Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cum se foloseste o masina de spal...

Sentința fara precedent: Doi bucu...

Check engine - se stinge la rece

Frecvența redusa Facultate d...
 De unde pot cumpara mai multe car...

Înregistrare sistem multimedia Toy...

LG G6 sau ceva mai nou?

Google nu mai ofera spatiu nelimi...
 Problema laptop

Af la rcd310 oem

Opel Astra J clima in modul AUTO ...

Timp transmisie in standby
 Nu mai porneste PC-ul !

Robineti trecere, pareri, recoman...

Masina e pe numele tatalui meu, d...

Job online
 

Sfârșitul primei femei comandant a Legiunii Arhanghelului Mihail: a fost aruncată în crematoriu când încă respira

* * * * - 3 votes
 • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
max_01

max_01

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,267
 • Înscris: 07.02.2017
,,
Mihail Nicolata Constanţa Nicolescu, primul lider legionar de gen feminin din România, a fost schingiuită în beciurile Prefecturii Poliţiei Capitalei şi apoi aruncată în crematoriu când încă mai respira.
Nicoleta Constanţa Nicolescu a fost prima femeie din cadrul Legiunii Arhanghelului Mihail care a primit gradul de comandant. A fost conducătoarea organizaţiilor de femei de pe întreg cuprinsul României, până în anul 1936, când a fost transferată în funcţia de consilier personal. Era studentă la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Bucureşti când, în anul 1930, s-a înscris în cadrul Legiunii Arhanghelului Mihail. În 1933, a fost numită de către Corneliu Zelea Codreanu la direcţia Cetăţuilor, secţiunea feminină a Mişcării Legionare, secţiune minoritară ca efectiv în cadrul Legiunii. În 1937, dintre cei 487.000 membri, doar 8% erau femei. La sfârşitul anului 1938, a fost arestată împreună cu multe alte camarade din Cetăţui. După ce a fost schingiuită în beciurile Prefecturii Poliţiei Capitalei, a fost dusă la crematoriu, fără a i se aduce vreo acuzaţie în mod oficial. Conform declaraţiilor mecanicului crematoriului, ea a fost arsă de vie. Ion Cerchez a declarat că, în seara zilei de 10 iulie 1939, comisarul prefecturii de poliţie, Pavel Patriciu, împreună cu agentul Iuliu Horvath, au adus la crematoriu, într-un cearşaf îmbibat cu sânge, trupul sfârtecat al tinerei de 26 de ani care, cu ochii deschişi, încerca să respire. Informaţiile apar în cartea „Martirii ne vegheată din ceruri“, semnată de Nicolae Niţă. Ion Cerchez declară în carte că a cerut actele pentru identificare şi că, în schimb, a primit un răspuns cinic: „Acolo unde se duce nu are nevoie de acte“. Încă vie, Nicoleta Constanţa Nicolescu „a fost aruncată în cuptorul cu nr.1, rezervat permanent victimelor legionare”, arată declaraţia mecanicului crematoriului. Ion Cerchez a mai declarat în timpul anchetei că cei doi călăi au stat în dreptul cuptorului până ce gemetele femeii nu s-au mai auzit. Cerchez a scris pe urna în care a depus cenuşa femeii „necunoscuta adusă din ordinul Siguranţei la 10 iulie 1939”. Urna cu cenuşă a fost depusă la cimitirul legionar din Predeal. ‘’
http://adevarul.ro/l..._campaign=POSTS

Asa a stiut regele Carol II, cu camarila sa din care facea parte si amanta sa, Elena Lupescu, sa scape de persoanele incomode.Daca iti permiteai sa critici marsaviile facute de regele curvar Carol II, atat din propria sa initiativa, dar si la indemnul amantei sale Elena Lupescu , pe numele sau real , Nahum Grünberg, familiei acesteia si camarilei regale din care faceau parte persoane care doreau sa fie mai presus de lege si sa stoarca resursele statului roman, doar in interesul lor personal, oferind spaga necesara lui Carol II pentru a le accepta si face jocurile.
A fi maltratat, cercetat abuziv, aruncat in inchisoare si chiar ucis, fara sa ai un dosar penal si sa fii judecat de judecatori, erau practici la ordinea zilei in perioada mandatului nefast a regelui golan si pervers Carol II, care, culmea tupeului, dupa anul 1990 a fost readus in Romania si ingropat cu onoruri de sef de stat, in cripta regala, alaturi de Carol II si Ferdinand I.
Ar fi putut cineva concepe, asemenea practici, in tari ca Franta, Marea Britanie, SUA, Canada, Australia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Belgia?
Mihail Nicolata Constanţa Nicolescu, primul lider legionar de gen feminin din România, a fost schingiuită în beciurile Prefecturii Poliţiei Capitalei şi apoi aruncată în crematoriu când încă mai respira.

Edited by max_01, 14 November 2017 - 13:27.


#2
kartys

kartys

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 316
 • Înscris: 07.02.2007
Sunt multe exemple precum Nicoleta Nicolescu, dar cine sa stie despre ele....Traim in tara in care degeneratul Carol al 2-lea a fost adus si inmormantat cu onoruri militare. Eroii ne sunt declarati criminali de razboi iar ucigasii lor si urmasii lor tradatori de neam si tara huzuresc pe spinarea prostilor....

#3
rich1974

rich1974

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,500
 • Înscris: 25.07.2007
din pacate, faptul ca am avut casa regala straina a fost o palma grea pe obrazul acestui popor.

#4
Bursul

Bursul

  VIP member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 28,138
 • Înscris: 30.10.2003
Haidi bah, era razboi pe fata intre legionari si putere. Fiecare incerca sa riposteze cu maxima violenta. Si unii si altii au kilarit la greu.

#5
Bursul

Bursul

  VIP member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 28,138
 • Înscris: 30.10.2003

View Postrich1974, on 14 noiembrie 2017 - 13:47, said:

din pacate, faptul ca am avut casa regala straina a fost o palma grea pe obrazul acestui popor.
Da si tu vina pe Cuza:

La aceasta a contribuit însuși Al. I. Cuza, care nu numai că nu a luat măsuri în privința factorilor reacționari, ci, într-un discurs, se arăta dispus să renunțe la tron în favoarea unui principe străin precum prevedea una din dorințele divanelor ad-hoc din 1857 (fapt susținut și de o scrisoare adresată unui diplomat străin). Pe actul iscălit de Cuza scria: „Noi, Alexandru Ioan I, conform dorinței națiunii întregi și angajamentului ce am luat la suirea pe Tron, depun astăzi,11 februarie 1866, cârma guvernului în mâna unei Locotenențe Domnești și a Ministrului ales de popor“. Două zile mai târziu, Cuza - împreună cu soția, amanta și cei doi fii - a părăsit Bucureștiul spre Brașov.

Vezi Wiki.

#6
waterman

waterman

  Mockerator

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,264
 • Înscris: 17.05.2004
O sa inceapa sa te injure, sa te intrebe daca ai fost tu acolo de fata sa vezi.
Si o sa fie convinsi ca esti platit sa scrii acuze defaimatoare la adresa cASEI rEGALE

#7
loock

loock

  Unas

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,559
 • Înscris: 29.03.2006
In timpul lui Carol al II-lea Romania s-a dezvoltat mai mult decat in 3000 de ani cu Burebista cu tot, tocmai pt ca a luat comision de la oameni ca Malaxa care au facut industrie si au construit Romania, si nu de la hoti ca acum.

Comunistii au facut de milioane de ori mai multe crime, si asta doar vorbind de cei din RO....

Putea sa faca si mai mult, insa nu cu filosofia vremii care inca mergea pe cavalerism si romantism.
Cu mintea de acum ar fi ingropat torpile de marina de 14 tone din 300 in 300 de m de la Bucuresti si pana la Odessa si prin Polonia inca odata, si le detona pe toate la timp cand a trecut armata rosie.

Pe vremea lui Carol al II-lea Romania a fost nu doar producator major de petrol, ci a si avut o industrie infloritoare care producea aproape orice, de la ceasuri si pana la trenuri si avioane de vanatoare, a avut si industrie militara, a avut si industrie siderurgica, a avut si industrie constructoare de automobile dar a inceput WW2 si dupa au luat rusii cu totul linia de asamblare Ford de pe Floreasca si linia Malaxa.
A avut si agricultura, era granarul Europei, a avut si constructii, a avut si arta, a avut si industrie navala, a avut si submarine.
Un invatator de la tara isi permitea sa plece pe banii lui sa vada Europa, chiar si cu copii din clasa.
Italienii veneau in Romania sa munceasca, nu invers ca acum.

Asa ca era chiar justificat conceptul de lèse-majesté.

Edited by loock, 14 November 2017 - 14:08.


#8
max_01

max_01

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,267
 • Înscris: 07.02.2017

View Postrich1974, on 14 noiembrie 2017 - 13:47, said:

din pacate, faptul ca am avut casa regala straina a fost o palma grea pe obrazul acestui popor.
Gresit.Carol I a fost foarte benefica pentru tara noastra.Cred ca a fost cel mai bun conducator pe care l-a avut vreodata Romania.Nepotul sau, Ferdinand I, a beneficiat de mostenirea lui Carol I si conjunctura internationala, de dupa anul 1918 si a fost marioneta sotiei sale care se stie ca isi regla hormonii cu mai marii vremii,  asa ca se afla mult in urma lui Carol I.Carol II a fost doar un mafiot, un corupt si un pervers, din toate punctele de vedere.Mishu I chiar nu a mai contat si nu merita luat in discutie.

View PostBursul, on 14 noiembrie 2017 - 13:47, said:

Haidi bah, era razboi pe fata intre legionari si putere. Fiecare incerca sa riposteze cu maxima violenta. Si unii si altii au kilarit la greu.
In fata regimului regal, legionarii au fost doar niste victime.Nu se puteau pune legionarii pe fata cu regele Carol II, intrun razboi direct ca erau terminati fizic, cu totii, inclusiv cu vecinii lor aflati pe o raza de 2km patrati, in timp foarte scurt.Unii legionari care nu au mai suportat atrocitatile si abuzurile dispuse de unii oameni de incredere ai regelui Carol ii, in folosul acestuia, au fost lichidati fizic iar asasinii lor s-au predat imediat autoritatilor statului care dupa ce i-au torturat, i-au ucis.

View PostKreutzerKonig, on 14 noiembrie 2017 - 13:49, said:

Superb. Pe SP mai nou se jonglează cu topice despre organizații extremiste. Pe când un topic despre beneficiile lagărelor de concentrare naziste?
Miscarea comunista, cea legionara, PNL, PNTCD, PSD, Frontul Plugarilor, etc, fac parte din istoria romanilor.Lauda cineva anumite organizatiii extremiste?Doar critic unul dintre abuzurile facute de ciracii lui Carol II, in folosul sau.Te deranjeaza ca se afla adevarul despre magariile, crimele si abuzurile facute in mod ilegal, la ordinul regelui Carol II, de oamenii sai?Ai vrea ca tu sau ai tai, doar pentru ca critici  regimul corupt PSD-ALDE, respectiv anumite masuri mizerabile pentru tara si favorabile doar unui grup restrans de persoane PSD-ALDE, daca o faci, sa fii maltratat fizic si incinerat de viu iar averea voastra sa fie confiscata?Ai vrea ca sa fii aruncat afara in strada din locuinta ta care sa fie confiscata abuziv de stat, fara sa existe o sentinta judecatoareasca sau sa ai un dosar penal pe rol,  doar pentru ca iti exprimi public nemultumirea de o marsavie facuta de cei aflati la putere, sa fii ucis iar cadavrul tau sa ramana cateva zile in strada ca sa vada tot poporul ce pateste daca isi permite sa critice regimul mafiot?

Edited by max_01, 14 November 2017 - 14:10.


#9
KreutzerKonig

KreutzerKonig

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 395
 • Înscris: 04.10.2017

View Postmax_01, on 14 noiembrie 2017 - 14:04, said:

Miscarea comunista, cea legionara, PNL, PNTCD, PSD, Frontul Plugarilor, etc, fac parte din istoria romanilor.
Așa cum nazismul face parte din istoria Europei. Asta nu înseamnă că trebuie să te apuci să-i plângi de milă lui Heydrich pe Softpedia pentru c-a murit într-un mod nasol.

Edited by KreutzerKonig, 14 November 2017 - 14:10.


#10
Bursul

Bursul

  VIP member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 28,138
 • Înscris: 30.10.2003

View Postmax_01, on 14 noiembrie 2017 - 14:04, said:

In fata regimului regal, legionarii au fost doar niste victime.Nu se puteau pune legionarii pe fata cu regele Carol II, intrun razboi direct ca erau terminati fizic, cu totii, inclusiv cu vecinii lor aflati pe o raza de 2km patrati, in timp foarte scurt.Unii legionari care nu au mai suportat atrocitatile si abuzurile dispuse de unii oameni de incredere ai regelui Carol ii, in folosul acestuia, au fost lichidati fizic iar asasinii lor s-au predat imediat autoritatilor statului care dupa ce i-au torturat, i-au ucis.
Pai astia au facut bum, bum la prim ministrii. Cum sa fie doar victime? Apoi s-au razbunat.

LISTA INCOMPLETÃ A ASASINILOR EXECUTATI DE LEGIONARI IN NOAPTEA DE 26-27 NOEMBRIE 1940 LA JILAVA

http://www.miscarea....executatii.html

#11
max_01

max_01

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,267
 • Înscris: 07.02.2017

View Postloock, on 14 noiembrie 2017 - 13:57, said:

In timpul lui Carol al II-lea Romania s-a dezvoltat mai mult decat in 3000 de ani cu Burebista cu tot, tocmai pt ca a luat comision de la oameni ca Malaxa care au facut industrie si au construit Romania, si nu de la hoti ca acum.

Comunistii au facut de milioane de ori mai multe crime, si asta doar vorbind de cei din RO....

Putea sa faca si mai mult, insa nu cu filosofia vremii care inca mergea pe cavalerism si romantism.
Cu mintea de acum ar fi ingropat torpile de marina de 14 tone din 300 in 300 de m de la Bucuresti si pana la Odessa si prin Polonia inca odata, si le detona pe toate la timp cand a trecut armata rosie.

Pe vremea lui Carol al II-lea Romania a fost nu doar producator major de petrol, ci a si avut o industrie infloritoare care producea aproape orice, de la ceasuri si pana la trenuri si avioane de vanatoare, a avut si industrie militara, a avut si industrie siderurgica, a avut si industrie constructoare de automobile dar a inceput WW2 si dupa au luat rusii cu totul linia de asamblare Ford de pe Floreasca si linia Malaxa.
A avut si agricultura, era granarul Europei, a avut si constructii, a avut si arta, a avut si industrie navala, a avut si submarine.
Un invatator de la tara isi permitea sa plece pe banii lui sa vada Europa, chiar si cu copii din clasa.
Italienii veneau in Romania sa munceasca, nu invers ca acum.

Asa ca era chiar justificat conceptul de lèse-majesté.
Marele progres al Romaniei s-a realizat in timp, incepand cu prima parte a secolului 19, prin intermediul boierilor si burghezilor care studiau in occident si apoi veneau in tara si incercau sa recreeze aici, institutional, social  si arhitectural ce exista in occident.Fara petrolul romanesc exploatat de americani si britanici, nu ar fi existat leul tare si asa zisa bunastare in anumite orase ale tarii.Romania a fost datorita petrolului, o tara cunoscuta in Europa.

View PostKreutzerKonig, on 14 noiembrie 2017 - 14:09, said:

Așa cum nazismul face parte din istoria Europei. Asta nu înseamnă că trebuie să te apuci să-i plângi de milă lui Heydrich pe Softpedia pentru c-a murit într-un mod nasol.
Posteaza linkul unde eu il plang pe Heydrich.Ca asasinarea lui a fost o mare tampenie care a nenorocit mii de cehoslovaci nevinovati, este o realitate.Nazistul merita spanzurat dupa razboi.

View PostBursul, on 14 noiembrie 2017 - 14:11, said:

Pai astia au facut bum, bum la prim ministrii. Cum sa fie doar victime? Apoi s-au razbunat.

LISTA INCOMPLETÃ A ASASINILOR EXECUTATI DE LEGIONARI IN NOAPTEA DE 26-27 NOEMBRIE 1940 LA JILAVA

http://www.miscarea....executatii.html
Oamenii aia au executat la propriu, fizic,  legionari, si-au batut joc de miscarea legionara si de opozantii partidelor care se impotriveau regimului mafiot si autoritar carlist iar unii legionari nu au suportat si au actionat de capul lor si i-au ucis.Si azi, destui romani, i-ar vrea morti pe marii politicieni care isi bat joc de tara asta decat in inchisoare, cu o pedeapsa de 2-7 ani, in regim preferential, chiar daca mafiotii din zilele noastre nu au comis nici pe departe, abuzurile si nemerniciile facute de Carol II, prin intermediul acolitilor sai.
In timpul lui Carol II, daca iti permiteai sa il critici pe fata pentru ticalosiile facute, in mod abuziv, ilegal, fara sa ai un dosar penal pe rol sau sa existe impotriva ta o sentinta judecatoareasca,  erai arestat, batut, maltratat fizic, averea confiscata, uneori chiar ucis.Asa s-a procedat si in Marea Britanie, Franta, Olanda, Belgia, Suedia, Danemarca, Norvegia, SUA de catre aflati la putere  atunci cand erau criticati public?Acele masuri si practici carliste sunt identice cu cele din URSS-ul lui Stalin.Asa ca au fost unii care nu au suportat ce au patit prietenii sau redele lor si au hotarat ca acei criminali trebuie opriti definitiv.Si azi sunt destui oameni care ar gandi si actiona la fel, daca ar exista aceeasi situatie ca atunci.

Edited by max_01, 14 November 2017 - 14:41.


#12
loock

loock

  Unas

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,559
 • Înscris: 29.03.2006

View Postmax_01, on 14 noiembrie 2017 - 14:14, said:

Marele progres al Romaniei s-a realizat in timp, incepand cu prima parte a secolului 19, prin intermediul boierilor si burghezilor care studiau in occident si apoi veneau in tara si incercau sa recreeze aici, institutional, social  si arhitectural ce exista in occident.Fara petrolul romanesc exploatat de americani si britanici, nu ar fi existat leul tare si asa zisa bunastare in anumite orase ale tarii.Romania a fost datorita petrolului, o tara cunoscuta in Europa.

Nu neaga nimeni asta, chiar eu am amintit asta in primul rand.
Insa cu acei bani a investit in industrie, ca sa dezvolte tara.
Daca era unu' ca acum ii fura si era petrol degeaba.
Romania are si acum petrol si gaze, inclusiv in Marea Neagra, si au fost vandute la firme straine, si impozitele sunt doar bani furati, nu se construieste cu ei durabil, cel mult se asfalteaza si pun borduri care se strica din prima zi, si se schimba garduri dupa ce le fura pe alea anteriaore care erau poate mai bune si mai frumoase.

Atunci veneau italieni sa faca drumuri, poduri, tunele.
Malaxa aducea sute de muncitori germani sa-i invete pe cei romani si apoi romanii ramaneau in tara, nu plecau in Germania.
Acum e exact invers, romanii pleaca sa munceasca afara, si se importa tot, si ce e de mancare, si tehnica, toti banii ajung afara si pana acum s-a trait din imprumuturi externe si datorii, si din curs tinut artificial.

Edited by loock, 14 November 2017 - 14:26.


#13
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,037
 • Înscris: 16.10.2012
Ei9 bine nu p[area cred... Ca daca daca doreau pe unu mort apai ala murea! Fie ce se "sinucidea" fiind aruncat pe fereastra , fie ca "fugea de sub escorta" legat fedels fiind ...  nu se plageau ca "nu moae nu vrea sa moara " (cf Martirii ne vegheată din ceruri v http://foaienational....html#more-3912 )

Cat despre cuptorul cu nr.1, rezervat permanent victimelor legionare .... de aici9 se [oa trage concluzia ca arf i fopts catova leginari pe zi ... Hai sa fim seriosi!

Edited by Ghita_Bizonu, 14 November 2017 - 14:30.


#14
max_01

max_01

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,267
 • Înscris: 07.02.2017

View Postlaffin, on 14 noiembrie 2017 - 14:23, said:

foarte bine i-au facut. sper c-au violat-o in grup inainte de crematoriu.
Aceasta afirmatie spune totul despre caracterul tau.Cum ar fi ca tu, mama ta, sotia ta, fiica ta, sa aveti la finalul vietii, soarta aceleii femei, doar pentru ca iti permiti sa critici un regim corupt, mafiot, autoritar, pentru magariile pe care le face?

View Postloock, on 14 noiembrie 2017 - 14:21, said:

Nu neaga nimeni asta, chiar eu am amintit asta in primul rand.
Insa cu acei bani a investit in industrie, ca sa dezvolte tara.
Carol II nu a investit nimic in dezvoltarea industriei care apartinea unui grup restrans de persoane, aflati cu totul in componenta camarilei regale.Pentru statul roman, Carol II a facut doar afaceri extrem de paguboase si banesti doar pentru el si camarila sa, amanta sa, si familia acesteia care facea trafic de influenta contra cost.Si a facut bani frumosi.

#15
max_01

max_01

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,267
 • Înscris: 07.02.2017

View Postlaffin, on 14 noiembrie 2017 - 14:32, said:


Mama mea, sotia mea, fiica mea, nu-s fac parte din miscari fasciste si fascistoide.
Acum 2 ani, Academia Romana a afirmat ca Miscarea Legionara a fost o miscare nationalista de sorginte crestina.La fel este prezentata si de americani.La procesul de la Nuremberg, miscarea legionara din Romania nu a fost incriminata de occidentali si sovietici asa cum au facut cu toate miscarile fasciste din Europa.
Si chiar daca ar face parte rudele tale din miscarile naziste  sau bolsevice, nu merita doar pentru ca au alta opinie fata de noi, si pe care si-o exprima in mod pasnic, o asemenea soarta.

#16
laffin

laffin

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,386
 • Înscris: 16.03.2007
Stim cu totii cine au fost legionarii si ce crime au comis ei, nu-i nevoie de motivatii.

Apropos, Tantza asta are fata de Cenusareasa. V-ati prins? Crematoriul i-a fost predestinat.

Edited by laffin, 14 November 2017 - 14:44.


#17
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,037
 • Înscris: 16.10.2012

View Postloock, on 14 noiembrie 2017 - 13:57, said:

Cu mintea de acum ar fi ingropat torpile de marina de 14 tone din 300 in 300 de m de la Bucuresti si pana la Odessa si prin Polonia inca odata, si le detona pe toate la timp cand a trecut armata rosie.
Mine de 14 tone? Hm .. prima data cand auz/citesc despre asa ceva ..
a nuj crezi ca intre Bucuresti si Odesa ar fi fost cam multe mine de ingropat? Crezi ca Romania avea atatea?


View Postloock, on 14 noiembrie 2017 - 13:57, said:

Pe vremea lui Carol al II-lea Romania a fost nu doar producator major de petrol, ci a si avut o industrie infloritoare care producea aproape orice, de la ceasuri si pana la trenuri si avioane de vanatoare, a avut si industrie militara, a avut si industrie siderurgica, a avut si industrie constructoare de automobile dar a inceput WW2 si dupa au luat rusii cu totul linia de asamblare Ford de pe Floreasca si linia Malaxa.
A avut si agricultura, era granarul Europei, a avut si constructii, a avut si arta, a avut si industrie navala, a avut si submarine.
Un invatator de la tara isi permitea sa plece pe banii lui sa vada Europa, chiar si cu copii din clasa.
Italienii veneau in Romania sa munceasca, nu invers ca acum.

Inca unul ...
Mde .. da produce4am avioan de vanatoare .. insa la data ultimatumului sovoetco juam din  ele erau PZL 11 ..... IAR 80 erau doar 50 , mai erau 24 de PZL 24 priduse la Brasov .. si cumpratate Heinkel 112 24 de bucati si 12 Hawker Hurricane. Asta de multe ce produceam!

Constrictare de automobile? Ma lasi? A da la Ford (ateloererele Ford din Floreasca) se mai montau cateva masini - dar atat!  

Invatatoru care ?1 Ma baiete bunicul meu matern era profesor de liceu ... da mai mergeau cateodat la Budachi si o data la Vatra Dornei ... invatator de la tara nu ajungea nici la Sinaia...

"Italienii veneau in Romania sa munceasca, nu invers ca acum" da draga cum sa nu .. cum sa nu! Pai acum vin olandezi sa munceasca in Romania! Nu crezi? Ai auzit de Groeningen? Si vin si francezi - pai ce nu stii de Clotilde Armand?
Cam asa ... era.
Acu pe bune - da erau un numar de italieni. Care venisera in Romania ca pietrari (lucratori in piatra) .. ca de la Brancoveanu incao pierarii eau cvam din Italia...
Ina in aceiais epoca unii romani (destui!)  emigrau in SUA sau Argentina ...

Mai bine cauta desppre inprumutul sue4dez, despre ala de la ATT samd

#18
ARPA

ARPA

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,703
 • Înscris: 05.10.2013

View PostGhita_Bizonu, on 14 noiembrie 2017 - 14:45, said:

"Italienii veneau in Romania sa munceasca, nu invers ca acum" da draga cum sa nu .. cum sa nu! Pai acum vin olandezi sa munceasca in Romania! Nu crezi? Ai auzit de Groeningen? Si vin si francezi - pai ce nu stii de Clotilde Armand?
Cam asa ... era.
Acu pe bune - da erau un numar de italieni. Care venisera in Romania ca pietrari (lucratori in piatra) .. ca de la Brancoveanu incao pierarii eau cvam din Italia...
Ina in aceiais epoca unii romani (destui!)  emigrau in SUA sau Argentina ...
Asta e adevarul veneau italieni la munca in regatul romanesc pt ca erau meseriasi ca cioplitorii in piatra si alte meserii pe care romanii nu le practicau ,o lata manipulare a aia cu Romania granarul Europei ,asta a fost propagata de istoricii romani .

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate