Blat de bucatarie din lemn masiv
Last Updated: Jan 03 2018 21:14, Started by
marius889
, Nov 27 2017 13:00
·
0
#1
Posted 27 November 2017 - 13:00
Salutare,
Intentionez sa imi comand mobila de bucatarie din pal (evident din motive de pret) si as dori sa atasez un blat din lemn masiv. Am vazut pe net ca blaturile din lemn masiv trebuie intretinute mai des dar aceasta intretinere nu ar necesita un efort ridicat - daca blatul este finisat cu ulei. Problema mea este ca lungimea totala a mobilei este de 4,2m si din acest motiv as avea nevoie de un blat mai mare de 4.2m, in comert nu am gasit mai mare de 3m. Stie cineva de unde sa cumpar un blat de lungimea asta? Preferabil din lemn de fag Multumesc |
#4
Posted 27 November 2017 - 13:48
Eu nu as face din lemn masiv. Desi e foarte rezistent, imposibil sa nu se curbeze sau sa apara crapaturi in timp. Nu-s de meserie dar singurele obiecte din lemn foarte rezistente pe care la stiu sunt traversele de cale ferata. Au un tratament special care nu cred ca e aplicabil unui blat de bucatarie.
|
#5
Posted 27 November 2017 - 14:32
si traversele alea se crapa dar nu conteaza, ca nu-s pentru estetica...
|
#6
Posted 27 November 2017 - 14:46
Te-ai gandit pe unde-l bagi in casa? E problematic accesul pentru orice depaseste 3m si nu e o teava.
|
#7
Posted 27 November 2017 - 14:49
pe ferestra colegule pe fereastra.... legat cu o funie de pe bloc sau de la vecinul de sus...
|
#8
Posted 27 November 2017 - 15:13
cauta blaturi de la (egger) sunt din pal cu melamina groasa. sunt cele mai bune de pe piata.....lungime 4100.daca vrei mai mare se poate face imbinare la capete...... blatul din lemn nu e indicat pentru bucatarie....se curbeaza si o sa mucegaiasca pe dedesupt.
|
#9
Posted 27 November 2017 - 16:36
Multumesc pentru raspunsuri, chiar nu ma gandeam sa le primesc asa de repede
De bagat in casa e simplu pentru ca locuiesc la parter si il voi baga pe geam. Din cate am studiat finisajul cu ulei este solutia optima si ar rezista la umezeala. Blat de pal nu imi doresc, imi place textura lemnului masiv. Daca stiti pe cineva care imi poate face unu de 4.25m as fi bucuros sa aflu Mersi all |
#10
Posted 27 November 2017 - 17:22
cooze28, on 27 noiembrie 2017 - 15:13, said:
cauta blaturi de la (egger) sunt din pal cu melamina groasa. sunt cele mai bune de pe piata.....lungime 4100.daca vrei mai mare se poate face imbinare la capete...... blatul din lemn nu e indicat pentru bucatarie....se curbeaza si o sa mucegaiasca pe dedesupt. |
|
#11
Posted 27 November 2017 - 18:07
Nu de lemn.. se va pata si se face nasol.
Imagineaza-ti un pahar de vin.. cum lasa cerculete.. varza rosie... visine..etc e bataie mare de cap; astea nu o sa iasa.. chiar daca smilgheruiesti .. trebuie sa insisti destul de mult...NU Cauta blat din material compozit arata ca marmura....e facut din rasina cu diverse materiale de umplutura (plastic, sticla, patra naturala..etc) Am eu aici unde stau in chirie.. e grozav! Nu se pateaza, nu se umfla de la apa, se curata usor etc. |
#12
Posted 27 November 2017 - 20:13
altuser09, on 27 noiembrie 2017 - 13:48, said:
Eu nu as face din lemn masiv. Desi e foarte rezistent, imposibil sa nu se curbeze sau sa apara crapaturi in timp. [...] Ai avut tu blat de lemn si ti s-a intamplat asta?! aurick86, on 27 noiembrie 2017 - 18:07, said:
Nu de lemn.. se va pata si se face nasol. Imagineaza-ti un pahar de vin.. cum lasa cerculete.. varza rosie... visine..etc e bataie mare de cap; astea nu o sa iasa.. chiar daca smilgheruiesti .. trebuie sa insisti destul de mult...NU [...] Ai avut sau ai tu blat de lemn si ti s-a intamplat asa ceva?!? Edited by DIY, 27 November 2017 - 20:14. |
#13
Posted 28 November 2017 - 10:16
nu nene, am doar un tocator mare de la ikea lasat permanent pe rol de protectie zona lucru, si din cand in cand il intorc de pe o parte pe alta ca se curbeaza de la umezeala...
http://www.ikea.com/...ducts/90353506/ [ http://www.ikea.com/PIAimages/0489767_PE623886_S5.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by arg, 28 November 2017 - 10:16. |
#14
Posted 28 November 2017 - 12:04
DIY, on 27 noiembrie 2017 - 20:13, said:
Ai avut tu blat de lemn si ti s-a intamplat asta?! Ai avut sau ai tu blat de lemn si ti s-a intamplat asa ceva?!? Nu blat.. dar am un tocator mare... De cand l-am luat l-am imbibat cu ulei si ceara (si dat cu suflanta de aer cald sa intre mai adanc). Periodic repet operatiunea. Acum arata ca naiba.. patat de vin, varza rosie, ardei .. si alte cateva mai mici.. plus ca s-a si crapat putin.. Acum daca e ok sa fie patat, si rustic.. poate si cateva crapaturi... ok.. doar sa fie constient. Daca totusi vrea din lemn, dar vrea sa se pastreze.. trebuie protejat cu un strat de lac poliuretanic (din ala care se da pe parchet), formeaza ca un strat de plastic...dar pe asta nu mai poti sa toci nimic, sa tai ceva cu cutitul..etc |
#15
Posted 28 November 2017 - 22:05
aurick86, on 28 noiembrie 2017 - 12:04, said:
Nu blat.. dar am un tocator mare... De cand l-am luat l-am imbibat cu ulei si ceara (si dat cu suflanta de aer cald sa intre mai adanc). Periodic repet operatiunea. Acum arata ca naiba.. patat de vin, varza rosie, ardei .. si alte cateva mai mici.. plus ca s-a si crapat putin.. Acum daca e ok sa fie patat, si rustic.. poate si cateva crapaturi... ok.. doar sa fie constient. Daca totusi vrea din lemn, dar vrea sa se pastreze.. trebuie protejat cu un strat de lac poliuretanic (din ala care se da pe parchet), formeaza ca un strat de plastic...dar pe asta nu mai poti sa toci nimic, sa tai ceva cu cutitul..etc Sfatul meu este sa spunem, clar, pe ce ne bazam opiniile si sfaturile. Tu te bazezi pe experienta cu un ... tocator din lemn. E in regula, dar trebuia sa fi mentionat asta. La randu-mi, eu, care am "trecut" prin aproape toate tipurile de blaturi de bucatarie, urmeaza sa revin la lemn; in casa pe care o construiesc. Am avut blat din lemn in bucatarie, timp de noua ani. Din cate am inteles, blatul e bine merci, pe pozitie, si acum la aproape trei ani de cand am vandut casa aia. Noi l-am lasat in urma intr-o stare imecabila. Parea nou nout. Blat din lemn, ieftin, din stejar, de la Ikea. Deci nimic sofisticat. Tratat cu o solutie DIY, din ceara de albine si ulei de cocosapa. Teoretic, tratamentul se aplica de doua ori pe an. Practic ... am facut-o, cel mai des, o data pe an Din cand in cand ii mai aplicam, din lene, cate-un lustruit cu Pronto pentru mobila. Nu e corect, fiindca Pronto nu este pentru consum alimentar dar ... cand vin musafirii si esti in criza de timp ... Singurul accident a fost de-un Craciun, cand cineva s-a grabit sa ma ajute, a scos o oala de tuci din cuptor si a pus-o direct pe blat; care, s-a inegrit cu maxima pomptitudine . A doua zi am smirgheluit bine zona respectiva (nu cred ca am luat mai mult de 1/4 de mm) si am reparat fara sa se mai vada vreo urma si fara sa existe vreo diferenta intre partea veche si cea noua. Cam asa, deci, cu blaturile de lemn, pe care nu tai varza, si de pe care stergi imediat - cu un prosop de hartie - picaturile de vin rosu, sos de soia, propolis, sos picant s.a.m.d. Deci necesita acelasi tip de intretinere ca mai toate celelalte tipuri de blaturi, exceptandu-le pe cele din material compozit. Singurul loc unde am dat cu poliuretan a fost pe "dosul" blatului, in zona masinii de spalat vase. Asa ca ... mai usor cu comentariile negative la adresa unui material ex-ce-lent. |
|
#16
Posted 28 November 2017 - 23:58
#17
Posted 29 November 2017 - 03:11
Pai ce legatura are una cu alta?! De ce iti imaginezi ca abuzul pe care-l indura tocatorul, fie el si numai pe post de protectie, este acelasi cu cel "aplicat" blatului?!? Iti imaginezi ca, odata ce ai instalat un blat de lemn, tai direct pe el? Sau pui oale fierbinti, tot asa, direct? Hai sa fim seriosi ...
|
#18
Posted 29 November 2017 - 09:02
din motive decolorarea/colorare nu pot sa-ti arat cum arata blatul in zona chiuvetei sau a aragazului, unse sare apa, grasime etc....
un blat pe care se gateste este un blat care aduna uzura... iar unul din lemn masiv capata "patina" imediat... |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users