Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Cand se vor restructura bancile romanesti ?

* - - - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
80 replies to this topic

#73
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,080
  • Înscris: 20.12.2007

View PostAstute, on 13 octombrie 2017 - 10:56, said:

Pai fix asta zic si eu pe acest topic, sa reduca infrastructura, sa taie din costuri reducand numarul de angajati si inchizand sucursale.
De multe ori gasesti si 3 sucursale ale aceleasi banci pe raza de 1km.
Apoi vin si se plang clientilor ca nu pot sa micsoreze comisioanele datorita costurilor.
Nu cred ca au nevoie de tine sa le spui sa isi reduca costurile. Stiu ei mai bine cand si unde sa reduca.
Pe Calea 13 septembrie unde imi fac eu veacul de la Posta Puisor si pana la intersectia cu Panduri sunt cred ca mai bine de 30 de sucursale ale diverselor banci si mereu e lume acolo. In general oameni mai in varsta care au nevoie de ajutor. Si ei sunt client si bancile au nevoie si de acesti client.

#74
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016

View Postmarius.bunu, on 13 octombrie 2017 - 10:58, said:



De ce ar face-o?au exact cati angajati sunt necesari.
Unde nu se justifica existenta unei sucursale, simplu, inchid sucursala, daca nu e profitabila.
Doar nu crezi ca asteapta sfaturi pe forumuri pentru a-si eficientiza afacerea.
Bancile nu sunt institutii de binefacere si nici de stat pentru a avea scheme umflate de personal.

Am spus-o deja, pentru a fi la fel de comprtitive ca bancile din UE, sa ofere aceleasi costuri.

Probabil ca UE va reglementa si aspectul asta, ca orice cetatean al UE sa poata face banking cu orice banca de pe teritoriul UE.

#75
Moinesti72

Moinesti72

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,064
  • Înscris: 30.07.2006

View PostAstute, on 13 octombrie 2017 - 11:04, said:

Am spus-o deja, pentru a fi la fel de comprtitive ca bancile din UE, sa ofere aceleasi costuri.

Probabil ca UE va reglementa si aspectul asta, ca orice cetatean al UE sa poata face banking cu orice banca de pe teritoriul UE.

Sunt deja, cata vreme deja opereaza 40 aici si mai vin si altele.
Cand stai si muncesti in Romania, iti iei credit de aici, nu te duci in UE.


http://economie.hotn...ile-din-jur.htm

Bancile din Romania au incheiat un an 2016, foarte bun. Asta, din punct de vedere statistic. Profiturile intregului sistem bancare s-au apropiat de miliardul de euro, dar din cele 37 de stabilimente financiare, 27 au fost "pe verde" (inregistrand profituri) iar 10 banci au raportat Bancii Nationale pierderi de peste 450 de milioane de lei. Profiturile celor pe plus au fost de 4,7 miliarde lei, asa incat per total, sistemul bancar a tras linie si a calculat un profit net de 4,3 miliarde. Pentru comparatie, bancile din Ungaria au facut un profit net de 1.5 miliarde de euro, cele bulgaresti de 655 milioane de euro, iar bancherii comerciali sarbi aveau in septembrie (ultimele date raportate oficial Bancii Nationale a Serbiei) 266 milioane de euro profit.

Edited by marius.bunu, 13 October 2017 - 11:10.


#76
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View PostAstute, on 13 octombrie 2017 - 10:30, said:

Atunci cum explici ca in Romania exista cele mai mari costuri pentru clienti ?
Mai ales ca, consiliul concurentei chiar investigheaza acest lucru

Concurența a declanșat o investigație în sistemul bancar: vrea să afle de ce serviciile sunt mai scumpe decât în alte țări. Se va uita la conturi curente, credite, carduri.

http://m.digi24.ro/s...-bancile-803340
Aia din UK n'au si ei ceva Consilii a Concurentei? Care sa investigheze, de exemplu, de ce medicamentele sunt mai scumpe ca in Romania? Sau tigarile? Sau asigurarile? Sau casele? Sau mecanicii? Sau manopera, in general?

Sau doar noi suntem "avansati" si restul tarilor din UE habar nu au la ce folosesc aceste consilii?

#77
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016

View Postdexterash, on 13 octombrie 2017 - 13:26, said:

Aia din UK n'au si ei ceva Consilii a Concurentei? Care sa investigheze, de exemplu, de ce medicamentele sunt mai scumpe ca in Romania?


Medicamentele sunt mult mai ieftine , iar cele fara prescriptie se gasesc aproape in orice magazin, pana si in cele de genul Poundland
Iar consiliul concurentei ce sa investigheze daca in UK comisioanele sunt 0 ?

Ceva se incepe:

Băncile îşi continuă restructurarea: încă 90 de sucursale închise

http://www.zf.ro/ban...nchise-16009087

Edited by Astute, 13 October 2017 - 15:23.


#78
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016
Vine concurenta peste bancile romanesti
Telekom va livra servicii bancare
http://mobile.hotnew.../stire/22060368


#79
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Oare va fi concurenta sau "aceeasi Marie cu alta palarie"?

Edited by poadol, 18 October 2017 - 15:37.


#80
Costel2014

Costel2014

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,226
  • Înscris: 02.09.2014
Nu am avut ce face si  si am deschis un ONG impreuna cu un prieten. Cam doua ore ne-au trebuit ca sa deschidem un cont pentru ONG la BCR. Am semnat la formulare de am facut scurta la mana, cum se zicea pe vremuri cand scriam mult la scoala...

#81
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016
Invitat la conferinta "Banking Compliance Summit", organizata de Institutul Bancar Roman (IBR), Guvernatorul BNR Mugur Isarescu nu a pierdut ocazia sa se refere la nevoia de instruire a personalului bancar, care nu intotdeauna stie sa se comporte politicos cu clientii. "Nu aveti incotro. La scoala! Ca trebuie sa incepem cu noi. Inclusiv cu cei de la Banca Nationala...", a spus miercuri Isarescu, precizand ca la ghiseu, "in 90% din cazuri, cam asa cand nu au o explicatie, din ignoranta, necunoastere, nerespectarea regulilor, spun ca nu ii lasa BNR, sau ii obliga BNR, depinde cum le convine"

http://m.hotnews.ro/stire/22073883



Ce a mai spus Guvernatorul Isarescu:
Pe plan international tot mai mult se spune ca "good ethics is a good business", deci daca ai comportament etic corect, si business-ul merge bine. Cred ca au trecut ceva ani de cand v-am spus despre acest reviriment al eticii in business.
Tot ce se numeste clasicism in economia politica, la englezi a pornit dintr-o societate cu comportamente aproape puritane. La Adam Smith etica era prezumata in orice activitate de business. Etica era prezumata in functionarea pietelor si a mainii invizibile. Asta e. Cand Adam Smith vorbea despre faptul ca daca urmaresti interesul celalalt, iti urmaresti interesul tau, vorbea despre o anumita etica a negocierilor, nu neaparat sa iti tai clientul la beregata", a spus Isarescu.
Primele banci moderne nu au aparut in Olanda? Olanda puritana, protestante. Normele eticii la baza banking-ului modern au fost prezumate. Onorabilitatea nu e un moft in activitatea bancara, ci o conditie esentiala a activitatii de bancher si a functionarii pietelor ca sa fie cat mai putin reglementate", a mai aratat guvernatorul.
Este o neghiobie sa inciti populatia impotriva bancilor. Asa e, dar nu uitati ca cei care incita cei mai mult in prezent sunt fosti salariati de-ai dumneavoastra, din banci sau colaboratori. Ca i-a suparat, ca nu, nu mai conteaza. Nu puteti sa tratati cu usurinta chestia asta. Nu mai puteti spune: "Bai, unul e frustrat, altul e ratat". Trebuie sa va preocupe de ce penetreaza foarte rapid media romaneasca. E o tema pe care nu cred ca trebuie sa o neglijati
Aflu din nou ca am dreptate si repet ca am nevoie de un nou stadiu de profesionalizare a resursei umane din banci. A mai fost un program si s-au creat atunci cateva zeci de mii de bancheri comerciali, aproape din nimic. Nu am mostenit de la comunism bancheri. In comunism era norma de creditare, planul, si urmareai sa fie indeplinit planul. Ne trebuie programe obligatorii de pregatire, nu numai in-house, ca le-ati dezvoltat destul. Sa nu va suparati pe mine. Industria se dezvolta, tehnologiile se dezvolta, maniera de guvernanta se dezvolta. Nu aveti incotro. La scoala! Ca trebuie sa incepem cu noi. Inclusiv cu cei de la Banca Nationala, sa nu fie suparare, si noi trebuie sa... bineinteles ca nu suntem bancheri comerciali
Angajatii care lucreaza cu clientii, de la ghiseu, cred ca trebuie mai bine platiti. Treaba voastra, de manageri, de unde gasiti resursa. Mai taiati, poate, din alte parti. Va trebui sa fie bine platit. Daca e obosit si plictisit nu are cum sa fie politicos, intelegator, sa aiba bunavointa, empatie. Am citit ca angajatii care beneficiaza de programe de training coerente si sustinute sunt mai productivi, au o fluctuatie mai scazuta, mai eficienti, mai responsabili si au nevoie de mai putina supraveghere. Alocati mai putine resurse la controalele interne, uneori sunt obositoare
Spunem mereu ca bancile sunt unitati autonome, care urmaresc profitul, si lumea intelege ca e un minister al bancilor, ministru e guvernatorul, toti aia sunt subordonati si trebuie sa asculte. Noi dam normele. Nu este in avantajul bancilor comerciale un asemenea comportament, dar el se repeta. La ghiseu, in 90% din cazuri, cam asa cand nu au o explicatie, din ignoranta, necunoastere, nerespectarea regulilor, spun ca nu ii lasa BNR, sau ii obliga BNR, depinde cum le convine. Bancile din Romania trebuie sa isi asume, din ce in ce mai mult, specializarea continua a angajatilor si mentinerea unei conduite adecvate a acestora sunt prioritati in strategia de dezvoltare si cea de compliance
Eu am fost coleg de facultate, il cunosc de peste 50 de ani, cu vicepresedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pascu. A avut o experienta cu o banca din Romania la care avea conturile de 20 de ani. A sunat pe mai multi si a ajuns la concluzia ca bancile din tara noastra nu se ingrijesc de clienti. Nu au niciun fel de consideratie pentru clienti. A fost expresia lui cea mai blanda din ce mi-a fost dat sa aud. Cand esti in fata unor asemenea aprecieri deloc pozitive este imposibil sa nu te intrebi ce spune, oare, omul obisnuit despre modul in care lucreaza bancile cu clientii. 'Mi-a spus ca nu pot sa fac cutare pentru ca sunt normele Bancii Nationale'. Ce norme? E dureros ca dupa atatia ani omul de la ghiseu, cand nu-i convine ceva, spune ca e Banca Nationala. Sunt normele voastre, ale bancilor comerciale. Cica, da, dar noi putem sa gasim o solutie. Adica noi, nu Banca Nationala

Edited by Astute, 25 October 2017 - 13:51.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate