Ajutor Program Pascal

Posted 09 November 2017 - 10:09

Am creat un algoritm in programul pascal cu ajutorul caruia ar trebui sa calculeze media generala , insa imi da niste erori , ma puteti ajuta ?
Attached Files |
Posted 09 November 2017 - 10:21

Nu realizez ce errori iti da, insa iti pot spune ca logica din calculul mediei g este un fiasco.
Pune-o pe hartie, ruleaz-o cu niste exemple si scrii aici logica corecta. |
Posted 09 November 2017 - 10:22

Ce eroare da?
Edit: Nu stiu ce treaba are media generala pe 2016-2017 citita in variabila a... dar asta e alta poveste. Cred ca la randul unde se calculeaza media, adica la g=....., trebuie de fapt g:=..... . Daca imi aduc bine aminte de acum 10-14 ani din liceu ![]() Edited by bai3tzash, 09 November 2017 - 10:30. |
Posted 09 November 2017 - 10:26

Posted 09 November 2017 - 10:32

parca in Pascal atribuirea se facea cu :=
daca tin bine minte (au trecut multi ani de cand am scris ultima data ceva in Pascal), atunci linia unde se calculeaza g este gresita (nu e atribuire acolo) |
Posted 09 November 2017 - 10:32

Posted 09 November 2017 - 10:37

Ai trecut ceva timp de cand eram in a-VI-a dar parca formula pentru media generala era
(medie_aritmetica * 3 + teza ) / 4 |
Posted 09 November 2017 - 10:38

Programul calculeaza o medie, dar nu o medie care e buna...
Cu cateva modificari, ar putea calcula media la o anumita materie, nu media generala pe semestru. Depinde in ce ai mai facut in Pascal, dar ai putea folosi un sir sa citesti toate notele, indiferent de cate sunt. La codul de mai sus merge numai pe 4 note. Daca ai mai multe sau mai putine, da eroare. Citeste intr-o variabila cate note ai, exemplu variabila X. Apoi intr-un sir de la 1 la X, citeste notele. |
Posted 09 November 2017 - 10:44

Ai trecut ceva timp de cand eram in a-VI-a dar parca formula pentru media generala era (medie_aritmetica * 3 + teza ) / 4 "give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime" |
Posted 09 November 2017 - 10:48

pai atunci poate sa scrie singur un program separat pentru medie_aritmetica
|
|
Posted 09 November 2017 - 10:52

As zice a 6'a. Nu am mai lucrat in asa ceva de asta ma bate asa tare Din calcul vreau sa iasa Media notelor *3 + teza supra 4 Am modificat oleaca din el insa tot imi da erori Attached FilesEdited by MihaiAlex12, 09 November 2017 - 10:53. |
Posted 09 November 2017 - 11:00

E hamsteri nu hipsteri.
Fii putin mai acid. O simpla ironie nu ii mobilizeaza. On topic: http://www.voitin.co...diei-in-pascal/ f=(((a+b+c+d)*3)+e)/4); Nu mai tin minte din liceu asa mult Pascal, dar ai 3 paranteze deschise si 4 inchise... cred ca nu e bine, nu ? Iti si spune ca astepta ; si gaseste ) hamstereală curată ! + mesaj daca media e sub 5: "Felicitari,repetianul !" Corect gramatical este: Felicitari, repeti anul ! Dupa virgula lasi spatiu. La amandoua mesajele ai dat-o bine de tot. Plus de asta cand pică loaza nu o feliciți !!! Exemplu mai simplu: "Program Media_aritmetica; Var media,x,y:Real; Procedure media_calcul; Begin Media:=(x+y)/2; WriteLn(’Media=’,Media:8:2); End; Begin Write(’Dati numerele:’); ReadLn(x,y); media_calcul; ReadLn; End." Edited by exceswater, 09 November 2017 - 11:16. |
Posted 09 November 2017 - 11:17

Posted 09 November 2017 - 11:21

E hamsteri nu hipsteri. Fii putin mai acid. O simpla ironie nu ii mobilizeaza. On topic: http://www.voitin.co...diei-in-pascal/ f=(((a+b+c+d)*3)+e)/4); Nu mai tin minte din liceu asa mult Pascal, dar ai 3 paranteze deschise si 4 inchise... cred ca nu e bine, nu ? Iti si spune ca astepta ; si gaseste ) hamstereală curată ! + mesaj daca media e sub 5: "Felicitari,repetianul !" Corect gramatical este: Felicitari, repeti anul ! Dupa virgula lasi spatiu. La amandoua mesajele ai dat-o bine de tot. Plus de asta cand pică loaza nu o feliciți !!! daca la tine gramatica e spatiu e clar. V-am intrebat cum as putea sa modific un algoritm si unii din voi ati venit cu frazele voastre gen " Pe cand eram eu la liceu.." felicitari , daca vrei sa povestesti despre amintirele tale scrie o carte cum a facut Creanga . Daca voi ati facut Pascal in liceu bravo voua , eu in liceul n-am facut pascal , 2 ani de C++ ( a 9 a si a 10 a ) si atat probabil pentru ca nici n-am fost pe profil ( am facut stiinte ale naturii ) Eu de programu asta am auzit acum o saptamana . Cam proasta gandirea asta de a te lua de unu pentru ca nu stie ceva , fara macar sa ai habar ce stie el . Tin totusi sa-ti multumesc pentru link-ul ala , ala a fost singurul lucru util . |
Posted 09 November 2017 - 11:26

pentru ca pe linia a 10-a deschizi 3 paranteze si inchizi 4. si desi ai inlocuit g cu f, atribuirea tot gresit pari sa o faci ![]()
Deci nu numai ca se mai afla pe aici , predomina . daca la tine gramatica e spatiu e clar. V-am intrebat cum as putea sa modific un algoritm si unii din voi ati venit cu frazele voastre gen " Pe cand eram eu la liceu.." felicitari , daca vrei sa povestesti despre amintirele tale scrie o carte cum a facut Creanga . Daca voi ati facut Pascal in liceu bravo voua , eu in liceul n-am facut pascal , 2 ani de C++ ( a 9 a si a 10 a ) si atat probabil pentru ca nici n-am fost pe profil ( am facut stiinte ale naturii ) Eu de programu asta am auzit acum o saptamana . Cam proasta gandirea asta de a te lua de unu pentru ca nu stie ceva , fara macar sa ai habar ce stie el . Tin totusi sa-ti multumesc pentru link-ul ala , ala a fost singurul lucru util . ![]() Tipic generatiei tale, nu stiti nimic dar Esti la facultate ? Invata sa scrii frate. Ce vrei sa spui cu "daca la tine gramatica e spatiu e clar."? Nu mai incepe propozitii/fraze cu deci. Edited by exceswater, 09 November 2017 - 11:32. |
|
Posted 09 November 2017 - 11:27

ok , am sa continui cum continui tu "incee" , nu stiu care din noi trebuie sa invete sa scrie .
presupunerea aia prosteasca facuta ala misto o consideri intrebare , ai respectu' meu . "tipic genratiei tale" asa-i ,netimtitii de noi , mai ales eu ca mi-am permis sa intreb ceva , si sa raspund cand vine unu din fundul beciului sa faca misto . Stii ca e o vorba "Omu ce nu intelege spune ca nu-i place" Edited by MihaiAlex12, 09 November 2017 - 11:34. |
Posted 09 November 2017 - 11:35

ok , am sa continui cum continui tu "incee" , nu stiu care din noi trebuie sa invete sa scrie . presupunerea aia prosteasca facuta ala misto o consideri intrebare , ai respectu' meu . "tipic genratiei tale" asa-i netimtitii de noi , mai ales eu ca mi-am permis sa intreb ceva , si sa raspund cand vine unu din fundul beciului sa faca misto . Nu e problema. Stai calm. Pe viitor cauta singur pe Google. E gratis si nici nu mai fac astia din fundul beciului misto de tine. Sau hamsterii Edited by exceswater, 09 November 2017 - 11:37. |
Posted 09 November 2017 - 11:38

Din calcul vreau sa iasa Media notelor *3 + teza supra 4
ok , am sa continui cum continui tu "incee" , nu stiu care din noi trebuie sa invete sa scrie . Ti-am sugerat sa faci un program separat pentru calcularea mediei artimetice plus, matematica ( chiar si cea de clasa a-VI-a) stipuleaza ca media_artimetica este suma elemente / numar elemente tu aduni 4 elemente si le inmultesti cu 3 ... Edited by MarianG, 09 November 2017 - 11:39. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users