Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...
 La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 

Zgomote puternice gen vibratii la centrala pe ACM cu boiler

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
shaty

shaty

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.09.2007
Buna ziua,
Am o centrala termica Vaillant 37kw condensare si un boiler de la centrala veche, Junkers 150l pentru ACM.
De cateva saptamani centrala scoate zgomote puternice ca niste vibratii atunci cand incalzeste boilerul pt Acm.
Cand merge pe caldura nu se aude nimic. Dar cand consum apa calda si scade temperatura in boiler...centrala porneste incalzirea pe boiler si incep zgomotele. Zici ca decoleaza un elicopter.

Mentionez ca centrala are vreo 11 luni, deci este inca in garantie. I-am chemat pe cei de la service si au spus ca centrala nu are nimic. Au spus ca ar fi de la boiler ca trebuie curatat si din cauza asta cand porneste centrala cu flacara la maxim scoate acele sunete... M-au taxat cu 100 lei si au plecat... (desi centrala e in garantie)

Mie unul mi se pare o explicatie cam...trasa de par. Si nici nu prea am incredere in aceasta firma deoarece cand am cumparat centrala a fost o problema din prima pt ca incalzea si ACM si caloriferele in acelasi timp. Au venit tot asa si s-au uitat la ea 30 min dupa care tot ei zic ca ei nu se pricep...ca nu au facut cursuri pt modelul asta si ca vin altadata cu alt "mester" de la alta firma si tot asa...au venit atunci cu respectivul care a curatat o piesa si s-a rezolvat. Insa mi se pare penibil sa faci contract de garantie si sa nu stii nici sa repari, nici sa desfaci macar o piesa din respectivul produs. Asa ca sa vedeti de ce sunt reticent sa ii cred in explicatiile care mi le-au dat pt problema de mai sus...cea cu boilerul si vibratiile din centrala.

Probabil va intrebati de ce nu schimb firma. Pt ca am inteles ca nu se poate schimba cu preluarea garantiei, plus ca in orasul meu este singura firma care are contract de garantie cu romstal, magazinul de la care am achizitionat centrala. Deci chiar daca firma cu garantia nu se pricepe la centrala mea eu sunt obligat sa merg in continuare cu ei desi exista si alte firme care sunt mai "pricepute" ca sa zic asa. Lege sau reguli tampite. Doar in Romania se putea asa ceva. In fine...

De aceea am zis sa scriu si aici, poate a mai patit cineva ceva asemanator sau poate primesc un sfat de la un specialist pana ma apuc si de alte investigatii costisitoare... Mentionez ca apa este cam dura... Centralei vechi, un Bosch zr de vreo 42kw, i-a crapat schimbatorul in placi si cred eu ca din cauza calcarului. Nu stiu daca fusese curatata vreodata pentru ca eu asa am cumparat casa cu ea montata si a crapat dupa vreo 2 ani dupa ce am cumparat... Nu stiu cat a avut inainte... Centrala avea vreo 7-8 ani...

Multumesc!

#2
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

 shaty, on 26 februarie 2018 - 00:33, said:

De cateva saptamani centrala scoate zgomote puternice ca niste vibratii atunci cand incalzeste boilerul pt Acm.
cand consum apa calda si scade temperatura in boiler...centrala porneste incalzirea pe boiler si incep zgomotele. Zici ca decoleaza un elicopter.
Acest tip de defectiune nu o stie rezolva nici personalul firmei de service Romstal din Bucuresti...
Cand vin si le spui problema, se uita la tine ca si cum ar vedea un OZN, desi cand ai facut comanda telefonica ai spus ce produs ai si ce simptome are.

Mesteresc acolo, dau telefoane colegilor sa intrebe, dar sunt la fel de priceputi... dau din umeri, platesti si ramai nerezolvat.

#3
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Ai montat un vas de expansiune presurizat , pe boiler ?

#4
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,374
  • Înscris: 05.04.2006
Eu am o centrala Ferroli care face cam ca a ta, dar doar daca apa calda este pornita incet la robinet. Daca o dau mai tare sau la maxim merge bine si fara zgomote. Din ce am intrebat pe la..diversi, problema ar fi de la depunerile de calcar, ar cam trebui sa o curat, insa nu fac asta in plina iarna. Mai ai putina rabdare si o cureti in primavara sau vara.

#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,851
  • Înscris: 07.02.2003
A mea Ferroli nu e curatata de 13 ani si nu face zgomote de bubuiala. Putin probabil sa fie de la depuneri... trebuie vazut daca combustia e buna la full power si la minim... dupa aia vazut daca presiunea in ACM e suficienta...

Edited by andreic, 26 February 2018 - 02:11.


#6
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
E o centrala fara functie acm ! Doar incalzire .

#7
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
1. Dezordine...exista topic(e) dedicat(e): https://forum.softpe.../page__st__4176
2.Sunt modele diferite de Vallant cndensare...ce model e,"system" cumva?
3.Te ajuta daca sugerez sa verifici daca vibratia vine cumva de la by-pass?...sau de la ventilator?
  Cred ca o spalare chimica a serpentinei boilerului ar rezolva problema...
Ce temperatura are apa din boiler?  Dar apa (trimisa de centrala in serpentina) care incalzeste boilerul?
Ai filtru cu polifosfati pe apa rece care intra in sistem? Daca nu,pune-i!

#8
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,361
  • Înscris: 26.02.2008
Baxon are dreptate. Răspunde întrebării lui.

#9
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
De obicei , cand se trece pe ACM se activeaza un alt circuit , care are niste supape de protectie . Deasemenea , se prea poate ca vasul de expansiune sa nu mai tina , membrana sa fie sparta si zgomotele sunt din cauza ca urca mult presiunea pe circuit , producant dilatatie mecanica .  Ideea ar fi ca va face zgoimot pana o sa plezneasca ceva . Va fi teava , sau schimbator de caldura , sau vana cu trei cai ( daca ai astfel de model constructiv ) . Trebuie desfacuta si vazut ce nu functioneaza .

#10
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Fara suparare,dar...vasul de expansiune n-are nicio treaba cu circuitul ACM! El poate sa faca probleme numai pe incalzire,care...merge fara probleme,si oricum,nu face zgomote (vibratii)!...si oricum,centrala e noua (11 luni)...deci,nu mai ..."manipulati"!
Initiatorul,a avut inainte o centrala cu ACM,cu schimbator in placi. Nu stim cum functiona sistemul...sunt variante posibile...Deci,si acum,e posibil ca centrala noua sa aiba circuit de ACM instant (ca si cea veche),sau,sa aiba doar vana cu 3 cai pentru boiler.
Oricum,problema pe care a avut-o initial,a fost la vana cu 3 cai (blocata),cand baga si caldura pe ACM.

#11
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Fara suparare dar chiar are relevanta circuitul separat din boiler si daca atunci cand apa din acesta se incalzeste si automat isi mareste volumul , daca exista supapa de sens , un vas de expansiune separat , pe boiler , este absolut necesar , parerea mea .

#12
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Sunt circuite complet separate! Vasul de exp al boilerului e montat pe circuitul apei de consum (pe rece sau pe calda). Vasul centralei (ca despre asta era vorba),e pe circuitul inchis al agentului termic...Volumul de apa din circuitul serpentinei boilerului,e mult mai mic decat cel din circuitul radiatoarelor.
In concluzie: orice s-ar intampla in circuitul apei de consum din boiler,cu sau fara vas de expans,cu sau fara supapa de sens...NU afecteaza in niciun fel functionarea centralei,care circula apa prin serpentina boilerului (in circuit inchis).
Mai spun odata: parerea mea e ca serpentina boilerului e colmatata si de aceea,creste anormal de mult diferenta de presiune intre tur si retur,numai cand functioneaza pe boiler...Pentru astfel de situatii centralele sunt dotate cu o supapa "by-pass" automata,cu arc,ca sa nu merga pompa ca o masina cu frana de mana trasa.

#13
shaty

shaty

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.09.2007
Centrala este un Vaillant ecotec plus 35kw condensare si 37kw max power. Are vana cu 3 cai si pompa interna. Nu are boiler intern. Boilerul este extern, un boiler de podea Junkers. Boilerul este legat la centrala prin 2 serpentine ACM si un senzor de temperatura care ii da comanda la centrala cand sa porneasca pe ACM. (cand scade temperatura).
Am 2 vase de expansiune, toate in exteriorul centralei. Din cate inteleg eu...unul este pentru circuitul ACM si unul pentru incalzire. Cand se produc zgomote ele se aud din centrala si nu din vasele de expansiune.
Masuratorile s-au facut si pe ardere si mi s-a spus ca centrala functioneaza normal.
Cei de la firma (nu romstal ci firma cu care s-a facut garantia care avea contract cu romstal) au spus ca trebuie curatata serpentina la boiler pe interior si exterior cu acid. Ca din cauza ca temp pe circuitul ACM de intrare este aceeasi cu ACM de iesire nu s-ar face schimbul de caldura corect la serpentina si se forteaza centrala. Sau ceva de genul.
Totusi ma gandesc eu care nu ma pricep ca si daca centrala ar merge mai tare din cauza problemei boilerului tot nu ar trebui sa produca zgomote. Mai ales ca e aproape noua. Asta e prima iarna cu ea.
O alta idee ar fi sa se fi depus calcar pe schimbator sau undeva. Dar atat de repede ? Cat de dura sa fie apa sa se depuna in sub 1 an...
Poate au dreptate cei de la service si o fi de la depunerile din boiler...
Si ca mentiune, pe caldura, in toamna, s-a spalat instalatia cu sentinel x400 si apoi s-a turnat x100 pentru mentinere.
Nu am filtre pentru calcar decat pe teava de alimentare in centrala eate un filtru magnetic anticalcar. Nu stiu insa cat de eficient este.

#14
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Serpentina boilerului are depuneri de calcar si pe interior,dar si pe exterior.Cele de la interior reduc sectiunea si fac ca pompa centralei sa "traga greu",astfel se deschide supapa de bypass,care intra in oscilatie si ...vibreaza.
Depunerile de la exterior (impreuna cu cele de la interior) duc la un transfer termic foarte mic intre serpentina si apa din boiler,asa se explica temperatura aproape egala intre intrare si iesire in serpentina...sau tur si retur in centrala (e acelasi lucru).
La multe centrale,supapa bypass se poate regla,sa se deschida la alta presiune.Nu stiu la asta cum e,dar,asta nu e o solutie...Trebuie spalata chimic serpentina pe interior,dar si pe exterior...daca boilerul permite accesul la serpentina...Atentie: exista riscul ca serpentina sa se strapunga,datorita actiunii chimice a substantei si a existentei coroziunii interioare.Poate fi un por deja existent,astupat de calcar!
Succes!

PS: in ce localitate e centrala? ...Filtrul magnetic e "frectie la piciorul de lemn" in caz de apa cu duritate mare.Se pune filtru cu polifosfati,caz in care apa calda nu mai e potabila,dar nu are alte efecte la spalat si e protejata instalatia.

Edited by danpet, 26 February 2018 - 15:33.


#15
shaty

shaty

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.09.2007
Ok, multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Se pare ca au avut dreptate cei cu service-ul. Era insa important pt mine sa aflu si o a doua opinie asa ca multumesc mult.
@danpet stau la granita dintre oras si urmatoarea localitate si desi apa in oras este buna (nu este dura) se pare ca eu sunt legat de alta conducta. De aceea nu am montat statii de dedurizare inca pt ca am in plan sa ma rebransez la alta sursa.

#16
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Cu scuzele de rigoare,din pura curiozitate intreb,pentru ca nu inteleg de ce unii colegi de forum evita sa spuna locatia unde stau...Succes cu boilerul!

#17
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 danpet, on 26 februarie 2018 - 12:22, said:


In concluzie: orice s-ar intampla in circuitul apei de consum din boiler,cu sau fara vas de expans,cu sau fara supapa de sens...NU afecteaza in niciun fel functionarea centralei,care circula apa prin serpentina boilerului (in circuit inchis).

Daca are supapa de sens si vasul de expansiune nu e dupa ea .. nu e bine .

#18
shaty

shaty

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.09.2007
@danpet De obicei nu evit. Dar acum, daca tot am criticat firma, am zis ca poate trag si ei un ochi pe aici cine stie :)) Sa nu se prinda:))

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate