Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

tentatie sau nu?

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1
smr77

smr77

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 07.02.2012
Buna ziua tuturor,

De ceva timp ma tot gandesc la achizitia unei case langa Bucuresti, iar acum s-a ivit o oportunitate pt o casa in com Vidra, Ilfov cu 5000 mp teren.
Ideea terenului asa mare ma sperie, avand in vedere ca inca suntem ocupati cu job-ul si copiii (2 la numar si destul de mici), dar totodata ma incanta avand in vedere ca am obosit foarte tare dupa 20 ani de multinationale si poate fi schimbarea de care am nevoie.
Asadar, intrebarea de multinationalist este:sa fac aceasta achizitie in perspectiva unei afaceri in viitorul mai mult sau mai putin apropiat? (nu discutam aici suma de achizitie si alte chestii de ordin financiar). Nu sunt un om care am crescut numai la oras (am fost inclusiv crescator de pasari de rasa (expozitie) in trecut, numai ca timpul la job mi-a omorat toate pasiunile, asadar mai stiu cate ceva din practica si munca nu a omorat pe nimeni...dar nici nu vreau sa fac acea agricultura/ munca de subzistenta.
Cochetez cu ideea unei mici fabricute de sucuri naturale (mere) eu provenind dintr-o zona de deal cu multe livezi, unui suc de rosii, avand in vedere posibilitatiile comunei Vidra si unei ciupercarii. Acestea ar fi cele 3 posibilitati imediate, dar planul acela maret este, la un moment dat sa ma pot rupe definitiv de job si sa pastoresc acesti 5000 mp care sa-mi asigure un venit confortabil.
Totodata, sunt deschis ideilor noi...

Ce parere aveti?

Multumesc!

#2
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016
Cred ca sunt mai multi factori care stau la baza unei alegeri de acest fel.
Este vorba despre o (a doua) casa "de vacanta" sau permanenta? Ideea cred ca se rezuma la faptul ca pentru fiecare confortul personal intr-o imagine de ansamblu, arata diferit.

Daca este in camp este una daca spre exemplu beneficiaza de apa / canal / curent / acces, am putea spune ca discutia ar putea continua in zona asta in care am da viata de la bloc din oras probabil, pe viata din afara orasului, intr-o locuinta pe pamant cu tot ceea ce vine la pachet.

Edited by Sara_28, 02 October 2017 - 13:08.


#3
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Cred ca ai sa fi afectat de sindromul multinationalistului care dupa ce a castigat un purcoi de bani avand un brand in spate ...o sa ramana lefter crezand ca talentul lui personal a tinut multinationala in spate . Adica o sa dai faliment cu sucurile lui matale alea naturale de nu o sa te vezi . Bre , reintoarcerea la pamant inseamna altceva .

#4
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 05.06.2009
gandeste-te in primul rand la viitorul copiilor.
daca va mutati cu totul in aceasta comuna, unde vor merge la gradinita, scoala, liceu ? exista asa ceva, "de calitate", in comuna respectiva ? sau vor face naveta la bucuresti, cu tot ce implica asta - timp pierdut pe drum, aglomeratie in traficul din capitala, posibile desincronizari de orar ? cine ii va duce/aduce pe copii la si de la gradi/scoala ? daca va fi nevoie de meditatii sau diverse activitati extrascolare (un sport, dans), unde le vor face, in comuna sau tot in capitala ?

#5
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Fiind oportunitate merita.

Pentru cele trei idei trebuie mai mult teren, 5.000 mp mi se par cam putini, dar pentru inceput ar fi in regula.

View Postcorinadaniela, on 02 octombrie 2017 - 13:27, said:

gandeste-te in primul rand la viitorul copiilor.
daca va mutati cu totul in aceasta comuna, unde vor merge la gradinita, scoala, liceu ?
Se pot muta cu totul dupa ce cresc copii.

#6
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
eu iti pot da niste exemple traite de mine care se aseamana contextului tau:

1. Varul meu (care imi este ca si un frate), a facut ceva bani in Bucuresti inainte de criza dupa ce a vandut 3 apartamente. Cu banii aia, si-a cumparat un teren la Domnesti care este si mai mare de 5000mp. Si-a construit o vila decenta, dar cu mult peste standardul comunei Domnesti si a trait bine fericit.
Cu restul de bani (o suma frumusica) a facut in Domnesti o spalatorie auto si pentru tiruri, un supermarket si si-a mai cumparat un teren pe care l-a inchiriat unei companii pe 100 de ani. De o afacere se ocupa el, de cealalta se ocupa nevasta. Traiesc bine, poate chiar mai bine decat din 2 job-uri fulltime in Bucuresti.

Acum ca am povestit ce si cum, sa revenim la mutarea la tara. Cand ii s-a stricat masina (1 singura masina ambii) era blocat, nu mai putea sa ajunga la servici, trebuia sa calatoreasca cu microbuzul care vine odata la X timp, sau cu autobuzul care vine si mai rar. Acum ca i-a crescut copilul si trebuie sa se duca la scoala, trebuie sa duca copilul pana la capatul RATB din Bucuresti unde copilul sa poata schimba cu un autobuz ca sa se duca mai departe. La pranz trebuie luat, copilul e mic nu se descurca cu rata cu autobuzele din provincie etc.

Pe langa job-urile (afaceriile) pe care le au, au foarte mult teren, care se transforma mai ales vara intr-o padure. A trebuit sa investeasca niste bani sa isi cumpere un mini tractor ca sa tunda iarba care creste, altfel conditiile sunt mai ceva ca in jungla. La fel ca si tine el isi propunea sa faca si ceva "agricultura" pe teren, dar nu are timp pentru ca stie ca daca se ocupa prea mult de agricultura, nu mai are bani sa isi hraneasca familia.

Sa stai acolo este greu, fara masina esti mort, daca ai nevoie de un doctor ceva pana ajungi tu sau salvarea mori easy.

2. Sa ne gandim la afaceriile tale, daca ai dori sa faci asa ceva ar trebui sa ai ceva contracte cu magazine bio. Intr-un hyper/supermarket nu intri pentru ca nu ai un potential volum sa intri pe o piata larga. Daca iti ies 20 de L pe sezon este bine, sa le vinzi la und magazin bio este ok, sau un onlineshop propriu, in rest poti sa uiti.

Concluziile le tragi singur.

#7
irimiaciprian1

irimiaciprian1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,977
  • Înscris: 22.10.2012
Io zic sa se gandeasca la copii si la familie , .
Eu stau la tara si nui problema , fata cea mare a facut scoala la tara si acu e in anu 3 la medicina ramura kineto , a intrat cu examen a 15-a din 150 .
Daca esti e sa fie e .

#8
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 05.06.2009
mai tine cont de un lucru : la tara nu prea mai vrea lumea sa munceasca. ma refer la cei care sunt in putere, care pot munci, dar prefera sa stea cu mainile in san, asteptand ajutorul social. sa n-ajungi precum proprietarii de vii, care aduc muncitori din alte judete, pentru a culege via in aceasta perioada, pentru ca localnicii prefera sa stea pe ajutor social si sa nu munceasca.

ciprian, fiica ta are in jur de 20-21 de ani acum (plus/minus). poate pe vremea cand era ea eleva de gimnaziu - acum 10 ani- s-o mai fi facut carte la tara, acum e jale. rar gasesti invatatori si profesori buni, care sa vina sa predea la scolile din mediul rural...
nu e un reper performanta fiicei tale, mai exact nu e neaparat meritul scolii de la tara sau al profesorilor - desi au si ei partea lor de contributie, ci mai degraba ai tu un copil bun, studios, ambitios, care fix asta si-a dorit, sa evadeze din mediul rural, unde nu prea avea viitor.
in aceeasi situatie este nepoata mea cea mare, parintii ei au facut marea tampenie (adica s-au mutat de la bloc, de la tot confortul, la o casa batraneasca amarata, mica si subreda, care le cade in cap la propriu, faceau foc cu lemne pana anul trecut cand si-au pus centrala, ca n-aveau gaze si apa curenta trase pana in casa, baia e in afara casei si un adevarat chin cu mersul la toaleta si spalatul pe timp de iarna, cu bucataria la fel, in afara casei) sa se mute la tara, de la oras, biata copila pierde ore bune cu naveta, e in clasa a XII-a si trage tare, invata de rupe, sa intre la facultate in bucuresti, a jurat ca nu mai vine acasa nici in vacante, isi va cauta un job, s-a saturat de traiul la tara, de naveta, de frig, de noroi, de lipsa de perspectiva, a prietenilor si a preocuparilor firesti pentru o tanara adolescenta.
colegii de generatie ai fiicei tale unde sunt si ce fac astazi, cu ce se ocupa, studiaza, lucreaza sau au emigrat deja ?
vremurile s-au schimbat mult in domeniul educatiei, fiecare nou ministru sau guvern a facut un nou experiment in domeniul invatamantului, profesorii nu isi mai dau interesul la clasa, elevii se pierd pe parcurs, de aceea se ajunge la rezultate la bac precum cele pe care le stim din ultimii ani...

Edited by corinadaniela, 02 October 2017 - 14:49.


#9
smr77

smr77

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 07.02.2012
Multam pt sfaturi.....sa le luam pe rand:
Cred ca sunt mai multi factori care stau la baza unei alegeri de acest fel.
Este vorba despre o (a doua) casa "de vacanta" sau permanenta? Ideea cred ca se rezuma la faptul ca pentru fiecare confortul personal intr-o imagine de ansamblu, arata diferit.
Daca este in camp este una daca spre exemplu beneficiaza de apa / canal / curent / acces, am putea spune ca discutia ar putea continua in zona asta in care am da viata de la bloc din oras probabil, pe viata din afara orasului, intr-o locuinta pe pamant cu tot ceea ce vine la pachet.
Edited by Sara_28, Today, 14:08.
- in prima faza este a 2-a casa...ulterior se va transforma in resedinta permanenta (intre 2-5 ani). casa este in centru, are toate utilitatiile....


Jurasik Man... nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta despre mine in ceea ce priveste faptul ca datorita talentului meu a rezistat multinationala...nu am spus asa ceva. ba din contra, tot timpul am spus celor care vroiau sa inceapa un business asemanator cu ceea ce faceau in multinationala ca una este sa lucrezi avand in spate un brand, alti oameni sa faca restul (contabilitate, aprovizionare, livrare, etc) si alta sa le faci tu pe toate....

dCorinadaniela....mutarea tuturor nu se va face imediat...dupa cei 3-5 ani....da, stiu ce inseamna scoala, distanta si alte nemultumiri legate de acest lucru...dar sa nu uitam ca, atat timp cat sunt in scoala, indiferent ca in Buc sau alta parte, tot insotiti vor merge o buna bucata de timp si tot taximetristi vom fi pt ei (eu, sotia)....

Poadol....multam.

Business 11.....eu nu m-am gandit, in cazul in care se va dezvotla ulterior un plan de business in adevaratul sens al cuvantului, sa nu existe utilaje...in ceea ce priveste masina, da, e un must have....oricum asa este si acum....fiecare cu masina lui si programul lui...
In ceea ce priveste planul efectiv de business este aproape conturat si putem discuta detaliat despre el....nu discut despre o fabrica mare, dar nici despre una de 20l....este o fabrica potrivita pt randament bun...si crede-ma pe cuvant ca am conceput planul de business plecand de la desfacere, nu de la ideea ca....produc suc si cui o sa-l vand?De altfel, fabrica intra in faza unui proiect pe fonduri, la fel si ciupercaria...


Irimiaciprian...pai tocmai asta fac....incerc sa ma gandesc la familie....si incerc sa raman cat de mult pot zdravan la cap; degeaba sunt langa familie un car de nervi, nu?

View Postcorinadaniela, on 02 octombrie 2017 - 14:41, said:

mai tine cont de un lucru : la tara nu prea mai vrea lumea sa munceasca. ma refer la cei care sunt in putere, care pot munci, dar prefera sa stea cu mainile in san, asteptand ajutorul social. sa n-ajungi precum proprietarii de vii, care aduc muncitori din alte judete, pentru a culege via in aceasta perioada, pentru ca localnicii prefera sa stea pe ajutor social si sa nu munceasca.

ciprian, fiica ta are in jur de 20-21 de ani acum (plus/minus). poate pe vremea cand era ea eleva de gimnaziu - acum 10 ani- s-o mai fi facut carte la tara, acum e jale. rar gasesti invatatori si profesori buni, care sa vina sa predea la scolile din mediul rural...
nu e un reper performanta fiicei tale, mai exact nu e neaparat meritul scolii de la tara sau al profesorilor - desi au si ei partea lor de contributie, ci mai degraba ai tu un copil bun, studios, ambitios, care fix asta si-a dorit, sa evadeze din mediul rural, unde nu prea avea viitor.
in aceeasi situatie este nepoata mea cea mare, parintii ei au facut marea tampenie (adica s-au mutat de la bloc, de la tot confortul, la o casa batraneasca amarata, mica si subreda, care le cade in cap la propriu, faceau foc cu lemne pana anul trecut cand si-au pus centrala, ca n-aveau gaze si apa curenta trase pana in casa, baia e in afara casei si un adevarat chin cu mersul la toaleta si spalatul pe timp de iarna, cu bucataria la fel, in afara casei) sa se mute la tara, de la oras, biata copila pierde ore bune cu naveta, e in clasa a XII-a si trage tare, invata de rupe, sa intre la facultate in bucuresti, a jurat ca nu mai vine acasa nici in vacante, isi va cauta un job, s-a saturat de traiul la tara, de naveta, de frig, de noroi, de lipsa de perspectiva, a prietenilor si a preocuparilor firesti pentru o tanara adolescenta.
colegii de generatie ai fiicei tale unde sunt si ce fac astazi, cu ce se ocupa, studiaza, lucreaza sau au emigrat deja ?
vremurile s-au schimbat mult in domeniul educatiei, fiecare nou ministru sau guvern a facut un nou experiment in domeniul invatamantului, profesorii nu isi mai dau interesul la clasa, elevii se pierd pe parcurs, de aceea se ajunge la rezultate la bac precum cele pe care le stim din ultimii ani...

Perfect adevarat in ceea ce priveste forta de munca si de acord. Tocmai de aceea eu incerc ceva bazat pe tehnologie, nu neaparat pe munca fizica....
In ceea ce priveste scoala....cu siguranta, o vor face in Bucuresti. si da, in cazul in care totul ar merge bine, unul dintre noi o sa fie de sacrificiu....cum de altfel este si acum....

#10
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017

View Postsmr77, on 02 octombrie 2017 - 12:46, said:

avand in vedere ca inca suntem ocupati cu job-ul si copiii, dar totodata ma incanta avand in vedere ca am obosit foarte tare dupa 20 ani de multinationale
Stai sa vezi ce oboseai dupa 20 ani de sclavie la patron roman. Nu ti-ar mai fi trebuit nimic Posted Image

Edited by YourFan, 02 October 2017 - 16:10.


#11
Rockyy

Rockyy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 490
  • Înscris: 24.01.2010
Apropo de fabrica de sucuri bio, e greu sa ajungi intr-un super/hypermarket sa iti vinzi produsul. Am un exemplu, berea Sara, facuta in Timisoara. E o bere de casa, ceva mai naturala decat alea facute de catre marii producatori. Costa 8 lei o sticla de bere blonda. Am vazut-o o singura data in Auchan, si am vazut si o reprezentanta care se chinuia pe acolo prin magazin si intreba de ce nu gaseste produsul la raft. (Probabil ca nu se vindea, ca era scumpa, si de aia au retras-o de la raft.)

O bere blonda de 8 lei sticla, cand avem beri romanesti de la 2,50 lei pana pe la vreo 3-4 lei sticla, nu prea se vinde. La fel si tu, daca faci un suc natural, greu il vinzi magazinelor, si apoi de ce ar da romanul 4-5-6-7 lei pe 1 litru de suc natural, cand se vinde Frutti Fresh la 3 lei litrul? Sau alte "sucuri" carbogazoase sau facute din concentrat care sunt de 2-3-4 ori mai ieftine.

Edited by Rockyy, 02 October 2017 - 16:33.


#12
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postsmr77, on 02 octombrie 2017 - 12:46, said:

Cochetez cu ideea unei mici fabricute de sucuri naturale (mere) eu provenind dintr-o zona de deal cu multe livezi, unui suc de rosii, avand in vedere posibilitatiile comunei Vidra si unei ciupercarii. Acestea ar fi cele 3 posibilitati imediate, dar planul acela maret este, la un moment dat sa ma pot rupe definitiv de job si sa pastoresc acesti 5000 mp care sa-mi asigure un venit confortabil.
Ce parere aveti?

Nu stiu daca o sa poti obtine un venit confortabil (n-ar mai munci nici drk in multinationale daca s-ar putea face bani din sucuri de mere) dar macar iti poti intretine decent familia cu produse bio, obtinute cinstit si decent din gospodaria proprie. So... la pensie, probabil vei putea face acest pas... Nu poti face bani foarte multi din agricultura de subzistenta dar iti poti hrani decent familia.   Terenul mi se pare destul de mare... probabil ca are si un pret pe masura... Daca iti permiti, de ce nu?

#13
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011

View PostRockyy, on 02 octombrie 2017 - 16:32, said:

Apropo de fabrica de sucuri bio, e greu sa ajungi intr-un super/hypermarket sa iti vinzi produsul. Am un exemplu, berea Sara, facuta in Timisoara. E o bere de casa, ceva mai naturala decat alea facute de catre marii producatori. Costa 8 lei o sticla de bere blonda. Am vazut-o o singura data in Auchan, si am vazut si o reprezentanta care se chinuia pe acolo prin magazin si intreba de ce nu gaseste produsul la raft. (Probabil ca nu se vindea, ca era scumpa, si de aia au retras-o de la raft.)

O bere blonda de 8 lei sticla, cand avem beri romanesti de la 2,50 lei pana pe la vreo 3-4 lei sticla, nu prea se vinde. La fel si tu, daca faci un suc natural, greu il vinzi magazinelor, si apoi de ce ar da romanul 4-5-6-7 lei pe 1 litru de suc natural, cand se vinde Frutti Fresh la 3 lei litrul? Sau alte "sucuri" carbogazoase sau facute din concentrat care sunt de 2-3-4 ori mai ieftine.

Ce inseamna ceva mai natural decat berea facuta de marii producatori? Ca berea se face oriunde la fel, gustul difera datorita retetei. Ca faceau astia o bere si aveau impresia ca o vind la 8lei, asta este altceva dar speciala nu este cu siguranta.

Asta este si motivul pentru care nu s-a vandut. Iar un suc bio facut in "casa" nu se vinde intr-un hypermarket sau supermarket pentru ca acolo exista alta clientela. Asa ceva se vinde in lumea bio, acolo unde oamenii dau un ban in plus pentru ca au impresia ca traiesc mai mult.

#14
medelin992

medelin992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,487
  • Înscris: 16.06.2010
smr,
Daca ai un plan pus la cale, iti place, si asta iti doresti, eu cred vei avea succes.
Nu e rea ideea de sucuri. Cred ca ne-am saturat cu totii de European drinks.
Eu personal prefer oricand un suc facut din fructe.

Ciupercaria este cam problematica am inteles, pot aparea probleme respiratorii pentru personalul care lucreaza acolo.
Aveam un coleg care era parte la un proiect foarte mare pe ciuperci, avea vreo 15 hale daca nu ma insel, statie de ambalare, tot. Numai ca materia prima, substratul il aduceau din Ungaria, in Romania nu se gasea la momentul respectiv.
Partea nasoala era ca ungurii exportau ciuperci in Romania si o faceau mai ieftin ca baiatul nostru, care era cam omorat de transportul substratului. Accesase la un moment dat si fonduri...dar din ce stiu acum a inceput sa vanda din afacere. In sensul ca o cam lichideaza.

Acum am vazut ca este vorba despre localitatea Videle. Cu merele nu este cam greu sa le aduci de la mama lor? Suprafata nu e cam mica pentru ideea in care vrei sa-ti faci tu materia prima?
DAca astea dau gres, te poti orienta cum ai spus si tu catre sucul de rosii(cu materie prima din localitate), sau daca in zona nu exista, un depozit frigorific ce sa adune legumele din zona respectiva.

Edited by medelin992, 02 October 2017 - 17:17.


#15
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
5000 mp pt afacere si trai decent nu prea se pupa doar daca nu dai de un zacamant de aur ( si nu zici la nimeni ) . Ca si domeniu locuinta si gospodarie merita cu conditia sa mai poti achizitiona teren in vecinatate pt livada etc .

#16
NOSZTALGIA

NOSZTALGIA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 985
  • Înscris: 16.01.2011
Vidra e la doi pasi de Bucuresti,nu este nici o problema,ba ar fi una, la intrare in comuna este satul Sintesti, locuit de romulani traditionali,mari mesteri in facturi smechere,prietenii stiu despre ce e vorba.Atunci cand dai drumul la fabrica de suc de rosii, dai de stire ,ca sa iti livrez materie prima[tomate de industrializare] de inalta calitate.

#17
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Colegu', bravo, esti curajos, e prima calitate necesara sa izbindesti in visuri nebunesti.
+
-e o senzatie cind te uiti la teren si tot ce ai plantat acolo, flori, legume, copacei...iti umple inima
-e o senzatie cind vezi copiii alergind...sau cind nu-i gasesti sa-i pui la masa sau la culcare la prinz
-tigara de seara pe teråså intre greieri..priceless.

-
-ia-ti cortu' si 'ai la mine 3 zile, am doar 3000 la 15km de orasel...ziua vezi tu ce faci, iti gasesti singur fara sa-ti dau eu. doar cind vine nevasta la 5 sa dea mincare la catei sa stai sa o asculti un pic. vezi tu daca poti sau nu.

Deci, daca iti da mina sa iei terenul fara sa mori de foame, ia-l. Pretul va creste. si vezi tu dupa aia.
Multi ne-am facut planuri ca tine. Am facut cred 100 de litri de suc de rosii care ti-e mila sa-l strici cu vodca...

#18
irimiaciprian1

irimiaciprian1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,977
  • Înscris: 22.10.2012
Nu trebuie sa vezi numai partea neagra a ideii , cu muritul de foame e mai greu , daca copii vor sa faca ceva fac .
Ha sa luam pe aia dreapta , tot cu meditatie in ziuacde azi se face ceva .
2 ...3 obiecte ajung sa faca ceva in viata la restu cultura generala ,
Am un prieten pe care lo sat afara din facultate ca asi punea note de acasa si saitu facultatii era la mana lui , lau dat prostii afara , acu are salar de vreo 5 mii de eu si comanda vro 10 baieti ...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate