Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
plachie de peste
Last Updated: Jan 21 2018 11:05, Started by
argentum
, Dec 28 2017 20:07
·
0
#1
Posted 28 December 2017 - 20:07
mai, e asa mare blasfemie de o fac din file? parca n'am chef sa ma lupt cu oasele...
oscilez intr'e o plachie si o saramura... |
#3
Posted 28 December 2017 - 20:39
argentum, on 28 decembrie 2017 - 20:07, said:
mai, e asa mare blasfemie de o fac din file? parca n'am chef sa ma lupt cu oasele... oscilez intr'e o plachie si o saramura... Daca scoti banul si iei un crap ca lumea si il pui intr-o tava mai mare, desfacut in doua, pe pat de legume, cu tot ce ii trebuie, n-ai sa mai ai timp sa te mai lupti cu oasele, pentru ca viteza de infulecat o va depasi pe cea necesara a distinge carnea de oase. |
#4
Posted 28 December 2017 - 20:40
file de care tip de peste? teoretic nu cred ca se supara cine il maninca.
|
#5
Posted 28 December 2017 - 20:48
@argentum
Personal prefer saramurica, rosii coapte, ardei iute, maioneza de usturoi, alea alea... toate naturale. Conteaza enorm in privinta gustului si locul de unde provine pestele. Cel comercializat este 90% de provenienta crescatorie, exact asa cum ti-a afirmat colegul nostru pasilla. Mai conteaza si sursa de frigere a pestelui. Mai bine zis jarul. Poate fii din lemne, carbuni, stiuleti de porumb, gratar electric...Nu-l grabii. Conteaza mult de tot si cand, cum sau cu ce sare il pudrezi. Ce fel de peste si ce parte a corpului acestuia pui la saramurica. Mai conteaza si ce fel de peste pui pe gratar. Rapitorii cu exceptia bibanului si a fileului sau burtii de somn, apeleaza la caras si ciortan (crap romanesc). Preferabil sa fie capturat cu cateva ore in urma. Adica sa miste cand il eviscerezi. Pofta buna si sa ai un vin alb de caltate, acolo pe masa. Toti musafirii tai se vor simtii obligati sa-si i-a revansa. |
#6
Posted 28 December 2017 - 21:31
#7
Posted 28 December 2017 - 21:38
prefer saramura limpede fara rosii si alte legume calite
|
#8
Posted 28 December 2017 - 22:24
rosix, on 28 decembrie 2017 - 20:39, said:
Daca scoti banul si iei un crap ca lumea si il pui intr-o tava mai mare, desfacut in doua, pe pat de legume, cu tot ce ii trebuie, n-ai sa mai ai timp sa te mai lupti cu oasele, pentru ca viteza de infulecat o va depasi pe cea necesara a distinge carnea de oase. am sa caut da amu in fuga si mai ales intre craciun si anu nou, cam slabe sanse de crap. probabil am sa iau ceva pangasius, salau sau mai stiu eu ce peste de apa dulce pot gasi in varianta file. sa va dezamagesc, da pe mine nu ma deranjeaza prea mult pestele de crescatorie, ba chiar la somon spre exemplu il prefer, fiind mai gras. cam tot ce mananc este produs intr'un fel sau altul la crescatorii. iar unii producatori chiar au crescatorii decente, certificate etc, nu cresc pestii in dejectii. oricum, eu nu sunt mare consumator de peste. sa vad ce gasesc. poate am sa frig cumva pestele separat, si il dau un pic prin malai, file fiind sa nu iasa burete daca il fac in legume. daca era intreg, bucati mari, era alta treaba. sa vad daca gasesc niste somon, ca din asta am mai vazut cateodata cu chelea pe o parte (si nu era nici de crescatorie) saramura eu o fac tot cu legume, cu ardei si rosii etc. Edited by argentum, 28 December 2017 - 22:25. |
#9
Posted 28 December 2017 - 22:31
Diferenta intre un peste "wild" si unul de crescatorie este imensa.
de ex. un crap de Dunare nu are nici o legatura (la gust si valori nutritionale) cu unul de crescatorie. Edited by pasilla, 28 December 2017 - 22:34. |
#10
Posted 28 December 2017 - 22:33
mai nu neg, doar ca eu nu o percep. dar cum am spus, nu mananc peste prea des, nu am gustul dezvoltat. eu sunt ok si cu asta de crescatorie. ce evit, evit china. daca scrie china pe pachet (congelat), il las deoparte si caut altceva. daca e vietnam e ok.
|
|
#11
Posted 29 December 2017 - 00:12
Eu o sa incerc sa fac cu biban...cred ca o sa fie belea
Eu asa curat si transez bibanu si nu gasesc un os in el... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zxXKnXzPjXM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#12
Posted 29 December 2017 - 09:42
argentum, on 28 decembrie 2017 - 20:07, said:
mai, e asa mare blasfemie de o fac din file? parca n'am chef sa ma lupt cu oasele... oscilez intr'e o plachie si o saramura... I2O, on 29 decembrie 2017 - 00:12, said:
Eu o sa incerc sa fac cu biban...cred ca o sa fie belea Eu asa curat si transez bibanu si nu gasesc un os in el... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zxXKnXzPjXM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#13
Posted 29 December 2017 - 11:08
DaculScoril0, on 29 decembrie 2017 - 09:42, said:
nu, dar să fie un pește gras și cu gust, nu păstrăv sau dorada. a aruncat juma` de pește!!! In plus de asta oasele de biban sunt ale dracu de periculoase |
#14
Posted 29 December 2017 - 11:29
Singurul peste care nu sufera modificari la cresterea intensiva este carasul. Nu acumuleaza grasime, este numai carne. Iar carnea carasului este mult mai dulce decat cea de crap. Asa ca daca gasiti caras intre 1 si 2 kg nu-l ratati, este un deliciu indiferent cum il gatiti. Este si o tehnica de crestare care practic face sa dispara oasele de pe coada si de pe spinare (gasiti pe net).
|
#15
Posted 29 December 2017 - 11:32
Si mie imi place carasu...da-i patura de oase in toata regula,la fel si rosioara
Edited by I2O, 29 December 2017 - 11:33. |
|
#16
Posted 29 December 2017 - 11:43
Carasul e delicatesa, dar il mananc cu tot cu oasele de pe spinare, altfel mori de foame cu el in farfurie la cate oase ai de ales. Pentru asta trebuie sa aiba dimensiuni relativ mici, unul de 1kg are deja oase cam prea mari.
Eu n-am reusit niciodata sa-i crestez ca sa dispara oasele, poate e chestia ca nu-mi place sa-i prajesc pana se carbonizeaza, vreau sa alunece carnea de pe oase. |
#17
Posted 29 December 2017 - 12:20
Babacu meu era sa o mierleasca de la oase de caras...
|
#18
Posted 29 December 2017 - 18:10
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users