Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Deshidrator legume-fructe.
#19
Posted 03 August 2017 - 10:05
Uite parinte conditiile de la ora 11, temperatura nu e cea reala, jucaria arata fix cu doua grade in plus
Umiditatea e relativ corecta Creca imi iese pasenta Attached Files |
#23
Posted 03 August 2017 - 11:06
#24
Posted 03 August 2017 - 11:12
Azimutul cu ascendent in Saturn Ce reper pot sa am?
Fata de alte doua care sunt calibrate biine dar nu au higrometru |
#25
Posted 03 August 2017 - 12:34
Nu va dura 15 zile daca au mers asa , probabil ca sambata vor fi ok...
|
#26
Posted 03 August 2017 - 12:38
Prunisoarele se preteaza destul de bine la uscat la soare fiind mai putin apoase. Am facut si eu odata cu tomatoberry.
|
#27
Posted 03 August 2017 - 19:57
parintele, on 02 august 2017 - 23:32, said:
...Cuptorul electric e si nu e ok..pana la urma le faci dar consuma cat nu face si in niciun caz nu are " temperarura controlata"... parintele, on 02 august 2017 - 23:32, said:
... insa oricum amplitudinea e mare la cuptor... O fi vreo metaforă și are de-a face mai mult cu histereza care bănuiești că-i mare, altmiteri parcă ar fi scris 1orgu în timpul unei orgii cu Silva. Dacă-i așa, îi nu. În meniul oricărui cuptor electric mai răsărit poţi seta inclusiv parametri de fineţe; în plus nu-i musai să funcționeze on/off așa cum bănuiești. Prea multe pentru deshidratorul lu' validoe, poate-i ies mai faine uscate două săptămâni, decât aproape două zile. Da' bre' validoe, vreo oală cu halogen și suflai, n-ai la țărănoaia?
Edited by scaiba, 04 August 2017 - 14:26.
|
#28
Posted 03 August 2017 - 20:26
Ia amu să-mi fie cu iertare îndrăzneala boieri dumneavoastră dar așa cum face Vali făcea si bunica dar Numa pe cerdac si tare bune mai erau scorusele alea si puneau multe mere ,pere ,roșii ( putine ca nu aveau solar ) prune perje si aveau toată iarna si cu un butoi mare cu varza si erau sănătoși tun ,dar amu pana nu le atacam oleaca cu cine știe ce mitrofaxuri si raze ,nu ne simțim sătui .
Edited by scaiba, 04 August 2017 - 14:26.
|
|
#29
Posted 03 August 2017 - 20:42
Scaiba, histereza e dupa umilele mele cunostinte de.electronica o caracteristica sistemului de termostatare si pesemne ca la un cuptor decent nu e mare, nu neaparat aia e problema.
Problema e fix ce ziceam, inca am notiunea termenilor, amplitudinea variatiilor practice. Daca il tii cu usa semideschisa ai uniformitate o laie.. cu 2 venturi e al meu...pe margini e una, prea de tot, pe centru e alta, prea netot Daca il tii cu usa inchisa si o deschizi periodic, nici asa nu e bine.. Baga o sonda cu fir si vezi ce e pe acolo, in timp si pe diverse zone. De mers merge dar nu e ce trebuie...nu sriu ce histereza are samsungu meu si nici cum isi aprinde el rezistentele dar fata de deshidrator e energofag, neergonomic si le face mai neuniform. Si apropos de histereza..e un prostovan pe youtube care compara excalibur cu alta jucarie de pe la ei ( amoricani)...sa vezi la excalibur variatii, si ala e.totusi coceput ca.un deshidrator nu ca un cuptor de la 0 la 300 ...si costa mai mult decat un cuptor normal desi e mai simplu de facut, deci nu cred ca au pus un termostat mai de rahat... |
#30
Posted 03 August 2017 - 20:45
Ce drag imi e ca v-am starnit doar cu cateva platagele
|
#31
Posted 03 August 2017 - 20:51
I-o zic ca uscarea trebuie asistata si de vro 2',,3 piduri si minimum un computer ,ca nu cumva deviația de temperatura sa afecteze ciclul de dezhidratare la care o lucrat vreo doua multinaționale .
Edited by scaiba, 04 August 2017 - 14:27.
|
#32
Posted 03 August 2017 - 20:52
Io sudez as vrea sa am draci odata sa le las.
Scaiba, uite comparatia lu abramburici ala...nu ca asta ar fi expert dar ca idee, e util sa vezi cam ce se intampla pe acolo..afirmatiile mele au plecat de la practica, apoi documentare despre facut o jucarie ...dupa care am concluzionat ca daca imi e musai deshidrator dau 1000 de lei si imi vad de alte treburi, deocamdata nu m-a mancat in kur. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/fTF1sT9fS6E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by parintele, 03 August 2017 - 20:53. |
#33
Posted 03 August 2017 - 21:01
parintele, on 03 august 2017 - 20:42, said:
...pe margini e una, prea de tot, pe centru e alta, prea netot... Și da, al meu merge în impulsuri, rare în zona presetului, dese când este departe. În fine, irelevant pentru deshidratarea a oarece, validoe usucă la delta t 20o. Mi-am amintit, am uscat și caise și mere. Caiselor le-am scos doar sâmburii, merele le-am tăiat felii de cca. 3mm și am pus (când erau încă umede) scorțișoară pe unele și ghimbir pe alte. Bune, da. Cuget să fac și ceva vegeta fără de sare, un amic din Alibunar știe mai multe, tre' să-l întreb. parintele, on 03 august 2017 - 20:52, said:
...daca imi e musai deshidrator dau 1000 de lei si imi vad de alte treburi... Aia o fi clocitoare pentru ultimul ou de circozaur, și le-ai încurcat... Uite aici preț normal. Ori aici. |
|
#34
Posted 03 August 2017 - 21:02
Astea mai noi electronice au pid mai bine zis pd si după ce vede odată de doua ori ca a încălzit cam tare fata de ținta învață si o tine din impulsuri scurte .
|
#35
Posted 03 August 2017 - 21:47
Rahat, d' asta cu 3 cercuri am 120 de lei...eu ma refeream la ceva de genul
https://www.vidaxl.r...ent=Home_Garden Dau ceva de genul https://www.klarstei..._source=compari Sau similar http://www.intrasave...legume/4352.htm Draciile astea au 10 grilaje de inox de 40x40 cm, adica aprox 4mp, se dezmembreaza ca sa le speli, daca bagi la fructe si legume de te saturi. Pretul ok ar fi undeva pe la 700-1000 judecand dupa ce e pe piata...sa il faci daca nu esti electronist si nu ai deseuri de inox potrivite iese mai scump. M-am jucat cu unul al unui coleg de p' aci si ...e alta jucarie fata de restul tigailor care fac acelasi drac, gen alea mici de plastic.. daca mananci ragalii uscate sau ai gradina serioasa ori livada merita sa ai o dracovenie d'asta mare.
Edited by scaiba, 04 August 2017 - 14:28.
|
#36
Posted 03 August 2017 - 22:15
parintele, on 03 august 2017 - 21:47, said:
...ma refeream la ceva de genul... Și asta din prețul (teoretic) redus deja la jumătate, așa cum apare acolo. Cine are bani de aruncat nu are timp de legume/fructe, iar cine are legume/fructe în ogradă nu are bani de dat pe prostii... În plus, nu-i nici cal nici catâr, prea mare pentru o familie, prea mic pentru o afacere. ps: plătesc vreo 60lei pe rola de sârmă de inox (pentru rame la stupi) și cred că sunt vreo doi Km de sârmă în acel Kg al rolei. Asta ar însemna multe-multe grătare, ori, ălea-s singurele oleacă mai laborioase. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users