Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

A rămas fără ajutor de handicap, pentru că a scris poezii

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
124 replies to this topic

#1
logy

logy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 17.09.2005
Se pare ca totusi Romania este tara tuturor posibilitatilor, râzi ca sa nu plângi:

O tânără bolnavă de scleroză acuză că a rămas fără pensia de invaliditate pentru că a încasat 260 lei pentru publicarea unui volum de poezii. Cazul a fost făcut public pe Facebook.
„Maricica Belearta Mononoke e bolnavă de scleroză multiplă. Primește de la Statul Român pensie de handicapat 39 de lei pe lună. Atunci când poate, scrie poezii. O editură a decis să îi publice poeziile. Din vânzarea cărții, prietena mea a avut un profit de 260 de lei. Azi a primit hârtii acasă că pensia ei de 39 de lei se suspendă pe 3 ani fiindcă a încasat ilicit bani din vânzarea cărții. Această țară a devenit prea greu de suportat. Atâta umilință, atâta scuipat, atâta jeg și abjecție sunt greu de îndurat chiar și pentru un om care își iubește țara. Mă declar complet înfrântă”, a scris pe Facebook Corina Băcanu, o tânără care a făcut publică situația.
Tânăra bolnavă a relatat la rândul său pe Facebook: „Am obosit într-o zi cât alții în 10 ani. O fost urât, și NU, repet. nu e vorba de cei 520 de lei pe care trebuie să îi dau înapoi. E vorba de contestația pe care am făcut-o la comisia pentru persoane cu handicap din București. Pe 30 mai. Suntem în noiembrie și nu am primit niciun răspuns. E vorba de oamenii ca mine, oameni care nu mai au curaj și lasă, că trece. E vorba de umilință. E vorba de principii. E vorba de o țară europeană. E vorba de oamenii care mă înjură/ amenință cu moartea pentru că vreau să schimb ceva pentru NOI. Nu pentru mine. Și pentru mine, normal, doar nu-s Papa.
E vorba de o lume nebună, nebună. Dar în tot timpul ăsta e vorba de oamenii care s-au mobilizat pentru a schimba ceva. E vorba de VOI.
Și mulțumesc„.
Femeia a dat mai multe detalii despre cazul său agenției Mediafax.
„În 2014 am început să iau pensia de handicap, care inițial a fost 300 de lei, apoi 450, iar acum 520 de lei. Cealaltă problemă este cu ajutorul de handicap pe care îl iau din 2013. Din 2013 până în 2016 am avut gradul II de handicap. Pe atunci eram mai bine. Din 2016 îmi apăruseră parezele, eu am pareză pe partea stângă în față și anul acesta am mai descoperit patru. Deci trăiesc cu cinci pareze. Zâmbesc numai cu jumătate de gură. A scăzut gradul de handicap de la II la III după cinci ani de grad II. (..) La mine pe scrisoare scrie că pot să merg neajutată mai puțin de 500 de metri. Lor li s-a părut că m-am vindecat și anul acesta primesc iar decizia cu 39 de lei pe lună. Eu cred că absolut nimeni nu citește scorurile de pe acte. Nu există niciun neurolog în comisie. Sunt doar medici de familie și generaliști acolo, care habar nu are ce înseamnă boală neurologică”, a declarat tânăra pentru sursa citată.
Tânăra a povestit că a scris un volum de poezii în 2015, iar după ce cartea a fost publicată a primit 230 lei. Recent, a primit o înștiințare referitoare la veniturile încasate.
„Pentru că am publicat cartea aia, am primit că am venituri ilicite, pentru că eu nu am drept de muncă. Am primit 230 de lei pe carte. Nu înțeleg ce o să îmi oprească, pentru că nu înțeleg ce scriu ei. Ori taie pensia de 520 de lei, ori se cumulează ceva din pensia mea. Habar nu am despre ce este vorba și nimeni nu poate să explice pentru că nimănui nu s-a întâmplat așa ceva în nici 1.000 de ani. De la stat primesc 520 de lei, plus 39 lei ajutor de handicap. Pastilele mele, care nu sunt date de stat, costă 7.000 de euro pe lună. Sunt din programul național sponsorizat de spital. Dacă nu ar fi fost programul, noi nu am fi vorbit până acum.
Statul nu a avut niciodată grijă de mine. De fiecare dată, râd de mine și mă întreabă: Cine e bolnavul?. Nu mai am chef să mai lupt. (..) 90% din bolnavii din țara, cu care am vorbit, asta nu mai vor să facă nimic. Unii spuneau: bine că sunt 39 lei, dacă nu erau deloc?”, a mai spus tânăra.
Surse ministeriale au precizat că cei 520 lei reprezintă pensia de invaliditate, după ce a fost declarată, la cerere, inaptă de muncă. Sursele citate susțin că au fost demarate verificări la direcțiile de specialitate.pentru a se stabili concret care este situația femeii.
Femeia se numește Laura Florescu, Maricica Belearta Mononoke fiind numele de utilizator Facebook.

https://www.antena3....zii-438892.html

#2
iulian160380

iulian160380

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 20.09.2017
Daca a mancat-o in coor sa scrie carti. In Romania statul nu incurajeaza creatia, statul incurajeaza lenea, prostia, incopmetenta.... samburii "birocratiei"... trebuia sa se uite si ea ce face beneficiarul de venituri bugetare in Romania?.... freaca menta indiferent ca este salariat, pensionar sau asistat social.... Ea s-a apucat sa scrie carti.... cu cultura mori de foame... prostia domina in Romania... n-a inteles chestia asta ... iar acum moare de foame si plange pe la TV ca ce victimizata este ea de statul roman. Dpdv al meu... bine i-a facut... sa mai scrie altadata carti... de parca credea ca o sa apara vreodata in cartile de istorie a literaturii romane. Unii isi iau grad de handicap si pensie de handicap ca le-a picat un coi in scrot.... iar ea ce face?... scrie carti. Hraneste-te cu cultura daca banii nu ti-au placut.
Nu sunt ridicol si nici rau la adresa ei.... da'... la fel ca talalau' ala din parlament care freca menta cu delfinii... ce naiba vor sa dovedeasca oamenii astia?

Edited by iulian160380, 23 October 2017 - 06:57.


#3
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,974
  • Înscris: 06.01.2006
Legea spune ca primeste pensie pentru ca nu poate munci.
Daca a incasat venituri din munca inseamna ca poate munci si nu mai are dreptul la acea pensie.
Ca legile sunt gresite sunt de acord, dar daca asa e legea atunci trebuie respectata.
Poate sa dea in judecata statul si sa decida un judecator.
Ideal ar fi ca institutia care se ocupa de legi sa faca legi bune insa atunci cand acea institudie e condusa si plina de penali e normal sa iasa asa legi.

#4
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016
@iulian160380, atitudinea ta fata de femeia aia e prea dura, acida, nesimtita, rau-voitoare; asta pt. ca tu nu stii care e chinul ei.

Problema femeii e datorata legilor scrise stramb de politicienii penali dar si a doctorilor care isi bat joc de ea; auzi, "Statul nu a avut niciodată grijă de mine. De fiecare dată, râd de mine și mă întreabă: Cine e bolnavul?"
Ce fel de oameni sunt in tara asta ? :no: oameni rai ! ce altceva.
================================================

Singira nadejde a femeii este sa angajeze un avocat sa ii dea in judecata Statul, poate un judecator ii va face dreptate.

#5
3sat

3sat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 11.10.2015
na noato ca-i ajuns si pe prima pagina... ce-o fi zicand cimpul acum? mai, ea e o veche forumista p-aci...

Edited by 3sat, 23 October 2017 - 07:37.


#6
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,027
  • Înscris: 07.11.2006
Cat de dobitoc poti sa fii ca sa hotarasti ca o persoana handicapata sa primeasca 39 de lei pensie lunara?Raspunsul e unul singur:sa fii parlamentar in Parlamentul Romaniei.
Alo,romani verzi de pe forum.Asta nu-i cu ungurii,este cu romanii despre romani.Nu va revolta?Nu va cuprinde rusinea si indignarea cand cititi asemenea lucruri?

 3sat, on 23 octombrie 2017 - 07:37, said:

na noato ca-i ajuns si pe prima pagina... mai ea e o veche forumista p-aci...

Tradu te rog.

#7
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,974
  • Înscris: 06.01.2006

 adisz, on 23 octombrie 2017 - 07:38, said:

Cat de dobitoc poti sa fii ca sa hotarasti ca o persoana handicapata sa primeasca 39 de lei pensie lunara?Raspunsul e unul singur:sa fii parlamentar in Parlamentul Romaniei.
Lasa ca primesc mai mult cei din inchisoare, cainii fara stapan, etc.

#8
paco rabanne

paco rabanne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,150
  • Înscris: 29.09.2006

 Kroghy, on 23 octombrie 2017 - 07:09, said:

Legea spune ca primeste pensie pentru ca nu poate munci.
Poate sa dea in judecata statul si sa decida un judecator.

Corect, in lege se precizeaza clar.
Ca in cazul de fata e absurd si genereaza o anomalie e altceva.
Poate sa dea statul in judecata, insa, doar pe exceptie de necostitutionalitate sa aiba castig de cauza.

Edited by paco rabanne, 23 October 2017 - 07:42.


#9
3sat

3sat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 11.10.2015

 adisz, on 23 octombrie 2017 - 07:38, said:

Tradu te rog.

adica ce nu pricepi?

Edited by 3sat, 23 October 2017 - 07:43.


#10
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Titlul e gresit si rauvoitor. N-a ramas fara pensie, ci a trebuit sa plateasca despagubiri. Si nu pentru ca a scris poezii, ci pentru ca le-a publicat, fara sa indeplineasca conditiile legale. Iar legea e lege si trebuie aplicata. Ca nu e moral, ca legea e gresita, ca n-a fost corect aplicata, sunt alte subiecte, pentru alte discutii. Dar, in cazul de fata, prezentarea cazului in mass-media, e in mod vadit si voit deformata. Pentru ca astia sunt "jurnalistii" nostri, mancatori de kk. Daca cel care a "descoperit abuzul" ar fi fost "om", ar fi tacut din gura, ar fi platit amenda si si-ar fi vazut de treaba. Dar n-a rezistat tentatiei de "jurnalist", crezand ca va iesi un subiect de "Pulitzer" cu care a "dat lovitura". Un jeg de om.

#11
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,532
  • Înscris: 16.03.2007
Sa scrie poezii despre cat de cacat e Romania. :lol: La cati natarai care i-ar putea impartarsi opinia sunt, ar ajunge bestseller.

#12
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008
daca nu e pesedista poeta...

#13
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,335
  • Înscris: 31.08.2006
Si cand te gandesti cati banditi corupti scriu de rup in puscarii, carti fara nicio valoare care oricum ajung la canal, dar care le scurteaza detentia....Tara ca vai de ea, cu legi aberante...

#14
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,337
  • Înscris: 29.07.2013

 myshyk, on 23 octombrie 2017 - 08:10, said:

Titlul e gresit si rauvoitor. N-a ramas fara pensie, ci a trebuit sa plateasca despagubiri.

Esti pe aproape ...
Spune acolo ca a primit o instiintare ca "pensia ei de 39 de lei se suspendă pe 3 ani".

Nu e vorba de pensie, e vorba de ajutorul de handicap acordat de celebra comisie care a mai fost tinta criticilor din massmedia.
Aratau pe televiziuni o batrana care se catara pe treptele alora cu ajutorul unui scaun, ca sa ajunga in fata comisiei ce-i stabileste gredul de handicap si implicit cuantumul ajutorului.
Cu alte cuvinte, pentru ca e in stare sa scrie poezii care se vand, nu merita ajutorul ala de 39 de lei in urmatorii trei ani.

Buninteles o decizie de pitifelnici nesimtiti care paraziteaza sistemul bugetarilor, mimand o munca depusa constiincios Posted Image

Edited by argonaut, 23 October 2017 - 08:48.


#15
3sat

3sat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 11.10.2015

 argonaut, on 23 octombrie 2017 - 08:44, said:

Esti pe aproape ...
Spune acolo ca a primit o instiintare ca "pensia ei de 39 de lei se suspendă pe 3 ani".

Nu e vorba de pensie, e vorba de ajutorul de handicap acordat de celebra comisie care a mai fost tinta criticilor din massmedia.
Aratau pe televiziuni o batrana care se catara pe treptele alora cu ajutorul unui scaun, ca sa ajunga in fata comisiei ce-i stabileste gredul de handicap si implicit cuantumul ajutorului.
Cu alte cuvinte, pentru ca e in stare sa scrie poezii care se vand, nu merita ajutorul ala de 39 de lei in urmatorii trei ani.

Buninteles o decizie de pitifelnici nesimtiti care paraziteaza sistemul bugetarilor, mimand o munca depusa constiincios Posted Image

n-are nici o treaba cu poeziile ei... putea sa scrie si pe pereti... nu mai instigati la ura... ca de aia tara asta e asa cum e... nu stiu daca ati observat dar in interviul dat pe un blog (o sa-l dau daca e nevoie) Noti (aka benis) zicea ca oamenii umbla cu p*la in gura prin casa... una e sa fii poet alta sa faci rime... probabil ca intr-o lume plina de destule nedreptati a primit ce a meritat iar cei care o cunosc stiu mai bine... la ce ma refer...
http://irrefutabilis...tru-vaduve.html

Edited by 3sat, 23 October 2017 - 08:58.


#16
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,337
  • Înscris: 29.07.2013

 3sat, on 23 octombrie 2017 - 08:52, said:

n-are nici o treaba cu poeziile ei... putea sa scrie si pe pereti... nu mai instigati la ura...

Nu e vorba de nicio instigare, stimabile. Nici de poeziile ei, pe care nici eu si nici tu nu avem de ce le judeca, atata timp cat un editor a hotarat ca-s bune de publicat ;)
E vorba despre felul cum actioneaza comisiile alea care hotarasc ca daca poti scrie poezii nu poti fi handicapat.

#17
3sat

3sat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 11.10.2015

 argonaut, on 23 octombrie 2017 - 08:58, said:

Nu e vorba de nicio instigare, stimabile. Nici de poeziile ei, pe care nici eu si nici tu nu avem de ce le judeca, atata timp cat un editor a hotarat ca-s bune de publicat Posted Image
E vorba despre felul cum actioneaza comisiile alea care hotarasc ca daca poti scrie poezii nu poti fi handicapat.
gresesti... e vorba de alte venituri nu de handicap aici... iar faptul ca o editura (fie si obscura) iti publica ceva nu inseamna ca esti poet... ea facea rime pe literatorul demult... poetii sunt inspirati de muze... e altceva.. nu umbla cu aia in gura...

sincer sa fiu la cate jocuri juca, postari pe sp si animatie facea ea p-aci... numai cu handicap nu parea... acu stiu ca o sa supar dar asa se vede... la rece... si o stiu de peste 10 ani...

Edited by 3sat, 23 October 2017 - 09:03.


#18
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,526
  • Înscris: 30.10.2003

 myshyk, on 23 octombrie 2017 - 08:10, said:

Titlul e gresit si rauvoitor. N-a ramas fara pensie, ci a trebuit sa plateasca despagubiri. Si nu pentru ca a scris poezii, ci pentru ca le-a publicat, fara sa indeplineasca conditiile legale. Iar legea e lege si trebuie aplicata. Ca nu e moral, ca legea e gresita, ca n-a fost corect aplicata, sunt alte subiecte, pentru alte discutii. Dar, in cazul de fata, prezentarea cazului in mass-media, e in mod vadit si voit deformata. Pentru ca astia sunt "jurnalistii" nostri, mancatori de kk. Daca cel care a "descoperit abuzul" ar fi fost "om", ar fi tacut din gura, ar fi platit amenda si si-ar fi vazut de treaba. Dar n-a rezistat tentatiei de "jurnalist", crezand ca va iesi un subiect de "Pulitzer" cu care a "dat lovitura". Un jeg de om.
Dar asta e subiectul pe care il discutam. Nu ca s-a aplicat legea.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate