Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Idei despre testare legume si carne
Last Updated: Dec 05 2017 17:02, Started by
cleopatra81
, Dec 05 2017 10:55
·
0
#1
Posted 05 December 2017 - 10:55
Buna ziua,
As dori daca imi puteti impartasi idei despre cum putem testa alimentele pe care le mancam. Am gasit acest aparat: https://www.emag.ro/...rat-nivelul-de- nitrati-alb-greentest-2-gtna2/pd/DST7ZKBBM/###hdr-favorite_products dar acesta doar descopera nitrati din legume. Si se pare ca nici nu are reviewuri foarte bune. Am inteles ca multe legume sunt si modificate genetic. Multumesc |
#2
Posted 05 December 2017 - 11:05
Nici un aparat casnic de testare alimente nu functioneaza asa cum se lauda.
Pur si simplu sunt frectie la piciorul de lemn iar producatorii vaneaza naivi folosindu-se de un marketing agresiv. Alimentele se testeaza doar in laboratoare specializate care au toate dotarile necesare. Nu multe legume si fructe sunt modificate genetic - doar TOATE Restul e can-can |
#3
Posted 05 December 2017 - 11:23
nu sunt modificate genetic, sunt doar selectionate sau corcite genetic, din gene naturale, si asta de cand oamenii au descoperit agricultura
hibridarile nu dau OMG, poate doar legume cu productie mare, frumoase si fara gust, dar exista si hibrizi cu productie mica si gust extraordinar, posibilitatile sunt nelimitate OMG sunt relativ nou aparute (10-20 ani), in special soia, porumb, floarea soarelui si alte plante din agricultura intensiva un OMG care isi produce singur otrava impotriva daunatorilor e intotdeauna otravitor - la hibrizi macar ai optiunea sa ii stropesti sau nu testarea acasa ... doar cu metode babesti mai simplu - cauti furnizori de incredere Edited by Oxigen1234, 05 December 2017 - 11:46. |
#4
Posted 05 December 2017 - 11:40
nici un aparat casnic nu scoate rezultatele dorite. Aici ai nevoie de laborator specializat care sa iti analizeze legumele si fructele.
Modificari genetic au fost facute de mult timp, asta pentru aspectul optic, gustul si asa mai departe. Nu inseamna ca sunt nesanatoase, doar au fost in asa fel modificate incat sa le putem consuma. Mai multe griji sa ne facem despre rahaturile cu care sunt stropite si injectate. |
#5
Posted 05 December 2017 - 11:44
Cumpar deja legume de la cineva care e cred de incredere dar as vrea sa am si un aparat ca sa fiu sigura. Daca ar fi un aparat bun atunci as testa ce primesc si sa fiu sigura ca sunt ok si sa comand tot timpul din acelasi loc
Oxigen1234, on 05 decembrie 2017 - 11:23, said:
nu sunt modificate genetic, sunt doar selectionate sau corcite genetic, din gene naturale, si asta de cand oamenii au descoperit agricultura hibridarile nu dau OMG OMG sunt relativ nou aparute (10-20 ani), in special soia, porumb, floarea soarelui si alte plante din agricultura intensiva testarea acasa ... doar cu metode babesti mai simplu - cauti furnizori de incredere |
#6
Posted 05 December 2017 - 11:44
OMG-urile = Organismele Modificate Genetic ca orice alta activitate umana au avantaje si dezavantaje, adica parti bune si parti rele:
Quote Internautii folosesc OMG pe chat-uri ca prescurtare pentru "Oh My God". In afara acestora, OMG are o insemnatate mult mai importanta si mai complexa, numind astfel, pe scurt, organismele modificate genetic. Nu intram in polemici, nu spunem ca OMG sunt bune sau rele, doar explicam ce inseamna si cum se obtin. Prin organism modificat genetic (transgenic) intelegem orice organism, cu exceptia celui uman, al carui material genetic a fost modificat altfel decat prin incrucisare sau recombinare naturala. Organism modificat genetic sau transgenic este si termenul cel mai folosit pentru a defini o planta de cultura sau un animal aparent normal caruia, prin intermediul unor tehnici de inginerie genetica, i s-au transferat gene de la alte specii (plante, animale, bacterii, virusuri sau chiar gene umane), pentru a-i conferi anumite proprietati noi. Organismul este o entitate biologica capabila sa transfere sau sa replice materialul genetic, inclusiv virusurile si viroizii. Organismele modificate genetic (OMG) se obtin prin tehnici de biotehnologie moderna, care reprezinta aplicarea in vitro a tehnicilor de recombinare a acidului nucleic si a tehnicilor de fuziune celulara, altele deca tcele specifice selectiei si ameliorarii traditionale, care inlatura barierele fiziologice naturale de reproducere sau de recombinare genetica. Alimentele modificate genetic (AMG) sau GMF (Genetically Modified Foods) reprezinta orice aliment constand din sau continand un OMG, ori o combinatie de OMG. Prin tehnicile de modificare genetica se obtin soiuri (sau hibrizi) noi de plante, rezistente la boli si daunatori, cu cantitati nutritionale superioare (de exemplu, continut ridicat de ulei, glucide, proteine, amidon, vitamine), tolerante la unele ierbicide neselective (si usor degradabile in mediu), precum si la factori de stres cum sunt temperaturile ridicate, gerul, seceta, salinitatea sau aciditatea solului. Beneficii Prin obtinerea de plante modificate genetic se realizeaza o productivitate sporita, prin combaterea eficienta a buruienilor si daunatorilor, dar si profituri mai mari pentru producatori, prin reducerea costurilor de productie. Reducerea globala a cantitatilor de pesticide folosite, cu actiune benefica asupra mediului, ducand si la imbunatatirea calitatii apelor freatice si de suprafata este un alt beneficiu al utilizarii acestor OMG. Dezavantaje Polenul unor plante modificate genetic ar putea dauna unor insecte care se hranesc cu acesta, deci daune colaterale pentru alte organisme. Unele posibile incrucisari intre plante, care ar genera specii rezistente la diverse substante, transferul genelor la alte specii. Alergii umane si alte efecte nocive asupra organismului uman. In urma producerii de noi gene exista posibilitatea sa apara alergeni noi in plante, care sa cauzeze alergii noi si mai greu de tratat. Modificarile genetice pot produce efecte greu de anticipat asupra tractului digestiv si la nivelul intregului organism, pe termen mediu si lung. Ce sunt OMG? Edited by poadol, 05 December 2017 - 11:47. |
#7
Posted 05 December 2017 - 11:45
Am mai vazut si acest aparat:
https://www.emag.ro/...5/pd/D7SYZ7BBM/ Vad ca deocamdata nu mai e disponibil nicaieri insa era dublu la pret ca primul pe care l-am pus si poate functioneaza mai bine |
#8
Posted 05 December 2017 - 11:52
Se pare ca nu prea stii nici ce sunt nitritii si nitratii.
Pur si simplu principalele surse de nitrati si nitriti sunt fertilizatorii agricoli, gunoiul de grajd, deversarile de ape reziduale domestice, plantele si animalele in descompunere, etc. Practic nu ai cum sa scapi de toate astea nicaieri pe planeta. Daca persoana aia "de incredere" scapa mai mult balegar pe castraveti, aparatul Dar asta nu inseamna ca acei castraveti nu sunt buni. |
#9
Posted 05 December 2017 - 11:54
Sugerăm punerea in vanzare a unui dispozitiv care sa masoare gradul de poluare a apei cu hidrogen.
|
#10
Posted 05 December 2017 - 11:55
Multumesc mult de informatii. Cand am inceput sa citesc m-am bucurat ca modificarea genetica nu e atat de rea insa finalul m-a linistit.
Oricum aceste lucruri chiar nu avem cum sa le controlam, cum a zis Naijax sus toate sunt modificate genetic. Macar sa gasesc un aparat care sa le testeze de nitrari ca asta cred ca inca mai putem alege ... cel putin acum cand nu foloseste toate lumea inca nitrati poadol, on 05 decembrie 2017 - 11:44, said:
OMG-urile = Organismele Modificate Genetic ca orice alta activitate umana au avantaje si dezavantaje, adica parti bune si parti rele: Quote Internautii folosesc OMG pe chat-uri ca prescurtare pentru "Oh My God". In afara acestora, OMG are o insemnatate mult mai importanta si mai complexa, numind astfel, pe scurt, organismele modificate genetic. Nu intram in polemici, nu spunem ca OMG sunt bune sau rele, doar explicam ce inseamna si cum se obtin. Prin organism modificat genetic (transgenic) intelegem orice organism, cu exceptia celui uman, al carui material genetic a fost modificat altfel decat prin incrucisare sau recombinare naturala. Organism modificat genetic sau transgenic este si termenul cel mai folosit pentru a defini o planta de cultura sau un animal aparent normal caruia, prin intermediul unor tehnici de inginerie genetica, i s-au transferat gene de la alte specii (plante, animale, bacterii, virusuri sau chiar gene umane), pentru a-i conferi anumite proprietati noi. Organismul este o entitate biologica capabila sa transfere sau sa replice materialul genetic, inclusiv virusurile si viroizii. Organismele modificate genetic (OMG) se obtin prin tehnici de biotehnologie moderna, care reprezinta aplicarea in vitro a tehnicilor de recombinare a acidului nucleic si a tehnicilor de fuziune celulara, altele deca tcele specifice selectiei si ameliorarii traditionale, care inlatura barierele fiziologice naturale de reproducere sau de recombinare genetica. Alimentele modificate genetic (AMG) sau GMF (Genetically Modified Foods) reprezinta orice aliment constand din sau continand un OMG, ori o combinatie de OMG. Prin tehnicile de modificare genetica se obtin soiuri (sau hibrizi) noi de plante, rezistente la boli si daunatori, cu cantitati nutritionale superioare (de exemplu, continut ridicat de ulei, glucide, proteine, amidon, vitamine), tolerante la unele ierbicide neselective (si usor degradabile in mediu), precum si la factori de stres cum sunt temperaturile ridicate, gerul, seceta, salinitatea sau aciditatea solului. Beneficii Prin obtinerea de plante modificate genetic se realizeaza o productivitate sporita, prin combaterea eficienta a buruienilor si daunatorilor, dar si profituri mai mari pentru producatori, prin reducerea costurilor de productie. Reducerea globala a cantitatilor de pesticide folosite, cu actiune benefica asupra mediului, ducand si la imbunatatirea calitatii apelor freatice si de suprafata este un alt beneficiu al utilizarii acestor OMG. Dezavantaje Polenul unor plante modificate genetic ar putea dauna unor insecte care se hranesc cu acesta, deci daune colaterale pentru alte organisme. Unele posibile incrucisari intre plante, care ar genera specii rezistente la diverse substante, transferul genelor la alte specii. Alergii umane si alte efecte nocive asupra organismului uman. In urma producerii de noi gene exista posibilitatea sa apara alergeni noi in plante, care sa cauzeze alergii noi si mai greu de tratat. Modificarile genetice pot produce efecte greu de anticipat asupra tractului digestiv si la nivelul intregului organism, pe termen mediu si lung. Ce sunt OMG? Edited by cleopatra81, 05 December 2017 - 12:01. |
|
#12
Posted 05 December 2017 - 11:59
Ei acum am inceput sa ma informez si eu. Cred ca problema este cand oameni folosesc substante ca sa ude solul decat balegarul de la vaca, nu?
Oricum am deschis acest topic ca sa invat de la voi cat mai mult. Cum as putea sa-mi dau seama ca alimentele pe care le mananc sunt ok, asta as vrea sa stiu Multumesc mult Naijax, on 05 decembrie 2017 - 11:52, said:
Se pare ca nu prea stii nici ce sunt nitritii si nitratii. Pur si simplu principalele surse de nitrati si nitriti sunt fertilizatorii agricoli, gunoiul de grajd, deversarile de ape reziduale domestice, plantele si animalele in descompunere, etc. Practic nu ai cum sa scapi de toate astea nicaieri pe planeta. Daca persoana aia "de incredere" scapa mai mult balegar pe castraveti, aparatul Dar asta nu inseamna ca acei castraveti nu sunt buni. |
#13
Posted 05 December 2017 - 12:11
cleopatra81, on 05 decembrie 2017 - 11:59, said:
Cum as putea sa-mi dau seama ca alimentele pe care le mananc sunt ok, asta as vrea sa stiu Multumesc mult Iata o intrebare la care nu vei putea gasi un raspuns exact De altfel, iti sugerez sa nu mai citesti toate aberatiile care nu fac nimic altceva decat sa te bage in ceata sau, mai grav, sa te induca in eroare ori sa-ti creeze o impresie gresita - vezi aia cu nitritii din apa sau apa fara nitriti care este de un penibil absurd Sper ca nu pleci urechea la asa ceva? |
#14
Posted 05 December 2017 - 12:12
Quote Cum as putea sa-mi dau seama ca alimentele pe care le mananc sunt ok, asta as vrea sa stiu |
#15
Posted 05 December 2017 - 13:05
Eu m-am referit la faptul ca se baga nitrati in sol ca sa creasca mai repede.
Stiu asta pentru ca si eu am folosit nitrati pentru gazonul din curte si ma gandesc ca exista o limita ca sa fie in regula pentru organismul uman. Oricum m-am lamurit ca aparatele nu sunt bune de nimic, mi-as fi dorit sa verific alimentele pe care le cumpar acum si sa fiu cu inima impacata ca sunt ok pentru copilul meu. El a avut probleme de sanatate si de aceea vreau sa fiu sigura ca ii ofer alimente sanatoase Naijax, on 05 decembrie 2017 - 12:11, said:
Iata o intrebare la care nu vei putea gasi un raspuns exact De altfel, iti sugerez sa nu mai citesti toate aberatiile care nu fac nimic altceva decat sa te bage in ceata sau, mai grav, sa te induca in eroare ori sa-ti creeze o impresie gresita - vezi aia cu nitritii din apa sau apa fara nitriti care este de un penibil absurd Sper ca nu pleci urechea la asa ceva? |
|
#16
Posted 05 December 2017 - 13:33
Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri si pentru ca m-ati ajutat sa nu arunc bani pe un aparat prost.
Multa sanatate! O varianta ar mai fi sa ma duc la un laborator specializat si sa fac testul . Cred ca asta e cel mai sigur si o data facut, pot avea incredere sa cumpar numai din acel loc |
#17
Posted 05 December 2017 - 13:36
cleopatra81, on 05 decembrie 2017 - 11:59, said:
Cred ca problema este cand oameni folosesc substante ca sa ude solul decat balegarul de la vaca, nu? Nu. Problema este când oamenii folosesc substanțe la ochi. Indiferent dacă vorbim de bălegar de vacă, pișat de porc sau azotat de amoniu. În cazul produselor bio, nu înseamnă că folosesc doar bălegar. În general, se folosesc pesticide și îngrășăminte care nu sunt obținute pe cale sintetică. Sunt mulți compuși care pot afecta negativ organismul, care se pot obține pe cale naturală. Faptul că nu se folosesc ăia obținuți pe cale sintetică, nu-ți garantează o toxicitate mult mai redusă. Acum e la latiduniea fiecăruia. Personal, tind să am mai multă încredere în agricultorii mari decât în țăranii mici. Adică prefer să cumpăr legume din Kaufland sau Lidl decât de la Țața Floarea, contrar opiniei populare. În general, e greu să mănânci ceva, fructă, legumă, care să aibă suficient de mulți compuși, care să-ți poată afecta direct sănătatea, fie ele bio sau nu. Cele bio, în general, au mai puține pesticide, însă, au mai mulți microbi, gen E.coli. Eu lucrez destul de mult cu agricultori mici. Pe deoparte nu-mi fac griji că produsele lor îmi pot influența sănătatea. Însă, sunt sigur că nu respectă mai nici o regulă în ceea ce privește dozajul sau calitatea pesticidelor folosite. Le spui de studiu pedologic, zici că le zici de mă-sa. Semințe și pesticide se cumpără mult la negru, nu există o trasabilitate, să știi cât a luat, unde a dat, nimic. Tratamentele agricole se fac în funcție de soiul plantei, dar și de calitatea terenului. Unul care vrea să obțină o producție bună, face un studiu pe suprafețele pe care le cultivă, vede ce nutrienți sunt în pământ, cu ce trebuie să suplimenteze, în ce dozaje. Ăștia care fac agricultură pe genunchi, pe suprafețe mici, aruncă azotat cu găleata, la ochi. În general, lumea rezonează cu produsele "bio" când sunt în cazul tău. Au diverse probleme de sănătate, încearcă să evite anumite alimente sau să mănânce mai sănătos. Eu ți-aș recomanda să nu-ți mai faci atâtea griji. La nivel european și global, pesticidele sunt destul de bine analizate, se fac teste care verifică dacă sunt toxice, în ce cantități, dacă sunt cancerigene, cum se păstrează în plantă. Adică pesticidele care erau într-adevăr nocive, care se foloseau acum 15-20 de ani, au cam început să dispară de pe piață. E multă dezinformare, în general, în privința alimentației. În România, e puțin absurdă. Ai cazurile de oameni care se sperie de pesticidele din roșii, dar mănâncă cremvuști de trei ori pe săptămână. E o discrepanță de-asta, oarecum amuzantă de multe ori. |
#18
Posted 05 December 2017 - 13:40
Sincer nu prea am incredere nici un produse bio. Le cumpar si le folosesc cand gasesc dar nu am incredere.
Nici nu stii ce sa mai fac ca sa fiu sigura ca ii ofer fiului meu hrana sanatoasa, pana la urma parca e doar un cerc vicios si orice ai face ... degeaba faci SmurfK, on 05 decembrie 2017 - 13:36, said: Nu. Problema este când oamenii folosesc substanțe la ochi. Indiferent dacă vorbim de bălegar de vacă, pișat de porc sau azotat de amoniu. În cazul produselor bio, nu înseamnă că folosesc doar bălegar. În general, se folosesc pesticide și îngrășăminte care nu sunt obținute pe cale sintetică. Sunt mulți compuși care pot afecta negativ organismul, care se pot obține pe cale naturală. Faptul că nu se folosesc ăia obținuți pe cale sintetică, nu-ți garantează o toxicitate mult mai redusă. Acum e la latiduniea fiecăruia. Personal, tind să am mai multă încredere în agricultorii mari decât în țăranii mici. Adică prefer să cumpăr legume din Kaufland sau Lidl decât de la Țața Floarea, contrar opiniei populare. În general, e greu să mănânci ceva, fructă, legumă, care să aibă suficient de mulți compuși, care să-ți poată afecta direct sănătatea, fie ele bio sau nu. Cele bio, în general, au mai puține pesticide, însă, au mai mulți microbi, gen E.coli. Eu lucrez destul de mult cu agricultori mici. Pe deoparte nu-mi fac griji că produsele lor îmi pot influența sănătatea. Însă, sunt sigur că nu respectă mai nici o regulă în ceea ce privește dozajul sau calitatea pesticidelor folosite. Le spui de studiu pedologic, zici că le zici de mă-sa. Semințe și pesticide se cumpără mult la negru, nu există o trasabilitate, să știi cât a luat, unde a dat, nimic. Tratamentele agricole se fac în funcție de soiul plantei, dar și de calitatea terenului. Unul care vrea să obțină o producție bună, face un studiu pe suprafețele pe care le cultivă, vede ce nutrienți sunt în pământ, cu ce trebuie să suplimenteze, în ce dozaje. Ăștia care fac agricultură pe genunchi, pe suprafețe mici, aruncă azotat cu găleata, la ochi. În general, lumea rezonează cu produsele "bio" când sunt în cazul tău. Au diverse probleme de sănătate, încearcă să evite anumite alimente sau să mănânce mai sănătos. Eu ți-aș recomanda să nu-ți mai faci atâtea griji. La nivel european și global, pesticidele sunt destul de bine analizate, se fac teste care verifică dacă sunt toxice, în ce cantități, dacă sunt cancerigene, cum se păstrează în plantă. Adică pesticidele care erau într-adevăr nocive, care se foloseau acum 15-20 de ani, au cam început să dispară de pe piață. E multă dezinformare, în general, în privința alimentației. În România, e puțin absurdă. Ai cazurile de oameni care se sperie de pesticidele din roșii, dar mănâncă cremvuști de trei ori pe săptămână. E o discrepanță de-asta, oarecum amuzantă de multe ori. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users