Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Ma gândesc sa abandonez după 2 zile

- - - - -
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#55
Mishhuu

Mishhuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 11.06.2017
Nu fac ceea ce imi place nu ar avea rost sa continui. Deși inițial voiam sa merg la ar sau tcm nu stiu de ce am ales asta. Poate astea mi se potrivea fiindcă sunt pasionat de masini

#56
iulian160380

iulian160380

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 20.09.2017

View PostOctavian_SK, on 04 octombrie 2017 - 08:41, said:

Posted Image
Asta este una din regulile de aur ale capitalismului... sa pui mana sa faci ceva, sa te descurci singur.... nu sa ajungi "masina" de facut bani pentru altii asteptand plata unui salariu lunar si care-n mare parte nu-ti ajunge nici jumatate de luna. Cei mai bogati oameni de pe planeta sau cei care au reusit in afaceri au pus mana si au facut ceva. A fost greu la inceput da' au reusit. In Romania are loc un paradox, cine munceste plateste taxe de rupe si cine freaca menta primeste bani cum ar fi cazul bugetarilor in toate formele (salariati, asistati sociali, pensionari) incurajandu-se in felu acesta lenea, prostia si incompetenta... semintele "birocratiei". Singurii salariati din sistemul bugetar care CU ADEVARAT chiar muncesc sunt cei din sistemul medical de pe salvari si chirurgie, cei de la ISU ca intervin in situatii de accidente, pompierii si cei din armata ca-si risca viata in cazul unui incendiu sau razboi

Edited by iulian160380, 04 October 2017 - 08:55.


#57
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005

View PostMishhuu, on 03 octombrie 2017 - 17:22, said:

.....imi e scârbă sa ma scol cu gandu ca ma duc la cursuri.......

sa vezi cu ce scarba te vei duce la matematici speciale
dar la servici te vei duce cu drag? ia zi puisor ca o sa te trezesti la 6, o sa ajungi la servici la 8, o sa stai 9-12ore pe scaun, o sa pleci la ora 20:00 spre casa, o sa ajungi la 21:00 acasa, mananci ceva, te invarti 5min prin casa si sa facut ora 01:00 nopatea si mai ai 5 ore pana trebuie sa te trezesti....

sau pune mana pe lopata si treci la munca:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Fvo5nMnus1w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#58
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PostMishhuu, on 04 octombrie 2017 - 08:45, said:

Nu fac ceea ce imi place nu ar avea rost sa continui.

1) Cati din cei care lucreaza, si-au ales meseria care sa  se identifice cu pasiunea lor ? Eu cred ca foarte putini.
La ce-ti foloseste o facultate care sa-ti placa daca nu gasesti de lucru dupa aceea ? Sau daca catigi prost si peste 10-15 ani familia ta va trai in mare saracie ?
Este bine sa nu confunzi pasiunea cu viitoarea meserie.
Pt ca exista o diferenta importanta: una e sa nu iti placa ceva din cauza naturii lui si alta este sa nu-ti placa efortul intelecual intens necesitat de invatare; si altceva este sa nu ai capacitatea de a invata la cerintele impuse de nivelul facultatii. In anul 2017-2017, din 180 de admisi la Fac de matematica ( Universitatea Bucuresti ) doar 53% au promovat in anul al doilea, ceilalti practic au renuntat la facultate ( exceptand "cazurile medicale").
Eu cred ca multe din felele care s-au dus la matematica pt a deveni profesoare s-au gandit ca nu e chiar rau un program de lucru de 25 de ore saptamanal, cu vacante vara si iarna care insumeaza 62 de zile si cu posibillitatea de a mai castiga un salariu din meditatii. Unei fete nu prea i se potriveste matematica In schimb un loc de munca stabil, cu mult timp liber, vacante si 3 salarii pe economie pe luna, nu gasesti pe toate drumurile. Si au acceptat suferinta extrema de a invata "chinezariile" alea. Siuferintele de 3-5 ani sunt compensate cu varf si indestat de beneficii.

2) Nu prea inteles de ce dupa o vara de vacanta, ai nevoie de un an de recreere. In Canada (in zona Ontario) concediul este de 15 zile/an cam toata viata; din momentul angajarii.
Esti sigur ca ai depus asa eforturi mari in liceu pt a fi nevoie de 1 an de pauza. Exista riscul ca dupa un an de pauza sa stii mult mai putin decat acum. Iar nedeprinderea cu munca intensa, va genera imediat senzatia de oboseal chiar si dupa 10 ani de recreere...
In mod normal, daca vei adopta modul de invatare al elevilor buni, si te vei situa in primii 50% din an nu trebuie sa-ti faci probleme de promovare.

3) Cand te angajezi, esti intrebat intr-un fel sau altul despre ce stii sa faci. Tu ce stii sa faci dupa 4 ani de liceu.
Chiar daca ai uitat multe lucruri, ar trebui sa poti spune am capacitatea si exerianta de a invata, in domeniul in care vrei sa urmezi studiile superioare.
Efortul intelectual din facultate este altul decat cel de la liceu. Cam in orice domeniu.

Academicianul Leon Danaila, celebrul chirurg care a facut cu succes zeci de mii de operatii reusite pe creier, spunea ca a decis sa se faca medic, deaoarece fiind fiu de taran a stiut pe propria piele, ce inseamna munca fizica la tara inca de copil; a considerat ca e preferabila munca inelectuala. Vad ca dvs vedeti lucrurile invers.

PS: O meserie/job se refuza daca te tine in stres sau iti genereaza boli: de inima sau altceva (radiatii, medii toxice); in conditiile in care sunt atatia bolnavi de diabet sau de inima din caza situatiei tensionate/raspundere in care lucreaza... Cunosc situatii de persoane (rude ale unor colegi) cu studii superioare care au murit de inima din cauza streului: si nu pt asa de multi bani; iar unii aveau copii mici. Nici n-au stiut ca erau bolnavi de inima

Edited by RomeoM, 04 October 2017 - 10:08.


#59
Mishhuu

Mishhuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 11.06.2017
Toti știți sa criticati atât. nu o mai arderi voi ca va alegeri un job ca asa trebuie. Fiecare caută un job in care sa câștige cât mai mult. De ce sa stau stresat si sa nu fac ce imi place. Sau sa fac ceva ce simt ca ma depășește din toate punctele de vedere.

#60
Darkrai4102

Darkrai4102

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 28.12.2013
Nu întotdeauna ceea ce crezi că e cumva se întâmplă să fie chiar așa. De exemplu, când mergi undeva din obligație și nu vrei, dar când te întorci de acolo îți dorești să fi rămas mai mult. mii s-a întâmplat, și nu cred că doar mie. Poate nu te atrage la început, o fi frica aia de nou pe care nu o conștientizezi sau nu-ți place chiar deloc. Dar dacă vei continua să mergi, vei vedea într-adevăr cum este și probabil vei ajunge într-un punct în care îți va plăcea ceea ce faci. Eu zic să nu renunți la facultate. Mergi în continuare și vezi la sfârșitul anului cum ți se pare. De multe ori, prima impresie nu este cea care ni se pare că este, dar mai există și excepții, bineînțeles. Oricum, gândește-te așa : continui să mergi un semestru două, vezi dacă îți place sau nu. Renunti acum, probabil te vei gândi “cum era dacă? ”

Alege cu cap. Baftă!

#61
iulian160380

iulian160380

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 20.09.2017

View Postarg, on 04 octombrie 2017 - 09:03, said:

ia zi puisor ca o sa te trezesti la 6, o sa ajungi la servici la 8, o sa stai 9-12ore pe scaun, o sa pleci la ora 20:00 spre casa, o sa ajungi la 21:00 acasa, mananci ceva, te invarti 5min prin casa si sa facut ora 01:00 nopatea si mai ai 5 ore pana trebuie sa te trezesti....
Asta ti se pare program de munca? Inseamna ca faci parte din aceea "clasa muncitoare" care nu conteaza cati bani ia in mana preferand sa fie sluga unui patron care te slugareste de dimineata pana seara iar cand este sa faca plata salariilor la timp prefera sa vina la firma cu "pitipoanca" si sa se planga ca nu are bani sa mai asteptati 2-3 zile pana vine nevasta-sa acasa si sa-si trimita pitipoanca la plimbare, important este sa vada vecinii ca de dimineata pana seara muncesti si ca nu stai acasa. Viata ta personala si sanatatea ta nu mai conteaza?
Din pacate asta este mentalitatea romanului... nu conteaza cat castiga, cat isi bate patronul joc de el, din categoria "tace si inghite"... lui ii place enorm sa stea la munca de dimineata pana seara...preferabil pe bani putini decat sa stea acasa. In afara, astfel de patroni ar da faliment in secunda urmatoare dupa ce au pornit afacerea pentru ca nimeni acolo nu-i "prost" sa stea sa-i pazeasca lui firma de dimineata pana seara. deja tarile nordice au intrat pe programul de 6 ore pe zi cu 5 zile pe saptamana sau pe 12 ore cu 36 ore pauza... nuuumai la romani programul este de dimineata pana seara. Am ajuns la concluzia ca "taranu' " este mult mai destept decat "oraseanu' "deoarece el sub 80-100 lei pe zi NICI MACAR nu se streseaza sa se ridice din pat ca sa se duca sa munceasca si avand venituri undeva la 2000 de lei pe luna cu mult peste minimu net pe economie oferit de 80% din "patronime". Locurile de munca ale firmelor private SERIOASE sunt la fel ca locurile de munca de la buget.... daca n-ai o "pila" nu te baga ABSOLUT NIMENI in seama... depui CV-ul, dai concursul si pleci ca "prostul" cu raspunsul standard oferit de angajator unui prost "te vom suna"

PS - Asta este Romania !!! Posted Image

Edited by iulian160380, 04 October 2017 - 13:26.


#62
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Mda, si ce se mai umfla in pene cate unii cand se lauda cu cat de mult muncesc ei chiar si in weekend :) zici ca pt aia s-au nascut


#63
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,671
  • Înscris: 10.10.2011
imi pare rau de OP, si vad ca nu a observat nimeni ca de fapt exista o mare problema cu tinerii din ziua de azi. nu au fost indrumati catre eva concret. du-te fa facultate sa fi in rand cu lumea. nu poti sa te iei dupa aceste lucruri. au gresit parintii tai,ei stiu cel mai bine ce aptitudini ai si in ce directie ar trebui sa fi coordonat. mai mult decat atat, scoala romaneasca nu mai produce oameni destupati la minte, ci oi care merg in directia celorlalte oi. important de retinut e ca in viata nu obtii nimic gratis si trebuie sa tragi pentru orice, si asta incepe fie ca faci o scoala fie ca faci o meserie.depinde de tine daca vrei sa lucri cu mintea sau cu mainile/spatele. nu e rusine sa muncesti,  e rusine sa stai ca un trantor. pe de alta parte indiferent de ceea ce faci daca esti bun vei castiga o paine. cauta un mecanic bun sa vezi cati gasesti, cauta un zugrav bun sa vezi cati gasesti, o coafeza, un doctor, un avocat. oamenii care conteaza sunt foarte putini in fiecare profesie/meserie. depinde doar din care categorie vrei sa faci parte : multimea de oameni care merg la munca cu groaza sau cei care fac din placere ceea ce fac.

#64
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005
@iulian160380
tu de fapt ce vrei sa zici? ca nu inteleg nimic din povestile tale....

#65
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Ca ai dat exemplul cu programul ce iese din sfera legala, nu trebuie sa se intample asa ori accepta cineva.

#66
iulian160380

iulian160380

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 426
  • Înscris: 20.09.2017

View Postarg, on 04 octombrie 2017 - 13:49, said:

@iulian160380
tu de fapt ce vrei sa zici? ca nu inteleg nimic din povestile tale....
ramai la munca de dimineata pana seara daca tot nu intelegi nimic. toata lumea intelege numai tu faci exceptie si mai lasa literatura (povestile mele) ca nu-i de tine Posted Image , sunt prea complicate pentru tine. "Munca de dimineata, pana seara, in exces innobileaza orice prost" O zi buna iti doresc Posted Image

Edited by iulian160380, 04 October 2017 - 14:07.


#67
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005

View Postiulian160380, on 04 octombrie 2017 - 14:02, said:

ramai la munca de dimineata pana seara daca tot nu intelegi nimic. toata lumea intelege numai tu faci exceptie si mai lasa literatura (povestile mele) ca nu-i de tine Posted Image , sunt prea complicate pentru tine. "Munca de dimineata, pana seara, in exces innobileaza orice prost" O zi buna iti doresc Posted Image
eu te-am jignit pe tine? eu zic ca nu....
colegul vizeaza la vacanta de un an la parinti ca-i este "scarba" sa se trezeasca si sa se duca la cursuri.....

tu esti mare patron sau ce? ca din ce scri esti paralel cu campul muncii....

Edited by arg, 04 October 2017 - 14:20.


#68
Mishhuu

Mishhuu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 11.06.2017
Nu visez la nicio vacanta mai  citiți odata ce am spus. Am spus ca toată vara am muncit si ma trezeam mai dimineața ca acum la cursuri si ma trezeam cu pofta de viața. Adică imi plăcea mai mult sa muncesc decât sa stau la niște cursuri din care nu înțeleg nimic. Si dacă as renunța. Zilnic as munci de dimineața pana seara

#69
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postneagu_laurentiu, on 04 octombrie 2017 - 13:53, said:

Ca ai dat exemplul cu programul ce iese din sfera legala, nu trebuie sa se intample asa ori accepta cineva.
Forma legala nu prevede sa stai peste program de lucru mai mult de 8 ore; dar ai termen de predare.
Fosta mea colega care a lucrat la francezii de la IPSOS, in BUCURESTI, nascuse doi gemeni. I s-a spus ca in cazul in care nu se prezinta in doua luni la lucru, e bine sa-si gaseasca alt job, pt ca peste doi ani (concediul legal) va veni doar ca sa fie data afara la scurt timp dupa reangajare. Termenele de predare nerealiste o faceau nu numai sa stea peste program, dar sa si doarma acolo multe nopti, pt a preda lucrarile la timp. A facut niste preinfarcturi si nici nu a stiut. A murit de inima. Marea presa a scris despre ea o perioada, si cu asta basta.
Ce nu au scris ziarele: 2-3 ani mai tarziu a murit si tatal ei de durere.
Carmen era absolventa de Cibernetica ASE si lucra in IT.

PS Ipsos ocupa locul al doilea in topul global al celor mai inovatoare companii de research (saitul lor oficial).
PS2: Compania unde lucra Carmen Ramona Cîciu regretă decesul angajatei

Compania unde lucra Carmen Ramona Cîciu regretă decesul angajatei
http://www.mediafax....gajatei-5743981

http://www.gandul.in...-murit-5738969

GHID PRACTIC: Cum să nu mori de epuizare la locul de muncă!

http://www.capital.r...nca-174796.html

Edited by RomeoM, 04 October 2017 - 14:53.


#70
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View PostMishhuu, on 04 octombrie 2017 - 14:41, said:

Zilnic as munci de dimineața pana seara
E mai bine sa muncesti asa dar nu necalificat. Daca nu vrei sa continui aici, mergi in alta parte, nu abandona studiile spre un alt domeniu, ca munca-ti va fi mai usoara.

View PostRomeoM, on 04 octombrie 2017 - 14:44, said:

Forma legala nu prevede sa stai peste program de lucru mai mult de 8 ore; dar ai termen de predare.
Sa fie sanatos termenul daca e pus fara cap, orele bat termenul, legal. Insa discutia e mai nuantata in realitate. Exista si ore suplimentare reglementate.

View PostRomeoM, on 04 octombrie 2017 - 14:44, said:

I s-a spus ca in cazul in care nu se prezinta in doua luni la lucru, e bine sa-si gaseasca alt jub
Putea fi sanctionata firma. Ca se forteaza nota si de catre angajatori, nu-i o noutate.

Edited by neagu_laurentiu, 04 October 2017 - 14:51.


#71
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 19.09.2005
@RomeoM
la mine e simplu, am un ganglion care se umfla de la stres, cand incepe sa creasca trec in modul "mi se falfaie" sau schimb locul de munca....

Edited by arg, 04 October 2017 - 15:02.


#72
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,076
  • Înscris: 24.02.2011
Pt. initiator (daca tot a spus ca-i place munca), exista si varianta de facultate la frecventa redusa. Te alegi cu diploma si in paralel lucrezi ce-ti place.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate