Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Condimente sarmale
Last Updated: Dec 11 2017 12:18, Started by
Razvan91
, Nov 28 2017 21:07
·
0
#1
Posted 28 November 2017 - 21:07
Va salut. Nu știu dacă mai e un topic cu același subiect. Am căutat pe forum folosind funcția search din Tapatalk și nu a găsit nimic.
Îmi place sa mai bucătăresc din când in când. Weekend-ul acesta vreau sa fac sarmale in ciaon. Uneori când mai fac sarmale folosesc condimente de sarmale. Acelea la plic. De aceasta data nu as vrea sa folosesc acel plic de sarmale as vrea sa cumpăr eu toate mirodeniile și sa le amestec și sa le pun in umplutura. Puteți sa îmi recomandați ceva condimente? Doar cimbru nu pot sa folosesc in rest cam orice. Eu tot timpul pun și afumătură in oala de sarmale pentru ca altfel pentru mine nu sunt sarmale. |
#3
Posted 28 November 2017 - 21:16
Daca vrei sarmale "ca la mama acasa", nu pui condimente. Conteaza compozitia si oala. Aaaa, si sa nu uitam de varza, care trebuie sa fie bine sarata si tare. Asta ca sa nu iasa... varza.
|
#4
Posted 28 November 2017 - 21:18
#5
Posted 28 November 2017 - 21:19
Pune și o lingură de untură de porc de casă în compoziție. Vor da un gust superb.
Edited by corectsunt, 28 November 2017 - 21:21. |
#6
Posted 28 November 2017 - 21:19
#7
Posted 28 November 2017 - 21:19
Cimbru nu pot sa pun. Mărar suna bine. Am sa ma mai documentez oricum. Voi folosi varza murata. Cele in varza dulce nu îmi plac.
|
#8
Posted 28 November 2017 - 21:23
Pe fundul oalei se pun bete de marar uscat. Gasesti pana si la supermarket, sau in piata.
Piper, sare, boia, si ceva picant daca iti place. DAca le faci cu carne de porc, merg si 1-2 foi de dafin, si usturoi poti sa bagi, mai ales daca folosesti afumatura (caiser, costita, carnati). Varza trebuie sa fie murata, incearca sa iei una mare, se taie din codita groasa ca sa le poti rula mai bine. Sosul de rosii conteaza mult, cumpara ceva mai calitativ, nu ieftin. Daca nu te grabesti, cel mai indicat este sa le fierbi la foc incet la cuptor, acoperite cu o farfurie scufundata in sos/apa. Sau la foc incet pe aragaz, orice ai face, nu le fierbe mult. Daca vrei sa experimentezi, cauta sarmale cu pasat/faina de malai grunjoasa. Edited by Deenman, 28 November 2017 - 21:34. |
#9
Posted 28 November 2017 - 21:28
#11
Posted 28 November 2017 - 21:37
Cele mai bune sarmale le-am mancat la cuptor de lut (unde am facut si vreo 8 paini mari la tava, cuptor din lut pe lemne/vatra) in vas de lut.
Sarmalele au fost facute cu carne de mistret. Asta era pe vremea cand mancam si eu carne. |
#12
Posted 28 November 2017 - 21:38
Nu contest experienta ta, dar e ca si cum eu as vorbi de CRT, iar tu te lauzi cu OLED.
|
#13
Posted 28 November 2017 - 21:41
Razvan91, on 28 noiembrie 2017 - 21:19, said:
Cimbru nu pot sa pun. Mărar suna bine. Am sa ma mai documentez oricum. Voi folosi varza murata. Cele in varza dulce nu îmi plac. Edited by pasilla, 28 November 2017 - 21:45. |
#14
Posted 28 November 2017 - 21:41
marga32, on 28 noiembrie 2017 - 21:16, said:
Daca vrei sarmale "ca la mama acasa", nu pui condimente. Conteaza compozitia si oala. Aaaa, si sa nu uitam de varza, care trebuie sa fie bine sarata si tare. Asta ca sa nu iasa... varza. |
#15
Posted 28 November 2017 - 21:44
Daca tot m-ai citat si nu esti de acord cu mine, de ce nu postezi pasii pe care ii urmezi in a face sarmalele perfecte?
|
|
#16
Posted 28 November 2017 - 21:47
Tu faci sarmale fara condimente (piper, dafin, cimbru, marar, etc.) ?
Edited by pasilla, 28 November 2017 - 21:48. |
#17
Posted 28 November 2017 - 21:51
Am văzut ca nu poți cimbru...dar la sarmale atât se pune: cimbru, sare, piper și pasta/suc de roșii.
Eu bag si slănina afumata, tocata in compoziție și câțiva cârnăciori printre ele. Da’ nah...eu e ardelean |
#18
Posted 28 November 2017 - 22:02
In loc de cimbru poti incerca sa pui maghiran sau oregano in umplutura, iar printre sarmale arunca niste seminte de chimion.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users