Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

iPhone care mi-a fost furat
 Edge pe xbox seria x

Sfat achizitie amplificator

Montare aplica tavan fier planseu

O parere din punct de vedere prof...
 plata eronata

Accident poarta batanta 3000 euro?

Everything Everywhere All at Once...

cati ani considerati ca e decent ...
 Adaptare remorca pentru drumetii

sfat benzi etansare tamplarie pvc

Dinte pierdut dupa un retratament...

Ford Focus Titanium 2.0 TDCi 150CP
 

Depresie, anxietate, libidou scazut, rog sfaturi

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 30.11.2004
Sunt diagnostiat cu hipogonadism secundar(suspect adenom hipofizar) de multa vreme, mereu am avut nivelul LH,FSH  mici. In ultima vreme am avut o crestere necontrolata a prolactinei pana la 400% insa am primit un tratament ce a redus valoarea acesteia la normal.

Pilozitatea este normala, nu am ginocomastie.
Fac sport regulat, aproape zilnic (alergari si exercitii de forta:  tractiuni si genoflexiuni cu greutate).

Am inceput sa am probleme din 2012 cu incheieturile, si recent mi s-a vazut un inceput de osteoporoza.
Am schimbari emotionale multiple de-a lungul zilei, libidou practic inexistent si probleme de erectie(50% din timp lipsa erectii dimineata, deasemenea slabe si scurte atunci cand sunt prezente).

Fiindca nu am avut valori sub intervale constant de-a lungul timpului nu am primit tratament de subtitutie.
As dori o recomandare la un medic bun(la Cluj). Rog si alte sfaturi legate de problema mea, este veche si vreau sa fac ceva concret pentru a o rezolva sau ameliora.

Exemple:

-la 28 ani:
LH (hormon luteinizant): 2.70 Intervale: 1.7 - 8.6
FSH (hormon de stimulare foliculara):1.40  Intervale: 1.5 - 12.4
Testosteron liber: 0.039 Intervale: 0.015 - 0.145
Testosteron: 13.76  Intervale: 9.9 - 27.8

- la 34 ani
LH (hormon luteinizant): 2.99 Intervale: 1.7 - 8.6
FSH (hormon de stimulare foliculara):1.55  Intervale: 1.5 - 12.4
Testosteron liber: 10.84 Intervale: 1 - 28.28
Testosteron: 14.92 Intervale: 9.9 - 27.8

Multumesc!

Edited by CPX, 17 August 2017 - 11:45.


#2
Afrikaner76

Afrikaner76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 25.02.2016
Bad post

Edited by Afrikaner76, 17 August 2017 - 11:51.


#3
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 30.11.2004
Am fost la clinica de endocrinologie de mai multe ori de-a lungul timpului dar in afara de tratamentul recent pentru prolactina marita nu am primit alte solutii.
Dupa cum am spus caut o recomandare pentru un alt medic priceput din Cluj care m-ar putea ajuta.

#4
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

 CPX, on 17 august 2017 - 11:33, said:

Rog si alte sfaturi legate de problema mea, este veche si vreau sa fac ceva concret pentru a o rezolva sau ameliora.

Mănâncă nuci și bea vin roșu și ceai de marijuana. Dar nu în același timp.

#5
jadcomp

jadcomp

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,923
  • Înscris: 27.09.2006
Salut, la rezultatele alea era bine daca puneai si unitatile de masura. Se vede cu ochiul liber ca FSH-ul e foarte mic si testosteronul iarasi destul de mic pentru varsta ta chiar daca analizele de la 34 de ani sunt un pic mai bune ca cele de la 28. Diagnosticul care ti s-a pus este corect, ciudat e ca nu ti s-a dat niciun tratament pentru a-ti ridica un pic testosteronul, faptul ca ai un inceput de osteoporoza la varsta ta indica clar un deficit de testosteron. Variante de tratament ar fi doua: prima, si cea preferabila as zice, e ceva gen Pregnyl ca sa iti ridice productia proprie de testosteron la nivele normale ori daca nu merge asa substitutie directa cu testosteron injectabil. Bineinteles totul prescris si apoi tratamentul monitorizat de un medic endocrinolog. In Cluj eu stiu doar de d-na doctor Ioana Ilie, nu am fost personal dar stiu 2 persoane care merg la ea. Asta ca sa ai si a doua opinie.

#6
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,124
  • Înscris: 08.12.2005
Ai facut radiografie de sa turceasca sau chiar o tomografie? Sa n-ai empty sella.
Ce iei pentru prolactina marita?

Edited by ursamajor, 17 August 2017 - 13:37.


#7
the_ice_master

the_ice_master

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 20.03.2008
Dr. Pop George - asistent universitar UMF CLUJ, nu îl cunosc personal.
Dr. Valea Ana - șef de lucrări,  mi-a predat la stagiu. Părea ft bine pregătită, mai ales la partea de hipofiza.
http://www.umfcluj.r...m/256-valea-ana
Dr. Georgescu Carmen - șefa disciplinei
http://www.umfcluj.r...eorgescu-carmen

#8
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 30.11.2004
Am facut 5 RMN-uri incepand cu anul 2009. Diagnosticul a oscilat intre Empty Sella sau Adenom hipofizar.
Am luat tratament 3 luni pentru prolactina marita, voi revenii intr-un mesaj mai spre seara cu rezultatele ultimelor analize si cu numele medicamentului.
In ciuda insistentelor mele nu am primit tratament hormonal pentru motivul ca valorile nu sunt in afara intervalului.

Repostez analizele mai detaliat cu  unitatiile de masura,  se pare ca am facut mai des investigati decat imi aminteam.


-la 28 ani:
LH (hormon luteinizant): 2.70  mUI/mL Intervale: 1.7 - 8.6 mUI/mL
FSH (hormon de stimulare foliculara): 1.40 mUI/mL Intervale: 1.5 - 12.4 mUI/mL
Testosteron liber: 0.039  nmol/L Intervale: 0.015 - 0.145 nmol/L
Testosteron: 13.76 nmol/L Intervale: 9.9 - 27.8 nmol/L

-la 29 ani:
Testosteron: 10.93 nmol/L Intervale: 9.9 - 27.8 nmol/L
Testosteron liber: 0.039 nmol/L Intervale: 0.015 - 0.145 nmol/L

-la 30 ani:
LH (hormon luteinizant): 3.2 mUI/mL Intervale: 1.7 - 8.6 mUI/mL
FSH (hormon de stimulare foliculara):1.50 mUI/mL Intervale: 1.5 - 12.4 mUI/mL
Testosteron: 12.82 nmol/L Intervale: 9.9 - 27.8 nmol/L
Testosteron liber: 0.04 nmol/L Intervale: 0.015 - 0.145 nmol/L

- la 33 ani
LH (hormon luteinizant): 2.99 mUI/mL Intervale: 1.7 - 8.6 mUI/mL
FSH (hormon de stimulare foliculara):1.55 mUI/mL Intervale: 1.5 - 12.4 mUI/mL
Testosteron liber: 10.84 pg/mL Intervale: 1 - 28.28 pg/mL
Estradiol: 29.04 pmol/L Intervale: 94.8 - 223 pmol/L
Prolactina : 861.6 µUI/mL  Intervale: 98 - 456 µUI/mL

- la 34 ani(dupa 3 luni tratament pentru prolactina marita)
LH (hormon luteinizant): 1.99 mUI/mL Intervale: 1.7 - 8.6 mUI/mL
FSH (hormon de stimulare foliculara):1.57 mUI/mL Intervale: 1.5 - 12.4 mUI/mL
Testosteron: 14.92 nmol/L Intervale: 9.9 - 27.8 nmol/L
Prolactina : 14.56 µUI/mL  Intervale: 98 - 456 µUI/mL

-urmeaza ultimele analizele ...

Edit:
Multumesc the_ice_master pentru recomandari.

Edited by CPX, 17 August 2017 - 14:53.


#9
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 30.11.2004
Revin cu ultimele analize:

LH (hormon luteinizant): 2.33 mIU/mL Intervale: 1.5 - 9.3 mIU/mL
FSH (hormon de stimulare foliculara):2.48 mIU/mL Intervale: 1.4 - 18.1 mIU/mL
Prolactina : 13.55 ng/mL  Intervale: 2.7 - 17.7 ng/mL

Tratamentul pentru prolactina marita l-am afcut cu Dostinex 0.5mg jumate de capsula saptamanal in 2 doze egale.

#10
valentin1006

valentin1006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 12.12.2013
Buna CPX,
Ai ceva vesti in legatura cu problema ta?
Mentionez ca am fix aceleasi simptome ca si ale tale: erectii foarte slabe, inclusiv dimineata, libido scazut, etc, intr-un cuvant nu sunt multumit
Varsta: 32 ani
Rezultatele analizelor mele sunt asemanatoare cu ale tale, LH, Testosteron valori zic eu ca mici-foarte mici, desi in limite normale

De exemplu
Testosteron total:   1.96 ng/mL   (valori normale 1,60 - 7.26)

Ma gandesc ca asta sa fie cauza erectiilor slabe
Rezultatul analizelor de prolactina este intradevar mare , undeva la 200%

Prolactina: 30.85 ng/mL    (valori normale 2.10 - 18.70)

Crezi ca m-ar ajuta un tratament de scadere a prolactinei ptr cresterea testosteronului? Din rezultatul analizelor tale dupa tratament nu se vede o imbunatatire foarte mare, ce parare ai ?
Cat despre tratamentul cu Dostinex, l-ai tinut 3 luni ?

Merci, sa auzim de bine

#11
jadcomp

jadcomp

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,923
  • Înscris: 27.09.2006
@ Valentin1006
Iarta-ma ca intervin dar e normal sa ai simptomele pe care le ai cu un asemenea nivel de testosteron; nu e mic, e chiar foarte mic la 32 de ani, ar fi foarte mic si la 70 de ani. Nu sunt endocrinolog, nici macar medic, vorbesc doar din ce am citit si din experienta personala. Nivelul de prolactina e marit intradevar dar din ce am citit eu nu e un nivel periculos. Eu am avut niveluri de genul asta, chiar mai mari, pe termen destul de lung. In orice caz sfatul meu e sa consulti un endocrinolog.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate