Totul despre Bucatarii
Last Updated: Apr 02 2024 14:18, Started by
andreitrei
, Aug 21 2017 15:35
·
1
#1
Posted 21 August 2017 - 15:35
Va stau la dispozitie cu informatii complete si avizate referitoare la tot ceea ce tine de bucatarii : mobilier, electrocasnice, accesorii si echipamente, proiectare, solutii tehnice, informatii despre materiale si finisaje etc.
De asemenea, propun dezbateri si asupra bucatariei ca si concept: cum se proiecteaza / planifica si cum se utilizeaza corect, respectiv despre cum ar trebui sa ne imbunatateasca bucataria viata de zi cu zi. |
#2
Posted 21 August 2017 - 15:58
Adică ai un business axat pe bucătării? Sau de unde vine expertiza asta pe tot domeniul?
|
#3
Posted 21 August 2017 - 16:09
Lucrez in acest domeniu de 20 de ani, iar prezenta mea aici este din pura pasiune.
|
#4
Posted 21 August 2017 - 16:11
pai scrie si tu atunci niste informatii generale despre bucatarii, utilitati si asa mai departe.
|
#5
Posted 21 August 2017 - 16:13
hai ca incep eu, cei cu triungiul de lucru aragaz-chiuveta-frigider...
|
#6
Posted 21 August 2017 - 16:17
Raspund cu placere la orice intrebari punctuale, aplicate...
Nu inteleg chestia cu triunghiul... |
#7
Posted 21 August 2017 - 16:27
andreitrei, on 21 august 2017 - 16:17, said:
Raspund cu placere la orice intrebari punctuale, aplicate... Nu inteleg chestia cu triunghiul... scuze ca-i in engleza: [ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Work_triangle.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by arg, 21 August 2017 - 16:29. |
#8
Posted 21 August 2017 - 16:37
Pentru a te pricepe la proiectat bucatarii, trebuie sa folosesti cu adevarat bucataria; deci este da, ma pricep si la gatit
Legat de chestiunea cu triunghiul, da este adevarat ca trebuie sa existe un flux intre cele trei zone "esentiale" ale unei bucatarii (depozitare/refrigerare, apa/chiuveta si foc/plita), dar conceptul este usor depasit sau cel putin incomplet. Din punctul meu de vedere ar trebui considerate 5 zone in aceasta schema a functionalitatii (...chiar 6 in contextul bucatariilor open-space). De exemplu zona destinata eletrocasnicelor de blat (prajitor de paine, storcator de fructe, masina de cafea etc) trebuie sa fie accesibila, aproape chiuveta, dar fara a ocupa spatiul de lucru (preparare) pe pe blat, mai ales cel intre chiuveta si plita care ar trebui sa fie in permanenta complet liber. |
#9
Posted 21 August 2017 - 17:02
andreitrei, on 21 august 2017 - 15:35, said:
Va stau la dispozitie cu informatii complete si avizate referitoare la tot ceea ce tine de bucatarii |
#10
Posted 21 August 2017 - 17:05
Poate reusesti sa le explici unora dintre cei care iti vor cere pareri, ca masina de spalat haine NU ARE CE CAUTA IN BUCATARIEEEE ! Spun asta pt ca am vazut o multime de proprietari de bucatarii care si-au proiectat mobila cu masina de spalat haine incorporata !
Mare tampenie !!!! |
|
#11
Posted 21 August 2017 - 17:10
Masina de spalat haine ajuta sa nu se infunde scurgerea de la chiuveta.
Plus ca in baie nu se pune iar de multe ori pe hol nu e loc nici apa si scurgere. Edited by arg, 21 August 2017 - 17:11. |
#12
Posted 21 August 2017 - 17:14
Daca suntem la capitolul bucatarie....,am ointrebare...
Are/a vazut cineva o bucatarie cu instalatie de ventilatie tip hota ,insa fara hota cumparata,ci construita in/din corpurile de mobilier?! softaipan, on 21 august 2017 - 17:05, said:
Poate reusesti sa le explici unora dintre cei care iti vor cere pareri, ca masina de spalat haine NU ARE CE CAUTA IN BUCATARIEEEE ! Spun asta pt ca am vazut o multime de proprietari de bucatarii care si-au proiectat mobila cu masina de spalat haine incorporata ! Mare tampenie !!!! |
#13
Posted 21 August 2017 - 17:16
softaipan, on 21 august 2017 - 17:05, said:
Poate reusesti sa le explici unora dintre cei care iti vor cere pareri, ca masina de spalat haine NU ARE CE CAUTA IN BUCATARIEEEE ! Spun asta pt ca am vazut o multime de proprietari de bucatarii care si-au proiectat mobila cu masina de spalat haine incorporata ! Mare tampenie !!!! Vina propietarilor e ca nu au muncit mai mult ca sa faca rost de bani si sa ia o casa dotata cu anexa/camera tehnica, eventual si cu inaltator pt. facilitarea scurgerii apei din masina. Altfel, daca ramane spatiu suficient in bucatarie - care spatiu e relativ si extrem de subiectiv, e OK. Se gasesc inclusiv masini incorporabile, fie slim, fie superamortizate si dotate cu balamale speciale pt front/usa de mobilier. Unii nu se streseaza nici cu cele normale, lasa 62-63 cm intre corpuri si aia e - e alegerea lor subiectiva, si nici obiectiv nu e o problema atat timp cat masina nu e hidoasa sau intr-o culoare nepotrivita cu restul ansamblului. E o problema ridicola mai ales atata vreme cat vorbim de faptul ca 98 % din oameni stau in niste ghetouri comuniste nenorocite, (blocuri comuniste) care trebuiau dinamitate din anii '80 si asa au si fost in tarile civilizate sau au mai ramas cateva pe la periferia unor orase pe post de locuinte sociale pt. magrebieni. Am vazut insa si in vile in Corbeanca MSV-uri puse in ansamblul de mobilier de bucatarie, dar in general erau incorporabile si inchise vezi doar un front normal de mobilier, usa de 60cm latime ( 596-597). Edited by loock, 21 August 2017 - 17:25. |
#14
Posted 21 August 2017 - 17:21
Una din cele mai suparatoare probleme pentru mine ar fi aceea ca balamalele se strica cam des.
Care sunt cele mai bune/rezistente balamale de pe piata? Am vazut ca sunt si balamale oscilobatante (cred ca asa se numesc). Practic usa dulapului se deschide in sus. Este mai buna aceasta solutie? Multumesc |
#15
Posted 21 August 2017 - 17:32
arg, on 21 august 2017 - 16:13, said:
hai ca incep eu, cei cu triungiul de lucru aragaz-chiuveta-frigider... Nu vad eu pe aia care proiecteaza camera ,casa , sa respecte triunghiul . Povesti . Bucataria se aranjaza ergonomic , dupa persoana , in functie de obiceiurile ei , si chiar daca este stingace. Faptul ca majoritatea isi amenajeaza dupa moda ...sa fie sanatosi . Dar ca in orice domeniu , apar si " specialistii " fara de care am fi morti ! |
|
#16
Posted 21 August 2017 - 17:32
Personal nu sunt "pentru" masina de rufe in bucatarie, dezavantaje sunt foarte multe si nu stiu daca are rost sa le enumeram pe toate, principalul fiind faptul ca "strica" functionalitatea bucatariei ; si aici consideram din start ca bucataria este mica, intr-o casa mica...ca de aia a si ajuns masina de rufe in bucatarie.
Masinile incorporabile in mobilier au din start un pret considerabil mai mare fata de cele independente ; mai mult, gama este destul de mica si nu ofera intotdeauna performante notabile. Masinile independente se pot plasa la vedere, sub blatul de bucatarie. Nu merita sa incercati sa le incorporati intrucat vor aparea mai multe probleme (care difera functie de modelul masinii de rufe dar si de mobilier) |
#17
Posted 21 August 2017 - 17:33
#18
Posted 21 August 2017 - 17:40
Nu are nici o logica sa duci rufe murdare sa le speli in bucatarie !! indiferent de spatiu,tip de masina sau orice alt argument ! Nu are ce cauta intr-o bucatarie !
Probabil proiectarea unei bucatarii are sens acolo unde este spatiu,ca de bucatariile din blocurile comuniste nu are sens sa vorbim de proiectare,flux tehnologic si alte cele ! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users