Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 

Casa langa Tirgoviste

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#1
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Va salut!

M-am hotarat sa-mi construiesc o casa. Hotararea este luata de vreo 5 ani de cand am cumparat un teren langa Tirgoviste care are dimensiune putin atipica in sensul ca latimea(adica partea de-a lungul drumului) este de 50 de m iar lungima este de 20 de m. ceea ce ma obliga sa fac o casa mai mult lunga si mai putin lata.

Deja pe teren am, pe langa gard (140 de m) un garaj, un foisor, un gratar, cateva alei, multi pomi, un loc de joaca pentru copii (toate facute cu mana mea ceea ce inseamna nu numai ca am ceva experienta dar si ca imi face o deosebita placere sa construiesc), adica locul de casa este deja stabilit. Ca sa dea bine in curte as vrea sa fac o casa in forma de “L”.

Din start vreau sa enumar cateva principii de la care nu vreau sa ma abat inainte si in timpul constuirii:

- Vreau ca atunci cand intru in curte sa-mi faca place sa ma uit la casa, adica sa aleg un proiect frumos, chiar daca o sa coste mai mult constructia. Vreau ceva nu foarte inalt, ceva in stil traditional romanesc cu lucarne sau ceva in stil mediteranean. Ma tot uit dupa proiecte de casa pe net dar si prin locurile pe unde umblu si se constata foarte usor ca 90% din casele care s-au construit in ultimii ani sunt pur si simplu urate, patratoase, cu acoperisul in 2 ape stil magazie, focusat pe ieftin, cel putin asta este parerea mea, in timp ce casele care se construiau in perioada interbelica, de ex., aveau o arhitectura frumoasa cu verande, acoperisuri frumoase etc. asta este valabil chiar si la casele mici cu 2 incaperi, tot aveau o veranda si un acoperis in 6-8 ape.
- Mai mult ca sigur casa o sa fie gata peste vreo 10 ani adica atunci cand copiii mei vor avea 17 respectiv 15 ani ceea ce inseamna ca mai mult ca sigur in casa voi locui permanent doar eu si sotia, copiii vor sta doar in weekend sau vacante. De aceea vreau sa fac o casa cu un dormitor la parter si cu o mansarda partiala cu 2 dormitoare, sau o casa parter cu 2 dormitoare intr-o parte a casei pe care sa pot sa nu le incalzesc atunci cand nu sunt folosite. Ma gandesc ca, poate, la un moment dat nu o sa-mi permit sa incalzesc toata casa si as vrea ca mansarda (sau doua dormitoare) sa o incalzesc doar cand vin copiii. Ma uit la familiile care au copii de varsta facultatii si vad ca vizitele copiilor sunt destul de rare, lunare si nu as vrea sa platesc degeaba pentru incalzirea unui spatiu pe care nu-l folosesc.
- O sa ma apuc de casa atunci cand o sa am banii pentru constructia la rosu plus ferestre si usi(cred ca se numeste “la gri”) restul urmand sa le fac pe masura ce fac rost de bani.
- Cu toate ca imi doresc foarte mult sa locuiesc la casa, nu vreau sa devin sclavul casei sub nicio forma, nu vreau sa renunt la stilul meu de viata actual, la vacante, hobby-uri, etc.
- O sa particip cat mai mult la constructie, iar in cazul in care ma hotarasc sa fac doar parter, iau in calcul posibilitatea de a merge pe structura pe lemn.

Am vazut ca multi dintre voi recomanda P+1 pentru ca este mai ieftin dar eu cred ca o casa mica cu amprenta de vreo 80 de mp nu va arata bine.
In cazul in care o sa-mi permit sa termin doar parterul si o sa vreau sa ma mut, care este diferenta dpdv al izolarii dintre o casa cu parter si acoperis si o casa cu parter si mansarda neizolata dar separata de restul casei printr-o usa (la etaj sau la parter)?

Deja am toate utilitatile, apa si canal la gard (deocamdata nu m-am legat) am cutia de gaze pe gard, am deja current, am put in curte. In situatia in care incalzirea va fi pe gaze mai este nevoie de camera tehnica?

Deocamdata sunt la faza in care incerc sa ma hotarasc daca voi merge pe P+M sau doar P. Am citit cate jurnale pana acum, mi-am facut deja cateva impresii despre useri, am vazut ca puteti sa fiti destul de obiectivi in sfaturi asa ca: astept cu interes parerile voastre legate de ideile si planurile si intrebarile mele.

Multumesc anticipat!

#2
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,833
  • Înscris: 14.10.2008
Eu am camera tehnica desi incalzirea e pe gaze, centrala are multa tevaraie ca e casa mare, are boiler ACM de 200 L. Daca vei pune doar o centrala de apartament, fara boiler atasat, merge si fara camera tehnica.

De ce te gandesti doar la incalzire iarna? La aerul conditionat vara nu? Consider ca e la fel de necesar. Romanul se gandeste doar la incalzire, dar uita ca si vara avem valuri de caldura comparabile cu cele de frig din iarna. Mansardele sunt criminal de calde vara.

Casa mea e construita intre 1996 si 2000, daca as face-o acum as gandi si un sistem centralizat de climatizare, pe langa centrala clasica pentru iarna cu calorifere. Scump dar ar merita, in opinia mea, nu suport peste 22 C in camera dar nici sub 19 C.

Iarna sunt incalzite toate camerele si am si facturi de 1.300 lei uneori la gaz, vara am AC in camera mea si inca unul pe hol si mai mult de 400 lei la curent nu am, dar ma enerveaza cand intru in camere neclimatizate, trebuia sa aiba fiecare cate o caseta de AC de tavan. Asa in bucatarie pornesc hota ca sa aspire aer mai rece de pe hol.

Apoi in privinta unei locatii eu mai pun problema de a avea internet prin fibra optica, nu ADSL comunist. Posted Image

#3
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013
O casa de genul acesta doresti? http://www.eproiecte...-mansarda-18011

Attached Files



#4
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Cam asa as vrea sa fie planul parterului pentru casa in varianta P+M.

Si cam asa arata casa P+M in varianta 3D cota 1:20

Am construit macheta pentru ca am vrut sa vad cum vine acoperisul, inca nu sunt multumit de cum arata, oricum in realitate arata mult mai bine decat in poze.

Imi place mult cum arata casa asta...

Scuze dar nu stiu cum sa atasez fiecare poza dupa textul ei si vad ca degeaba incerc sa scriu mesaje separate ca mi le cumuleaza in primul...sper ca s-a inteles, poza de pe net a fost folosita ca si inspiratie.

Attached Files


Edited by crt82sil, 14 August 2017 - 07:47.


#5
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 968
  • Înscris: 21.03.2012
La o prima vedere, eu nu vad ce mai poti castiga in zona de pod, atat timp cat dimensiunile utile in partea patrata a casei sunt 7 X 7 m. Nu am facut o schita sa vad cat ramane parte utila, dar mai mult de 3 X 3, nu cred! Deci poate ca mai bine folosesti in alt fel spatiul ocupat de scari, iar pt pod, ca si spatiu de depozitare, scara in tavan.
Si mie i-mi plac lucarnele, dar cele mari.Attached File  CasaLucarna.PNG   617.49K   24 downloads
Cred ca un aspect important, ca si estetica, este paralelismul coamelor lucarnei si acoperisului! O di ferenta mare de inclinatii, nu arata prea  bine.

#6
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Attached File  IMG_4691.JPG   610.96K   38 downloadsPeretii mansardei vreau sa fie cam la un metru de peretii parterului in interior unde o sa am cam 160 de cm de la podea, de ex. Unde iese scara in mansarda onsa am 250 de cm. De-aia am facut macheta la scarabde 1:20 ca sa vad exact ce si cum. Deci sus o sa am cam 6x6 m spatiu pentru 2 dormitoate un hol si o baie. Eu am la apartament un dormitor de 16 mp si unul de 10 mp. Cel de 16 mi se pare urias, mobilat complet si tot se aude un pic de ecou in el. Cel de 10 e putin cam mic pentru adulti adica nu poti sa pui pat in mijloc trebuie pus la perete dar pentru o persoana e ok. Deci undeva la 12-13 mp mi se pare ideal pentru un dormitor.

Daca e nevoie pot sa mai intru si in pod un pic. Practic si acolo as putea sa fac un dormitor.
Sus as vrea sa zidesc doar zidurile exterioare iar in rest pereti din lemn adica pot sa ma joc oricum cu spatiul ala.

Nici mie nu-mi place lucarna pe care am facut-o dar nu am mai avut timp sa o modific.
As vrea sa fac acoperisul cam asa:

Attached Files



#7
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Va salut!
Am schitat si un proiect pentru casa parter.
Care dintre cele doua proiecte credeti ca s-ar construi mai ieftin?

Mai exact cat ar costa o scara si izolatia mansardei fata de o fundatie mai mare cu aprox 30mp, un acoperis mai mare si cativa metri liniari de pereti in plus?

Un plus pentru casa parter ar fi ca am loc si pentru debara/camera tehnica minusul vine la aspect, nu am vazut pana acum un model de casa parter care sa-mi placa mult...

Attached Files



#8
aurelde

aurelde

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 26.06.2017
la 5-600 EUR/m2 trebe sa "gandesti mai profund" proportiile casei
eventual dimensiunea  "franjurilor si ciucurilor" viitoarei case ! :)
opinia unui constructor !
bafta

Edited by aurelde, 16 August 2017 - 09:06.


#9
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Va salut!
Am gasit un model de casa care-mi place. Sunt multumit si cu dispunerea camerelor. Bucataria e in centru casei, langa dormitor o sa fie baia iar langa scara si sub ea va fi o debara.

Pareri, va rog!

Attached Files


Edited by crt82sil, 01 October 2017 - 08:26.


#10
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Here we go!

In asteptarea certificatului de urbanism am facut azi studiul geo, de fapt s-au luat probe de pamant pana la 4 m adancime. Ce parere aveti de sol?

Attached Files



#11
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Va salut!
Ce parere aveti daca as face scara din metal?
Mai toata lumea se plange de costul scarii din beton, ca trebuie un mester adevarat care sa o scoata dreapta, ca in final nu seamana o treapta cu alta. Daca as face-o din metal sigur ar iesi ieftina (mai mult de jumatate din material il am deja) manopera ar fi ieftina (as face-o eu, cel putin partea de pregatire a materialelor si de punere pe pozitie-aftuire) si sigur ar iesi bine.


#12
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Eu, in calitate de posesor de scara turnata din beton, zic ca daca o fi sa mai fac vreodata o casa, sigur nu voi mai face scara turnata din beton.

As face din metal cu trepte de lemn.

Trebuie sa gasesti insa o solutie de scara provizorie, care sa fie folosita pe perioada lucrarilor de constructie a etajului si pe perioada finisajelor interioare.
O scara provizorie din lemn, ceva...

Edited by kolfleading, 14 November 2017 - 20:38.


#13
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
De ce kolf, chiar asa dezamagit ai fost? Nu a iesit bine sau a costat prea mult? Eu vitez pentru scara de beton, scarile de metal/lemn vibreaza, se misca, nu imi dau senzatia de siguranta pe care mi-o da o scara de beton. E adevarat ca nu iese din turnare perfecta, dar cu un om potrivit la finisare iese ceva fain. Adevarat ca numai finisajul unei scari de beton poate depasi scara de lemn sau metal in intregime.

Daca esti perfectionist si stai cu telemetrul laser/sublerul sa masori fiecare coltisor din casa e de inteles ce spui, dar daca nu esti vreun robot nu cred ca iti dai seama ca sunt 0,5 cm diferenta in inaltimea unir trepte.

#14
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Va salut!
Pun doua intrebari care pot parea prostesti pentru cei cu experienta.
1) Am posibilitatea sa fac rost de cateva to de cablu de tractiune de 12 mm, adica exact ca si cablul folosit de electrica pentru ancorarea stalpilor. Este cel impletit din vreo 10 fire.
Credeti ca se preteaza sa folosesc acest cablu impreuna cu fier beton la fundatie?
Va rog sa motivati raspunsul chiar daca e negativ, macar pentru cultura mea generala...

2)am discutat azi cu un arhitect care mi s-a parut ok, este recomandat de altcineva, a avut rabdare sa asculte toate prostiile mele:)), si mi-a cerut pentru tot proiectul 2300 de lei(inclusiv pentru instalatii, structura). Sa zicem ca maine mai discut cu alt arhitect si o sa-mi ceara 4000 de lei, si el o sa aiba recomandari bune, etc.  
Cum aleg dintre cei doi? Ce ar trebui sa-mi dea de gandit la unul si sa apreciez la celalalt? Ce intrebari ar trebui sa le pun ca sa-mi dai seama ca unul e mai bun decat celalat?

Multumesc pentru raspunsuri!



#15
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,436
  • Înscris: 29.04.2008
Recomandat în ce sens?

a. Ieftin

b. Bun


Ce înțelegi tu prin arhitect bun?

Ce pretenții ai tu de la un arhitect?

a. să facă bine
b. să facă cum vrei tu


PS ca idee: vrei un arhitect care să-ți deseneze planurile de mai sus sau vrei unul care să-ți atragă atenția că ai un hol de 13 mp și o baie de doar 3 mp?

Edited by iladi, 15 November 2017 - 21:07.


#16
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Ambii au fost recomandati ca ieftini si buni.
Nu stiu ce pretentii sa am, de aia intreb.

Planurile de mai sus s-au schimbat un pic, dar holul e cam tot de 13 mp si baia cam tot de vreo 7-8 :)

O sa pun noul plan imediat ce am o schita facuta de un arhitect.

Pe amandoi i-am intrebat ce sa schimb la plan si niciunul nu a avut ceva important de modificat.

#17
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,436
  • Înscris: 29.04.2008
În cazul acesta le-aș da cu flit la ambii: 2.5 m un perete și tu nu ai nimic de comentat? Până și la bloc e mai generos.

#18
crt82sil

crt82sil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 27.06.2010
Nu inteleg. Ce perete e de  2,5 m?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate