plachie de peste
Last Updated: Jan 21 2018 11:05, Started by
argentum
, Dec 28 2017 20:07
·
0
#19
Posted 29 December 2017 - 18:23
DANANDREI2001, on 29 decembrie 2017 - 18:10, said:
Ii faci crestaturi perpendicular pe oase la 4-5 mm. Il prajesti in untura . Oasele alea crocante devin un deliciu. M-am lasat pagubas,chiar daca imi place la nebunie nu am ce face La fel am patit cu niste scrumbie...si aia atatea oase avea(in special coaste) ca nu reuseam sa fac nimic,dar asta macar le avea moi Crapu(nu novac sau sanger) ramane de baza la mine (are si carne groasa si oase mari care le alegi usor) Edited by I2O, 29 December 2017 - 18:24. |
#20
Posted 29 December 2017 - 21:34
Crapul ca si porcul, sunt cele mai mari consumatoare de toxine. Dar metabolismul este atat de perfect pus la punct, incat au aprecierea consumatorilor. Intradevar au carnea cea mai cautata si apreciata de o parte dintre noi.
Porcul este un animal care mananca orice. De pe jos, din cocina, sobolani pe care i-a ucis otravurile puse de stapani... Crapul este asemanator porcului. Modul acestuia de hranire, este tot prin a rama substratul cel mai de jos al arealului in care traieste. Adik el rama, sufla si absoarbe ce iese de acolo. Adica din namolul apei in care traieste. Este foarte bine cunoscut faptul ca in aceasta multilateral dezvoltata societate, toate apele sunt poluate. In virtutea gravitatiei, metalele cele mai grele, ajung exact pe fundul apei. Eu nu prea am prejudecati. Imi place si carnea de porc si crapul, mai ales cand il capturez. Nu prea mai sunt balti in care mai exista exemplare de crapi din aia pensionari. |
#21
Posted 29 December 2017 - 22:19
Ai mare dreptate
Crapul mai are porecla si de porcul baltilor Ma bate gandu sa incerc sa fac chiftele de caras...dar nu stiu daca masina de tocat pe sita cea mai mica reuseste sa toace oasele complet ca sa nu imi ramana prin gat vreun os cand inghit chiftelele Edited by I2O, 29 December 2017 - 22:20. |
#22
Posted 29 December 2017 - 22:20
Crestaturi la 1 maxim 2 mm. Am facut asa si crap de 4 kg. Scoase spinarea si coada separat si crestate cu un cutit foarte ascutit. Carasul are cam tot atatea oase cat are si crapul doar ca sunt repartizate intr-un volum mai mic. Luati un caras de 2 kg si o sa vedeti ca are ose mari ca si crapul si o carne mult mai dulce. Inainte gaseai carasul peste kil la maxim 10 lei, Acum sub 15 mai rar. La scrumbie sira afara si restul nu se mai baga in seama.
Dar sa ne intoarcem la plachia omului. |
#23
Posted 29 December 2017 - 22:54
clepsidra2018, on 29 decembrie 2017 - 21:34, said:
Crapul ca si porcul, sunt cele mai mari consumatoare de toxine. Dar metabolismul este atat de perfect pus la punct, incat au aprecierea consumatorilor. Intradevar au carnea cea mai cautata si apreciata de o parte dintre noi. Porcul este un animal care mananca orice. De pe jos, din cocina, sobolani pe care i-a ucis otravurile puse de stapani... Crapul este asemanator porcului. Modul acestuia de hranire, este tot prin a rama substratul cel mai de jos al arealului in care traieste. Adik el rama, sufla si absoarbe ce iese de acolo. Adica din namolul apei in care traieste. Este foarte bine cunoscut faptul ca in aceasta multilateral dezvoltata societate, toate apele sunt poluate. In virtutea gravitatiei, metalele cele mai grele, ajung exact pe fundul apei. Eu nu prea am prejudecati. Imi place si carnea de porc si crapul, mai ales cand il capturez. Nu prea mai sunt balti in care mai exista exemplare de crapi din aia pensionari. M'ai convins. Am sa fac plachie din pulpa de... crap |
#25
Posted 30 December 2017 - 18:52
Nu am apucat sa ies din casa. Am facut ieri varza. Poate maine ies sa caut niste peste.
|
#26
Posted 01 January 2018 - 02:08
Va ramasesem dator cu poza cu plachia mea. Stropita cu vin rosu
Attached Files |
#27
Posted 01 January 2018 - 02:17
Sa fie intr-un ceas bun....
maica-mea sa inecat in seara asta cu un os de peste.... noroc ca i-am bagat lanterna in gura si l-am scos eu cu un bat de urechi de unde era prins....fix in locul unde sunt amigdalele Uite asa te duci pe copca fara sa vrei... Edited by I2O, 01 January 2018 - 02:19. |
#28
Posted 01 January 2018 - 04:08
Merci
De asta spuneam si eu ca vreau file... desi un crap mare si bun, cum spunea careva mai devreme. Am si eu o amintire din asta, l'am chinuit pe unu cu orele sa'i scoatem un os din gat. Retrsopectiv, trebuia sa merem la spital si rezolvau aia repede. Da e poveste de demult. F multi ani in urma, de pe vremea plumbuitului |
|
#29
Posted 01 January 2018 - 06:01
Nasoala treaba....
Marti ma duc in metro sa imi iau un crap sa trag o plachie dinasta ca mi-ai facut pofta |
#30
Posted 02 January 2018 - 02:46
Mie mi-a murit o rubedenie acum vreo 30 de ani fiindca s-a înecat cu un os de pui. Era bărbat in toata firea, la vreo 40 de ani, avea doi copii preșcolari.
Deci accidente se pot intampla cu orice aliment. N-o sa renuntam la a manca pește sau pui fiindca au fost niste accidente nefericite. |
#31
Posted 02 January 2018 - 18:47
#32
Posted 02 January 2018 - 19:00
Mi-am tras si eu plachie...dar mai seaca,nu imi place sa fie asa apoasa
Basca am scos si o farfurie de icre din crapoaica |
#33
Posted 02 January 2018 - 19:55
#34
Posted 20 January 2018 - 12:57
clepsidra2018, on 28 decembrie 2017 - 20:48, said:
@argentum Personal prefer saramurica, rosii coapte, ardei iute, maioneza de usturoi, alea alea... toate naturale. Conteaza enorm in privinta gustului si locul de unde provine pestele. Cel comercializat este 90% de provenienta crescatorie, exact asa cum ti-a afirmat colegul nostru pasilla. Mai conteaza si sursa de frigere a pestelui. Mai bine zis jarul. Poate fii din lemne, carbuni, stiuleti de porumb, gratar electric...Nu-l grabii. Conteaza mult de tot si cand, cum sau cu ce sare il pudrezi. Ce fel de peste si ce parte a corpului acestuia pui la saramurica. Mai conteaza si ce fel de peste pui pe gratar. Rapitorii cu exceptia bibanului si a fileului sau burtii de somn, apeleaza la caras si ciortan (crap romanesc). Preferabil sa fie capturat cu cateva ore in urma. Adica sa miste cand il eviscerezi. Pofta buna si sa ai un vin alb de caltate, acolo pe masa. Toti musafirii tai se vor simtii obligati sa-si i-a revansa. ON. Cea mai buna plachie am mancat-o in Bucovina. O reteta de plachie de crap cu ciuperci intregi. Edited by Balamache, 20 January 2018 - 12:59. |
#35
Posted 20 January 2018 - 13:19
e o serie pe tv paprika, Dictionarul produselor traditionale - episodul de la Luncavita : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/6yJoCgAmTSQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
oricum, pestele ala de acolo nu se compara cu nimic din ce gasim noi la oras Edited by irina2014, 20 January 2018 - 13:19. |
#36
Posted 20 January 2018 - 13:28
...ce spui tu , seamana cu povestea aia , sa fierbi peste divers , mai mic , sa faci " zeama " de ciorba , apoi scoti peste mic si pui bucatile ...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users