Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 

Condimente sarmale

- - - - -
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#1
Razvan91

Razvan91

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,558
  • Înscris: 19.09.2008
Va salut. Nu știu dacă mai e un topic cu același subiect. Am căutat pe forum folosind funcția search din Tapatalk și nu a găsit nimic.
Îmi place sa mai bucătăresc din când in când. Weekend-ul acesta vreau sa fac sarmale in ciaon.
Uneori când mai fac sarmale folosesc condimente de sarmale. Acelea la plic. De aceasta data nu as vrea sa folosesc acel plic de sarmale as vrea sa cumpăr eu toate mirodeniile și sa le amestec și sa le pun in umplutura. Puteți sa îmi recomandați ceva condimente? Doar cimbru nu pot sa folosesc in rest cam orice. Eu tot timpul pun și afumătură in oala de sarmale pentru ca altfel pentru mine nu sunt sarmale.

#2
corectsunt

corectsunt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,147
  • Înscris: 06.08.2012
Cimbru și mărar, sare și piper :)

#3
marga32

marga32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,018
  • Înscris: 11.06.2010
Daca vrei sarmale "ca la mama acasa", nu pui condimente. Conteaza compozitia si oala. Aaaa, si sa nu uitam de varza, care trebuie sa fie bine sarata si tare. Asta ca sa nu iasa... varza.

#4
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014

View Postcorectsunt, on 28 noiembrie 2017 - 21:16, said:

Cimbru și mărar, sare și piper Posted Image
...nu sparge calculatoru' Posted Image

#5
corectsunt

corectsunt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,147
  • Înscris: 06.08.2012
Pune și o lingură de untură de porc de casă în compoziție. Vor da un gust superb.

Edited by corectsunt, 28 November 2017 - 21:21.


#6
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View PostRazvan91, on 28 noiembrie 2017 - 21:07, said:

Doar cimbru nu pot sa folosesc
daca cimbru nu pui...nimic nu pui

Edited by alexpet, 28 November 2017 - 21:20.


#7
Razvan91

Razvan91

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,558
  • Înscris: 19.09.2008
Cimbru nu pot sa pun. Mărar suna bine. Am sa ma mai documentez oricum. Voi folosi varza murata. Cele in varza dulce nu îmi plac.

#8
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Pe fundul oalei se pun bete de marar uscat. Gasesti pana si la supermarket, sau in piata.

Piper, sare, boia, si ceva picant daca iti place. DAca le faci cu carne de porc, merg si 1-2 foi de dafin, si usturoi poti sa bagi, mai ales daca folosesti afumatura (caiser, costita, carnati).

Varza trebuie sa fie murata, incearca sa iei una mare, se taie din codita groasa ca sa le poti rula mai bine. Sosul de rosii conteaza mult, cumpara ceva mai calitativ, nu ieftin.

Daca nu te grabesti, cel mai indicat este sa le fierbi la foc incet la cuptor, acoperite cu o farfurie scufundata in sos/apa. Sau la foc incet pe aragaz, orice ai face, nu le fierbe mult.

Daca vrei sa experimentezi, cauta sarmale cu pasat/faina de malai grunjoasa.

Edited by Deenman, 28 November 2017 - 21:34.


#9
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

View PostDeenman, on 28 noiembrie 2017 - 21:23, said:

orice ai face, nu le fierbe mult.
sub 4 ore nu le-am fiert/rumenit niciodata. de fiecare data au iesit excelente. minunat este multiculturalismul dar pana aici :-)

Edited by alexpet, 28 November 2017 - 21:29.


#10
Razvan91

Razvan91

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,558
  • Înscris: 19.09.2008
Mulțumesc pentru răspunsuri!

#11
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Cele mai bune sarmale le-am mancat la cuptor de lut (unde am facut si vreo 8 paini mari la tava, cuptor din lut pe lemne/vatra) in vas de lut.

Sarmalele au fost facute cu carne de mistret.

Asta era pe vremea cand mancam si eu carne.

#12
marga32

marga32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,018
  • Înscris: 11.06.2010
Nu contest experienta ta, dar e ca si cum eu as vorbi de CRT, iar tu te lauzi cu OLED.

#13
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostRazvan91, on 28 noiembrie 2017 - 21:19, said:

Cimbru nu pot sa pun. Mărar suna bine. Am sa ma mai documentez oricum. Voi folosi varza murata. Cele in varza dulce nu îmi plac.
Obligatoriu cimbru. Nu cimbrisor, care se vinde in pliculete  etichetate cimbru..

Edited by pasilla, 28 November 2017 - 21:45.


#14
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017

View Postmarga32, on 28 noiembrie 2017 - 21:16, said:

Daca vrei sarmale "ca la mama acasa", nu pui condimente. Conteaza compozitia si oala. Aaaa, si sa nu uitam de varza, care trebuie sa fie bine sarata si tare. Asta ca sa nu iasa... varza.
normal, cu atata informatie ar trebui sa respectam retelele milenare de a prepara o mancare !

#15
marga32

marga32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,018
  • Înscris: 11.06.2010
Daca tot m-ai citat si nu esti de acord cu mine, de ce nu postezi pasii pe care ii urmezi in a face sarmalele perfecte?

#16
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Tu faci sarmale fara condimente (piper, dafin, cimbru, marar, etc.) ?

Edited by pasilla, 28 November 2017 - 21:48.


#17
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Am văzut ca nu poți cimbru...dar la sarmale atât se pune: cimbru, sare, piper și pasta/suc de roșii.
Eu bag si slănina afumata,  tocata in compoziție și câțiva cârnăciori printre ele. Da’ nah...eu e ardelean :D

#18
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,344
  • Înscris: 21.04.2014
In loc de cimbru poti incerca sa pui maghiran sau oregano in umplutura, iar printre sarmale arunca niste seminte de chimion. Posted Image

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate