Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...
 Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...
 Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...
 lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...
 

Proiect Casa Parter 112 mp

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#19
razvanconstantin85

razvanconstantin85

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.01.2018
Izolatia va fi vata bazaltica rockwool 20 cm.

#20
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Parerea mea despre caramida aceasta e ca va fi foarte greu, aproape imposibil as zice :D, sa gasesti la noi pe cineva care sa ti-o puna in opera asa cum vezi tu in filmulete. Din pacate.
Si apoi te vei supara ca ai dat o gramada de bani pe caramida si mesterii si-au batut joc de ea.
Parerea mea e mai intai sa ai un partiu cat de cat definitiv. Daca e cel postat - cel putin dpdv al peretilor exterior - atunci sa faci niste calcule termice pentru caramida simpla de 25-30 + izolatie de 15-20-25 si apoi cu caramida aceasta. Si sa vezi cat de mult te ajuta dpdv termic. Poate te-ar ajuta mai mult si ar iesi mai ieftin inca 5 cm de izolatie.

#21
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Nu e vorba de a mari suprafata. Desi, la ce dorinte ai (2 dormitoare, 2 bai, living cu dinning, bucatarie, spatiu de depozitare, dar niciuna exagerata) 112 mp este cam putin. Si iti dau un exemplu, pe care de altfel l-am mai mentionat: spatiul tau de depozitare este de 4 mp, dar destul de ingust. Ce vei pune in el, in afara de cele aferente unei camari? Poate materialele de curatenie (un mop, un aspirator, niste solutii de curatare). Pe de alta parte, bucataria este mica. E ca la bloc. De ce te mai muti la casa? Livingul este ok, eu am 37 mp, cu dinningul inclus. Nu e mare, nu e mic. Peste 40 mp ridica probleme la incalzire.
120 mp este mai mult decat suficient pentru a-ti putea satisface doleantele si a armoniza o casa cu 2 dormitoare, dar si cu spatiile utilitare suficiente.
Am observat, ambele dormitoare, ca la capatul patului ai baia. Nu e mare chestie, dar parca nu chiar la capatul patului. Se va auzi tot. Iar in weekend, daca nu tot timpul, unul din voi se va trezi mai devreme si se va spala. Il va trezi pe celalalt. Acum nu e chiar o tragedie. Si daca ar fi alaturi ar fi aproape la fel.
Apropos de paturi, te intrebam de orientare terenului, care conteaza mult in pozitionarea casei, respectiv a dormitoarelor, inclusiv/mai ales a paturilor. Nu le am eu cu feng shui-ul, dar te asigur de un lucru: patul se dispune pe axa N-S. Si nici nu dormi cu capul la geam.
Cu referire tot la teren, pentru ca ai doua alternative, iti spun ca nu conteaza alea 3 minute diferenta intre lotul bunicului, gratuit (atentie la ceilalti mostenitori, ori iti face o donatie daca mai traieste, dar asigura-te ca ceilalti nu au obiectiuni, ori faceti acte de vanzare-cumparare) si celalat, cu bani. Eu unul l-as lua pe al bunicului, iar cei 10.000 de euro i-ar investi in casa, se pot face multe cu banii astia. Pe de alta parte, depinde de vecinatati: daca ai la bunicul o fauna (desi vorbim de oameni, uneori avem de aface chiar cu o fauna) salbatica, ori esti in camp, singurel. Atunci dau banii pe un alt teren, dar care este mult mai bine pozitionat, si aici nu am in vedere apropierea cu inca 3 minute. Exemplu: recent, un foarte bun prieten de familie s-a mutat intr-o casa, cumparata de ocazie, desi destul de noua (4-5 ani). Nu e vorba de bubele casei (destule), ci de faptul ca este situata intr-o locatie, impreuna cu alte 7 case, aflata in plic camp, foarte izolata. Din drumul principal pana acolo sunt cam 500 m de camp efectiv, drum aproape inexistent, gropi cu balti, vintos etc. Abia ajung la drumul principal acum, nici nu vreau sa ma gandesc cand o ninge si o troieni. Iar drumul principal nu inseamna ca este cel din localitate. Nuuu, este cel aflat la cativa km de localitate. Cred ca l-am pierdut de prieten cand i-am spus ca ii mai trebuia o camera mare pentru provizii pe timp de vreme rea, cam pentru 1-2 saptamani, conserve multe etc.
Nu mi-a sunat bine treaba cu arhitectul, care "mai are niste proiecte". Nu il cunosc si poate ma hazardez, dar cand un proiectant iti ofera niste proiecte de-a gata, eu i-as multumi si as cauta altul. Un proiectant pleaca de la familie (numarul de membri), necesitatile si dorintele acesteia, posibilitatile existente (dimensiune si orientare teren si financiar) si apoi intocmeste proiectul. Poate fi si varianta "de-a gata", adica unul deja facut de el, dar daca arata ca cel postat de tine, inseamna doar ca "nu le are". Repet, preferabil este un proiect personalizat. Platesti inca un pic, cateva sute de euro sau chiar 1k (maxim diferenta intre unul de-a gata si unul personalizat), dar nu te vei lovi de probleme care vor genera costuri suplimentare sau pagube de zeci de mii de euro. O casa nu se face pentru 2-3 ani, nu o schimbi ca pe sosete. Daca ai milioane, ok, o schimbi lunar. Dar daca ai milioane, ia-ti un arhitect bun, iti poti permite.
Si inca ceva: unii au tendinta de a a-ti baga pe gat suprafete foarte mari, pentru ca el ia banii pe mp proiectat. La mine, si nu numai, chiar la niste prieteni de-ai mei, a fost o astfel de tendinta. N-a tinut.  Eu sunt cel care suportul si costul constructiei si cel al intretinerii.
Si pt ca veni vorba de intretinere, vezi ca o casa pasiva nu numai ca este foarte greu de realizat, ci si foarte scumpa. Si aici nu vorbim doar de termoizolatie, sunt multe alte elemente.
Recunosc ca m-ai atins cu caramida de 30. Eu, si foaaaarte multi altii, mergem pe aceasta varianta. La care se adauga termoizolatia. O casa bine facuta nu va genera cheltuieli de intretinere ca o casa pasiva (vezi casa Buhnici, dar ia in considerare costul acesteia), dar nici nu te va saraci.
Iar siguranta nu este data de grosimea caramizilor, ci de structura. Daca este pe cadre, poti sa ai si caramizi de 15 cm (daca esti obisnuit cu Polul Nord), daca este cu pereti portanti, e altceva, Dar vezi ca Porothermul ala cu vata bazaltica incorporata am impresia ca nu este pentru zidarie portanta. Nu contest calitatea si proprietatile lui, dar ma gandesc ca intr-un domeniu foarte competitiv cu este cel al materialelor de constructii, este nevoie sa vii mereu cu noutati, chiar daca unele nu sunt cele mai bune, dar macar atragatoare. Cel mai bun izolator este aerul, de aceea caramizile de pana acum au acele goluri si nu se mai foloseste caramida plina. Sigur, caramida cu vata bazaltica, de 44 este mai buna decat cea simpla de 30. Chiar si daca ar fi doar mai groasa, nu si cu vata. Dar in acelasi tim, cred ca este cam prea scumpa. Din diferenta de bani (nu am calculat, dar asa cred) poti opta pentru un sistem de termoizolatie mai gros. Are oricum conductivitatea mai scazuta.
Dar despre astea, vezi ca sunt altii foarte buni pe forumul asta, la mine sunt simple pareri personale, dar si un pic de documentare, inclusiv/mai ales de pe forum.

#22
razvanconstantin85

razvanconstantin85

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.01.2018
@CDS_961 inainte ma uitam dupa case gata construite (la cheie). Am sunat la cativa constructori si totul parea perfect, pret, pozitionare fata de oras etc. Buuun, cand am ajuns sa intreb ce fel de caramida baga mi-au spus 25-30 cm cu polistiren 10 cm. Pai bine, dar sa ceri 50-60 mii euro am zis pas, mai degraba dau un ban dar o fac cum vreau eu cu o tehnologie mai nouã. La noi vremea este rece, ne trebuie ziduri mai groase. Proiectul va fi modificat dupa cum vreau eu, am vorbit cu biroul de arhitectura si mi-au spus ca modificarile sunt gratuite atata timp cat nu afecteaza si structura de rezistenta. Proiectul este dintr-un portofoliu al lor, dar cum am spus se modifica dupa placul clientului.   Cateva sute de euro in plus nu e sfarsitul lumii daca voi plati pentru proiect, ideea care ma intereseaza pe mine este sa nu am punti termice mari si sa se mentinã cãldura in casã.
Spuneai ca ai de 30 caramida, cum se prezintã iarna? Se rãceste repede in casã daca opresti cãldura? Ideea este ca vreau ziduri mai groase ca sã economisesc cu cheltuielile cãldurii pe viitor.

#23
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Daca esti serios cu treaba cu casa pasiva adreseaza-te unui proiectant care are experienta cu asa ceva sau informeaza-te tu cat mai bine ca sa stii ce sa ceri. Sunt multe lucruri care se fac total diferit la o casa pasiva, dfierentele incep de la umplutura de sub placa 0 si merg pana la cerintele de etanseitate ( spre exemplu nu ai voie sa folosesti o hita clasica, cu evacuare directa).  

Zici tu ceva de grosimea peretilor dar nu asta e cel mai important ci mai specific tipul si grosimea anvelopei izolatoare. Tot cu calcule de genul celor facuta mai devreme iti arat ca se pot obtine performante foarte bune si folosind caramida de 11.5 placata cu polistiren gros. Deci vezi ce fel de structura ai cadre sau pereti portanti si in ceea ce priveste.l caramida alege-o strict dpdv structural, pentru performante termice muta-te cu calculul pe anvelopare. Oricum sa stii ca mult mai simplu sa ajungi la stadiul de casa pasiva este cu structura pe lemn.

Chiar daca nu vrei apsiva musai fa altfel. Pleaca de la cat vrei sa platesti pe luna si daca proiectantul stie meserie iti clva da solutia dau solutiile de termoizolare pentru a te incadra. De acolo socotesti tu daca e buna investitia sau nu.

#24
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Inca nu am ajuns acolo. Inca sunt in santier, deci nu pot sa-ti spun cum este. Dar cauta in jurnale si ai sa gasesti case deja locuite, construite cu fel de fel de solutii. Esti primul pe care il aud cu Porotherm de 44. Majoritatea sunt cu 30 si 38, dar cu o buna termoizolatie (15-20). Unul (nu mai stiu cine) spunea ca a platit in iarna 2016-2017 sub 500 lei pe luna. Altii cu mai putin. Incluzand electricitatea. Cineva spunea si consumul exact (MC gaze). Cu 22-23 grade C. Pai eu la bloc, in trei camere, iarna platesc peste 700 de lei. Pe economic.
Sigur, daca vrei sa ai 25 grade, mai costa. Stiu ce inseamna Neamt, am batut cam toata tara, pe acolo am fost de mai multe ori. Imi place foarte mult, dar stiu si ca este frig. Dar mai stiu ca nu esti nici singurul locatar al judetului. In afara de homeless-i sau prinsi de viscole pe camp, nu am auzit sa moara de frig. Tot in Neamt s-a construit foarte mult in ultimii ani, ca peste tot. Cel mai bun sfat: nu ma intreba pe mine din Bucuresti, nici altii din Slobozia, Constanta, Giugiu, Arad sau de unde vrei tu.
Intreaba-i pe cei care locuiesc in case noi din Neamt. Ce caramida au folosit, ce sistem de termoizolare si cum au fost ultimele 2-3 ierni. Nu intreba prietenii, nu iti vor spune adevarul, le va fi rusine, vor vrea sa epateze. Bate la o poarta (2,3,4): Buna ziua, ce casa frumoasa aveti. Asa mi-as dori si eu. Mi-a placut foarte mult la dvs designul exterior, vopseaua, de unde ati cumparat-o? Si merge direct pe caramida? Aaa, este vata bazaltica, ce grosime? Pai si nu ati inghetat asta iarna? Dar cred ca v-a costat mult gazul.
Daca nu e tarlan, iti va spune adevarul. Dute la case simple, modeste, nu la mega constructii, care vor doar sa arate ce potenti sunt ei. Au aia mica si compenseaza cu casa mare (nu vorbesc de case mai mari cu trei generatii la interior, unde chiar iti trebuie mai mult spatiu). Te vor minti. Iti vor spune si ca au aia mare.

#25
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 968
  • Înscris: 21.03.2012
Eu am ziduri de 38cm! Am mai spus-o si cu alta ocazie, daca as mai face o casa, as merge pe ceramida cu goluri de aer de 25/30 cu izolatie cat mai mare! Singurul avantaj (care il vad eu) al grosimii zidurilor bine izolate, este inertia termica a locuintei! Ajungi la un echilibru termic, ceva mai greu, dar ai si o inertie termica mare datorata masei de  acumulare mare.

#26
razvanconstantin85

razvanconstantin85

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.01.2018
@talica ai 38 sth? Ce tip de cãrãmidã ai de la ce firmã? Cum este iarna în casã? Se mentine cãldura?

#27
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Puiule, planul tau are o gramada de unghiuri, colturi....pierdere de spatiu aiurea. Uite un proiect, care, indiferent cum ar arata pe dinafara, se poate face spectaculos inauntru. Ceea ce faci tu acolo cu acoperisul inseamna o gramada de bani aruncati. Un spatiu dreptunghiular, sau patratic se imparte in interior mult mai eficient

Va plac bungalow-rile?

Era sa uit, caramida umpluta cu nushtiu-ce-bazaltic e rahat cu perje. Cel mai bun izolator este aerul si basta. Restul de solutii sint chestii de marketing

Edited by vata_pa_batz, 07 January 2018 - 20:09.


#28
razvanconstantin85

razvanconstantin85

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.01.2018
@vata_pa_batz frumoase dar mari, mult prea mari si costoase $$$$$.

Am modificat putin proiectul la interior dupa sugestiile vostre, este doar o schita nu-mi sariti in cap Posted Image Posted Image

[ https://s17.postimg.org/qbidzu9sf/casa.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#29
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 968
  • Înscris: 21.03.2012

 razvanconstantin85, on 07 ianuarie 2018 - 18:52, said:

@talica ai 38 sth? Ce tip de cãrãmidã ai de la ce firmã? Cum este iarna în casã? Se mentine cãldura?
DA, am porotherm de 38 normala, nu seismica, tencuita si izolata cu 8cm grafitat. Eu sunt multumit de consumul de gaz (tripan la ferestre). Pe parter am IPAT cu gresie. Dpdv al orientarii casei, sunt un norocos, am fata casei spre sud, fara obstacole.
Confortul este bun, nu s-a plans nimeni pana acum.

Edited by talica, 07 January 2018 - 20:57.


#30
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 razvanconstantin85, on 07 ianuarie 2018 - 20:51, said:

@vata_pa_batz frumoase dar mari, mult prea mari si costoase $$$$$.

Am modificat putin proiectul la interior dupa sugestiile vostre, este doar o schita nu-mi sariti in cap Posted Image Posted Image

[ https://s17.postimg.org/qbidzu9sf/casa.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Puiule, este bine ca peretii exteriori sa inchida o suprafata fara unghiuri. Pe linga simplitatea de a imparti suprafata interna fara probleme, potentialul de a comite greseli la constructie se reduce. Cu asta reduci si costurile la executie. Itelegi la ce ma refer? Renunta la colturile exterioare multiple

#31
razvanconstantin85

razvanconstantin85

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.01.2018
@vata_pa_batz te inteleg, dar asa nu mai am nici un design si ar iesi o casa simpla oarecare.

Edited by razvanconstantin85, 07 January 2018 - 21:09.


#32
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 razvanconstantin85, on 07 ianuarie 2018 - 21:08, said:

@vata_pa_batz te inteleg, dar asa nu mai am nici un design si ar iesi o casa simpla oarecare.

Nu cred ca ma intelegi. Problema voastra este data de arhitrectii extrem de slabi, cu care lucrati. Casa vazuta din exterior are in realitate mult mai putina importanta decit ceea ce se vede din interior. Incearca sa-ti inchipui ca peretii dintre bucatarie si dinining inchid si dreptunghiul ramas in afara la exterior. Cistigi o gramada de spatiu, care te costa doar citeva tigle in plus. Idem treaba cu terasa, din coltul dreapta sus. Faci cadou o gramada de spatiu aiurea si mai te si Costa treaba asta inutil

#33
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

 razvanconstantin85, on 07 ianuarie 2018 - 18:52, said:

@talica ai 38 sth? Ce tip de cãrãmidã ai de la ce firmã? Cum este iarna în casã? Se mentine cãldura?
Si eu am caramida 38 STH de la Porotherm DAR structura de rezistenta fiind dimensionata pe latime de 30 cm la tot ceea ce a insemnat beton (stalpi, grinzi, boiandrugi) am pus in cofraj 5 cm de extrudat peste care am venit cu izolatie de 10 cm EPS 80.
Greseli:
- la elevatie am pus doar 5 cm extrudat (pe partea de nord a casei am suplimentat ulterior cu inca 5)
- nu am tratat cum trebuie puntile termice de la terase
Da, se mentine caldura, in cazul nostru 25 grade in toata casa.

Attached Files

  • Attached File  gaz.jpg   135.74K   46 downloads

Edited by gabian22, 07 January 2018 - 21:22.


#34
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Inca o chestie. Daca nu ai decit suprafata la parter, atunci lasa interiorul deschis pina la acoperis si fa-ti geamuri pe el pentru lumina naturala Posted Image

Edited by vata_pa_batz, 07 January 2018 - 21:25.


#35
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 968
  • Înscris: 21.03.2012
Sugestie: in exteriorul bucatariei poti face similar cu zona terasei, adica sa faci fundatie si sa obtii o fundatie dreptunghiulara (dupa ce aliniezi si zidurile din stanga). Zona de langa bucatarie, putin extinsa spre fata, poate deveni carport.

Spatiul de depozitare cred ca ar fi mai bine daca ar comunica cu bucataria si nu cu holul. Holul de la intrare trebuie ''rupt'' de restul casei din motive de intrare frig iarna. Despre bucatarie: si eu am avut semne de intrebare legat de alegerea bucataria deschisa vs inchisa. Am deschisa si cu o hota buna, nu am probleme cu mirosurile, in conditiile in care gatim normal.

#36
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
uite asa

sau asa

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate