneltele traditionale, desi rezultatul e la fel.

Un nene zicea recent intr-un articol ca a incercat un vechi DSLR Olympus, E1 parca, si ca venind de pe mirorlessurile moderne si supercapabile de la Olympus, a fost totusi usurat sa poata compune printr-un vizor optic si sa vada lumea reala asa cum este de fapt.

Cam asa e cu inovatia. Trebuie sa schimbi de dragul de a schimba, altfel nu mai vinzi., indiferent cat de bune si arhisuficiente, sau poate overkill, sunt produsele pe care le produci. Un coleg ce are 2 GH5 m-a sunat chiar azi sa ma intrebe cum se deblocheaza punctul de focalizare de pe 5Dmk3, isi prinsese urechile in setarile de autofocalizare.

Cati fotografi nu ati vazut ca au trecut de la Canon la Nikon sau invers, si obtin fix exact aceleasi fotografii ? Eu o multime. Cati ati vazut ca au trecut de la DSLR la mirorless si fac aceleasi imagini ? Probabil la fel de multi.


De ce nu se mai vand camerele foto ? Simplu, saturatia tehnologica. De aia nu se mai vand electronice in general si e foarte greu sa mai vinzi un electronic second hand. Camerele mai noi de 7-8 ani sunt suficiente si in ziua de azi, ce e nou vine doar cu briz brizuri iar telefoanele mobile, in unele cazuri depasesc performantele camerelor mai vechi, asa cum erau folosite de multi, cu obiective beznoase de kit si pe modul AUTO. Cand inainte nu puteai avea o amintire faina a unui concediu sau a copiilor decat cu un DSLR, acum ai telefonul primit gratis la abonament care iti permite si sa urci instant amintirea pe instagram si mai filmeaza si 4k.

Edited by nicolaie, 11 April 2018 - 00:08.


#54
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 02.07.2011
@nicolaie:
Un link ceva despre povestea cu Lytro? Gen pagina lor de kikstarter, indiegogo samd :D

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate