Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Condimente sarmale
Last Updated: Dec 11 2017 12:18, Started by
Razvan91
, Nov 28 2017 21:07
·
0
#19
Posted 28 November 2017 - 22:09
marga32, on 28 noiembrie 2017 - 21:44, said:
Daca tot m-ai citat si nu esti de acord cu mine, de ce nu postezi pasii pe care ii urmezi in a face sarmalele perfecte? cat privesc condimentele, ma indoiesc ca o bunicuta de 80 de ani o sa scrie pe forum cum a invatat sa faca sarmale de la mama ei ! Edited by realduc, 28 November 2017 - 22:11. |
#20
Posted 28 November 2017 - 22:15
Deenman, on 28 noiembrie 2017 - 21:23, said:
Pe fundul oalei se pun bete de marar uscat. Gasesti pana si la supermarket, sau in piata. Piper, sare, boia, si ceva picant daca iti place. DAca le faci cu carne de porc, merg si 1-2 foi de dafin, si usturoi poti sa bagi, mai ales daca folosesti afumatura (caiser, costita, carnati). Varza trebuie sa fie murata, incearca sa iei una mare, se taie din codita groasa ca sa le poti rula mai bine. Sosul de rosii conteaza mult, cumpara ceva mai calitativ, nu ieftin. Daca nu te grabesti, cel mai indicat este sa le fierbi la foc incet la cuptor, acoperite cu o farfurie scufundata in sos/apa. Sau la foc incet pe aragaz, orice ai face, nu le fierbe mult. Daca vrei sa experimentezi, cauta sarmale cu pasat/faina de malai grunjoasa. La fiert, o juma'de kil borș de huște neapãrat fãcut cu crengi de vișin!!!! Pe aragaz dacã se fierbe, fãrã capac, acoperit tot cu folie de aliminiu, la foc mic...2-3 ore... Edited by sarac.lipit, 28 November 2017 - 22:17. |
#21
Posted 28 November 2017 - 22:20
Am mai auzit și de crengi de prun pe fundul oalei și apoi varza tăiată mărunt și peste sarmale varza tăiată mărunt. Apoi o farfurie cu fundul in sus care sa le țină scufundate in apa. Nu am încercat niciodată cu crengi de prun sincer sa fiu.
|
#22
Posted 28 November 2017 - 22:30
Daca le faci personal oricum ar fi vor fi bune.ESENTIAL-inainte un toi de rachie,dupa smantana peste 32%,mamaliga fierbinte. ........ cand termini mai iei un toi.
|
#23
Posted 28 November 2017 - 22:39
Quote
Carnea de porc sau amestecata, de vaca si de porc, se toaca impreuna cu miezul unei felii groase de paine, muiat si stors. Ceapa taiata marunt se prajeste separat, in untura. Cand ceapa a inceput sa-si schimbe culoarea, se adauga orezul ales si spalat. Se calesc impreuna cateva minute si se sting cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper. Se ia o capatana de varza si se desface foaie cu foaie. Fiecarei frunze i se taie cotorul, apoi se taie in bucati potrivit de mari. In ele se inveleste camea pentru sarmale. Varza ramasa neintrebuintata la sarmale se taie ca taiteii, mai grosi. Se pune un strat de varza taiata in cratita apoi se asaza sarmalele una langa alta si un al doilea rand, daca ies mai multe. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata si un ardei gras taiat subtire. Se adauga boiaua de ardei si o lingura de untura. Sarmalele sunt mult mai bune incalzite de aceea este mai bine sa fie pregatite din ajun. Se lasa sa fiarba pe aragaz (la foc mediu, 1 ora - n.r.), apoi se dau la cuptor, la foc potrivit (160 -170 grade Celsius - n.r.) si se tin pana scade zeama (aproximativ 2 ore) Sanda Marin |
#24
Posted 28 November 2017 - 23:13
#26
Posted 28 November 2017 - 23:21
CIMBRU CIMBRU CIMBRU, daca nu pui de ala faci degeaba
|
#27
Posted 29 November 2017 - 01:21
Cimbru crenguța si afumatura. Eu amestec slanina afumata in carnea tocata si pun si fel ii de slain a afumata sau costita afumata peste varza tocata care acopera sarmalele.
|
#28
Posted 29 November 2017 - 14:15
Freddy12, on 29 noiembrie 2017 - 01:21, said:
Cimbru crenguța si afumatura. Eu amestec slanina afumata in carnea tocata si pun si fel ii de slain a afumata sau costita afumata peste varza tocata care acopera sarmalele. |
|
#29
Posted 29 November 2017 - 22:32
#30
Posted 30 November 2017 - 09:06
Am citit pana acum toate postările și am sa încerc sa aleg ce e mai bun. Mâine seara revin cu rezultate.
O zi frumoasa va doresc! |
#31
Posted 30 November 2017 - 10:01
Am facut eu ieri 50 de bucati si am mancat 10 deja.
400 g carne de porc mai grasa, 400 g carne de vita si 350 g pulpa de curcan. Doua cepe si doua linguri de untura. 150 g de orez, 200 ml vin alb, 150 ml suc-pasta de rosii, jumatate de lingurita de cimbrisor, ca n-am avut cimbru, o lingura de boia dulce si un varf de lingurita de piper. Sare n-am pus, ca nu mancam sarat si are varza suficienta Am calit ceapa taiata marunt in untura si cand a devenit sticloasa am pus si orezul si am amestecat continuu cca 3-4 minute. Am luat tigaia de pe foc si am lasat-o sa se raceasca. Apoi am amestecat carnea tocata cu ceapa si orezul, pasta de rosii, boiaua, cimbrisorul si piperul. Dupa 2-3 minute de amestecat am pus si jumatate din vin si am amestecat, iar un pic de vin, iar amestecat pana l-am pus pe tot si cred ca mai era loc de 75 de ml. Vinul sau apa in carne se pune ca sa aiba orezul de unde trage cand se umfla. Le-am fiert 3 ore si un pic. |
#32
Posted 30 November 2017 - 10:26
Sorry bro, dar sarmalele traditinale (ca la tarani, ca la saraci) se fac cu mai mult orez. 150 grame de orez la 1150 grame de carne, este o pur si simplu scarbos si criminal, adica tu nu mananci sarmale, mananci parjoale in frunze de varza. Acu eu nu pot sa contest gusturile tale, dar dupa parerea mea, alea nu sunt sarmale.
|
#33
Posted 30 November 2017 - 10:49
Deenman, on 30 noiembrie 2017 - 10:26, said:
Sorry bro, dar sarmalele traditinale (ca la tarani, ca la saraci) se fac cu mai mult orez. 150 grame de orez la 1150 grame de carne, este o pur si simplu scarbos si criminal, adica tu nu mananci sarmale, mananci parjoale in frunze de varza. Acu eu nu pot sa contest gusturile tale, dar dupa parerea mea, alea nu sunt sarmale. Orezul isi mareste volumul de cca 5 ori la fierbere, deci va ocupa spatiu cam cat 750-800 de grame de carne. Cred ca tu nu ai mancat sarmale traditionale ci din alea de post. Cand dai sfaturi, incearca sa si gandesti putin, chiar nu e greu. |
|
#34
Posted 30 November 2017 - 11:02
Taie o sarma si pune o poza, sa fii sigur ca o alegi pe aia pe care ai indesat-o cu mult orez. Fac sarmale din clasa a8a, (14-15 ani) si acu am 29, si sunt baiat.
Nu imi zici mie cum se fac sarmalele, am trait 20 de ani in Baia Mare oras+tara si apoi 7 ani la Cluj. |
#35
Posted 30 November 2017 - 11:08
Uite aici o reteta a lui chef Scarlatescu:
âFierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ți se vor topi Ăźn gură. Nu de alta, dar celebrul jurat de la Chefi la cuțite a explorat ani de zile rețeta, așa că trucurile lui sunt âde aurâ. âĂncepem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim pĂąnă prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat Ăźn prealabil, cimbru, sare, piper. Ăntre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Ămpăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată și o amestecăm cu bulionâ, spune chef Scărlătescu. Este momentul să punem totul Ăźn oală. Mai ĂźntĂąi așezăm un strat de varză, peste care adăugăm cĂąteva foi de dafin, după care așezăm Ăźn mijloc o bucată generoasă de afumătură și Ăźncepem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză și unul de sarmale pĂąnă cĂąnd umplem oala. Adăugăm apă și un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios: 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.â Comentariu: cred ca are cam multa ceapa si nu pune boia or gustul de ardei in varza este de neînlocuit. Edited by Freddy12, 30 November 2017 - 11:14. |
#36
Posted 30 November 2017 - 11:43
Mersi de reteta, ii urez si lui Scarlatescu pofta buna, o sa aiba nevoie la mititeii aia in foi de varza cu 1 lingura de orez langa, probabil orezu ala e sa absoarba zeama scursa din mici.
Edited by Deenman, 30 November 2017 - 11:43. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users